×

Regisztráció

Anime: Natsume Yuujinchou Shi

Natsume Yuujinchou Shi © Midorikawa Yuki • Brains Base

Natsume Yuujinchou Shi (TV, 2012)

夏目友人帳 肆

Hossz: 13 rész
Műfaj: hétköznapi, fantasy, természetfeletti

Rendezte: Oomori Takahiro
Eredeti mű: Midorikawa Yuki
Írta: Murai Sadayuki
Karakter dizájn: Takada Akira
Zene: Yoshimori Makoto
Stúdió: Brains Base

Hivatkozások: ANN, AniDB

Kapcsolódó címek:
Natsume Yuujinchou (TV, 2008)
Zoku Natsume Yuujinchou (TV, 2009)
Natsume Yuujinchou San (TV, 2011)

Értékelések: (5 szavazat, átlag: 8.60) részletek

Natsume Yuujinchou Shi © Midorikawa Yuki / Brains Base
A Natsume Yuujinchou Shi a Midorikawa Yuki eredeti mangája alapján készült TV sorozat negyedik évadja. Eddig három évadon keresztül kísérhettük végig főszereplőnk, Natsume Takashi életét, aki gyerekkora óta látja a démonokat, akik a legtöbb ember számára észrevétlenül élnek világunkban. A negyedik szezonra Natsume nehéz gyerekkora után lassanként megtanulta elfogadni a képességét, és immár középiskolásként szerető családot és barátokat szerzett. A démonokkal kapcsolatos egyszer vidám, máskor szomorkás kalandjaiban hű társa és barátja Nyanko-sensei, egy erős démon, aki macska alakban védelmezi Natsumét.

Kevés sorozatban olyan szépen kifejtett a jellemfejlődés, mint a Natsume Yuujinchou esetében, persze négy évad bőven elegendő is volt erre. Natsume lelki fejlődése évadonként érezhetően újabb és újabb szintre emelkedik. Natsume a negyedik évadra egészen felnőtten áll a démonokhoz, többé nem fut előlük, hanem megtanulja egyenrangú lényként kezelni őket, némelyiküknek segít, a gonoszakkal pedig bátran felveszi a küzdelmet.
Iskolai barátaival is elmélyül a kapcsolata, a kezdeti zárkózott óvatosságból a negyedik évadra Natsume lassanként olyan erőssé válik, hogy mer nyitni társai felé és befogadni barátságukat. Végül képes lesz szembe nézni a saját múltjával, gyerekkori emlékeivel is, a gyerekkor fájdalmait végleg maga mögött hagyni és felnőttként továbblépni.

A negyedik évad végső kicsengése igazán befejezett, érzelmileg lezárt lett, ezért okkal feltételezhetjük, hogy ez volt a sokak által kedvelt sorozat végső évadja. Ugyanakkor a mangából még további fejezetek is vannak hátra, ezért mégis van okunk reménykedni, hogy Natsume kalandjai folytatódnak valamikor a jövőben, egy újabb TV sorozat formájában.
Írta: Hikari
Hikari értékelése: 9 (kitűnő)
2013.08.25.
27666 olvasás

Ismertető értékelése:
5.00 (kiváló), 1 szavazat
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Natsume Yuujinchou Shi © Midorikawa Yuki • Brains Base

Hozzászólások:
Remélem folytatódni fog.
#1 | 2013.09.03. | írta: Eaven
Hozzászólás írásához jelentkezz be.