×

Regisztráció

Anime: Attack No.1

Attack No.1 © Urano Chikako • TMS Entertainment

Attack No.1 (TV, 1969)

アタックNo. 1
Mila, a szupersztár

Hossz: 104 rész
Műfaj: romantikus, dráma, sport, shoujo

Rendezte: Kurokawa Fumio, Okabe Eiji
Eredeti mű: Urano Chikako
Írta: Tsuji Masaki, Yamazaki Masaya, Ichijo Mon, Dezaki Satoshi, Tamura Tatsuo, Ito Tsunehisa
Karakter dizájn: Nakamura Eiichi, Takeuchi Ruyoshi
Zene: Watanabe Takeo
Stúdió: TMS Entertainment

Hivatkozások: ANN, AniDB

Értékelések: (3 szavazat, átlag: 8.00) részletek

Attack No.1 © Urano Chikako / TMS Entertainment
Ayuhara Kozue egy tizenkét éves kislány, aki hosszú betegsége után végre meggyógyult, és a Fujimi iskolában kezdi az új tanévet. Belép iskolája röplabdacsapatába, ahol összeismerkedik az igazán tehetséges Hayakawa Midorival, akivel a legjobb barátnők lesznek.. Kozuéről hamar kiderül, hogy igen tehetséges, ezzel felkelti Hongo úr érdeklődését, aki a lányok edzője. Kozue napról-napra jobb lesz, és ezzel sajnos egy ellenséget is szerez Yoshimura személyében, aki az iskola röplabdacsapatának sztárja. Kozue hamarosan rájön, hogy a legjobbnak lenni nagyon nagy felelősséggel, és sok lemondással jár. Azonban az igazi megpróbáltatások csak később jönnek Kozue életében, aki elhatározza, hogy ő lesz Japán legjobb női röplabdajátékosa. Ehhez azonban hosszú, kemény utat kell bejárnia sok csalódással, könnyekkel, de sok jó élménnyel is.

Ez az anime egyáltalán nem új, és a mai régi motoros animések is ismerhetik. Nálunk Mila, a szupersztár címmel volt látható a magyar adókon ez az anime, amely szerintem sokunknak vidám perceket szerzett. Kozue nevét Milára fordították, ez ha jól tudom, a német szinkron hatása, és nálunk német openinggel is ment le az anime annak idején.
A grafika az első, ami szembetűnik, hogy régi. De szerintem egyáltalán nem csúnya, bár mára már talán nem mondanánk olyan szépnek. Az akkori korra jellemző rajzstílussal készült, és szerintem még ma is megállja a helyét. Részben tipikusan shoujo-anime, de egyben sportanime is, hiszen a röplabdáról szól. Ehhez mérten sok edzést, sok meccset láthatunk a részek alatt, ahogy ez egy sportanimétől elvárható. A meccsek pedig igen izgalmasak, habár sok olyasmi van bennük, ami ugye a való életben elképzelhetetlen lenne. De ezért anime.
A japán hangokról sajnos nem tudok mit mondani, japánul nem volt még alkalmam megtekinteni az animét, csak németül, és magyarul. De a magyar, és a német szinkron fantasztikusra sikeredett, egy rossz szavam sem lehet rájuk. A fordítás igen korrekt, a hangok is jól lettek kiválasztva. A japán opening és ending is fantasztikus lett, azokat volt szerencsém meghallgatni.
Az anime és a manga olyan híres volt Japánban, hogy 2005-ben Ueto Aya főszereplésével még egy 11 részes élőszereplős sorozat is készült belőle. Ez azonban nem dolgozza fel az egész mangát, csak egy részét, azt is nagy ugrásokkal. Nekem egyébként tetszett.
Szóval, akik még nem látták ezt a régi animét, nézzék meg, mert érdemes. Senkit ne riasszon el, hogy hosszú és régi, egy nézést mindenképpen megér!
Írta: Andro
Andro értékelése: 8 (nagyon jó)
2012.11.24.
27699 olvasás

Ismertető értékelése:
4.00 (jó), 1 szavazat
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Attack No.1 © Urano Chikako • TMS Entertainment

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.