×

Regisztráció

AoiAnime Közösségi Blog

Hinamatsuri 1. rész

2018.04.07. | írta: paTKany | téma: Hinamatsuri | 203 olvasás
Ahogy várható volt az első rész rohamléptekben haladt, hogy minden alapvető dolgot tisztázzon Nitta és Hina kapcsolatában. Nitta pragmatikus személy, így gyorsan belátta, hogy mindenkinek jobb ha nevelőapja lesz Hinának, mintsem, hogy egy veszélyes esper szabadon kószáljon.
Megtudhattuk még, hogy Nitta hobbija a váza és porcelán gyűjtés, illetve azt, hogy Hinának időnként muszáj használnia az erejét, mert egyébként random kitör belőle. Miután Nitta kétszer is darabokban látta viszont a gyűjteményét Hina elszabadult erejének köszönhetően, pragmatikussága ez utóbbi problémára is talált megoldást.
Továbbá a rész végén a yakuza leszámolás megalapozta Nitta alvilági hírnevét, ő lett a yakuza berkekben az a személy aki visszahozta a Showa korszak yakuzáját a Heisei érába. Később még lesz problémája abból, hogy mindenki úgy tekint rá, mint aki szembekacagja a veszélyt, miközben ő csak azért áll lecövekelten nézve bármilyen pusztítást, mert még neki is nehéz teljesen feldolgoznia mennyire overpowered Hina.
Yakuza szempontból is volt egy érdekesség, két japán tabutéma közül úgy tűnik a lőfegyvertartás lemehet a TV adásban, a tetoválás viszont nem, bár lehet csak egyszerű animációs spórolás történt. Anime Nitta teste teljesen tetoválásmentes volt, ellentétben a manga verzióval.

---

Az összes poént nem akarom lelőni így a blogban, meg nem is annyira érdekes egy viccet magyarázni, de azért részenként megpróbálok egy-egy olyat kiemelni amely anime eredeti és méltó a manga színvonalához.
Amikor egy animében egy másik világból érkezett személy hirtelen iskolába akar menni az általában úgy történik, hogy valami pozitív élmény éri. Odajár a love interestje, vagy látja az utcán a vidáman iskolába haladó vele egykorú társait, ilyesmi. A Hinamatsuriban viszont gyakori, hogy valami abszurd szituáció mozgatja a szálakat. Ezúttal Hinának arról jutott eszébe, hogy szeretne iskolába járni, hogy a TV hiradó egy általános iskolai ételmérgezéses esetről és egy középiskolai sikkasztásról számolt be.

Hozzászólás (0)

Ramen Daisuki Koizumi-san 12. rész

2018.03.25. | írta: paTKany | téma: Ramen Daisuki Koizumi-san | 154 olvasás
Az utolsó rész első fele Nagoyában játszódott. Koizumi-san azért szállt le a hazafelé tartó vonatról, mert megkívánta az ottani ráment is, egy nappal később Yuu meg azért, mert LegolasKoizumi-visionban észrevette egy pillantra a szenvedélye tárgyát a vonatablakból. Persze szokás szerint ész nélkül cselekedett, úgyhogy majdnem ottragadt Nagoyában egy darab ötszázjenes pénzérmével a tárcájában. De ezúttal kivételes szerencse érte Yuu-t azzal, hogy Koizumi-san is ugyanabba az olcsó étterembe tért be sokadik rámenjére ahol Yuu szándékozott elkölteni azt az 500-ast. Koizumi-san ráadásul egészen jókedvében lehetett, mert nemcsak a hazaútra szoló vonatjeggyel segítette ki Yuu-t, hanem még meg is hívta a nagoyai rámen túrája hátralevő részére. Sőt végül Yuu megkapta a hőn áhított kontakt címét is Koizumi-sannak (Junnak és Misának már meglett a korábbi részekben). Hepiend.
A rész második fele pedig azzal foglalkozott, hogy milyen az amikor Koizumi-san két hétig nem ehet ráment és kijönnek rajta az elvonási tünetek. Scary.

