×

Regisztráció

AoiAnime Közösségi Blog

Air Gear 7. rész

2006.05.19. | írta: Rage | téma: Air Gear | 1886 olvasás
Ume megint varrt egy kifejezetten 'barátságos' arcú babát. :p
Buccha ajándéka...

... és a mangaka kifinomult humorérzékének demonstrálása
Ikki új 'szárnyai'
Tudom, hogy kell valami 'extra' a DVD-re is, de...

... ennyire azért nem kellene feketíteni
Onigiri 'barátnője' (ez bezzeg nincs kifeketítve)

Nos, sajnos úgy néz ki, bejött az, amitől tartottam... De erről később, előbb megpróbálom röviden összefoglalni a rész tartalmát (a történet szempontjából sajnos semmi újat nem tudtunk meg). Az epizód egy "kimondottan humoros" résszel kezdődik, ahol is Buccha arcát bemutatják egy baseball-ütőnek, majd, mintegy lezárva egy korszakot az életében, elhajítja emblémákkal teli kabátját.
Ikki a szokásos módon most is elég ramaty állapotba juttatta AT-jét, és Shiraume-től kért segítséget a rendbetételére. Itt egy újabb "mangás" poén következett, bár ez még az elviselhetőbbek közül való. A lényeg az, hogy Ikki megkapja Buccha-tól a győzelméért járó jutalmat, ami néhány AT-alkatrész lenne, ha Buccha nem cserélte volna fel a saját ételdobozát az eredetileg Ikkinek szánt dobozzal, így főhősünk jutalma egy adag, felettébb érdekesen kinéző gomba lett. Gyorsan hazarohant szerzeményével, és készített valami rizses kaját belőle Ume-nek, akivel közösen ezután csináltak valami dragster-re hasonlító furcsa járművet (értelme semmi, de valaki biztos nevetett az ezt követő "poénokon").
Ringo és Ume épp kedvenc TV sorozatukat, a "Deko King"-et nézték, mikor Ikkinek egy kis AT-zéshez támadt kedve, Ringo pedig vele tartott (bemutatott valami trükköt, de a kiejtése miatt nem értettem a nevét). Ahogy már az előző bejegyzésben írtam, Ringo javasolta Ikkinek, hogy csatlakozzon Simca csapatához. Ikki a már ismert választ adta, Ringo viszont elrohant, hogy Ikki ne lássa őt sírni, megbotlott egy korlátban és beleesett a vízbe. A mélyben mindenféle hülyeséget mondott, mint például "ha Ikki madár, akkor én hal leszek" (WTF?), Ikki persze hősiesen kimentette. Itt megjegyezném, hogy nagyon durva "kifeketítéseknek" lehetünk tanúi, ilyet még a He's my master c. sorozatban sem láttam. Persze megértem, hogy kell valami "húzóerő" a DVD megvételére, de ezt indokolatlannak tartom (főleg, hogy a rész végéből nem cenzúráztak semmit).
Ezt követően egy szerintem teljesen felesleges rész került be a mangából: Onigiri és "barátnője". Van itt minden, ami kell: ecchi pózok, bouncing boobies, tight clothes... :p És egy kisebb műdráma arról, hogy Onigiri miért nem akar(t) Stormrider lenni Ikkiékkel (a "barátnője" [nem véletlenül teszem mindig idézőjelbe] fél a Stormriderektől).
A rész vége pedig... Onigiri "barátnőjét" üldözi pár Stormrider, de jön Onigiri, a hős, és megmenti: a hatás fokozása érdekében a véletlenül épp arra járó Buccha-t is felhasználja Onigiri, valamiféle telekommunikációval megbeszéli vele, hogy hagyja magát szétverni általa. "Sajnos" a dolog fordítva sül el: kiderül, hogy a csaj csak azért járt Onigirivel, mert dagadt, Buccha viszont veri ilyen tekintetben, így kiáll újdonsült lovagja mellett, és egy röhejes Hokuto no Ken-utánzás keretében péppé veri Onigirit, aki letesz a nőkről egy időre. A barátság szent, így mégiscsak beáll Ikki csapatába.

És most egy kis személyes megjegyzés: nagyon nem tetszik, hogy a mangából kezdtek el átvenni "poénokat", és a "kifeketítés" sem sejtet semmi jót. Ami pedig a következő rész tartalmát illeti: sajnos úgy néz ki, folytatják ezt a tendenciát, ez pedig ahhoz vezethet, hogy abbahagyom a sorozat blogolását (a manga szerintem rettenetesen gyenge, és nem szeretném visszalátni az animében).

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.