×

Regisztráció

Anime: K-ON!!

K-ON!! © Kakifly • Kyoto Animation

K-ON!! (TV, 2010)

けいおん!!

Hossz: 24 rész
Műfaj: vígjáték, hétköznapi, iskolai élet, zene

Rendezte: Yamada Naoko
Eredeti mű: Kakifly
Írta: Yoshida Reiko
Karakter dizájn: Horiguchi Yukiko
Zene: Hyakkoku Hajime
Stúdió: Kyoto Animation

Hivatkozások: ANN, AniDB

Kapcsolódó címek:
K-ON! (TV, 2009)
Eiga K-On! (movie, 2011)

Értékelések: (6 szavazat, átlag: 8.50) részletek

K-ON!! © Kakifly / Kyoto Animation
Az iskolai könnyűzenei klub tagjainak kalandjai ott folytatódnak, ahol az első szezon abbamaradt. Az immár harmadikos Yui, Mio, Ritsu és Mugi, valamint a másodikos Azusa vidáman töltik középiskolai hétköznapjaikat, tanítás után pedig a klubhelyiségben gyűlnek össze, hogy a Houkago Tea Time együttesként gyakorolják új dalaikat. Vagy hogy süteményt egyenek és különféle aranyos dolgokat csináljanak együtt. A második évad az utolsó iskolaév végéig követi nyomon a lányok kalandjait.

A K-ON! méltatlanul rövid első szezonja után a K-ON!! a várva-várt folytatás, ami még túl is szárnyalja az elsőt. 13 helyett most 24 részben sokkal több időt kaptak a kalandok, még több benne a hétköznapi aranyosság, és szerencsére sokkal kevesebb cosplay és Sawa-chan poén került bele.
Bár a lényeg továbbra is csak a lányok aranyossága, nagyon jó sztorikat mutat be a lányok életéből a második évad, pl. elkísérhetjük őket egy nyári zenei fesztiválra, több iskolai eseményt láthatunk, mint osztálykirándulás, sportnap, vagy akár csak egy esős iskolai nap eseményei. Még Sawako tanárnő régi bandája is kapott egy részt, és mivel a lányok immár harmadévesek, a továbbtanulás kérdése is felmerül, majd a sorozat vége felé a ballagáshoz közeledvén el is érzékenyülhetünk egy kicsit.
A korábbinál nagyobb szerepet kaptak Azusa osztálytársai, Jun és Ui, aki ugyebár Yui kishúga.

A sorozat ezúttal is igazi élmény a szemeknek is, talán a korábbinál is szebb grafikával rendelkezik, a szereplők szokás szerint nagyon aranyosak. Zene terén a lányok fellépéseiből sajnos egy kicsit keveset kapunk, de a sorozat vége felé egy nagyszerű koncertet is láthatunk. A 24 TV részen kívül ezidáig 3 special epizód is megjelent, és reméljük a jövőben még több is várható a K-ON-ból.
Írta: Hikari
Hikari értékelése: 8 (nagyon jó)
2011.04.30.
28862 olvasás

Ismertető értékelése:
Nincs elég szavazat.
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

K-ON!! © Kakifly • Kyoto Animation

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.