×

Regisztráció

Anime: Ace wo Nerae! -Final Stage-

Ace wo Nerae! -Final Stage- © Yamamoto Sumika • Tokyo Movie Shinsha

Ace wo Nerae! -Final Stage- (TV, 1989)

エースをねらえ! —ファイナル・ステージ—

Hossz: 12 rész
Műfaj: romantikus, dráma, sport, shoujo

Rendezte: Dezaki Osamu
Eredeti mű: Yamamoto Sumika
Írta: Yano Hiroyuki, Mikami Makiko, Mori Masami, Dezaki Osamu
Karakter dizájn: Sugino Akio
Zene: Serizawa Hiroaki
Stúdió: Tokyo Movie Shinsha

Hivatkozások: ANN, AniDB

Értékelések:
Nincs elég szavazat.

Ace wo Nerae! -Final Stage- © Yamamoto Sumika / Tokyo Movie Shinsha
Az Ace wo Nerae Final Stage az 1973-as TV sorozat és az 1988-as OVA sorozat után a történet befejező darabja, mely lezárja Yamamoto Sumika képernyőre átültetett történetét. Hőseink felnőtté válnak az életben és a sportban egyaránt, és rájuk vár a döntés, hogy profi játékosként folytatják-e útjukat, és beteljesítik-e Munakata Jin edző álmát. Hiromi számára a közelgő "Queen’s Cup" nemzetközi bajnokság jelenti a lehetőséget, hogy bizonyíthassa képességeit.

Az első OVA sorozat drámai légköre után a Final Stage főhősünk számára már a kiteljesedésről szól a sportban, és a szerelemben egyaránt. Túllépve a megrázkódtatásokon Hiromi erősebbé vált emberileg és a sportban is, Toudou mellett pedig újra megtalálja az elveszett szerelmet. Hiromi mellett ezúttal Toudou kerül a középpontba a sportban is, és küzdelme a profi tenisz világában, hogy méltó lehessen egykori edzője emlékéhez. A korábban megismert Kastura edző itt válik főhőseink valódi lelki támogatójává. Reika, Ranko, és a többi szereplő személyiségét is sikerül még tovább árnyalnia a befejező sorozatnak, nem csak a győzelmek, de a keserű vereségek által is.
A sorozat minőségre mindenben megegyezik az előző OVA-val, vagyis szép részletes rajzok, élénk színek, gondos kidolgozás jellemzi minden téren, legyen szó a ruhákról vagy a hátterekről.
Bár a legelső sorozathoz képest 17 év telt el, mire a történet befejezése napvilágot látott, Dezaki rendező három műve mégis szerves egységet alkot. A sorozat és a két OVA így a manga egészét feldolgozza. A Final Stage izgalmas tetőponttal és pozitív lezárással fejezi be Hiromi és barátai történetét, ami egyszerre szerelmi történet, emberi dráma, és a minden akadályon átívelő akaraterő és küzdelem története.
Írta: Hikari
Hikari értékelése: 8 (nagyon jó)
2009.07.20.
26743 olvasás

Ismertető értékelése:
4.00 (jó), 1 szavazat
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Ace wo Nerae! -Final Stage- © Yamamoto Sumika • Tokyo Movie Shinsha

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.