×

Regisztráció

AoiAnime Közösségi Blog

Mokke 3. rész

2007.10.27. | írta: Hikari | téma: Mokke | 2042 olvasásRövid visszaemlékezés adott betekintést Shizuru gyerekkorába, amikor először kezdett tudatosulni benne, hogy látja a szellemeket. Kislányként borzasztóan megijedt a félelmetes alakok látványától. Amikor a nagyapja rájött, hogy Shizuru képes látni a szellemeket, úgy döntött, megkéri Shizuru szüleit, hogy hadd maradjon náluk a kislány egy ideig, amíg ők elfoglaltak az újszülött Mizukival. Shizuru tehát azóta a nagyapjáék házában lakik, nagyapja tanította meg rá, hogyan birkózzon meg a sokszor váratlanul felbukkanó félelmetes jelenségekkel. Arra is megtanította, hogy ne beszéljen róluk senkinek, mert ezeket csak ő látja.

Egy reggel Shizuru és legjobb barátnője, Aki épp vásárolnak, amikor Shizuru félelmetes szellemet lát meg egy láthatóan fáradt férfi mögött. A lény a férfit követi. Kiderül, hogy a férfi Aki bátjya, aki egy ideje furcsán viselkedik. Mindig jó tanuló volt, de mióta egy vizsgán elbukott, teljesen beletemetkezett a tanulásba, és csak a közelgő vizsgáira koncentrál, teljesen elfeledkezve a szüleiről és húgáról. Aki szeretné, ha testvére újra a régi lenne.

Shizuru nagyapjához fordul, hátha lehetne tenni valamit a nagy szörny ellen, akinek ráadásul félelmetes fogai vannak, és mintha egyre csak nőne. De a nagyapa figyelmezteti, hogy a szellemeket sokszor jobb békén hagyni. Ha valakit követnek, annak megvan az oka, és a személy dolga, hogy elbánjon vele, vagy megadja nekik magát, ha eljön az idő.

De Shizuru nem tud belenyugodni a tétlenségbe, hiszen Akiról van szó. Másnap reggel elszalad a nagyapjához a földekre, és mégegyszer megkéri, segítsen neki. Végülis a nagyapa enged Shizuru kérésének, és beleegyezik, hogy szertartás során szembesítse aki testvérét a szellemmel. Ennek ellenére ismét figyelmezteti Shizurut, hogy szellemek mindig lesznek, akár rosszak, akár jók, és hozzátartoznak az emberek életéhez, ezért a legjobb nem beleavatkozni a dolgok egyensúlyába. Még akkor sem, ha épp barátról van szó.

Aki tehát elviszi bátyját Shizuruék házához, ahol a nagyapa megkezdi a szertartást. Néhány perc után rögtön meglátja a probléma és a félelmetes szellem gyökereit a fiú lelkében. Féltékenység és megszállottság hívta elő a szellemet, aki csak arra vár, hogy a fiú kudarcot valljon, és rávethesse magát. Miután a nagyapa szembesítette a problémával, ami elől végig menekült, Aki bátyja saját maga is láthatja a szellemet, amitől borzasztóan megijed. De így, hogy képes volt szembenézni a problémával és önmagával, a nagyapa tisztelettel imádkozik, és mindketten megkérik a szellemet a távozásra.

Az eset szerencsésen végződött, de azt is láthattuk a részből, hogy hogy Shizuru helyzete nem könnyű. Bár gyerekkora óta lassanként megtanult együttélni a képességével, sokszor még mindig nem tudja, hogyan kezelje azt, van-e joga beleavatkozni mások dolgába csak mert olyasmit lát, amit más nem.

Ezt eddig nem említettem, de a Mokke nagyon hangulatos háttérzenékkel rendelkezik, amiket tradicionális japán hangszereken adnak elő. Ez igazán hatásosan támasztja alá az eseményeket, misztikus légkört ad, ami eddig talán ebben a részben volt érezhető a leginkább.

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.