×

Regisztráció

AoiAnime Közösségi Blog

Ayakashi Ayashi 12. rész

2006.12.28. | írta: mufurc | téma: Ayakashi Ayashi | 1850 olvasás
Pimpin' 'round the countryside~
Aawwwww. Lehet, hogy OOC, de OLYAN CUTE!!! *szutty*
Egy más isten neve Tokugawa Ieyasu sírján...

"Haha, Honjou csak fut előlem! Annyira rulzok!"
Felélednek a Toshogu szimpatikusabbnál szimpatikusabb monsztái.
Haku hátulról...

...és elölről...
Kanou vs. Hou-chan
Angstelő Hou-chan... semmi új a nap alatt.

Hát ez... uh... ÉRDEKES volt.... XDDDD Most vagy új sorozat-rendező van, vagy valakik úgy döntöttek, elég az eddigi tempóból és stílusból, és ideje váltani. Ez az epizód mintha egy teljesen más anime lett volna... mondjuk nem mintha bánnám, amíg fun, addig semmi gond. :D De azért.... WTF!! xD

Ami a sztorit illeti, relatíve röviden össze lehet foglalni a történteket. Doi (az öregúr az előző részből) kihallgatja a bandát, és enyhén dühös, mikor megtudja, micsoda a Bölcsek köve izé, Sesshouseki, ami valójában egy elzárt, rendkívül erős youi, és aminek egy darabját a weirdók ellopták Hanaitól. Emellett megparancsolja Hou-channak, hogy ölje meg Kanou-t, már csak a családja érdekében is. Honjou-ról kiderül, hogy tényleg ő Honjou Moheiji, ami amúgy egy álnév volt, amit azért vett fel, hogy Torii parancsára lekapcsolhassa Takashimát. Mellesleg, Honjou utálja azokat, akik a külfölddel és külföldi kultúrákkal, illetve a "más-világgal", illetve bármi más hellyel foglalkoznak, mert kisebbrendűségi komplexusos nacionalista nem bírja a nagy pofájukat, és hogy csak arról beszélnek, hogy máshol jobb az élet.

Eközben a weirdo álarcos banda egy istent igyekszik életre kelteni, aki a Toshoguban pihen, csomó más szellem és egyéb társaságában, Tokugawa Ieyasu sógun szelleme által elzárva. Hogy miért? Gondolom majd kiderül később. :D;; A "nakare" (莫れ) és a "mujina" (貉, borz :D) ayagamijai (hoppá, nem csak Yuki tud ilyesmit?) és a Sesshouseki darabjának összeadásával létrehoznak egy hatalmas youit, Bakut, aminek segítségével életre keltik és előhívják az itt nyugvó youikat és egyéb természetfeletti lényeket. Yuki megpróbálja felvenni vele a harcot a sárkánnyá változott Umashichi hátán, de nem sok sikerrel; Shichiji lelke ugyanis nem nagyon tudja kordában tartani Quetzalcoatlt. Yuki ezért azt kéri, olvadjanak egybe - elvégre, az ő neve Ryuudou, vagyis "aki sárkányt irányít", úgyhogy ha valaki, hát ő uralni tudja a dolgokat. Umashichi figyelmezteti Yukit, hogy fennáll a veszélye, hogy nem fog tudni visszaváltozni emberré, de mivel a sorozat elején tartunk, Yuki pedig a főszereplő, hármat lehet találni, ez bekövetkezik-e. :3

Mindenesetre, Yuki és Umashichi átváltoznak valamiféle mantikor-szerűséggé, egy emberarcú, fehér sárkánnyá, amit Hou-chan is, és a weirdo álarcosok főkolomposa is felismer: ez Haku, egy szent szörny, a föld (? vagy csak Nikkou?) istene, ami réges-régóta először jelent meg. Hoppá. De kúlosság ide vagy oda, Haku is kevés Baku elpusztításához, mivel, ahogy azt Hou-chan és Kanou felismerik, Baku erejének forrása a Bölcsek kö izé, Sesshouseki. A Takashimától tanult nyugati tudományok segítségével Kanou és Hou-chan kilövik a kődarabot, minekutána Haku elpusztítja Bakut, majd darabjaira (= Umashichi, egy pucér Yuki, és a borz Bakuból :D) hullik szét. A weirdo álarcosokról gyakorlatilag semmi nem derült ki, sz'al gondolom visszajönnek még valamikor.

Kanou és Hou-chan, a két jóbarát gratulál egymásnak, majd Kanou közli, tudja, hogy Hou-channak meg kell őt ölnie. Mint megtudjuk, Honjou azzal fűzte Kanou-t, hogy hajón elutazhat külföldre, Hollandiába, és Kanou ezután mutatta be őt Takashimának (tehát akkor ezért ekkora a bűntudata és bosszúvágya, annak ellenére, hogy Takashima nem halt meg ^^;;; ). Hou-chan és Kanou tehát megvívnak, és Kanou meghal - utolsó szavaival elmondja, hogy tényleg szeretett volna elutazni és világot látni, és nem akar meghalni. Persze Hou-chan sem, aki így nem csak azon angstel, hogy megölte egy régi barátját, hanem azon is, hogy talán nem csak azért lett Ogasawara Mitsugu fogadott fia, hogy tovább tanulhasson, hanem azért is, hogy a bőrét mentse, és ne kelljen félnie az olyan sorstól, ami Kanou-nak adatott. Kijelenti, hogy fél önmagától, és talán ezért nem akarta, hogy Yuki előhúzza az ayagamiját (az előző epizódban)... hiszen fél attól, aki ő valójában. Yuki mindezt meglehetősen nyugodtan veszi tudomásul (na igen, az a plusz 19 év élettapasztalat :3), és inkább magára hagyja a szobájában síró Hou-chant.

......Aww. Ez így önmagában nem annyira wtf, ugye?

De mindez beszélő, csónakokon futkosó és frizbiként repkedő Umashichivel (és az ezen meglepődő emberekkel), kvázi-SDkkel, néhány weird kameraszöggel, enyhén sci-fis beütésű youikkal, dogfighttal, és egyéb harccal, ami messziről úgy néz ki, mint egy random űrcsata a la Gundam, és végül egy szokatlan módon animált Hou-chan vs. Kanou párbajjal....... nos, így már kicsit.... FURA. :D;; Főleg a párbaj a végén... sz'al, nem igazán fogom, hogy miért lett hirtelen teljesen más, egyszínű, művészies (szkeccs-szerű) az animáció. O_o Nem azért, mert kifogytak a pénzből - a későbbi jelenetek ugyanis a szokásos stílusban voltak rajzolva (bár így belegondolva, az animáció az egész epizódban helyenként a szokásosnál lazább, inkább Gainax-szerű volt, de mindenesetre szép). Bár végülis, drámai felhangnak jó volt... de azért wtf, jelezhették volna vhogy. o_o Ja, és Abi és Genbatsu narrációja az elején... xD "Ez meg ez történt az előző epizódban... na nem mintha mi bármit is tudnánk róla, mivel itt vagyunk Edóban... a francba, igyunk még!" xDDD

Sz'al... uh. WTF. xD A következő epizódban feltűnik egy félszemű, SD tigris is.... xD;; Mint mondtam, amíg a sorozat marad legalább annyira fun, mint eddig, felőlem azt csinálnak, amit akarnak, de azért érdekes ekkora váltást látni.

(Btw, ez a második anime, amit látok, amiben weirdo alakok felélesztik a Toshogu szellem-állatait... az első a Mirage of Blaze volt, bár abban feleennyire sem volt kúl a dolog.)

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.