---

Kép: ebéd
Google: belső nézet

A képen látható egytálétel neve butadon (ぶた丼) abból is a tojásos fajta. Egy Butawo (ぶたを) nevű helyen ettem a LaLaPort Toyosu bevásárlóközpont food courtjában, ahova amúgy a Nanoha Movie 1st 4DX verziójának megtekintése céljából látogattam el.
Egy bajom van ezekkel a ...don ételekkel, ennyi japán módra elkészített rizst nem bírok egyszerre megenni, nem számít mennyi feltétet adnak hozzá.

Hozzászólás (0)

Hinamatsuri PV

2018.03.25. | írta: paTKany | téma: Hinamatsuri | 166 olvasás
Végigblogolni nem biztos, hogy lesz időm, de hájpolni mindenképpen szeretném legalább ezzel a bejegyzéssel a Hinamatsurit a tavaszi szezonból.
A Detroit Metal City óta nem készült ugyanis olyan mangából anime, ami tényleg kortól, nemtől, izléstől függetlenül ajánlható bárkinek, és nem kell hozzá anime expertnek lenni. Akinek bejön Rejtő Jenő (imho elég kevesen lehetnek azok akiknek nem) az nyugodtan tehet egy próbát a Hinamatsurival is, a manga folyamatosan termeli magából a magukat abszurd helyzetekbe sodró Rejtői szintű karaktereket.

A szinopszis szerint a Hinamatsuri egy yakuza vígjáték megbolondítva pár természetfeletti képességekkel rendelkező tér/időutazóval, de ez csak az alap. A történet középpontjában álló négy lány részben a saját akaratából, részben meg a körülmények kegyetlen összejátszásának köszönhetően kerül bele egy-egy olyan élethelyzetbe ami később döntően befolyásolja a munkáról, a családról, a pénz értékéről és úgy általában a felnőttekről kialakuló véleményüket.
A manga rendkívül szerteágazó mellékszereplőgárdája felvonultatja a teljes társadalmat a nagykutyáktól kezdve a középosztályon át a társadalom perifériájáig, így felfogható egyfajta görbe tükörnek vagy akár társadalomkritikának is. Nem számít, hogy ki hol áll a ranglétrán a bolondéria minden szinten általános.

Várhatóan az anime nem fog tudni minden mellékszálat feldolgozni, így töményebb lesz benne az esper támogatással felspékelt yakuza balhé, de ha jut idő Hina-chan (a címszereplő) mellett legalább két-két rész Hitomi-chan és Anzu-chan fejlődésének feldolgozására is, akkor már elégedett leszek vele.

Hozzászólás (0)

Ramen Daisuki Koizumi-san 11. rész

2018.03.18. | írta: paTKany | téma: Ramen Daisuki Koizumi-san | 191 olvasás
Yuu az iskolai laborkonyhában próbálta rekreálni gyerekkora rámenjét, miközben megtömte Junt és Misát a kísérletek eredményeivel. Csak annyira emlékezett gyerekkorából, hogy a rámen finom volt. Amikor a bátyját kérdezte róla, akkor a válasz SMS-ben is csak annyi infót kapott róla, hogy "finom". Végül Koizumi-san kellett (aki csak úgy odagyűlt a rámenszagra) a helyzet tisztázásához. A rámen azért volt finom, mert ez a neve Oishi Ramen. Mindezeken felül ezúttal annyira jó kedvében volt Koizumi-san, hogy el is kísérte Yuu-t arra a helyre ahol Tokióban is lehet kapni ebből a levesből.
Az oishi ramen viszont kihozta a nosztalgiát Koizumi-sanból is, eszébe juttatta ugyanis, hogy régen járt már Oszakában, így az epizód második felében Oszakában ette végig a rámenes helyeket, de az Oosawa családot ott se sikerült megúsznia. Yuu unokatestvére Ayane szegődött mellé a túrára, hogy "otthon érezze magát". Ayane hangja persze Ueda Kana volt, a go to seiyuu az olyan szerepre ahol kansai-ben karaktert kell alakítani, GJ Studio Gokumi.

