My Little Pony: Friendship is Magic

Filmek, sorozatok, animék a TV-ben, moziban.
Avatar
amcsi
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 365
Csatlakozott: 2004.05.09. 20:34
Tartózkodási hely: in America
Kapcsolat:

My Little Pony: Friendship is Magic

Hozzászólás Szerző: amcsi » 2013.01.13. 16:30

Eleinte egy kis históriát akartam írni az Én Pici Pónim franchise-al kapcsolatban, de inkább úgy döntöttem, hogy nem, mert nem akarom az embereket untatni, még magamat se.

Lényeg a lényeg, hogy a Én Pici Pónim ilyen rosszhírű franchise, ami nagyjából kislányoknak van egyértelműen célozva, és a rajzfilmjeik nagyon meh-ek.

A legújabb, 2010 októberén kijött, 4. generációs, My Little Pony: Friendship is magic néven futó, flash-el animált legújabb sorozat, ahogy kijött, elég nagy megtisztítást sikerült végzeznie a franchise eddigi rossz hírén, mivel ez meglepően marha jóra sikerült. Gyerekeknek célzott ugyan, de nagyon okosan, átgondoltan vannak megírva a történetek, izgalmasak a cselekmények, általában nem kiszámítható a végkifejlet, és elég jó humora is van; összességében teljesen nézhető felnőttként. Nem szerint mind a 6 főhős póni karakter lány, és ebből azt gondolhatnánk, hogy lányoknak célozták, és lehet, hogy így is van, de azon kívül, hogy van két abszolút lányos karakter, meg lányokkal kapcsolatos részből van néhány, a karakterek viselkedései, meg a cselekmények nagy részei olyan dolgokkal kapcsolatosak, amihez bármilyen nemű ember tud viszonyulni. Alapvetően abszolút uniszexen jön ki.

A pónik kicsik, színes testűek, színes hajúak, színes szeműek, nagy szeműek (az animések ehhez mind tudnak viszonyulni), vannak varázslatok, vannak hercegnők, cukijegyek (a tetkónak kinéző valami a pónik lágyékáin, amely jelzi a speckó tehetségüket), szépségszalon, de a látszat csal.
Az első két rész konkrétan világmegmentős, amely egyben az, ahol a főhőspóni egyenként összetalálkozik a sorozat többi fő pónijával, és ezzel bemutatást kapunk a karaktereire. Kalandos, izgalmas, humoros, érdekes.

Jelenleg az egész sorozat a 3. szezonnál tart, egy szezon 26 részből áll, kivéve a mostani, 3. szezon, ami csak 13 részből, egy rész 20 perces.

Ajánlom mindenkinek, akinek kedve lenne kipróbálni valami újat, és kedveli rajzfilmekből a keleti (animék) és nyugati (disney rajzfilmek) fajtákat is.

Megtekinthető itt az első szezon magyar felirattal:
http://www.youtube.com/watch?v=79hKmmuU ... 5B&index=1
Kép
Kép
Kép
"Americans ALWAYS wear sunglasses." - Bandit Keith - Yu-Gi-Oh! The Abridged Series
Máj anime liszt

Avatar
A mordályos nyul
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1889
Csatlakozott: 2006.11.12. 11:53
Nem:
Tartózkodási hely: Kő alatt

Re: My Little Pony: Friendship is Magic

Hozzászólás Szerző: A mordályos nyul » 2013.01.13. 21:18

amcsi írta:a pónik lágyékáin
Szerintem az inkább az ágyékuk, vagy esetleg a faruk, bár tény, hogy az angolban sem a megfelelő szót használják (Gondolom azért, hogy rímeljen a "blank"-re.)

Nem tudom, miért hangsúlyozod ennyire, hogy mennyire rosszhírű az Én Pici Pónim. Szerintem kislányoknak épp megfelel, aranyos, színes, lovacskás, és a jó győz a végén. Persze lehetnek olyan tigrisszülők, akik kitalálják, hogy valamilyen oknál fogva a gyerekük ezt nem nézheti, de én is néztem kicsiként, és nem hiszem, hogy komoly pzsichés károkat szenvedtem. Például nem akartam soha rózsaszíntünci baletthercegkisasszony lenni. Azt, hogy fiúknak nem jött be, tudom sajnálni, de ez ízlés kérdése, van egy csomó fiúknak szánt sorozat, amibe ugyanennyire bele lehet kötni.
Mondjuk tény, hogy nem olyan jellegű a régi sorozat, ami elé egy felnőtt ember jószántából le szokott ülni megnézni. De ezt nem rossz hírnek mondanám, inkább csak annak felismerését, hogy nem vagyunk célközönség. Rossz dolog ez? Szerintem nem.

