×

Regisztráció

AoiAnime Közösségi Blog

Blue Drop 2. rész

2007.10.11. | írta: Hikari | téma: Blue Drop | 2131 olvasás
A karakterdizájn továbbra is nagyon aranyos
Hagino az űrhajó képernyőjén
Tsubael

Hagino segítőkész lett. Félelmetes.
Yuri
Micchi

Mari megijedt, amikor meglátta Tsubaelt.
Villanás...
Hagino összeesett.

Korrekciók az első részhez:
A madarak, amik körbevették Haginot, nem sirályok, hanem tengeri csérek. Mindenki jól jegyezze meg, és ezúton kérünk elnézést a csérektől és a sirályoktól is.
Az iskolában azért nem volt senki, mert épp szünet volt.
Mari a balesetben nem csak szüleit, de minden emlékét is elvesztette.

A második rész sokkal több eseményt tartalmazott, mint az előző, a történet villámgyorsan kezd kibontakozni. Ha tényleg 13 részes lesz a sorozat, akkor nem is baj, hogy egy kicsit felpörögnek az események.
A rész egyfelől bemutatta Mari első iskolai napját. Mari Michikon kívül nem nagyon érdeklődik az osztálytársai iránt, de őt már Micchinek hívja, és láthatólag egyre közelebbi barátságba kerülnek. Mari nagy szerencsétlenségére az osztályteremben a Hagino melletti pad lett az övé, és ráadásul Hagino meglepően kedvesen viselkedik vele. Mari persze nem tud mit kezdeni Hagino kedvességével, egyszerre fél tőle és vonzódik hozzá. A yuri újabb jegyei is megmutatkoztak, amikor Mari összevissza pirult Hagino közelségére. Egyelőre egyáltalán nem volt zavaró, inkább aranyos. Hagino titokban azt is elintézi, hogy Mari szobájába költözhessen, így mostantól szobatársak is lesznek. Mari gúnyosan meg is kérdezi, hogy esetleg meg akarja-e ölni. De Hagino inkább elszomorodik, és halkan azt mondja, többé nem szeretne senkit... (megölni?!).
Másrészt többet is megtudhattunk a balesetről, ami öt éve történt. Kamiokijima szigeten minden ember rejtélyes módon meghalt, ráadásul a jelek arra mutattak, hogy valaki megölte őket. Az eset után egyébként az osztályfőnöknő is érdeklődik, és valamiféle kutatásban is részt vesz ezzel kapcsolatban. Egyre gyanúsabb ebben az iskolában mindenki...
Mari elmesélte Michikonak, hogy ő volt az eset egyetlen túlélője még kisgyerekként, és minden elfelejtett, ami azelőtt történt. Azután a nagymamájával lakott mindig kettesben, és nem is igazán szeretne emlékezni a történtekre.

De a rész legnagyobb fejleménye egyértelműen az űrhajó, és a benne levő földönkívüli(?) lány volt. Mint kiderül, Hagino űrhajója valóban létezik, Mari nem csak álmodta.
Hagino egy csérnek(!) álcázott adóvevővel tartja a kapcsolatot az űrhajóban levő fehér hajú lánnyal, aki parancsnoknak szólítja őt. A lány neve Tsubael, és ő a hajó, a Blue irányítója. Tsubael eddig szereléseket végzett rajta (valószínűleg meghibásodott vagy lezuhant), és most jelenti Haginonak, hogy elérkezett az idő, a hajó készen áll az indulásra. Hagino azonban azt kéri, még várjanak. Közben a radaron egy másik űrhajó is megjelenik.
Este az űrhajóban levő lány Hagino szobájába teleportál további megbeszélés céljából. Mari nagyon megijed, amikor meglátja a Hagino mögött lebegő alakot, ugyanis átlagos ember nem láthatná őt. Mari rögtön kérdőre vonja Haginot, de amikor közelíteni kezd felé (egyébként most nem akarja bántani, csak meg akarja őt nyugtatni), Mari megint csak nagyon megijed tőle. Ahogy Hagino megérinti a vállát, nagy villanás történik, és Hagino összeesik a fájdalomtól. Úgy néz ki, Mari szintén képes valamiféle erő használatára, legalábbis önvédelemből.

Hagino tehát jóval több, mint átlagos diáklány. Ott volt a balesetnél, és felismerte Mari-t, az egyetlen túlélőt. Először meg akarta ölni, de azóta kifejezetten kedves hozzá. Ő irányítja az űrhajó akcióit, ami egyelőre várakozó állásponton van, de a radaron egy másik űrhajó is megjelent... szóval többen vannak. És Hagino szomorúan gondol vissza a balesetre, láthatóan nem akar több öldöklést. Mi történhetett pontosan a szigeten, és mi az űrhajók célja? Hamarosan kiderül (remélhetőleg).

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.