×

Regisztráció

Anime: Black Rock Shooter

Black Rock Shooter © Huke • Ordet

Black Rock Shooter (OVA, 2010)

ブラック★ロックシューター

Műfaj: akció, dráma, hétköznapi, fantasy

Rendezte: Yoshioka Shinobu
Eredeti mű: Huke
Karakter dizájn: Matsuo Yuusuke
Zene: Ryo
Stúdió: Ordet

Hivatkozások: ANN, AniDB

Kapcsolódó címek:
Black Rock Shooter (TV, 2012)

Értékelések: (11 szavazat, átlag: 7.18) részletek

Black Rock Shooter © Huke / Ordet
Black Rock Shooter egy Huke nevű rajzoló kitalált figurája, amely a véletlenek és kevésbé véletlenek összjátékának köszönhetően egy videoklippel az internetes videómegosztókon kult státuszba emelkedett, és végül anime készülhetett belőle. Bár az első bejelentések még több részes sorozatról szóltak, végül csak egy 50 perces OVA lett az eredmény, ami nem is vette le egyértelműen a rajongókat a lábukról.

Rövidségéhez képest az OVA szép kerek történetet mutat be:
Kuroi Mato izgatottan készül első középiskolai napjára. Osztálytársa, Takanashi Yomi első perctől szimpatikus neki, így megszólítja a lányt, és hamarosan barátság szövődik kettejük között.
Eközben valahol egy párhuzamos dimenzióban, kietlen vidékeken, romos épületek között Black Rock Shooter, egy törékeny testű lány hatalmas fegyverrel és kéken lángoló szemmel ádáz küzdelmet folytat halálos ellenségével, Dead Masterrel.
Miután véget ér az első iskolaév, Mato és Yomi különböző osztályba kerülnek, útjaik külön válnak. A két párhuzamos dimenzió pedig mintha érintkezésbe kerülne egymással...

Mivel sok BRS rajongó valami gigászibbat várt, elég sok csalódott reakció látott napvilágot az OVA-val kapcsolatban, ahogy az minden "túl hype-olt" dologgal gyakran megesik. Talán mert semmiféle elvárásom nem volt amikor leültem elé, én magam nem keltem fel csalódottan a székből. A két lány története bár nagyon egyszerű, mégis aranyos, és valamiféle hétköznapi szál nélkül elég unalmas lenne egy pusztán harcokból álló OVA. Ugyanakkor az akciójelenetek is kellőképpen látványosak, kiváló zenei aláfestéssel. Bár néhány kérdésre konkrét választ nem kapunk, valahogy mégis összeáll a kép a végére, és több nem is fért volna bele ebbe a rövid időbe. Nyilván több részes sorozatként sokkal mélyebb és kidolgozottabb is lehetett volna a történet, de számomra így is kifejezetten élvezhető, lendületes és fantáziadús OVA volt a Black Rock Shooter, és egyáltalán nem bántam meg a rá áldozott 50 percet.
Írta: Hikari
Hikari értékelése: 7 (jó)
2011.04.15.
27875 olvasás

Ismertető értékelése:
4.50 (kiváló), 2 szavazat
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Black Rock Shooter © Huke • Ordet

Hozzászólások:
Most fejeztem be az OVA-t, és eléggé keserédes szájízzel álltam fel a végkifejlet után. Először is, semmiféle információval nem rendelkeztem a Black Rock Shooter-ről, én így a képek, és a kritikák alapján kezdtem el nézni. Szeretem az animékben a harcokat, de úgy vettem észre (ilyen még egyáltalán nem volt) hogy a slice of life sokkal jobban lekötött, mint a másik létsíkonn eltöltött idő. Ez nem is volt gond, legalább a műfaj többi művének is fogok esélyt adni ezután. ;) Úgy bajom az animével nem volt, sőt, nekem kifejezetten tetszett (az említett slice of life részek miatt), de a végkifejlet,... hát elég felemásra sikeredett. Nincs lezárva a story. Vagy lehet, hogy én vagyok műveletlen, ebben az esetben valaki magyarázza már el kérem szépen. :D Összességében szerintem minimum egyszer megéri megnézni, már csak az (hogy a cikkírót idézzem) aranyos slice of life részek miatt. :)
#2 | 2011.06.05. | írta: Dawian
Sajnos a cuccból kispórolták a történetet. Kár érte.
#1 | 2011.04.16. | írta: Vajk
Hozzászólás írásához jelentkezz be.