És nagyon eufemisztikusan fogalmaztál a férfiak érdekeltségével kapcsolatban. :-P

Amúgy én is szeretem a sorozatot, az avatárom már jóideje tanúskodik róla. :thumb:
Kép

Avatar
amcsi
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 365
Csatlakozott: 2004.05.09. 20:34
Tartózkodási hely: in America
Kapcsolat:

Re: My Little Pony: Friendship is Magic

Hozzászólás Szerző: amcsi » 2013.01.13. 23:58

Ja lehet, nem jó szót használtam. Magyarul nem mindig ismerek minden szót; írok valamit, azt mások csak dekódolják :P

Nem azt mondom, hogy azért rossz a régi, mert lányosabb, hanem inkább, hogy abban a problémában szenved, mint a legtöbb rajzfilm, hogy ugye gyerekeknek készült, ezért megúszhatják a készítők azzal, hogy kevésbé igényesen írják meg a történetet, amivel ebben a legújabb sorozatban nem éltek vissza.

És direkt akartam említeni, hogy annak ellenére, hogy lányos elemek vannak benne, nagyon jól kihoztak belőle több mindent, mint az ember gondolná, hogy lehetséges lehet.

És zsír, ha szereted^^ Gondoltam itt megosztom a többiekkel, hogy hátha ezáltal a többiek is megismerhetik, mert szerintem vannak ilyen tulajdonságai, ami pont az animéseknek jöhet be.
Kép
Kép
Kép
"Americans ALWAYS wear sunglasses." - Bandit Keith - Yu-Gi-Oh! The Abridged Series
Máj anime liszt

Avatar
scineram
Hikikomori
Hikikomori
Hozzászólások: 1478
Csatlakozott: 2006.05.30. 13:43
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Green Hell
Kapcsolat:

Re: My Little Pony: Friendship is Magic

Hozzászólás Szerző: scineram » 2013.01.14. 02:45

Látnod és hallanod kellett volna Titkosék karaokéit az őszi conon!

Februártól, ha több időm lesz dolgokat bepótolni, ezt is szeretném elkezdeni. Nekem be szokott jönni az ilyen humor.

És Welcome Back, Blast From the Past!
Kép

Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6033
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: My Little Pony: Friendship is Magic

Hozzászólás Szerző: Titkos » 2013.01.14. 13:46

Ó igen, már az első szezon óta hatalmas fanboya vagyok a sorozatnak. :D Nagyon szórakoztató lett, a flash animációs rajzfilmeket rendszerint rühellem, de itt pár epizód után megszoktam (plusz úgy vettem észre, mintha egyre inkább próbálnának kézzel rajzolt hatást elérni, ahogy haladunk előre a szezonokban), ráadásul tényleg igényesen van kidolgozva (volt a neten egy videósorozat, ahol elemezgette egy srác animációs szemmel, hogy 1-1 egyszerűnek tűnő jelenetbe is mennyi effekt került), ezen kívül pedig minden más nagyon rendben van: karakterek, poénok, történet, stb. Na jó, bevallom, az elsőre elég nagy érvágás volt, amikor megtudtam, hogy nem lesz minden rész olyan, mint a kétrészes pilot és beállnak a szokásos amerikai epizodikus történetírásra, mert ha bevállaltak volna egy folyamatos, szezonokon átívelő összefüggő sztorival rendelkező történetet, az lett volna hihetetlenül epic. Persze így sem rossz, csak ezt tényleg örökké sajnálni fogom. (Amúgy Lauren Faust, aki az egésznek az alapjait kitalálta, eredetileg egy ilyen jellegű sztoriban gondolkodott, de mint a legtöbb pénzorientált multicég, a Hasbro is nagy köcsög és azt mondta, erről szó sem lehet. Most persze szerintem már bánják, a harmadik szezonban pl. többször is visszautalgattak a korábbi részekre, szóval azért némileg a kontinuitás tetten érhető a sorozatban. XD)

