×

Regisztráció

Anime: Black Lagoon: Roberta's Blood Trail

Black Lagoon: Roberta's Blood Trail © Hiroe Rei • Madhouse

Black Lagoon: Roberta's Blood Trail (OVA, 2010)

ブラック・ラグーン

Hossz: 5 rész
Műfaj: akció, dráma, felnőtteknek, seinen

Rendezte: Katabuchi Sunao
Eredeti mű: Hiroe Rei
Írta: Katabuchi Sunao
Karakter dizájn: Shino Masanori
Zene: Edison
Stúdió: Madhouse

Hivatkozások: ANN, AniDB

Kapcsolódó címek:
Black Lagoon (TV, 2006)
Black Lagoon: The Second Barrage (TV, 2006)

Értékelések: (5 szavazat, átlag: 7.40) részletek

Black Lagoon: Roberta's Blood Trail © Hiroe Rei / Madhouse
Black Lagoon sorozat 3. évada ezúttal nem az eddig megszokott 12 részes formában tárul elénk, hanem 5 részes OVA-ként jelent meg. Egy-egy rész viszont a korábbival ellentétben, mely 24 perces volt, most 35 percesre növekedett.

Történetünk Roanapur-ban folytatódik. A városban, melyet bűnszövetkezetek irányítanak, melyben a rendfenntartó erők nyíltan korruptak, lakói már rég lemondtak a normális életről. Főszereplőink a Lagoon szállítok élik mindennapjaikat, csomagokat kézbesítenek olyan ügyfeleknek, akiket jobb nem ismerni és főleg nem felbosszantani.
Az első évadban megismert Garcia Lovelace felkeresi Rock-ot és megkéri őt, hogy segítsen neki megtalálni Roberta-t. Garcia ismerteti, hogy mi történt vele és családjával, valamint a rettegett cselédlánnyal. Apja megpróbált tenni a Caracas-ban és egész Venezuelában burjánzó szegénység ellen, de egy politikai összejövetelen bombamerénylet következtében életét vesztette. Roberta-t megrázta gazdája halála és Garcia könnyei felébresztették benne a vérebet. Bosszúra szomjazva vág neki a gyilkosok keresésének. Az ifjú úrfi Rock-ékkal ismerteti, hogy rájöttek az amerikai titkos ügynökség, az NSA volt az elkövető. Roberta sorra gyilkolja azokat, akiknek közük volt a támadáshoz és végül Roanapur-ba jött. Rock feladata az lenne, hogy megtalálja őt. Ő erre a feladatra a legalkalmasabb, mivel jól ismeri az egész várost, annak titkaival együtt. A helyzetet bonyolítja, hogy a helyi bűnszervezetek már ismerik Roberta-t és tudják mire képes, viszont eszük ágába sincs keresztbe tenni az amerikaiaknak, nehogy a város és sötét üzleteléseik túlságosan a felkeltse érdeklődésüket. Emiatt ők is el akarják intézni Roberta-t illetve támogatják, hogy Rock vállalja el a feladatot. Ráadásul Roanapur-ban a másik amerikai titkosszolgálat, a CIA már jó ideje jelen van és enyhén szólva sem szívlelik az NSA-t. Rock elvállalja a feladatot és megpróbálja jól keverni a kártyákat.

A korábbi évadokban megismert karakterek mellett csak néhány újnak van központi szerepe. Emiatt a történet teljese megértéséhez szükséges a korábbi évadok ismerete is. Sok ismerős arccal találkozunk, de most többen csak mellékszereplők. Karakterfejlődésen is Rock és Roberta és az ifjú Garcia az, aki leginkább átmegy. Rock egyre jobban elmélyed Roanapur mocskában és élvezni kezdi az emberéletekkel való sakkjátszmát. Roberta teljesen a bosszú megszállottja lesz és elméje végképp kezd elborulni, marék szám nyeli a nyugtatókat. Egy izzószemű gyilkos démonná válik szinte, még Revy sem mer egy az egyben kiállni ellene. Egyedül Garcia az, aki mindent meg akar tenni, hogy megmentse őt.

A képi világ, a város, a táj ábrázolása, az effektek, a karakterdesign mind nagyon magas színvonalú munka, a hangok is kitűnőek, nem csak a szinkron, az effekthangok, hanem az zene is illeszkedik a történethez, A Madhouse stúdióban lenyűgöző munkát végeztek. Nem hiszem, hogy valakinek a hanggal vagy a képi megvalósítással lesz baja.

A 3. évadot bátran ajánlom mindenkinek, akinek tetszett az előző kettő, akinek azok nem nyerték el a tetszését, valószínű ez sem fogja. Ha a megtekintésén gondolkoztok, vegyétek figyelembe, hogy durva nyelvezetet és erőszakos jelenetek is tartalmaz. Az öt rész összességében rövidebb, mint a 12 részes évadok, még sincs hiányérzetem. A részekben nincsenek üres járatok, nincs olyan jelenet, amely ne vinni tovább a történést, amellett, hogy egy-két poént így se felejtenek ellőni. Engem magával ragadott és élveztem minden percét. Én 10-ből 10-re értékelem ezt az elképesztően hangulatos animét. A maga műfajában mestermű számomra.
Írta: Wayne Gace
Wayne Gace értékelése: 10 (mestermű)
2011.08.07.
27798 olvasás

Ismertető értékelése:
4.00 (jó), 3 szavazat
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Black Lagoon: Roberta's Blood Trail © Hiroe Rei • Madhouse

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.