×

Regisztráció

Anime: Aoi Hana

Aoi Hana © Shimura Takako • J.C. Staff

Aoi Hana (TV, 2009)

青い花

Hossz: 11 rész
Műfaj: romantikus, dráma, hétköznapi, yuri

Rendezte: Kasai Kenichi
Eredeti mű: Shimura Takako
Írta: Takayama Fumihiko
Karakter dizájn: Onchi Masayuki
Zene: Haketa Takefumi
Stúdió: J.C. Staff

Hivatkozások: ANN, AniDB

Értékelések: (10 szavazat, átlag: 7.20) részletek

Aoi Hana © Shimura Takako / J.C. Staff
Az érzékeny és visszahúzódó Fumi és az energikus Akira közeli barátnők voltak az általános iskolában. Aztán egy költözés miatt a két lány barátsága megszakadt. Tíz évvel később útjuk ismét keresztezi egymást, immár középiskolásként, és bár nem ugyanabba az iskolába járnak, ismét közel kerülnek egymáshoz, újra felvirágzik a barátságuk. Akira a Fujigaya leányiskolában sok új barátot szerez, Fumi pedig a Matsuoka leányiskolában romantikus kapcsolatba kerül egy harmadéves lánnyal. És bár oly sok év telt el, Fumi és Akira mégis egymással tudják legjobban megosztani örömeiket, bánatukat.

Ahogy látszik, az Aoi Hana yuri anime, vagyis leszbikus kapcsolatokra fókuszál, de egyáltalán nem a klisés-giccses, egymásba szerető lányok nyafogásából álló sorozat, ami esetleg sokakat megfutamodásra kényszerítene. Sőt, mondhatni, a műfaj szinte összes kliséjét felborítja, és a várakozásainkkal ellentétben a szereplők kapcsolatait megdöbbentően reálisan mutatja be, mindenféle melodrámát nélkülözve. Bármilyen kézenfekvő lenne, nem Akira és Fumi lesz a leszbikus pár a középpontban, sőt, ha alaposan megnézzük, egyedül Fumi az, aki a szereplők közül valóban a lányokat szereti. A fő romantikus szál másik fele jelen esetben egy mellékszereplő lesz, de a barátság is ugyanolyan fontos lesz a sorozatban, ha nem fontosabb.
A sorozat csendesen, egyszer enyhén drámai, máskor picit vicces hangvétellel játssza végig a szereplők közötti bonyolult érzelmeket.
A történetvezetés nagyon jó, visszafogott és valósághű, a szereplők viselkedése nagyon részletesen lett kidolgozva. Itt nem csak a hajviselet különbözteti meg a szereplőket, hanem még a mozgásuk, gesztusaik is egyediek, és valamennyi szereplő megkapja a saját összetett jellemét a sorozat végére.
Ehhez járul még hozzá a nagyszerű animáció a szép pasztell-színekkel, esztétikus beállításokkal, olyan kis figyelmességekkel, mint a fény játéka a fák levelei között, amik nagyon széppé teszik a látványvilágot. Az apró kis részletek a karakterek mozgásában is jelen vannak, a látvány kellemes, megnyugtató élményt ad mindenkinek, aki kedveli a lassabb, nyugodt történeteket.

Az Aoi Hana kiemelkedő és egyedi a romantikus sorozatok között, szépen és hihetően mutatja be a szereplők közti érzelmeket. Természetesen ha valaki nem szereti a lassú, érzelmes, lányos sorozatokat, inkább hagyja ki ezt is, de az érzelmes yuri és a visszafogott romantika kedvelőinek valószínűleg kellemes kikapcsolódást jelenthet.
Írta: Hikari
Hikari értékelése: 8 (nagyon jó)
2010.02.05.
29491 olvasás

Ismertető értékelése:
4.50 (kiváló), 2 szavazat
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Aoi Hana © Shimura Takako • J.C. Staff

Hozzászólások:
Nem szeretem a yuri animéket, de ez nagyon tetszett. Mind a megvalósítás, az animáció, az ost és a szereplők nagyon emlékezetesek maradtak számomra :D
#1 | 2011.05.30. | írta: sayami
Hozzászólás írásához jelentkezz be.