×

Regisztráció

AoiAnime Közösségi Blog

Air Gear 6. rész

2006.05.13. | írta: Rage | téma: Air Gear | 1956 olvasás
鰐島アキト
'Spinning Rika Hold'

A Skull Saders 'ajándéka'
でし

Ringo rulz
Ikki 'szárnyai'
Kaito, az aggódó testvér :p

Az eddigi hagyományoktól eltérően egy kétperces flashback-kel indított az epizód (gyakorlatilag az előző rész végét tartalmazta, némileg rövidítve), ezt követően Ikki meglátogatta az alkatrész-árus nőt, aki épp egy igen erős motort szerelt valaki megrendeléséből adódóan... Ez a valaki pedig Wanijima Akito (vagy Agito, attól függően, hogy melyik szeme van eltakarva) volt, aki meg is jegyezte rögtön, hallott Ikki Yaou elleni győzelméről. Ikki persze rögtön jött a "hát persze, hiszen én vagyok a király" dumával, valamint be is szólt neki a magassága miatt (Akito kb. feleakkora, mint Ikki), ami azonban cseppet sem hatotta meg a (nem véletlenül) meglehetősen gonosz tekintetű Stormridert. Akito távozik, Ikki pedig megkérdezi az árust, hogy ez mégis ki volt; gondolom nem lep meg senkit, hogy bizony Akito is A-Class (és Road King is, de ez majd csak később derül ki).
Hazatérve Ikkit a szokásos módon lerúgják, ezúttal Rika volt a tettes "Spinning Rika Hold" nevű technikájával. :p Ikki még nagyképűsködik egy keveset, majd a Skull Saders-t láthatjuk, amint iskoláslányokkal próbálnak "játszani" egy kicsit egy sötét sikátorban (itt senki ne gondoljon rosszra! :p). Szerencsére Akito félbeszakítja őket, hozzávágva a Sleeping Forest emblémáját (amit még az árusnál csent el) a Skull Saders vezetőjéhez. Nekik sem kell több, bosszúból a suli udvarának egyik fájára helyeznek egy döglött varjút, csőrében Sleeping Forest-emblémával; Akito "hangulatkeltése" bevált.
Persze ezt ők sem hagyják annyiban, elhatározzák, hogy visszaszerzik a jelvényt, azonban maga a Sleeping Forest ezúttal csak nézőként vesz részt a küzdelemben, az érdemi részt Ikki, Kazu, Onigiri és Buccha intézi. A szokásnak megfelelően kiválasztanak egy célpontot, ahol mindkét embléma megtalálható: ezúttal egy 33 méter magas, tekebábúra hasonlító létesítményre esett a választás. A meccset többen is figyelemmel kisérik: A Sleeping Forest-en kívül Akito és Simca is a nézők között van. Elindul Ikki valamint a Skull Saders főnöke a cél felé, Ikki vesztésre áll természetesen, de ahogyan azt már megszokhattuk, hirtelen megtáltosodik: átveszi a Buccha által dúdolt ritmust, ami elegendő neki a nagydarab Stormrider trükkjének elsajátítására ("Spinning Wallride Overbank 1800° Bucca Special"). Ezzel a művelettel az élre is tör, és megszerzi mindkét jelvényt, de ellenfele ezt nem hagyja annyiban: utánacsap a láncával, amit Ikki ugyan kikerül, de ennek eredményeképp elkezd zuhanni a mélybe. Ekkor hirtelen megjelenik Akito bátyja, Kaito, és kijelenti, hogy "sajnálom, de vége a játéknak": ez nem nagyon tetszett Akitonak, de Kaito szerint "nem jött be a terve".
Mikor a Skull Saders-főnöknek sikerül Ikki lábára tekerni láncát, főhősünk megfogja azt, és magával rántja... Mi is szokott történni ilyenkor shounenekben? Hát persze, Ikki megkapaszkodik zuhanás közben, és megtartja ellenfelét is a láncon, megmentve ezzel az életét. :p
A vereség után a Skull Saders szomorúan elvonul, Ikki pedig hazatér, ahol nagy meglepetésére üres tányér fogadja (nem nagyon hagytak neki kaját a lányok :p).

A következő rész tartalmából: Ringo megmondja Ikkinek, hogy ha gondolja, nyugodtan álljon be Simca csapatába (szerintem nem igazán illene oda F-szintjével, de Simca-nak biztosan nem lenne ellenére). A válasz nem meglepő: "gondoltam már rá, de inkább saját csapatot alapítok". Lehet tippelni, hogy kik lesznek a tagok. :p

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.