×

Regisztráció

Anime: Momoko, Kaeru no Uta ga Kikoeru yo

Momoko, Kaeru no Uta ga Kikoeru yo © Magic Bus

Momoko, Kaeru no Uta ga Kikoeru yo (movie, 2003)

もも子、かえるの歌がきこえるよ。

My Sister Momoko


Hossz: 100 perc
Műfaj: dráma, hétköznapi

Rendezte: Shibuichi Setsuko
Írta: Koide Kazumi, Suenaga Mitsuyo
Karakter dizájn: Kobayashi Yukari
Zene: Oshima Michiru
Stúdió: Magic Bus

Hivatkozások: AniDB

Értékelések:
Nincs elég szavazat.

Momoko, Kaeru no Uta ga Kikoeru yo © Magic Bus
Riki és Momoko nyolc éves iker testvérpár. Koraszülöttként jöttek a világra, és amíg Riki, a fiú testvér egészséges harmadikosként éli az életét, a kislány, Momoko betegséggel küzd, ami miatt lassacskán elmaradt a fejlődésben testvérétől. Bár az óvodába együtt járhattak, Momoko betegsége miatt kisegítő iskolába kell, hogy járjon. De Momoko egészséges szeretne lenni, és Riki iskolájába szeretne járni, ami miatt sokat sír. Az egyetlen, ami megvigasztalja, ha a "békák éneke" című dalt éneklik neki.
Riki osztályfőnöke végülis megengedi, hogy Momoko részt vegyen az órákon, és a gyerekek hamar megszeretik a vidám kislányt. De Ryuji, Riki osztálytársa folyton kigúnyolja őt, magára vonva Riki haragját.

Megindító film egy beteg kislányról, nem titkolt tanulsággal arról, hogy megismerjük és elfogadjuk azokat, akik mások, mint mi magunk vagyunk. Momokot együtt látni egészséges testvérével elsőre nagyon szomorú, de kiderül, hogy a kislány nagyon erős a maga módján, mindenben megpróbál önálló lenni, és belül olyan, mint bármelyik egészséges hasonló korú gyerek.
Bár a film témája meglehetősen tragikus, nem a betegség árnyoldalaira koncentrál, hanem Momoko és családja, barátai vidám élményeit is bemutatja, így az egészséges gyerekekkel együtt a néző is árnyaltabb képet szerezhet a fogyatékossággal élő gyerekek életéről. A film kicsit közelebb hozza hozzánk a Momokóhoz hasonló sorsú gyerekek és családjaik mindennapjait, küzdelmeiket, örömeiket.
Írta: Hikari
Hikari értékelése: 7 (jó)
2010.01.16.
28159 olvasás

Ismertető értékelése:
Nincs elég szavazat.
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Momoko, Kaeru no Uta ga Kikoeru yo © Magic Bus

Hozzászólások:
Már maga az ismertető és a képek is szívbemarkolóak, felvéve a megnézendők közé.
Reméljük előbb-utóbb akad valaki vállalkozó szellemű, aki lefordítja nekünk.
#4 | 2010.01.18. | írta: Mariko
Érdekes téma valóban, nem egy megszokott. Szerintem én is megpróbálkozok vele.
#3 | 2010.01.17. | írta: Ayanami
Én is sajnálom, hogy nincs hozzá felirat, de szerintem még ne adjuk fel a reményt. Még csak 2 és fél hónapja jött ki a raw, és az ilyen szűk réteget érdeklő animék feliratozására akár éveket is kell várni.
#2 | 2010.01.17. | írta: Yuriko-chan
Ritkán látni olyan animéket, amikben fejlődésben visszamaradt gyermekek szerepelnek, úgyh ennek most örülök. Kár, h nincs hozzá sub. :/ Azért az ismertetőt köszi. :)
#1 | 2010.01.16. | írta: zebra
Hozzászólás írásához jelentkezz be.