×

Regisztráció

Anime: Kokoro Connect

Kokoro Connect © Anda Sadanatsu • Silver Link

Kokoro Connect (TV, 2012)

ココロコネクト

Hossz: 17 rész
Műfaj: romantikus, dráma, iskolai élet, sci-fi, thriller, pszichológiai, természetfeletti

Rendezte: Oonuma Shin, Kawamo Shinya
Eredeti mű: Anda Sadanatsu
Írta: Shimo Fumihiko
Karakter dizájn: Akai Toshifumi
Zene: Misawa Yasuhiro
Stúdió: Silver Link

Hivatkozások: ANN, AniDB

Értékelések: (5 szavazat, átlag: 8.20) részletek

Kokoro Connect © Anda Sadanatsu / Silver Link
A Kokoro Connect eredetileg Anda Sadanatsu light noveljeként látott napvilágot, majd ezután készült belőle a TV sorozat.
A történet öt középiskolás körül bontakozik ki. Taichi, Iori, Himeko, Yoshifumi és Yui az iskolai Kulturális klub tagjai, egész egyszerűen azért, mert más klubhoz csatlakozni egyiküknek sem volt kedve. Így délutánonként a klubteremben főként beszélgetéssel ütik el az időt. Ám egy nap különös jelenség veszi kezdetét, ami főhőseink addig nyugalmas életét gyökerestül felforgatja. Egy éjjel úgy tűnik, a klub két tagja rejtélyes módon testet cserélt néhány percre. Ezután minden újra normálisnak tűnik, azonban nemsokára a többi klubtag is megtapasztalja a testcserét. A fiatalokon félelem és zavarodottság lesz úrrá, majd hamarosan megjelenik egy ismeretlen, természetfeletti lény tanáruk testében, és elmagyarázza, hogy a testcserékért ő a felelős, és a jelenség véletlenszerűen folytatódni fog, amíg ő maga meg nem unja a bizarr kísérletezést a csoport tagjaival.
Így a klub tagjai igen kiszolgáltatott helyzetbe kerülnek, és megpróbálják iskolai és otthoni teendőiket a kontrollálhatatlan testcserékhez igazítva folytatni. Egymás testében persze gyakran kínosan közel kerülnek egymáshoz, ami a fiatalokat egyfelől közelebb hozza egymáshoz érzelmileg, másfelől ellentéteket és kellemetlenségeket is szül. Főszereplőink barátsága tehát komoly próbának lesz kitéve, de ez még nem minden, további különös jelenségek és megpróbáltatások várnak rájuk.

Bár főhőseink időnként humorral próbálnak túljutni a kínos helyzeteken, a természetfeletti jelenségek nagy mentális megpróbáltatást jelenlenek mindannyiuknak. Így a sorozat egyértelműen egy pszichológiai dráma, ami a tizenéves szereplők pszichéjét, kapcsolataikat, belső konfliktusait elemzi.
Az öt fiatal a testcsere és további jelenségek során akaratuk ellenére fedik fel egymás előtt rejtett gondolataikat, miközben próbálják élni megszokott életüket és fenntartani barátságukat. Azonban, ahogy a sorozatból kiderül, a barátság igen törékeny dolog, a sokszor akaratlan őszinteség pedig összekuszálja az érzelmeket. És persze megjelenik a romantikus szál is, ami ennyi idősen éppen elég nehéz, de az események hatására még jobban összekavarodik. Miután érzelmeiket nem tudják tovább titokban tartani egymás - és önmaguk - előtt, kénytelenek lesznek szembenézni azokkal és megoldani közös erővel. Egymás érzelmeinek a megismerésével a barátság többször komoly veszélybe kerül, majd túljutva a konfliktusokon még erősebbé válik.

A természetfeletti tényező ellenére a Kokoro Connect realisztikus történet öt fiatalról és barátságukról. Az öt szereplő mindannyian szépen felépített személyiséggel rendelkezik, és jelentős jellemfejlődésen mennek keresztül a sorozat folyamán.
Izgalmas, érzelmekben gazdag sorozat elsősorban azoknak, akik kedvelik a karakterközpontú drámákat, a pszichológiai témát, az érzelmi konfliktusok bemutatását.
Fontos megjegyezni, hogy a 4 "special" epizód szervesen hozzátartozik a sorozathoz, ezért a teljes befejezés érdekében mindenképpen érdemes őket megnézni.
Írta: Hikari
Hikari értékelése: 9 (kitűnő)
2013.07.30.
28843 olvasás

Ismertető értékelése:
Nincs elég szavazat.
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Kokoro Connect © Anda Sadanatsu • Silver Link

Hozzászólások:
Valami könnyednek hitt animeként kezdtem bele, nem az lett. Az amerikai hasonló testcserés témájú történetek a felszínt kapargatják csak. Ráadásul a testcserés részek tényleg csak a kezdet. Addiktív tud lenni ez, ha belekezd az ember.
#1 | 2013.08.18. | írta: bpetr
Hozzászólás írásához jelentkezz be.