Apropó Faust! Ő úgy nyilatkozott, hogy nagy rajongója volt kislányként a G1-nek, egyedül az zavarta benne, hogy tényleg érezhetően csak a kicsik voltak a sorozat célközönsége, ezért a G4-et már annak szellemében tervezte meg, hogy a gyerekek mellett azért a szülőknek se legyen kínszenvedés 1-1 epizód megtekintése, ergo, hogy minden korosztály számára élvezhető legyen a cucc. Ennek fényében szerintem egyáltalán nem meglepő, hogy kialakult a sorozatnak egy kemény mag fantábora, akik kb. mind 20-25 évesek, vagy afölöttiek. Az valóban furcsa lehet, hogy ezeknek a nagyobbik hányada férfi, de ha figyelembe vesszük, hogy hány olyan moe anime van, amik kb. óvodásoknak szánt sorozatoknak tűnnek, miközben seinen kategóriában futnak (pl.: Bottle Fairy, Binchou-tan, Kamichu, stb.), akkor nem meglepő, hogy egy hasonló nyugati sorozatra is egyből rákapnak, ami ráadásul a fentieknél sokkal jobb poénokkal, karakterekkel és sztorival operál. (Elnézést a fentiek fanjaitól. XD)

Amúgy még visszatérve a "régi vs új" témához: én anno néztem G1 epizódokat és nyilván az idő is megszépíti az emlékeket, meg 5-6 évesen nekem is alacsonyabbak voltak az elvárásaim, de szerintem azzal semmi komoly gond nem volt. Mondjuk azt hozzá kell tennünk, hogy tényleg egy elég erős "elkurvuláson" ment végig ez a franchise, szóval az indítószéria még teljesen rendben volt, meséhez méltó fantasy világ, varázslatos elemek, mesés ellenfelek, stb-stb. (a pilot mozifilm kifejezetten darkos, állítom, hogy durvább, mint a G4 kezdése), aztán a G1 második felében megjelenő új sorozat már nem volt annyira jó (pl. az ellenfelek, mint olyanok, megszűntek létezni, az egész nagyon "slice of life" lett, stb.), de még az is a "szódával elmegy" kategória volt, viszont a később jövő G3 (főleg a G3.5) mindent tönkretett. 5 éves kor fölött élvezhetetlen cselekmény, sekélyes és jellegtelen (vagy inkább jellemtelen) karakterek, az animáció helyenként hihetetlenül kétfilléres hatást keltett és még sorolhatnám. Az már tényleg az a "5 perc után kedved lenne tökönszúrni magad" kategória, ráadásul a póniknak is ritka gusztustalan dizájnja lett, nem tudsz nem plazacicákra meg ajakfeltöltött Barbikra asszociálni róluk. Illetve szerintem tényleg csak erről a Generációról mondhatni el, hogy már elviselhetetlenül csöpög a cukormázban. Faust szerintem épp ezért érezte úgy, hogy kell egy kis vérfrissítés a szériának, de nem ész nélkül csinálta: visszanyúlt a G1-hez és kivette onnan azokat az elemeket, amiket kislányként anno ő is szeretett és ezt hozta fel a mai rajzfilmeknek megfelelő szintre. Itt egy baromi jó táblázat, amin világosan látszik, hogy gyakorlatilag ha a copyright nem szólt volna közbe (gratula a Hasbronak: a saját karaktereik jogait sikerült valahogy az évek során elveszíteniük :dirr:), akkor a Mane Six karakterdizájnja és személyisége gyakorlatilag egy az egyben a G1-ből lett volna "átörökítve". :) Ez persze többé-kevésbé így is megtörtént, csak a jogi hercehurca miatt Faustnak kissé "cserélgetnie" kellett a karaktereket, ezért lett pl. Fluttershy pegazus, Pinkie Pie pedig földi póni. Amúgy itt van egy elég jó összefoglaló videó, ha valakinek van szabad 20 perce, nézze meg nyugodtan, akár csak az első pontig, főleg ott foglalkozik az egyes Generációkkal a srác.

