×

Regisztráció

Anime: Kyuuketsu Hime Miyu

Kyuuketsu Hime Miyu © Kakinouchi Narumi / Hirano Toshiki • AIC

Kyuuketsu Hime Miyu (TV, 1997)

吸血姫美夕

Vampire Princess Miyu


Hossz: 25 rész
Műfaj: akció, dráma, fantasy, kaland, horror, természetfeletti

Rendezte: Hirano Toshiki
Eredeti mű: Kakinouchi Narumi, Hirano Toshiki
Írta: Chiaki J. Konaka, Yamada Mitsuhiro, Murai Sadayuki, Hayashi Tamio, Hirano Toshiki, Yamada Yasumoto, Hayami Yuji, Hirata Yutaka
Karakter dizájn: Kadonosono Megumi
Zene: Kawai Kenji
Stúdió: AIC

Hivatkozások: ANN, AniDB

Értékelések: (4 szavazat, átlag: 8.50) részletek

Kyuuketsu Hime Miyu © Kakinouchi Narumi / Hirano Toshiki / AIC
Furcsa, megmagyarázhatatlan dolgok történnek Tokióban. Emberek tűnnek el, emberek halnak meg, vagy viselkednek furcsán, szinte öntudatlanul. Egy nap pedig különös, új lány érkezik egy középiskolába. Ő Miyu, aki közel sem olyan ártatlan, és hétköznapi, mint amilyennek látszik. Mert Miyu vámpír, akinek az a dolga, hogy elpusztítsa a shinmákat, ezeket a különös lényeket, amelyek az emberi fájdalomból, kétségbeesésből születtek. Ehhez van segítségére Larva, egy shinma, akit Miyu hosszú idővel ezelőtt kötött magához, és aki azóta társa és barátja a kalandokban. Miyu különös vámpír, nem fogja a napfény, ezen kívül hatástalanok rá az olyan vámpírölő dolgok, mint a fokhagyma, kereszt, vagy szentelt víz.
Miyu az új iskolájában hamar barátságot köt egy Chisato nevű lánnyal, aki ugyan furcsállja Miyu furcsa viselkedését, de nem szól semmit. Miyu pedig, mialatt a küldetését végzi, nem is tudja, milyen közel jár ahhoz, hogy a káosz, amelyet le akar csillapítani, felébredjen.

Mit is mondhatnék erről az animéről, ami nekem az egyik kedvenc vámpíros animém. Először is, hogy engem nagyon megfogott, amikor először láttam. A történet lassan bontakozik ki, eleinte csak Miyu küldetéseiről szól, és néha ugrálunk a múlt és jelen között, hogy bemutassunk egy-egy olyan szereplőt, aki a későbbiekben fontos szerepet kap. Bár a történet jó fele csak arról szól, hogy Miyu shinmákat öl, és embereknek ad örök álmot, az anime mégsem válik unalmassá, főleg nem a felétől, amikor előtérbe kezdenek kerülni a rosszabb dolgok, veszélyesebb, komorabb dolgok. Onnantól tényleg beindulnak az események, és az anime vége igencsak meglepően zárul, habár hagy nem kevés kérdést, amely megválaszolatlan marad.
Mivel mangából készült, nem dolgozza fel az egész mangát, az anime kihagy, vagy megváltoztat néhány dolgot, bár a főbb dolgok bennevannak. Az animéhez tartozik három, egyenként négy részes OVA is, amely az anime előtti, és utáni, vagy közbeni dolgokat dolgozza fel.
Érdekessége az animének, hogy nincs benne vér, vagy legalábbis nemigen mutatnak vért, ami miatt sokak számára nem is igazi vámpíros anime. Pedig az, de nem a vér a lényeg, hanem a történet.
A grafika az 1990-es évekhez mérten nagyon szép, nem túl elnagyolt, tökéletes illik a történethez. Az openingek és endingek is jól el lettek találva, a történet tálalása is telitalálat.

Én személy szerint imádom a Vampire Princess Miyut, és akinek felcsigáztam az érdeklődését, ne habozzon, nézze meg!
Írta: Andro
Andro értékelése: 10 (mestermű)
2011.09.13.
27096 olvasás

Ismertető értékelése:
Nincs elég szavazat.
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Kyuuketsu Hime Miyu © Kakinouchi Narumi / Hirano Toshiki • AIC

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.