×

Regisztráció

Anime: Shin Sekai Yori

Shin Sekai Yori © Kishi Yuusuke • A-1 Pictures

Shin Sekai Yori (TV, 2012)

新世界より

From the New World


Hossz: 25 rész
Műfaj: dráma, fantasy, kaland, thriller, horror, pszichológiai, természetfeletti

Rendezte: Ishihama Masashi
Eredeti mű: Kishi Yuusuke
Írta: Sogo Masashi
Karakter dizájn: Kubota Chikashi
Zene: Komori Shigeo
Stúdió: A-1 Pictures

Hivatkozások: ANN, AniDB

Értékelések: (5 szavazat, átlag: 7.80) részletek

Shin Sekai Yori © Kishi Yuusuke / A-1 Pictures
A távoli jövőben járunk. Ezer évvel a földi civilizáció pusztulása után az emberiségnek csak töredéke maradt fenn, apró, elzárt falvakban élve. Az emberiség fennmaradt része azonban telekinetikus erővel rendelkezik, a gyerekeket pszichikus képességük megjelenése után a szigorú iskolarendszeren belül tanítják meg természetfeletti képességeik használatára.
Öt gyerek - főszereplőnk Saki, valamint barátai, Satoru, Maria, Mamoru és Shun - egy kis elzárt, utópisztikus faluban éltek egész életükben. Mindnyájan gondtalan életet élnek, az iskolai foglalkozásokon játékos feladatok segítségével sajátítják el a telekinézis biztonságos használatát.
Egy nyári kirándulás alkalmával azonban véletlen felfedezést tesznek, és félelmetes dolgokat tudnak meg az emberiség múltjáról és az erőről, ami az emberekben lakozik.
Ettől kezdve életük megváltozik, lassanként rájönnek, hogy a falu, az iskola, egész életük nem az, aminek látszik, és a felszín alatt veszélyes titkok rejtőznek, melyek ismerete veszélybe sodorja az életüket is.

A Shin Sekai Yori eredetileg Kishi Yusuke visual noveljeként jelent meg. Az anime adaptáció az utóbbi anime szezonok talán egyik legintelligensebb sorozata lett egyedi világával és történetével.
A hosszú éveket felölelő történet során láthatjuk, ahogy Saki és barátai a félelmetes igazság birtokában próbálnak összetartani, később már megmenteni egymást és saját magukat, majd végül az egész emberiséget érintő tragédiák sorozatába keverednek bele. A történet végig feszültséggel teli, izgalmas és drámai.
A tökéletességtől csak az választja el, hogy sajnos nem konzisztens a minősége sem a külsőt, sem a belsőt illetően. Az animáció minősége nagyon változó még részeken belül is, ennek ellenére tele van ötletes vizuális megoldásokkal. A történet pedig kicsit lassan indul be, helyenként - főleg az első pár rész után - a néző elvesztheti az érdeklődését a kicsit döcögős időbeosztás miatt. De szerencsére itt-ott elhintett információk fenntartják az érdeklődést, mire a közepétől beindul a történet, és a végére igen erős, (számomra) sokáig emlékezetes befejezést kapunk.
A Saki számomra az utóbbi idők egyike legjobbja volt a mélyebb mondanivalóval rendelkező drámák között, aki hasonlóképpen kedveli a természetfeletti-dráma-thriller keverékét, semmiképpen ne hagyja ki.
Írta: Hikari
Hikari értékelése: 9 (kitűnő)
2013.07.30.
28626 olvasás

Ismertető értékelése:
Nincs elég szavazat.
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Shin Sekai Yori © Kishi Yuusuke • A-1 Pictures

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.