×

Regisztráció

Anime: Chihayafuru

Chihayafuru © Suetsugu Yuki • Madhouse

Chihayafuru (TV, 2011)

ちはやふる

Hossz: 25+25 rész
Műfaj: vígjáték, romantikus, dráma, sport, josei

Rendezte: Asaka Morio
Eredeti mű: Suetsugu Yuki
Írta: Takayama Naoya
Karakter dizájn: Hamada Kunihiko
Zene: Yamashita Kousuke
Stúdió: Madhouse

Hivatkozások: ANN, AniDB

Értékelések: (9 szavazat, átlag: 8.56) részletek

Chihayafuru © Suetsugu Yuki / Madhouse
Ayase Chihaya egész gyerekkorát modellkedő nővére árnyékában töltötte, saját álmai, sikerei soha nem voltak. Egészen addig, míg össze nem ismerkedett az osztályból egy szemüveges fiúval, akit akcentusa miatt a többiek csak kigúnyoltak és kiközösítettek. A fiú Wataya Arata, aki a Karuta nevű japán kártyajáték megszállottja. Chihayát lenyűgözi a fiú ügyessége és szenvedélye a játék iránt, és hamarosan ő maga is a játék rabja lesz. Hamarosan Chihaya gyerekkori barátja, Taichi is csatlakozik hozzájuk, és beiratkoznak a helyi karuta szövetségbe, hogy egy mester kezei alatt tanulják meg a játék minden fortélyát. A közös sikerek és szenvedély által szoros barátság szövődik hármuk között, aminek azonban hamarosan vége szakad. Arata családja ugyanis elköltözik, így a három gyerek nem tudja megtartani az ígéretét, hogy mindig együtt fognak játszani.
A történet három évvel később folytatódik, amikor Chihaya frissen kezdi a középiskolát, ahol karuta klubot szeretne alakítani. Legnagyobb örömére Taichi is ugyanabba a középiskolába jár, azonban a szükséges minimális tagszámot még így sem érik el, így Chihaya minden erejével azon van, hogy tagokat szerezzen a klubba, és elkezdhessen komolyan gyakorolni a következő versenyekre. Hiszen így végre talán újra találkozhat régi barátjával, Aratával.

A Chihayafuru talán elsőre sok anime rajongó számára érdektelennek tűnhet, hiszen egy régi japán kártyajáték nem biztos, hogy mindenkinek felkelti az érdeklődését. Azonban ezt a sorozatot érdemes jobban megismerni, mivel egy egyaránt drámai és izgalmas, nemtől függetlenül élvezhető animéről van szó.
A sorozat a szereplőkre fekteti a hangsúlyt, akiket a játék iránti szenvedélyükön keresztül ismerhetünk meg. Hiszen személyiségük más és más, így mindegyikük a maga módján kötődik a játékhoz. A sorozat elragadóan és hihetően fejti ki személyiségüket, álmaikat, kapcsolataikat.
Emellett természetesen maga a karuta se marad háttérben, izgalmas versenyeken keresztül ismerhetjük meg ezt a régi, meglepően bonyolult játékot, amihez gyorsaság, ügyesség és szellemi erőfeszítés egyaránt szükséges.

A Chihayafuru tehát igazán megnyerő sorozat szerethető szereplőkkel, fő üzenete a barátság és a játék iránti szenvedély, emellett jó adag izgalom, dráma és egy halvány romantikus szál is megtalálható benne. Emiatt nemtől függetlenül minden animerajongó figyelmébe ajánlható.
Írta: Hikari
Hikari értékelése: 9 (kitűnő)
2013.02.15.
26333 olvasás

Ismertető értékelése:
5.00 (kiváló), 2 szavazat
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Chihayafuru © Suetsugu Yuki • Madhouse

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.