×

Regisztráció

Anime: Shin Ace wo Nerae!

Shin Ace wo Nerae! © Yamamoto Sumika • Tokyo Movie Shinsha

Shin Ace wo Nerae! (TV, 1978)

新・エースをねらえ!

Hossz: 25 rész
Műfaj: romantikus, dráma, hétköznapi, sport, shoujo

Rendezte: Dezaki Osamu
Eredeti mű: Yamamoto Sumika
Karakter dizájn: Sugino Akio
Zene: Makaino Kouji
Stúdió: Tokyo Movie Shinsha

Hivatkozások: ANN, AniDB

Kapcsolódó címek:
Ace wo Nerae! (TV, 1973)
Ace wo Nerae! Gekijouban (movie, 1979)
Ace wo Nerae! 2 (OVA, 1988)

Értékelések:
Nincs elég szavazat.

Shin Ace wo Nerae! © Yamamoto Sumika / Tokyo Movie Shinsha
Az Ace wo Nerae sorozat hatalmas népszerűségének köszönhetően született meg a Shin Ace wo Nerae, ami nem folytatása, hanem újrafeldolgozása az első szériának 25 részben. Vagyis a történet nagy vonalakban teljesen megegyezik az első sorozatéval: Oka Hiromi elsőéves gimnazista a felsőbbéves Ryuuzaki Reika iránti rajongásától vezérelve csatlakozik a teniszcsapathoz, komolyabb cél nélkül. Azonban az új edző, Munakata Jin mindenki legnagyobb megdöbbenésére Hiromit kiválasztja a válogatott játékosok közé. Hiromi számára sok megpróbáltatást jelent az érthetetlen választás, és ettől kezdve a kemény edzésekkel és a csapattársai féltékenységével is meg kell küzdenie.

Az újabb feldolgozás állítólag történetileg szorosabban követi a mangát, és bár lényegében ugyanaz, mint az előző, mégsem unalmas újra nézni. Bár hosszra szinte ugyanolyan, valahogy lassabb, mint az első sorozat, a történet valahogy kicsit részletesebb, a párbeszédek és események reálisabbak és jobban kidolgozottak, következetesebbek, talán mert jóval újabb feldolgozásról van szó. Az is reálisabbá teszi a történetet, hogy Hiromi nem annyira ügyetlen és kezdő az elején, így reálisabb és hihetőbb a képességei fejlődése. Hiromi barátsága Reikával és Toudouval a Shin Ace-ben hamarabb létrejön, de a Reikával való rivalizálásuk is sokkal mélyebben ki van fejtve. Ryuuzaki Reika személyisége is jobban kifejtett, több monológja van, melyek során jobban megérthetjük érzelmeit, féltékenységgel és büszkeséggel kevert törődését Hiromi iránt.
A történet jobb beosztása ott is megmutatkozik, hogy több időt hagy a hétköznapi eseményekre, Toudou és Hiromi kapcsolatára, iskolai eseményekre, és tovább is viszi a történetet, Hiromi ifjúsági csapatba választása például már nem volt benne az előző sorozatban. Hiromi az utolsó részekben már harmadéves, mellette a mangából más szereplők is helyet kapnak, mint Houriki Saeko, vagy az elsőéves Hannabusa, akit Hiromi a szárnyai alá vesz. Hiromi és Toudou szerelme is több hangsúlyt kap, míg a másik sorozatban Hiromi egyértelműen a sportot választja, itt mindketten szenvednek egymás miatt és egymásért, és a végén komoly problémát jelent a választás a szerelem és a karrier között.

A Shin Ace wo Nerae a történet folytonossága szempontjából nem annyira lényeges, kihagyható darabja a történetnek. A régi sorozat és az Ace wo nerae 2 OVA együtt ugyanazt a történetet adja, ezért inkább csak a rajongók számára ajánlom, vagy akinek az eredeti sorozat túl régies. Az animáció sokkal jobb, folytonosabb, a kidolgozás részletesebb, a karakterdizájn viszont nekem kicsit furcsának tűnt, a korábbi szerintem tetszetősebb és komolyabb volt.
Írta: Hikari
Hikari értékelése: 7 (jó)
2009.07.14.
27490 olvasás

Ismertető értékelése:
5.00 (kiváló), 1 szavazat
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Shin Ace wo Nerae! © Yamamoto Sumika • Tokyo Movie Shinsha

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.