Képregényfilmek

Filmek, sorozatok, animék a TV-ben, moziban.
Avatar
Rui-chan
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1544
Csatlakozott: 2009.06.08. 13:10
Nem:
Tartózkodási hely: A semmi közepétől picit balra
Kapcsolat:

Re: Képregényfilmek

Hozzászólás Szerző: Rui-chan » 2018.01.31. 22:40

Hm, lehet Szirmai ide is betévedt. XD Úgy a 11. perctől kezd el beszélni magáról Supermanről és majdnem ugyan azokat a hibákat sorolja fel a filmes verzióról, mint amik itt is szóba kerültek.
Kép

Avatar
iskariotes
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1051
Csatlakozott: 2007.04.11. 10:37
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Springfild, Evergreen Terrace 742

Re: Képregényfilmek

Hozzászólás Szerző: iskariotes » 2018.02.01. 19:54

^^
KB ezt mi is elmondtuk. Bár azért furcsállom, hogy az első négy Batman filmet (1989-1997) és az eredeti Superman filmeket nem hozta szóba. Már csak azért is, mert ugye ekkoriban a DC uralta a képregényfilmeket, míg a Marvel ilyen filmekkel jött elő.

Eddig nem nagyon figyeltem a Black Panther filmre és nem is értettem, hogy miért pont ő lett kiválasztva arra a kegyre, hogy önálló filmet kapjon. Jó maximum annyi, hogy nem fehér és így egy újabb réteget lehet bevonzani a mozikba. Persze erre majd a DC rálicitálhat mondjuk Dr. Light karakterével.
De a lényeg, hogy ma láttam ezt a képet. Akkor már értem, hiszen a szuperhősős képregények mindig az adott kor társadalmi/kulturális problémáira is reagálnak. Az, hogy most nagyon hasít az alt right és az, hogy épp pont most készül erről a karakterről film valahol logikus dolognak látszik.
"A barát olyan ellenség, aki még nem támadott meg." /Madagaszkár pingvinjei - Kapitány/
"Semmit sem tenni könnyű - megbocsátani viszont nehéz." /Avatar az utolsó léghajlító - Aang/

Avatar
Rui-chan
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1544
Csatlakozott: 2009.06.08. 13:10
Nem:
Tartózkodási hely: A semmi közepétől picit balra
Kapcsolat:

Re: Képregényfilmek

Hozzászólás Szerző: Rui-chan » 2018.02.03. 12:22

Titkos írta:
2018.01.31. 23:26
Ja és ez a trailer amúgy lespoilerezi a még meg sem jelent Végtelen Háború befejezését, hiszen úgy látom, hogy Thanos veszíteni fog, mivel a Föld, meg úgy az egész univerzum még egyben van, micsoda fordulat, erre igazán nem számítottam... XDDD
Gondoltam áthozom ide, ha már van topic és múltkor is kicsit rosszul éreztem magam, hogy kb. csak képregényfilmekről tettem be előzeteseket. ^^"
Értettem a poént, de egyébként már többször is belefutottam, hogy az Ant-Man and the Wasp a Polgárháború után kicsivel (talán néhány hónap) fog játszódni, vagyis még a Végtelen Háború előtt. :D Scott pont azért lesz házi őrizetben, mert ugye kiderült róla, hogy ő Ant-Man. Kíváncsi vagyok, ezt vajon miként fogják beilleszteni a történetbe. Főleg, hogy utána újra lazán akciózik, vagyis valahogy sikerül kikerülnie az FBI radarja alól.
Kép

Avatar
Vree
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 419
Csatlakozott: 2006.03.06. 18:21
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Képregényfilmek

Hozzászólás Szerző: Vree » 2018.04.14. 11:37

Avengers 1 reakció:

- Szóval miért is hívnak titeket Bosszúállóknak?
- Volt egy ember, aki meghalt, és ez ráébresztett minket, hogy össze kell fognunk, az emberiség érdekében.
- Ő volt akkor az első áldozat, ugye?
- Ööö, nem mondanám, meghalt vagy 80 ember az első incidens során, aztán a köv. támadás alatt még egy pár tucat...
- Akkor nyilván ő volt az első ártatlan civil, ugyebár.
- Ööö nem, ügynök volt, mondhatni szolgálat közben halt meg.
- Á, értem már! Mindenkinek közeli barátja, bajtársa volt, ez hozott össze titeket.
- Hát igazából utáltam mint a szxxt, egy rohadt spicli volt akit a kormány rámküldött kémnek...
- Én meg egyszer beszéltem vele életemben, felnőtt létére arról dumált, hogy mekkora rajongóm és hogy írjam alá az alsógatyáját, hát elég creepy volt mit mondjak
- Én meg nem is beszéltem vele egyszer sem soha egész életemben.

Avatar
Vree
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 419
Csatlakozott: 2006.03.06. 18:21
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Képregényfilmek

Hozzászólás Szerző: Vree » 2018.04.25. 16:52

Mindjárt nyakunkon a Végtelen Háború úgyhogy hadd eresszek meg egy tippet/jóslatot - spoilerbe teszem mert befejezést érint és elég valószínűnek tartom, hogy bekövetkezik:
SPOILER
Thanos győz, de a film végén Dr Strange és a csapat túlélő visszautazik az időben; erről fog szólni a 2. infity war film.
Vagy Amerika Kapitány, vagy Vasember meghal a mostani kontinuitásban (sok mással együtt); a "javított" kontinuitásban a köv. film végén viszont a másikuk lesz halott és az is marad.
Könnyen előfordulhat például, hogy RObert Downey Jr.-t kiírják a sorozatból - a Pókember film elvarrta a megmaradt cselekményszálait, és ő már egy évtizede van ezen a vonaton.

