×

Regisztráció

Anime: Chocchan Monogatari

Chocchan Monogatari © Kuroyanagi Cho • Triangle Staff

Chocchan Monogatari (movie, 1996)

チョッちゃん物語

Chocchan's Story


Hossz: 76 perc
Műfaj: dráma, történelmi, háború

Rendezte: Tokita Hiroko
Eredeti mű: Kuroyanagi Cho
Írta: Asakura Chifude, Tokita Hiroko
Karakter dizájn: Yanagino Tatsuo
Zene: Asakawa Tomoyuki
Stúdió: Triangle Staff

Hivatkozások: ANN, AniDB

Értékelések:
Nincs elég szavazat.

Chocchan Monogatari © Kuroyanagi Cho / Triangle Staff
A film Kuroyanagi Cho emlékiratai nyomán keletkezett, aki az ismert japán színésznő, Kuroyanagi Tetsuko édesanyja volt.

Cho, becenevén Chocchan fiatal nő, aki hazatér Hokkaidóba szüleihez, hogy bejelentse, össze szeretne házasodni a hegedűművész Moritsuna-val, a férfival, akit szeret. Mivel az apja megtiltja a házasságot, Cho és férje elhagyják otthonukat, és Tokióban telepednek le. Megszületik kislányuk, Tetsuko, majd további három gyerekük, és a kis család boldogan éli egyszerű, szerény, de boldog életét.
De hamarosan kitör a második világháború, ami szegénységet hoz magával, és véget vet a gondtalan, boldog napoknak. Chocchan elveszíti nagyobbik fiát, majd férje beáll a hadseregbe. A fiatal asszony három gyerekkel magára marad. Cho vidékre költözik a gyerekekkel, hogy viszonylagos biztonságban legyenek, és mindent megtesz, hogy megvédje gyerekeit, amíg férje haza nem tér.

Bár a második világháború alapvetően befolyásolta Cho és családja sorsát, a hasonló témájú animékkel ellentétben ezúttal nem folyamatos könnyezésre ingerlő filmről van szó, ami a háború borzalmaira fókuszál, hanem érződik rajta az önéletrajzi ihletettség, inkább egy család történetének bemutatása, amibe a háború is beleszólt. Bár vannak a filmben szomorúbb jelenetek, nem klasszikus háborús dráma, hanem inkább történet egy erős fiatal édesanyáról, akinek egyedül kell megküzdenie a nehézségekkel férje távolléte alatt.

A filmben szereplő kislány, Tetsuko, becenevén Totto-chan később a japán televízió korai időszakának híressége lett, majd az UNICEF nagyköveteként utazta be a világot humanitárius küldetései során. A film az édesanya mellett az ő jellemét is érezhetően kidomborítja. 1981-ben Tetsuko megjelentette Madogiwa no Totto-chan (Totto-chan, the Little Girl at the Window) címmel, gyerekkönyv formájában saját gyermekkori élményein alapuló regényét. Így az anime film a Japánban meglehetősen híres könyv közvetlen előzményének tekinthető.
Írta: Hikari
Hikari értékelése: 7 (jó)
2009.07.30.
27882 olvasás

Ismertető értékelése:
5.00 (kiváló), 1 szavazat
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Chocchan Monogatari © Kuroyanagi Cho • Triangle Staff

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.