És még az aktuális sorozathoz: Én reménykedek benne, hogy a harmadik szezon is 26 részes lesz. Úgy tudom, egyelőre csak abból gondolja mindenki, hogy 13 lesz, mert még tavaly nyáron valami rádiófelvételben nyilatkoztak a készítők, hogy "legalább 13 rész megrajzolására kaptunk megrendelést", a "legalább" viszont nálam a minimumot, nem pedig a maximumot jelenti, szóval szerintem még van remény. :) (Ez egyébként heteken belül kiderül, mivel már csak négy epizód és elérjük a 13. részt.) Ja és bár hivatalos bejelentés még nem érkezett, de szinte már biztos hogy lesz egy negyedik szezon is. :D
scineram írta:Látnod és hallanod kellett volna Titkosék karaokéit az őszi conon!
:vigyor:
Kép

Avatar
Sárkánybaby
Nagymester
Nagymester
Hozzászólások: 949
Csatlakozott: 2011.10.14. 22:41

Re: My Little Pony: Friendship is Magic

Hozzászólás Szerző: Sárkánybaby » 2013.01.14. 14:29

Igen, akartam is mondani, hogy copy-paste a fórum Mangazinról. Titkosnak nagyon sok mindent megspórolnánk vele. XD
Elvis lives on in our hearts, in his music and in a trailer park outside Milwaukee.

Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6033
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: My Little Pony: Friendship is Magic

Hozzászólás Szerző: Titkos » 2013.01.14. 15:22

Sárkánybaby írta:Igen, akartam is mondani, hogy copy-paste a fórum Mangazinról. Titkosnak nagyon sok mindent megspórolnánk vele. XD
Kb. XD De akkor szerintem mostantól majd ide másolgatom a pónis dolgaimat, te meg Mordályos ugyanúgy látni fogjátok itt is és hátha a többiek is találnak majd valami számukra hasznos dolgot a linkek között.

Apropó, emlékeztek, mindig mondtam, hogy ha a sorozat flash helyett jobban hasonlítana a kézzel rajzolt rajzfilmekre, akkor lenne teljes a boldogságom. Mire is gondolok? Valami hasonlóra. *leesett az álla*

Ja és a fanmade dalok továbbra is rulzanak.
Kép

Avatar
Andro
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1823
Csatlakozott: 2003.07.27. 13:14
Nem:
Tartózkodási hely: sajnos még mindig nem Tokióban :(
Kapcsolat:

Re: My Little Pony: Friendship is Magic

Hozzászólás Szerző: Andro » 2013.01.18. 12:10

Én egy részt végigszenvedtem belőle, és azóta is próbálom kitörölni az emlékét is ennek a valaminek. Szerintem borzalmas, a CN-es szintű leggagyibb grafikától kezdve az értelmetlen párbeszédekig.
Kép

Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6033
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: My Little Pony: Friendship is Magic

Hozzászólás Szerző: Titkos » 2013.01.18. 12:21

Bocs, de amellett, hogy ez flash animáció, amit én sem kedvelek túlzottan, abból még határozottan az igényesebb fajta. Valamelyik animációval foglalkozó srác YouTube videót is szokott csinálni a különösen jól sikerült jelenetekből, meg asszem a készítők nyilatkozták egyszer, hogy az egyik jelenetben pusztán Pinkie Pie sörényének a mozgására több animációs algoritmust (vagy mi a fene az szakszóval, majd Mordályos vagy SB elmagyarázzák XD) használtak, mint más sorozatokban az egész karakterre. XD

Persze ez még mindig egyéni szoc probléma, ergo ettől még nem kell, hogy bejöjjön neked, ezt az "értelmetlen párbeszédek" dolgot viszont nem értem, ha valami, akkor szvsz a szöveg pont, hogy nagyon ott van a sorozatban, minimum a humor fele a jól megírt párbeszédekből származik. :D
Kép

Avatar
Sárkánybaby
Nagymester
Nagymester
Hozzászólások: 949
Csatlakozott: 2011.10.14. 22:41

Re: My Little Pony: Friendship is Magic

Hozzászólás Szerző: Sárkánybaby » 2013.01.18. 16:52

Titkos írta:(vagy mi a fene az szakszóval, majd Mordályos vagy SB elmagyarázzák XD)
Script (valójában ActionScript, mert flash-ről van szó). A scriptek önálló kis programokként foghatóak fel. Az algoritmus az más, az inkább "elméleti" megközelítése a programozásnak.
Titkos írta: ezt az "értelmetlen párbeszédek" dolgot viszont nem értem
Éppen ezért kérdem: Andro, plö?
Elvis lives on in our hearts, in his music and in a trailer park outside Milwaukee.

