×

Regisztráció

Anime: Bishoujo Senshi Sailor Moon R

Bishoujo Senshi Sailor Moon R © Toei Animation

Bishoujo Senshi Sailor Moon R (TV, 1993)

美少女戦士セーラームーン R

Sailor Moon R


Hossz: 42 rész
Műfaj: akció, vígjáték, romantikus, dráma, fantasy, magical-girl, shoujo

Rendezte: Sato, Junichi
Írta: Naoko Takeuchi
Karakter dizájn: Ito Ikuko, Tadano Kazuko
Zene: Arisawa Takanori
Stúdió: Toei Animation

Hivatkozások: ANN, AniDB

Kapcsolódó címek:
Bishoujo Senshi Sailor Moon (TV, 1992)
Bishoujo Senshi Sailor Moon R: The Movie (movie, 1993)
Bishoujo Senshi Sailor Moon S (TV, 1994)
Bishoujo Senshi Sailor Moon S: The Movie (movie, 1994)
Bishoujo Senshi Sailor Moon SuperS (TV, 1995)
Bishoujo Senshi Sailor Moon Super S Sailor 9 Senshi Shuuketsu! Black-Dream-Hole no Kiseki (movie, 1995)
Bishoujo Senshi Sailor Moon Sailor Stars (TV, 1996)

Értékelések: (95 szavazat, átlag: 7.83) részletek

Bishoujo Senshi Sailor Moon R © Toei Animation
A Sailor Moon történetének második sorozata folytatja az elsőt, de nem feltétlenül szükséges az első sorozat ismerete ahhoz, hogy a másodikat elkezdjük (mivel majdnem mindegyik Sailor Moon rész független történetet mesél el, csak a szezonok kezdő és befejező részein van nagyrészt hangsúly, továbbá egy-két köztes részen). Tulajdonképpen nem tervezték, hogy folytatják a Sailor Moont, ám Naoko mégis folytatta, és lám, egy évre rá ki is jött a második sorozat, Bishoujo Senshi Sailor Moon R néven.

A sorozat konkrétan két alrészre bomlik. Az első rész nem támaszkodik a mangára. A kezdetek kezdetén az öt főszereplő lánnyal van dolgunk, akik az első sorozat történeti miatt nem emlékeznek harcos előéletükre, és normális életet élnek. Ám Tokyo utcáira váratlanul becsapódik egy meteorszerű dolog, amiről hamarosan kiderül, hogy egy titokzatos Halálfát tartalmaz, vele együtt pedig két elf-szerű lény is érkezett, azzal a konkrét szándékkal hogy energiát gyűjtsenek a fájuknak és saját maguknak. A Földön azonban átlagos embereknek néznek ki, és így álcázva magukat beépülnek a lányok iskolájába is. Természetesen hamarosan sok-sok szörny tűnik föl a munkálkodásuk során, így a sailor harcosoknak vissza kell térniük a rideg valóságba, miszerint az embereknek ismét segítségre van szükségük...

A második fele a manga alapján lett elkészítve. Usagi, és szerelme Mamoru épp nyugodtan romantikáznak a parkban, mikor szó szerint a fejükre pottyan egy kislány az égből. Hamarosan kiderül, hogy a konok és meglehetősen nagyszájú kislány miért hasonlít annyira Usagira... Bizony, ő a jövőből jött, és nem más mint Usagi és Mamoru kislánya a jövőben, és Chibiusa névre hallgat. Ez így még szép is lenne, csakhogy mindenáron el akarja rabolni a Ginzuishou-t, Usagi kristályát. Ezzel egy időben titokzatos ellenség tűnik föl, akik szintén a jövőből jöttek, azzal a szándékkal hogy a jelent megváltoztatva egy új történelmet hozzanak létre, mégpedig saját kedvük szerint. Így a harcosoknak most a Föld jövőjét kell valamiképpen megmenteniük, továbbá megfejteniük Chibiusa titkát, vajon miért szökött meg a jövőből...? Feltűnik egy titokzatos új sailor harcos is, aki az időkaput védelmezi, ő Sailor Pluto (A Sailor Moon S sorozatában több szerepet fog kapni a későbbiekben).

A grafika továbbra sem valami nagyon kiemelkedő, de ezt betudható annak, hogy igen régi animéről van szó, valamint itt is kárpótolnak minket a már első sorozatból nagyon megszeretett szereplők, és a sok új karakter is színt visz az R szezonba. Ezek ellenére azt hiszem nem annyira ütős és kidolgozott mint az első sorozat, de aki azt szerette, biztos a folytatást is élvezni fogja ^_^!
Írta: MaKo
2004.10.14.
30118 olvasás

Ismertető értékelése:
4.00 (jó), 2 szavazat
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Bishoujo Senshi Sailor Moon R © Toei Animation

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.