---

Random kajakép: fánkok
Google: térkép

Kanazawa sem rossz hely, de visszakanyarodnék inkább Oszakába, ha már egyszer Koizumi-san is ott járt az aktuális epizód során. Bár nem Oszaka az első számú kedvenc helyem Japánban (Fukuoka a legjobb), de mégis itt szoktam eltölteni a legtöbb időt, ha Japánban járok, úgyhogy valamennyire ismerős volt a környék amerre Koizumi-san és Ayane jártak. Nambában kezdték az otaku road-tól kb. 50 méterre (csoda, hogy nem egy maid/cosplay kávézóba mentek be, mert azzal van tele ott a környék) egy kis mellékutcában, innen haladtak észak felé Ebisubashi, Dotonbori, Shinsaibashi útvonalon. Onnan nyugatnak vették az irányt két metrómegállónyit, majd miután végeztek Nishi-Nagahoriban vissza Shinsaibashiba majd onnan újra északnak fordulva követve a Midosujit a felhőkarcolónegyedben fejezték be a rámen túrát itt. Nem jutottak el Umedáig, így sajnos az én kedvenc rámenes helyem kimaradt Koizumi-sannak.
Szokás szerint ha valami történet Oszakában játszódik akkor a Dotonbori lesz a hangsúlyos háttér az eseményekhez. Ezúttal is az volt, körbejárták a Dotonbori partját jobbról és balról, na meg az Ebisubashi hídján is átkeltek többször is. Természetesen az a poén sem maradt ki, hogy a helyi hímek bepróbálkoznak Koizumi-sannál a hídon, ha már egyszer az a híd helyi beceneve, hogy "Hikkake-bashi". (A hikkake a szlengben a nanpa durvább verziója, de már régen elmúlt az az időszak amikor tényleg itt próbálták becsalni/beszervezni a lányokat a környékbeli mulatókba. A Dotonbori környéke persze továbbra is az éjszakai élet központja Oszakában, de a híd ma már nem több egy turistalátványosságnál, ahonnan gyülekezve indulnak a népek csapatni az éjszakába.).

Hozzászólás (0)

Ramen Daisuki Koizumi-san 10. rész

2018.03.10. | írta: paTKany | téma: Ramen Daisuki Koizumi-san | 241 olvasás
Yuu-nál kezdenek kicsengetni, két kötet stalker naplója van már Koizumi-sanról, és közel volt ahhoz yandere módon támadjon a saját bátyjára csak azért, mert az említett rá mert nézni Koizumi-sanra. Bátyus életét az mentette meg, hogy aszexuális és a rámen érdekelte nem a szőke bishoujo. Így az erőszak elmaradt és mindhárman el tudták fogyasztani a szusival kombózott tenger gyümölcsei ráment.
Koizumi-san Yuu próbálkozásait mindig leszereli, a rész második felében viszont ezúttal Jun hívta meg őt (plusz Yuu-t és Misát természetesen) ebédre. Koizumi-san kivételesen belement a dologba azért, mert Jun (egész pontosan Jun anyukája) fizetett mindenkinek és korlát sem volt a fogyasztásra. Koizumi-san természetesen végigette az egész rámen étlapot...

---

Az Asakusa epizódnál már szóltam két szót a Skytree-ről annak kapcsán, hogy a Sumida partjáról kiválóan fotózható, de mivel fogyasztottam is ott, ezért elfér róla itt még két mondat.

Skytree Cafe 350: link
Amit ott kapni: kép

Ahogy a képen is látható 450¥ a fagyi és 500¥ a kapuccsinó, ha az emberfia 350 méter magasban akarja fogyasztani. Szóval emiatt nem érdemes felkeresni a Tokyo Skytree-t, a kilátás sem különösebben változatos nappal (hatalmas mennyiségű "apró" betonkocka az egész látóhatár), úgy kell keresgélni az érdekes dolgokat. Ami miatt viszont érdemes egyszer felkeresni a helyet az az éjszakai kilátás (már ha sikerül úgy időzíteni a sorbanállást, hogy sötétedés után kerüljön az ember sorra, de még ne az orra előtt zárják be aznapra a kaput), az ajándékbolt, és az épület maga kivülről, ahogy említettem volt pár sorral feljebb.
Az ajándékbolt azért, mert még Japán mércével mérve is nagyon igényesen van összeállítva a választéka, ugyan drága, de nem annyira mint a kávé, plusz Sorakara-chan kifejezetten egyedi és cute mascot.
Az éjszakai kilátást meg nem hiszem, hogy nagyon részletezni kellene, kb. minden vasbetonból épült nagyvárosnak a sötétedés utáni skyline adja a romantikáját.

Hozzászólás (0)