Avatar
A mordályos nyul
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1889
Csatlakozott: 2006.11.12. 11:53
Nem:
Tartózkodási hely: Kő alatt

Re: My Little Pony: Friendship is Magic

Hozzászólás Szerző: A mordályos nyul » 2013.01.18. 22:19

Lehet a magyar verziót látta, akkor nem csodálkozom, hogy értelmetlen párbeszédet talált.
Kép

Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6033
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: My Little Pony: Friendship is Magic

Hozzászólás Szerző: Titkos » 2013.01.18. 22:39

Sárkánybaby írta:
Titkos írta: ezt az "értelmetlen párbeszédek" dolgot viszont nem értem
Éppen ezért kérdem: Andro, plö?
Na igen, pár konkrét példa nem ártott volna, ha más nem, kiderül, hogy tényleg a magyar verziót nézte és még mindig elmagyarázhatjuk neki, hogy ott eredetileg mit mondanak. XD
Kép

Avatar
Sárkánybaby
Nagymester
Nagymester
Hozzászólások: 949
Csatlakozott: 2011.10.14. 22:41

Re: My Little Pony: Friendship is Magic

Hozzászólás Szerző: Sárkánybaby » 2013.01.18. 22:52

Oh, botsáska, nekem mindig kimegy a fejemből, hogy létezik magyar verzió. Bármiből is.
Elvis lives on in our hearts, in his music and in a trailer park outside Milwaukee.

Avatar
Andro
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1823
Csatlakozott: 2003.07.27. 13:14
Nem:
Tartózkodási hely: sajnos még mindig nem Tokióban :(
Kapcsolat:

Re: My Little Pony: Friendship is Magic

Hozzászólás Szerző: Andro » 2013.01.19. 08:22

Titkos írta:
Sárkánybaby írta:
Titkos írta: ezt az "értelmetlen párbeszédek" dolgot viszont nem értem
Éppen ezért kérdem: Andro, plö?
Na igen, pár konkrét példa nem ártott volna, ha más nem, kiderül, hogy tényleg a magyar verziót nézte és még mindig elmagyarázhatjuk neki, hogy ott eredetileg mit mondanak. XD
MIttudomén már. Gondoljátok, hogy emlékezni akarok a sok baromságra, amiket hallottam benne? Hála égnek, a szöveget már elfelejtettem, de azt a gagyi grafikát sajnos nem tudom.
Kép

Avatar
Sárkánybaby
Nagymester
Nagymester
Hozzászólások: 949
Csatlakozott: 2011.10.14. 22:41

Re: My Little Pony: Friendship is Magic

Hozzászólás Szerző: Sárkánybaby » 2013.01.19. 11:28

De azt csak tudod, hogy magyarul volt, vagy angolul!
Elvis lives on in our hearts, in his music and in a trailer park outside Milwaukee.

Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6033
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: My Little Pony: Friendship is Magic

Hozzászólás Szerző: Titkos » 2013.01.19. 11:31

Sárkánybaby írta:Oh, botsáska, nekem mindig kimegy a fejemből, hogy létezik magyar verzió. Bármiből is.
XD Amúgy mondanám, hogy általában tökmindegy, de ennél a sorozatnál olyan szinten szétbarmolták a magyar verziót, hogy kb. egy új változat született (csak nem pozitív értelemben XD), szóval ennél speciel tényleg nem mindegy, hogy ki melyikkel kezd. XD
Andro írta:MIttudomén már. Gondoljátok, hogy emlékezni akarok a sok baromságra, amiket hallottam benne? Hála égnek, a szöveget már elfelejtettem, de azt a gagyi grafikát sajnos nem tudom.
Nincs több kérdésem... :dirr:
Kép

Avatar
A mordályos nyul
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1889
Csatlakozott: 2006.11.12. 11:53
Nem:
Tartózkodási hely: Kő alatt

Re: My Little Pony: Friendship is Magic

Hozzászólás Szerző: A mordályos nyul » 2013.01.19. 13:23

Van egy idevágó képem! :D

Kép
Kép

Avatar
Sárkánybaby
Nagymester
Nagymester
Hozzászólások: 949
Csatlakozott: 2011.10.14. 22:41

Re: My Little Pony: Friendship is Magic

Hozzászólás Szerző: Sárkánybaby » 2013.01.19. 14:08

:goodpost: :mrgreen:
Elvis lives on in our hearts, in his music and in a trailer park outside Milwaukee.

Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6033
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: My Little Pony: Friendship is Magic

Hozzászólás Szerző: Titkos » 2013.01.19. 20:11

Nyert. :D XD
Kép

Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6033
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: My Little Pony: Friendship is Magic

Hozzászólás Szerző: Titkos » 2013.01.22. 14:22

Fú emberek. :D Így spoiler nélkül csak annyit, hogy nem tudom, ki látta a legutóbbi hétvégi részt, de ezzel a húzással a sorozat nálam megint elért egy újabb szintet. :D (Persze az nyilván ízlés kérdése lesz, hogy pozitív vagy negatív szintet-e, nálam ez az előbbinek számított. :D) SPOILER: Oké, ha úgy vesszük, ez megint egy hatalmas "fanservice epizód volt", egyrészt mert pont a két kedvenc karakterem kapott benne főszerepet, másrészt, mert van rá egy ötösöm, hogy Discorddal egyáltalán nem terveztek foglalkozni a sorozatban a továbbiakban, csak a fandom nyomására írniuk kellett egy ilyen epizódot, ahogy volt már Luna Eclipsed, illetve Magic Duel is, amik szintén ilyen "fankielégítések" voltak szvsz. Mondjuk ez egyrészt nagyon szép gesztus tőlük, viszont remélem nem azért csinálják, mert már most kezdenek kifogyni az ötletekből és jobb híján húzzák elő a régebbi karikat. ^^" (Az sem megnyugtató, hogy egyre valószínűbbnek tűnik, hogy a mostani szezon csak 13 epizód lesz, bár én egészen addig reménykedek, amíg le nem adják a tizenhármast és látom, hogy következő héten nincs új rész. XD)

Na, de a részre visszatérve: Discordnál már a Season 2 első két része után mondták sokan, hogy ha belegondoltok, nem volt igazán gonosz. Just for fun csinálta a káoszt, meg azért, mert neki kb. ez a lételeme, de nem volt semmilyen gonosz világhódító terve vagy hasonló, ami alapján rá lehetne fogni, hogy igazi antagonista, ergo szerintem korrekt volt, hogy kapott egy ilyen epizódot, amiben úgymond "vezekelhetett". Viszont kíváncsi vagyok, hogy ezek után még valamilyen formában előkerül-e majd. XD Eléggé overpowered, ergo ha ő a pónik oldalán áll, nem sok esélye van bármilyen egyéb ellenfélnek, de gondolom majd forgatókönyvileg mindig "kiírják" valamilyen módon a balhéból, mint ahogy pl. teszik ezt Lunával úgy kb. az eleje óta. XD

Apropó! Discordról nem gondoltam volna, hogy valaha is visszatér, viszont Trixie-ről sem, aztán ehhez képest mégis... XD Ezek után megkérdezem, hogy szerintetek van-e bármilyen esély arra, hogy a jövőben akár a "maradék" két főgonosz (Queen Chrysalis, King Sombra), akár mondjuk Gilda (mint Trixie mellett a másik agyonajnározott egyepizódos karakter) visszatérjenek? Gildát most hagyjuk, mert utálom (XD) és őt egyébként is akármilyen ürüggyel "visszaírhatják", viszont a gonoszok érdekesebbek. Chrysalisnál már akkor spekuláltak, amikor feltűnően látható volt, hogy nem ölték meg, nem zárták be, semmi ilyesmi, csak Rakéta Csapatosan elrepült a semmibe. Mi garantálja, hogy nem jön vissza, ezúttal már jobban felkészülve? King Sombra pedig elvileg meghalt, viszont ha a robbanást megfigyelitek, pont a szarva "repül bele" a kamerába és láttuk a duplarészben, hogy ő már inkább olyan Szauron-féle "fantom", mint tényleges fizikai testtel rendelkező lény és nem mellesleg a Crystal Empire-t is pont úgy kezdte "megfertőzni", hogy a védőpajzs levágta a szarva egy darabját, szóval... Vélemények? :D (Jó, a Sombrás verziónak valóban erős belemagyarázás szaga van, főleg, hogy magát a karaktert is gyűlöli a fandom 90%-a, ergo kétlem, hogy visszajön, de... XD)


