×

Regisztráció

Anime: Detroit Metal City

Detroit Metal City © Wakasugi Kiminori • Studio 4°C

Detroit Metal City (OVA, 2008)

デトロイト・メタル・シティ

Hossz: 12 rész
Műfaj: vígjáték, shounen

Rendezte: Nagahama Hiroshi
Eredeti mű: Wakasugi Kiminori
Stúdió: Studio 4°C

Hivatkozások: ANN, AniDB

Értékelések: (18 szavazat, átlag: 8.67) részletek

Detroit Metal City © Wakasugi Kiminori / Studio 4°C
Negishi Soichi egyszerű vidéki fiú, akinek álma, hogy híres popzenész lehessen saját romantikus dalaival. Ezért otthagyja a vidéki otthonát és családját, hogy Tokióban szerencsét próbáljon a gitárjával. Sajnos a dolgok nem pont úgy jönnek össze, ahogy Negishi azt elképzelte, és szerencsétlenségére a Detroit Metal City nevű, obszcén dalszövegeket éneklő death metal együttes frontembere lesz. A visszahúzódó, naiv fiú az együttesben saját maga gyökeres ellentéte: a színpadon ő Johannes Krauser II, a démon, aki (a szóbeszédek szerint) már gyerekként megölte és megerőszakolta szüleit, szabadidejében pedig gyilkol, vért iszik, és ehhez hasonló dolgokat művel. Az együttes egyre népszerűbb lesz, köszönhetően az elvetemült rajongótábornak, akik istenként tisztelik Krausert, és a kiadó erőszakos elnöknőjének, aki rabszolgaként bánik az együttes tagjaival. Úgy tűnik, Negishi egyre messzebbre sodródik az álmától, hogy romantikus popdalokat énekeljen. Ráadásul összefut régi szerelmével is, és kiderül, hogy a lány gyűlöli a DMC-féle sátáni zenét. Negishi egyre kevésbé tudja összeegyeztetni a két szerepet, és ez sok bonyodalmat okoz a szerelmi életében is.

A Detroit Metal City OVA egy 12 részes vígjáték sorozatba ültette át az alapul szolgáló mangát. A legtöbb humor Negishi kettős személyisége köré épül, ami főleg a szerelmi életére van káros hatással. A szerencsétlen és kissé béna Negishi hiába próbál meg kedvesen udvarolni szerelmének, valami véletlen helyzet folytán mindig bezavar a másik személyisége, és Krauser közönséges viselkedésével folyton a frászt hozza szegény lányra. Az elvakult rajongók is nagyon viccesek, úgy általában az egész extrém metal műfaj jól ki van figurázva, de egyáltalán nem sértő formában. Szintén fő humorforrás a DMC karrierjét egyengető démoni nőszemély, akinek egészen egyedi elképzelései vannak a banda népszerűsítéséről, és többször csúnyán összetöri szegény Negishi érzékeny lelkét.
A sorozat rajzolása olyan egyszerű, amennyire csak lehet, sok manga-szerű állóképpel, de ez tökéletesen illik az idiotikus eseményekhez. A zene főként a DMC számaiból áll, amikből már az openingben hallható Satsugai is nagyszerű lett mind zeneileg, mind a dalszöveg vicces elborultságával.

A DMC igazán ütős vígjáték ötletes témával, nagyon vicces megvalósítással. Persze néhány poént csak a műfajhoz közel állók fognak érteni, de úgy általában bárki jót szórakozhat rajta, aki bírja az extrém, néhol kissé piszkos humort. Metal rajongóknak pedig kötelező.
Írta: Hikari
Hikari értékelése: 9 (kitűnő)
2009.04.13.
55147 olvasás

Ismertető értékelése:
4.25 (jó), 4 szavazat
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Detroit Metal City © Wakasugi Kiminori • Studio 4°C

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.