×

Regisztráció

Anime: Hana no ko Lunlun

Hana no ko Lunlun © Jinbo Shiroh • Toei Animation

Hana no ko Lunlun (TV, 1979)

花の子ルンルン

Lulu the Flower Angel

Lili, a virágangyal

Hossz: 50 rész
Műfaj: romantikus, fantasy, kaland, magical-girl, shoujo

Rendezte: Shirada Hiroshi
Eredeti mű: Jinbo Shiroh
Írta: Shiroyama Noboru
Karakter dizájn: Himeno Michi, Araki Shingo
Zene: Tsutsui Hiroshi
Stúdió: Toei Animation

Hivatkozások: ANN, AniDB

Értékelések:
Nincs elég szavazat.

Hana no ko Lunlun © Jinbo Shiroh / Toei Animation
Réges-régen a tündérek és a viráglelkek az emberek között éltek a Földön. Ám az emberek egyre irigyebbek és gonoszabbak lettek, így a tündérek és viráglelkek elhagyták a Földet és a Virágcsillagra menekültek. Azonban néhány leszármazottjuk az emberek világában maradt, és ők különleges jósággal és szeretettel vannak felruházva. A jelenben egy macska-kutya duó (Cato és Nubo), akik beszélni tudnak, azt a feladatot kapják, találják meg az utolsó virággyermeket, akinek óriási szíve van, és aki képes megtalálni a Hétszínvirágot, amely a világon a legkülönlegesebb virág, és csak egy tiszta szívű egyén képes meglátni.

Cato és Nubo Franciaországban talál rá Lunlunra (magyar változatban Lili), aki éppen a tizenötödik születésnapját ünnepli. Lunlun árva, és a nagyszüleivel él. Cato és Nubo megkérik, kísérje el őket, hogy megtalálják a Hétszínvirágot. Lunlun pedig belemegy, és hamarosan keresztül-kasul bejárják az országot, hogy megtalálják a virágot. Útjuk során mindig belefutnak a gonosz tündérbe, Togenishiába, valamint segédjébe Borisba, akik mindenáron maguknak akarják a Hétszínvirágot, és minden vágyuk eltenni Lunlunt az útból. Na és folyton felbukkan egy fura fotós is, Serge, aki mindig ott van, ha Lunlun bajba kerül. De ki lehet ő? És miért keresi annyira a Hétszínvirágot? És mi köze lehet Lunlunnak a Virágcsillaghoz? Ha megnézitek az animét, megtudjátok.

A Hana no Ko Lunlun nem egy új anime, és Magyarországon is adták 1998-ban az RTL Klubon. Nem tudott túl népszerű lenni olyan animék mellett, mint a Sailor Moon, vagy a Candy Candy, de mégis érdemes róla írni. Elsőre tipikus magical-girl, hiszen Lunlun folyton átváltozik, ha az emberek bajban vannak, és cserébe virágmagokat kap, amiket hazaküld a nagyszüleinek. A grafikáról el kell mondanom, hogy csodálatosan szép, főleg ha figyelembe vesszük, hogy 1979-ben készült az anime, és a manga még korábbi. A zenék is nagyon szépek benne, főleg az opening és az ending, de a seiyuuk-ra sem lehet panasz. A történet elsőre a szokványos, de vannak benne fordulatok, kihívások, és rengeteg izgalom. Igazából ez volt az egyik első magical-girl manga/anime, ami készült, így a Sailor Moon ősének lehet tekinteni. Én mindenkinek ajánlom, akit érdekel.
Írta: Andro
Andro értékelése: 8 (nagyon jó)
2011.09.20.
28736 olvasás

Ismertető értékelése:
Nincs elég szavazat.
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Hana no ko Lunlun © Jinbo Shiroh • Toei Animation

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.