Ja és hogy borzoljam az idegeket, ettől hangos a fandom pár napja: Alicorn Twilight Senki nem tudja, hogy ez most random art, vagy ténylegesen benne lesz a sorozatban, vagy valami alternatív univerzumos sztoriban veszik-e esetleg elő vagy egyéb. XD

Más: SB, te most hol is tartasz? Season 2 közepe? Csak hogy mennyire kell vigyáznom a spoilerekkel? XD (Mert azt tudom, hogy Mordályos és én most up to date vagyunk, a többiekkel meg úgy vagyok, hogy ha nézik, de nem írnak be ide, akkor feel my spoilers! :-P XD)

Ez meg az eddigi legjobb "ki mit gondol" mémes kép, amit eddig láttam. XD (Izé...Season 2 végéről spoiler, ha még nem tartasz ott. XD)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Titkos 2013.01.22. 14:35-kor.
Kép

Avatar
Sárkánybaby
Nagymester
Nagymester
Hozzászólások: 949
Csatlakozott: 2011.10.14. 22:41

Re: My Little Pony: Friendship is Magic

Hozzászólás Szerző: Sárkánybaby » 2013.01.22. 14:30

Titkos írta: Más: SB, te most hol is tartasz? Season 2 közepe?
Le van húzva a harmadik szezon első két része... vagy három hónapja. Nézni kéne, ja.
A képhez: én még azt is el tudom képzelni, hogy valaki egész egyszerűen elszúrta a képet.
Elvis lives on in our hearts, in his music and in a trailer park outside Milwaukee.

Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6033
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: My Little Pony: Friendship is Magic

Hozzászólás Szerző: Titkos » 2013.01.22. 14:39

Sárkánybaby írta:Le van húzva a harmadik szezon első két része... vagy három hónapja. Nézni kéne, ja.
Oké, de akkor a második szezonnal teljesen végeztél? :) Mert már az is haladás, eleve a Season 2 két záróepizódja az, amiből kismillió poén és hasonló van és baromi nehéz őket "kikerülni". XD (Btw, odaszerkesztettem még egy linket az előző postom végére, az is pont abból van. XD)
Sárkánybaby írta:A képhez: én még azt is el tudom képzelni, hogy valaki egész egyszerűen elszúrta a képet.
Én sem tartom kizártnak. XD
Kép

Avatar
amcsi
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 365
Csatlakozott: 2004.05.09. 20:34
Tartózkodási hely: in America
Kapcsolat:

Re: My Little Pony: Friendship is Magic

Hozzászólás Szerző: amcsi » 2013.01.22. 18:42

Pont én is ugyanemiatt aggódok, hogy ugyan rövid távon tök jó volt újra látni Discordot, aki alapvetően nem gonosz, viszont nagyon OP, és csak továbbra nehezítik a készítők a saját dolgukat, ha újabb gonoszt találnak ki.

Amúgy a rész tetszett, de el volt siettetve, úgy érzem.

Ja Twilight alicornt én is látok itt-ott. Itt Londonban egyik csávó állítása szerint van hozzáférése belső információhoz egy ismerősén keresztül, és állítólag tényleg Twilight alicorn lesz, és ez akar lenni a Hasbro nagy középső ujja a bronyk felé O_o
Nagyon remélem nem; Cadence az már túl sokadik volt alicornként. Egyébként se cseszné el egy nagy cég a nagy, sikeres rajzfilmüket azzal a háthával, hogy az alternatív rajongók egy részét vissza tudják tartani, amitől hátha jobb lesz nekik valamiben valamiért...
Kép
Kép
Kép
"Americans ALWAYS wear sunglasses." - Bandit Keith - Yu-Gi-Oh! The Abridged Series
Máj anime liszt

Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6033
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: My Little Pony: Friendship is Magic

