×

Regisztráció

Anime: Halo Legends

Halo Legends © BONES / Production I.G / Toei Animation / Studio 4°C

Halo Legends (OVA, 2009)

ヘイロー・レジェンズ

Hossz: 8 rész
Műfaj: akció, dráma, sci-fi, háború, seinen

Rendezte: Yamazaki Hiroshi, Aramaki Shinji, Futamura Hideki, Mashimo Kouichi, Muraki Yasushi, Oshii Mamoru and Sawai Kouji
Írta: Hideki Futamura, Mitsuhisa, Koichi Mashimo, Koji Sawai, Daisuke Nishio, Yasushi Muraki, Tomoki Kyoda, Toshiyuki Kanno
Zene: Martin O'Donnell
Stúdió: BONES, Production I.G, Toei Animation, Studio 4°C

Hivatkozások: AniDB

Értékelések: (5 szavazat, átlag: 6.20) részletek

Halo Legends © BONES / Production I.G / Toei Animation / Studio 4°C
A Halo óriási konzol sikerei után született a Halo Legends (valamint a Halo ODST között). Az anime úgy is tökéletesen élvezhető, hogy nem játszottunk a trilógia egyik részével sem. Természetesen a történetek középpontjában most is nagy részt a "Spartan"-ok fognak állni, ahogy a játékban is megszokhattuk. De néhány történet koncentrál a Halo világának többi szereplőjére is. Az OVA felépítésében nagyon hasonlít az Animatrix-hoz.
8 tíz perces részt kapunk, melyek egymástól nagyrészt eltérő történeteket dolgoznak fel, és akik jól ismerik a történetet, azoknak örömmel jelenthetem, hogy a "Halo feeling" tökéletesen átjön az animéből.

Origins I.
Írta: Hideki Futamura
Készítő: Studio 4°C
A Halo 3 történései után járunk, Cortana és Master Chief egy sérült hajón utaznak. Míg Chief hibernált állapotban alszik, addig Cortana tudását megosztja velünk a messzi-messzi múltig visszanyúlva, a kezdeti pontig. A Forerunners kegyetlen és kilátástalan csatáiról a Flood nevű ultra organizmus ellen, mely minden élőt magába olvaszt és elpusztít. A háború odáig folytatódott, amíg egyetlen megoldás maradt hátra...

Origins II.
Írta: Hideki Futamura
Készítő: Studio 4°C
A mostanra teljesen újra formálódott galaxisban a Flood újra felüti a fejét. És a számtalan népet magába tömörítő intergalaktikus szövetség kénytelen a régi ellenségeikkel összefogni. Az emberekkel, hogy együttes erővel képesek legyenek visszaverni eme ősi fenyegetést.

The Duel
Írta: Mitsuhisa Ishikawa
Készítő: Production I.G
Fal, a covenantok Arbiter-je nem akarja követni a vallást, mert szerinte egy elfogadhatatlan hazug dolog. Ezért az egyik próféta egy másik elit harcossal megöleti a feleségét és barátját, hogy végül csapdába csalják, és úgy végezhessenek vele.

Homecoming
Írta:Koichi Mashimo és Koji Sawai.
Készítő: Production I.G
Ifjú Spartan 2517 története. Néhány társával megszökik az őket képző intézménytől, hogy megtalálják a valódi énjüket, és hogy kik voltak a kiképzésük előtt. Ezzel párhuzamosan a jelent látjuk, amint egy kicsiny emberszakasz élükön 2517-sel próbálnak életben maradni egy Covenant egységektől körülvett városban.

Odd One Out
Írta: Daisuke Nishio
Készítő: Toei Animation
Az első és egyetlen paródia a Halo Legends-ből. Enyhe adrenalin túltengésben szenvedő 1337-es majd' 20 km magasból fejest ugrik a bolygóba, hogy szembeszálljon egy rakás sehol sincs ellenséggel és 3 pici ősemberrel. Persze azért ellenfél nélkül sem marad, mert a Covenant próféta egy hozzá mérten talán még intelligensebb szuper mega mindent elpusztító szörnyet küld megsemmisítésére, és igen tempósan be is indul a csillagközi bunyó földön, égben és persze űrben.

Prototype
Írta:Yasushi Muraki és Tomoki Kyoda
Készítő: Studio Bones
Egy katona, aki súlyos morális és lelki problémákkal küszködik, mert az egész osztagát lemészárolták őt kivéve. Egy Covenantok által támadott bolygóra vezénylik, ahol egy prototípust kell megsemmisíteniük. De egy kicsit átértelmezi a parancsot...

Babysitter
Írta: Toshiyuki Kanno
Készítő: Studio 4°C
ODST tagok, más néven Helljumperek egy Spartan vezetésével különösen veszélyes küldetést kapnak. Egy Covenantok által megszállt bolygón ki kell iktatniuk az ellenség vezérét. De útközben egymásról is megtudnak egyet és mást.

The Package
Készítő: Casio Entertainment
Egyben az egyetlen 3D animációval készült rész. Öt Spartan egy elit osztagot alkotva az űrben egy Black Ops hajó fedélzetéről támadást indítanak egy Covenant armada ellen, hogy visszaszerezzenek egy a mindkét oldal számára nagyon fontos csomagot. Természetesen a helyzet sokkal bonyolultabb, mint ahogy eltervezték, és ráadásul az ellenség soraiban is akadnak rendkívül erős ellenfelek.

Összességében az OVA nagyon szép és változatos látványvilágot tár elénk, de azért akadnak hányaveti módon megcsinált részek is. A történeti szálak ugyan nem kapcsolódnak össze, de mégis egy egészet alkotnak.
Írta:
Kí értékelése: 9 (kitűnő)
2010.02.17.
29517 olvasás

Ismertető értékelése:
3.67 (jó), 3 szavazat
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Halo Legends © BONES / Production I.G / Toei Animation / Studio 4°C

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.