×

Regisztráció

AoiAnime Közösségi Blog

Saki 5. rész

2009.05.04. | írta: paTKany | téma: Saki | 1856 olvasás
エロい
Csak félig merte nézni a Nodoka-csupaszítást.
Mai victim.

Kinevették Nodokát a pingvin miatt.
Kínzás ide vagy oda, azért itt szívesen lennék Kyoutaro helyében.
Nem gondolta volna, hogy matekpéldákkal kell majd fejlesztenie a koncentrációs képességét.

Nagy terhet cipel az a pingvin.
STUPID LENS FLARE
Yuuki és a rákocska

11:45
Nodoka kicsit elbambult a számítógéppel szenvedő Saki látványán, talán ez lehetett az oka annak, hogy eldobott egy 中-t egy olyan szituációban amikor azt nem kellett volna. Fél perccel korábban ugyanis láthattuk a játszma dora indikátor köveit.
Dora indikátor kövek:④発
Eddig nem nagyon láthattuk Hisát játszani, de most apró ízelítőt kaptunk az ő stílusából is. Hisa a dora kövek specialistája, és azok valamilyen okból kifolyólag ragadnak is hozzá. Most is akadt nála éppen két darab 中, úgyhogy simán lecsapott egy PONnal Nodokáéra is. A yakuhai és a 3 dora miatt már egy mangant minimum el tudott volna érni Hisa, ha nyer. De, mint kiderült a többi kő sem volt értéktelen a kezében, úgyhogy a másik elbambuló Kyoutaro súlyos árat fizetett.
Kyoutaro dobása:⑨
Hisa kövei:中中中 ⑤⑤⑤ ⑥⑥ ⑦⑧⑨ ⑨⑨ (amelyek közül kettő piros ⑤)
Yakuhai 1 han, nyitott honitsu 2 han és 8 dora ami összesen 11 han sanbaiman. Ez osztónak (aki ezúttal Hisa volt) 36000 pont.

12:20
Saki kapott RONt egy online ellenfelétől.
Saki kövei:三四五七八③④⑤⑦⑧8中中
Saki dobása:④
Saki ellenfelének kövei:888 五五五 ⑤⑥ 44 567
Dora indikátor kő:7
Két dolgot nem értek ezzel kapcsolatban. Az egyik, hogy miért a ④-t dobta itt el Saki. Igaz, hogy a 8 az dora, de az ellenfelénél már kinnt volt a másik három belőle pon-ban és Saki már korábban elhajigálta a 9-it és 7-ből is volt szórva már az ellenfelei által, úgyhogy itt a 8 sokkal értelmesebb választás lett volna. A másik dolog meg az, hogy úgy néz ki Saki olyan szabályok szerint játszott online ami megengedi a nyitott tanyao-t. A 3 dora ide vagy oda ez csak akkor érvényes mahjong, ha a nyitott tanyao yaku-t ér. Ha ér akkor viszont megvan összesen 30 fu/4 han ami ron esetén 11600 pont osztónak és 7700 pont nem osztónak.

13:54
Saki húzott egy 9-t és mondott be vele egy KANt.
Saki kövei:9999 一二三 ②② ③④⑤ 35
Saki húzása a halott falból:4
Dora indikátor kő:3
Most sem maradtunk tehát rinshan kaihou nélkül. Két dora jött még hozzá (4, piros ⑤) és a 9-es kan miatt a fu értéke biztosan 40 felett van ezért a végértéke 4 han mangan, 8000 pont lesz.

Annyi megjegyzésem lenne még ehhez a részhez, hogy nagyon jót tett Yuuki karakterének az anime. A mangában sem volt vele bajom, de ott nehéz visszaadni jól a hiperaktivitását. Élvezetes volt látni, ahogy pörgött ebben a részben. Különösen azon szórakoztam jól amikor a háttérben kínozta Kyoutaro-t, azalatt amíg a többiek a kép fókuszában beszélgettek. Nameg az az arc se volt semmi amit Nodoka vetkőztetése közben vágott.

---

Az alkalmazott rövidítések a kövekhez:
pinzu: ①②③④⑤⑥⑦⑧⑨
souzu: 123456789
manzu: 一二三四五六七八九
sárkányok: 中白発
szelek: 東南西北

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.