Hozzászólás Szerző: Titkos » 2013.01.22. 19:42

amcsi írta:Amúgy a rész tetszett, de el volt siettetve, úgy érzem.
Ebben van valami, nekem az egész epizód túl rövidnek tűnt, pedig ugyanúgy 22 perc volt, mint a többi. Bár lehet csak a fanboy-énem mondatja ezt velem, mert egyrészt Discordból sosem elég, másrészt ugye legutoljára egy duplarészben szerepelt, így valóban több ideje volt villogni. XD
amcsi írta:Ja Twilight alicornt én is látok itt-ott. Itt Londonban egyik csávó állítása szerint van hozzáférése belső információhoz egy ismerősén keresztül, és állítólag tényleg Twilight alicorn lesz, és ez akar lenni a Hasbro nagy középső ujja a bronyk felé O_o
Nagyon remélem nem; Cadence az már túl sokadik volt alicornként. Egyébként se cseszné el egy nagy cég a nagy, sikeres rajzfilmüket azzal a háthával, hogy az alternatív rajongók egy részét vissza tudják tartani, amitől hátha jobb lesz nekik valamiben valamiért...
Na igen, max annyi értelme lenne ennek az egésznek, hogy legalább kiderülne, hogy honnan "jönnek" az alicornok, mert a második szezon végéig úgy volt, hogy ez egyfajta "god tier" a póniknál, azért volt csak két alicorn, Celestia és Luna és kvázi ők is "istenek", viszont Cadence totál random módon tűnt fel, a hátteréről sem tudunk kb. semmit. (Ja, de: hogy anno vigyázott Twilightra, de ennyi. XD)

Btw, hogy a Hasbro kicseszne-e a brónikkal ezzel a húzással, az nagyban függ attól, hogy hogyan tálalják. Ha "csak" alicorn lesz valami nyomós okkal megmagyarázva, de amúgy a szerepe nem változik, akkor még lehet lenyelném, de ha mondjuk ez azzal is járna, hogy a továbbiakban a kastélyban kell élnie és örökre elszakítják a másik öttől, akkor nem is brónikat, hanem az egész sorozatot sikerülne megerőszakolniuk. Az egészet áthatja ez a feeling, a Cutie Mark Chronicles részben pedig ki is mondták, hogy: "Do you realize what this means? All of us had a special connection before we even met." Meg ugye a pilotnak is azzal lett volna vége, hogy vissza kell mennie, de inkább maradt. És akkor már ne is emlegessük fel, hogy Faust azért is variált a "fajokkal", hogy a hat póni "egységes" legyen, vagyis két földi póni, két pegazus és két unikornis. Erre most Twilightból "félistent" csinálni, hátööö izé...

Szóval remélem, hogy a fazon vagy rosszul tudja, vagy még inkább csak trollkodik. (Amúgy azt a képet elnézve: nem kizárt, hogy Cadence "testére" húzták rá Twilight "skinjét" és tényleg egyszerű bakiról van szó, főleg, hogy az a Rainbow meg Fluttershy sem tűnik valami fú, de kidolgozottnak, tipikusan az a "kétfilléres" dizájn, ami pl. a MLP magazinra is jellemző. ^^") Amúgy azt nem mondta, hogy mikor lesz alicorn? Mert nem nem mindegy, hogy már az aktuális szezon végén, vagy esetleg majd a sorozat lezárásaként, ami még remélhetőleg nagyon messze van.

Edit: Ja igen, ez ki ne maradjon. (Az Apple Family Reunion rész után éri meg megnézni, bár amúgy is aranyos, csak addig nem érthető. XD)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Titkos 2013.01.22. 22:58-kor.
Kép

Avatar
A mordályos nyul
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1889
Csatlakozott: 2006.11.12. 11:53
Nem:
Tartózkodási hely: Kő alatt

Re: My Little Pony: Friendship is Magic

Hozzászólás Szerző: A mordályos nyul » 2013.01.22. 21:58

amcsi írta:és ez akar lenni a Hasbro nagy középső ujja a bronyk felé O_o
És arra mégis miért lenne szükség? Lassan több bevételük lesz tőlük, mint a gyerekektől. :drop:

Amúgy már egy ideje emlegeti Celestia, hogy Twilight készen áll-e erre-meg-arra, meg próbatétel meg ilyesmi. Heavy foreshadowing. Szóval lehet, hogy ha Twilight elér egy bizonyos szintet a mágiában, akkor elolvál. :P De az vagy egy teljes sorozatlezárás kell, hogy legyen, vagy vissza kell fordítani, mert még ha otthon is maradna Ponyville-ben utána, túlságosan megváltozna az egész, arról már nem is beszélve, hogy pont a Hasbro hadakozott az összefüggő történet ellen. Vagy... ez nagy összefüggőtörténet-középsőujj akar lenni? O__O Áh, nincs elég vér a pucájukban hozzá!
Kép

Válasz küldése