×

Regisztráció

Anime: Eiga K-On!

Eiga K-On! © Kakifly • Kyoto Animation

Eiga K-On! (movie, 2011)

映画 けいおん!

K-On! Movie


Hossz: 110 perc
Műfaj: vígjáték, hétköznapi, iskolai élet, zene

Rendezte: Yamada Naoko
Eredeti mű: Kakifly
Írta: Yoshida Reiko
Karakter dizájn: Horiguchi Yukiko
Zene: Hyakkoku Hajime
Stúdió: Kyoto Animation

Hivatkozások: ANN, AniDB

Kapcsolódó címek:
K-ON! (TV, 2009)
K-ON!! (TV, 2010)

Értékelések: (5 szavazat, átlag: 6.80) részletek

Eiga K-On! © Kakifly / Kyoto Animation
A két K-On! sorozat után a készítők egy mozifilmmel is megörvendeztették a nézőket. A K-On! filmben a már jól ismert könnyűzenei klub öt lánytagja Londonba utazik!

A négy harmadéves, Yui, Ritsu, Mio és Mugi elhatározzák, hogy a ballagás alkalmából egy külföldi utazást szerveznek a klubbal. Bár Azusa, az ötödik tag csak másodéves, természetesen ő is velük tart. A lányok először nem tudnak megegyezni az úticélt illetően, ezért a szerencsére bízzák a döntést, és a célpont végülis London lesz. A lányokra tehát egy izgalmas utazás vár sok londoni látnivalóval, vicces szituációkkal, és nagy meglepetésükre még két élő koncertet is adhatnak.
Az utazás izgalmai mellett pedig akad még egy fontos feladat. A négy végzős különleges meglepetést talált ki Azusa számára: egy dalt szeretnének írni neki búcsúajándékként a ballagásra.

A sorozathoz hasonlóan a film is hétköznapi jelenetek sora a szokásos bájjal, melyben élvezetes és aranyos minden perc, legyen szó az úticél eldöntéséről, a repülőtéri várakozásról vagy londoni városnézésről. A lányok a szokásos vicces formájukat hozzák ezúttal is, melyhez a nyelvi korlátok is jó alapot adnak.
A filmben számtalan híres londoni helyszín elevenedik meg szép hátterek és igényesen animált jelenetek formájában. A két sorozat után felüdülés a lányok hétköznapi kalandjait ezúttal a szokásostól eltérő, külföldi környezetben látni.
Természetesen a zene sem maradhat ki a filmből, több koncerten is láthatjuk a lányokat, minden esetben a szokásos energikus fellépéssel, és szerencsére a koncertek stílusa és mérete továbbra is a realitások talaján marad, hiszen a könnyűzenei klub célja nem a hírnév, hanem csakis a szórakozás.
A K-On! film aranyos, vidám kikapcsolódás, mely a sorozat kedvelői számára kihagyhatatlan, és biztosan nem fog csalódást okozni.
Írta: Hikari
Hikari értékelése: 9 (kitűnő)
2012.12.17.
28561 olvasás

Ismertető értékelése:
Nincs elég szavazat.
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Eiga K-On! © Kakifly • Kyoto Animation

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.