×

Regisztráció

AoiAnime Közösségi Blog

iDOLM@STER Xenoglossia 8. rész

2007.05.22. | írta: paTKany | téma: iDOLM@STER Xenoglossia | 1182 olvasás
Vladimir és Estragon
Oppai!! Oppai!!
Haruka és Iori reakciója az előző képen láthatóakra.

Arra a papírra rá volt írva az iDOL szó jelentése, csak olyan pixeles volt a raw, hogy nem bírtam elolvasni.
Riffa még mindig nem tud rajzolni.
Tá-dám!

Remélem látható az a *REC felirat a kép alsó sarkában. Imber az a perv rögzítette magának az egészet. :)
Ez annyira aranyos, hogy szinte le se tudom írni szavakkal. Kb olyan volt, mint Sakaki az Azumangában.
*_* Ami-chin *_*

Haruka és Imber kibékültek az előző rész végén, úgyhogy újból akció közben láthattuk őket. Az aktuális "kődarab" mértani pontosságú szétzúzása után Haruka megmutatta a világűrből is Imbernek a helyet ahol született. Imber válasza felettébb érdekes volt, megnyitott egy új ablakot a monitoron benne a mélyűr képével ráállítva a szálkeresztet egy távoli pontra benne. Haruka nem teljesen értette a választ, pedig szerintem egyértelmű, hogy mit akart ezzel mondani. :)

Az opening után Vladimir és Estragon Yayoi és Naze folytatott egy szélsőségesen szürreális beszélgetést a nyárról és a tengerről. (Yayoi ráadásul ráknak volt öltözve hozzá.) Sajnálom szegény Naze-sant, de azért nevettem rajta. Őt hagyták egyedül hátra Tokióban, hogy tartsa a frontot, miközben a Mondenkind összes többi embere elvonult a nyári bázisra egy trópusi szigetre...

A tengerparton aztán Harukának sikerült előcsalnia magából a szégyenlős vidéki lány formát azzal, hogy nem mert bikinire levetkőzni. (Ez a megnyilvánulás nem számít out of character-nek nála, főleg az első részben látott pingvines alsónemű poén után, de akkor sem értem. Összesen két férfi dolgozik a Mondenkind bázison, mert az iDOL-ok láthatóan csak a fiatal lányokat tűrik meg maguk körül legyen az a pilótájuk vagy a technikus személyzet. Szóval igazán magyarázatot adhatna Haruka arra, hogy miért "hazukashii" bikinire vetkőzni 50 másik lány előtt. Btw, nem csak Imber és Nebula ilyen kényes, hanem Nubilum is. Láthattuk ugyanis, hogy a Turiavita bázison is csak szép lányok szorgoskodtak az iDOL körül. - paTKany megj.) Szerencsére Yukihonak nem voltak olyen jellegű gátlásai, mint Harukának úgyhogy...

  _  ∩
( ゚∀゚)彡 Oppai! Oppai!
 ⊂彡

Yukiho melleinek a nagyközönség általi méregetését egy távoli robaj szakította félbe (egy új iDOL-tolómeghajtót teszteltek), ami emlékeztetett mindenkit arra, hogy nem csak strandolni jöttek erre a szigetre. Haruka el is futott megkeresni Imbert, akire teljesen szétszedett állapotban talált rá. Azusa elmagyarázta neki, hogy
az amit lát az az igazi Imber. Minden cserélhető egy iDOL-on kivéve az úgynevezet "Core"-ja, ez tartalmazza az AI-t meg mindent ami az iDOL egyéniségét adja. Aztán elmesélte azt is, hogy hogyan születtek. A core alapját nem emberek alkották, hanem úgy találták őket a Hold megsemmisülése után a földi kráterekbe becsapódva, egy tudószseni páros jött rá, hogy hogyan lehetne őket felhasználni és az ő vezetésükkel alkották meg Imbert és Nebulát. Azusa is megerősítette az iDOL-ok furcsa vonzalmát a válogatott lányokhoz (hogy sajnálom őket ezért... :P ).

Konfettinek hívják azt a fényjelenséget az éjszakai égen amit bizonyos alkalmakkor a földgyűrűk okoznak. A fizikai magyarázatát nem értettem, de nem is érdekes. A lényeget Yayoi mondta el a rádióban róla, hogy a konfetti-éjszakás napokon a szerelmespároknak éjszakai sétás randit kell tartaniuk. Ez adta az ötletet Harukának ahhoz, hogy kivigye Imbert egy kis műrepülésre a tenger fölé. De nyugodtan hívhatjuk ezt a "műrepülést" randinak is, mert a végén Imber lett az első aki láthatta Harukát bikiniben. A Sakura Taisenben még poén volt az az életképekkel teli jelenet Sakurával és a koubujával, itt viszont Haruka és Imber úgy tűnik komolyan gondolja... :)))

Az ending utánpedig végre feltűnt a várva várt loli ikrek közül legalább az egyik: Futami Ami. Egy kis segítség a megkülönböztetésükhöz Ami az akinek szemből nézve bal oldalon van a tincse, Mami pedig akinek jobb oldalon. Lehet, hogy valami célja van annak, hogy nem egyszerre hozzák be őket a történetbe?

Beach+Onsen fanservice epizód volt ez a javából, de elrejtettek benne pár dolgot ami fontos lehet a későbbiekben:

1. Imber maga is elhintette és később Azusa is megerősítette az iDOL-ok földön kívüli származását.

2. A tudós páros. Úgy érzem, hogy fontos lesz a múltjuk a történet szempontjából. A Turiavita "nagymami"-jának köze lehet hozzájuk, ha nem éppen ő az egyik közülük. A másikukhoz pedig Saku Hibikinek van köze, a macskás motívumok (a festmény az előző részben, a szobor pedig most) ugyanis erre engednek következtetni.

3. MAKOTO ELPIRULT!

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.