×

Regisztráció

Anime: Black Lagoon: The Second Barrage

Black Lagoon: The Second Barrage © Hiroe Rei • Madhouse Studios

Black Lagoon: The Second Barrage (TV, 2006)

ブラックラグーン The Second Barrage

Hossz: 12 rész
Műfaj: akció, dráma, thriller, pszichológiai, seinen

Rendezte: Katabuchi Sunao
Eredeti mű: Hiroe Rei
Írta: Katabuchi Sunao
Karakter dizájn: Shino Masanori
Zene: Edison
Stúdió: Madhouse Studios

Hivatkozások: ANN, AniDB

Kapcsolódó címek:
Black Lagoon (TV, 2006)
Black Lagoon: Roberta's Blood Trail (OVA, 2010)

Értékelések: (11 szavazat, átlag: 7.91) részletek

Black Lagoon: The Second Barrage © Hiroe Rei / Madhouse Studios
Rock és a Black Lagoon társaság tovább folytatja nem éppen átlagos napjait Roanapur városában, mely éppenséggel nem egy átlagos város. Az orosz, a kínai maffia, kartellek, fegyver csempészek, drogbárók, sorozatgyilkosok, takarítók. Minden utcában és házban van belőlük elég, tehát ha valaki melót szeretne rábízni valakire, az itt megtalálja. A Black Lagoon nem kivétel. Rock a friss újonc, továbbra is veszélyes dolgokba keveredik, ezzel a Hotel Moszkva szimpátiáját el is nyeri, így kerül Balalaika szárnya alá tanácsadóként és tolmácsként. Hogy miért pont ő? Mert Balalaika Japánban akar terjeszkedni. Rock végül belemegy, Revy kíséri el az úton, de Rock nem éppen felhőtlenül boldog. Lehet, hogy a családját is meg kéne látogatnia, miközben főhősünket a szerelem szellője is megcsapja egy csinos lány képében, kiderül ráadásul, hogy Balalaika terve meg nemcsak a terjeszkedés, de a kiiktatás is. És ebbe Rock új ismerőse is belekeveredik.

A maradék 12 rész ott folytatódik ahol az „első évad” véget ért, fekete humor, vér, golyózápor és tömérdek hulla. És ennyi. Gondolná a néző, hogy az első 12 epizód után talán lesz valami új, valami infó a szereplőkről, ám ezt mindenki felejtse el, nagyon kevés információt osztanak meg az emberrel. Revy és Rock továbbra is középpontban van, ráadásul kettőjük kapcsolata az utolsó részekben kellően zűrösre és humorosra fejlődik, révén Revy az akinek védenie kell főhősünket minden bajtól, ám ezt sem viszik túlzásba így fájóan haloványra sikerül sajnos ez is. De az igazi főszereplő az Balalaika lesz, ő az akiről sokkal többet megtudunk, a múltját kellően megismerjük, így egy érdekesebb figura kerül elénk.

A nyelvezete igen erős a sorozatnak, az 1 percre lebontott szitok szavak száma igen magas, mind az angolban és mind a japánban. A japánt nagyon nem tudtam megkedvelni, főleg, hogy a szinkron színészeknek egyes epizódokban még angolul is kellett beszélniük, amire végigfutkosott a hideg a hátamon. De maguk a színészek végig jól teszik a dolgukat, az általam említett probléma egyéni ízlés dolga tud lenni. De a szókimondása miatt erősen korhatáros, nem beszélve a véres jelenetekről és persze pedofília is van, persze nem megjelenített formában.

Talán eme merészségek miatt, és a fekete humora miatt tudja a néző élvezni a sorozatot. Viszont hiányérzettel néztem végig az utolsó epizódot, mert amit elhintenek az alkotók információt azt úgy is hagyják, nem nagyon törődnek vele. Kiemelném, hogy nincs üresjárata a teljes évadnak, ez jó dolog, és az új szereplők (rosszak, jók egyaránt) kellően viccesek és merészek vagy degeneráltan gonoszak tudnak lenni. További jó pont, hogy egy adott történetet és szereplőt nem egy epizódra hagynak elmondani. Kellően kibontják nekünk. Én megadom rá a közepesnél jobb pontot és várom az új részeket, mert bizony 5 új rész lett behirdetve, Robertával a cselédlánnyal együtt.
Írta: Ridley44Lev
Ridley44Lev értékelése: 7 (jó)
2010.11.25.
27718 olvasás

Ismertető értékelése:
3.67 (jó), 3 szavazat
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Black Lagoon: The Second Barrage © Hiroe Rei • Madhouse Studios

Hozzászólások:
Folyamatosan jönnek ki az OVA részek, eddig kettőnél tart, ha jól tudom (Black Lagoon: Roberta's Blood Trail (OAV))

http://www.animenewsnetwork.com/encyclopedia/anime.php?id=10166
#3 | 2010.12.02. | írta: Kagain
A mai napig (11.29) már két epizód lement az új évadból.
#2 | 2010.11.29. | írta: Ridley44Lev
Egyik kedvenc sorozatom, valami egészen megfoghatatlan hangulata miatt. Valóban van ígéret valami folytatás/kiegészítés terén? Nagyszerű lenne.
#1 | 2010.11.29. | írta: Gulandro
Hozzászólás írásához jelentkezz be.