×

Regisztráció

AoiAnime Közösségi Blog

Mokke 2. rész

2007.10.12. | írta: Hikari | téma: Mokke | 2029 olvasás
Álmos Mizuki :)
Elszúrta a kanji tesztet, mert álmos volt.

A kis csoport a feladaton gondolkodik. Aranyos iskolai kép.
Mizuki mindent megcsinált egyedül
A megérdemelt édesség. Én is kérek.

A fiúk megharagudtak
A Mokke egyike a kevés animének, amiben tudnak macskát rajzolni.

Mizuki sokmindenben szeretne a nővérére hasonlítani. Például ő is szeretne másoknak segíteni. De nem mindegy, hogy valóban segítünk másoknak, vagy csak fontosnak szeretnénk tűnni. Ezt Mizuki is megtanulta ebből a részből.

Mizukit megint csak egy démon szemeli ki magának, de azúttal szerencsére nem a veszélyes fajtából. Egy egészen kicsi, láthatatlan szellem telepedik a vállára, és elkíséri az iskolába is. Shizuru egyébként látja is kis lényt, és le is rajzolja Mizukinek, bár egy kicsit talán túl kerekre sikerül. Bár a kicsi szellem először istennek vallja magát, kiderül, hogy egy "izuna". Az izuna egy rókaszerű, apró szellem, és akit gazdájául választ, annak mindig mindenben segít. Sajnos a kis lény gazdája meghalt, így most új gazdát kell magának keresnie. De addig is Mizuki vállán talált otthonra.
Mizukiék az osztályában csoportos feladatot kapnak. Minden csoportnak közös kutatómunka után fogalmazást kell írnia a kisvárosról, és amelyik cikk a legjobban sikerül, az a helyi újságban is megjelenik.
Az izuna pedig a legjobbkor jött, ugyanis nagyon szeret segíteni az embereknek. Mizukinak is segít a feladatban, így villámgyorsan ki tudja keresni a szükséges könyveket, kitaláni a legjobb ötleteket a feladathoz. Mizuki nagyon elégedett magával, és örül, hogy ilyen sokat tud segíteni a csoportnak. Csakhogy a gyerekek hamarosan megelégelik a feladatot, amiben Mizuki mindent egyedül csinál, és magharagszanak rá. Mizuki pedig rájön, hogy a csapatmunka sokkal többet ér az egyéni sikernél.

Ismét egy nagyon aranyos rész volt, ezúttal cseppet sem félelmetes, és még egy kis tanulság is volt benne.

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.