×

Regisztráció

Anime: Binbou Shimai Monogatari

Binbou Shimai Monogatari © Kazuto Izumi • Toei Animation

Binbou Shimai Monogatari (TV, 2006)

貧乏姉妹物語

Hossz: 10 rész
Műfaj: vígjáték, dráma, hétköznapi

Rendezte: Kaizawa Yukio
Eredeti mű: Kazuto Izumi
Írta: Izumi Tsuru
Karakter dizájn: Takamura Kazuhiro
Zene: Kosaka Akiko
Stúdió: Toei Animation

Hivatkozások: ANN, AniDB

Értékelések: (3 szavazat, átlag: 7.33) részletek

Binbou Shimai Monogatari © Kazuto Izumi / Toei Animation
A Binbou Shimai Monogatari - amint a címe is jelenti - egy szegény lány testvérpár története. A két testvér a 15 éves Kyou, és a 9 éves Asu, akiknek az édesanyja meghalt, apjuk pedig cserben hagyta a családot. Így a lányok egyedül élnek egy régi bérlakásban, ahol még fürdőszoba sincs. Kyou iskola előtt újságkihordásból keres némi pénzt, amiből ketten szerény körülmények között éppen hogy csak megélnek, Asu pedig a házimunkát végzi otthon, és ahol tud, segít a nővérének. És bár a lányok sokszor pénzszűkében vannak, mégis boldogok, mert szeretik egymást, és mindig összetartanak.

A rövid kis sorozat a két lány hétköznapjait, különféle kis kalandjait tárja elénk, mint például a stresszes lakbérfizetés napja, vagy az apró iskolai gondok, amiket a lányok átélnek. Rajtuk kívül megismerhetünk még néhány egyéb szereplőt is, például a mogorvának tűnő házmestert, vagy a később a történethez csatlakozó gazdag lány testvérpárt, akik látszólag szöges ellentétei főszereplőinknek.

A történet néha vicces, néha pedig egy kis dráma is bele lett csempészve. Egyszerű, aranyos történet a két lányról és szegény, de boldog mindennapjaikról. A részek közepén pedig pár másodperces, "hasznos" spórolási tanácsokat is kaphatunk a lányoktól, például hogy két metrómegálló átgyaloglásával a spórolt pénzen élelmet vásárolhatunk :).
Írta: Hikari
Hikari értékelése: 7 (jó)
2009.08.17.
27284 olvasás

Ismertető értékelése:
3.00 (megfelelő), 2 szavazat
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Binbou Shimai Monogatari © Kazuto Izumi • Toei Animation

Hozzászólások:
Listán van! :)
#1 | 2015.06.15. | írta: Sikunuwe
Hozzászólás írásához jelentkezz be.