Avatar
Foma
Gyakorlott
Gyakorlott
Hozzászólások: 68
Csatlakozott: 2017.11.04. 20:58
Nem: Férfi

Re: Képregényfilmek

Hozzászólás Szerző: Foma » 2018.04.30. 07:18

Megnéztem a Bosszúállókat. Érdekes volt. Meg meglepő a Disney-Marvel konglomerátumtól, hogy bevállalta szereplők megölését. Ennek ellenére ez is inkább alibizésnek tűnt számomra. Annyira nem éreztem tétjét az egésznek, mert félek tőle, hogy a következő bosszúállók végén majd visszacsinálnak mindent. Ami különösen vicces volt, hogy a moziteremben volt pár ember, aki elég hallhatóan elsírta magát a filmen. Én meg végiguntam a drámai részeket, mert a Disney eddigi filmes politikája miatt tétnélkülinek éreztem az egészet.
Kép

Avatar
Rui-chan
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1544
Csatlakozott: 2009.06.08. 13:10
Nem:
Tartózkodási hely: A semmi közepétől picit balra
Kapcsolat:

Re: Képregényfilmek

Hozzászólás Szerző: Rui-chan » 2018.04.30. 12:34

Foma: Szerintem inkább tedd spoiler tag alá, mert nem biztos, hogy mindenki premier héten/hétvégén meg tudta nézni a filmet. Én tegnap láttam, szóval nem ért meglepetésként, de ha már net szerte ennyire jól működött a hashtag ThanosDemandsYourSilence, itt se lőjük le a kimenetelt. Bármennyire is várható volt, hogy meglépnek valami ilyesmit.
SPOILER
Szerintem Strange doki tervez valamit, a 14000605 lehetséges jövőből pont arra terelte a karaktereket, hogy végül legyőzzék Thanost. A lehetséges belengetett folytatások miatt gondolom úgyis visszavonnak eseményeket, de nem tartom kizártnak, hogy más áldozatok árán.
Nekem tetszett, de nem is igazán az akció miatt, hanem a karaktereket ügyesen válogatták össze, működött közöttük a kémia. Pont a sok szereplő miatt féltem, viszont csak néha éreztem, hogy valakinek több idő kéne a kibontakozásra.

Már nekem is le kéne állnom a DC szapulásával, mert lassan olyan leszek, mint akik kipécéznek maguknak 1-1 cuccot, aztán évek múltán is képesek mindenki képébe dörgölni, hogy mennyire nem tetszett nekik. Szóval ehhez csak annyit, hogy az Igazság Ligájával pont az volt az egyik fő gondom, még azt a pár csapattagot sem tudták úgy összerázni, mint az szerettem volna, pedig a töredéke volt annak, amennyit a Végtelen Háború kezelt.
Ilyen szinten sorozat fronton a Legends of Tomorrow sikerült remekül, különösen a 2. és 3. évad.
Kép

Avatar
Vree
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 419
Csatlakozott: 2006.03.06. 18:21
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Képregényfilmek

Hozzászólás Szerző: Vree » 2018.04.30. 20:13

Végtelen Háború tehát akkor:

Nem jó film. :D
Kíváncsi vagyok, mennyi idő, amíg az USA-ban lecseng a hype és az emberek rájönnek (rájönnek-e valaha? a Nolan Batman filmeket is istenítik, pedig az is üres robbantgatós akció volt :D)

A jobb Marvel filmekben is sok volt az akciójelenet, de leginkább a végkifeljet felé közeledve- odáig sikerült a Dr. Strange-nek, Iron Man-nak, Guardiansnak egy kb. érdekes sztorit elmondania.
Na itt elszálltak, 90% tömény effekt és akció - a gagyi történet csak villanásnyi összekötőként szolgál.

A filmnek nincs ritmusa, ütemezése. Mi is ez igazából?
Egy új Thor 4 film? Egy Guardians of Galaxy? Egy Dr Strange-Iron Man crossover? Egy Avengers VisionxScarlet Witch folytatás? Vagy Thanos története?
Mindegyikből vannak benne jelenetek, de nem állnak össze értelmes egésszé - olyan mintha valaki 5 külön filmet vágott volna össze, amiknek ráadásul a műfajai is mások voltak. Pl. a Guardians jelenet az elején teljesen hű az eredetihez, jó, humoros, de hangulatilag teljesen elüt a további eseményektől.

Azok a crossoverek, amiket beleraktak, működnek
SPOILER
Dr Strange-Iron Man, Thor-Guardians
, de úgy érzem, túl kevés volt belőlük ahhoz képest, ahány még lehetett volna. Ilyen szereplő interakció/összedolgozás jelenetek köré kellett volna felépíteni az egész filmet.

Mivel rohanni kell, nincs idő se a régi, se az új szereplőket bemutatni, rendesen kibontani.
Legjobb példa:
Bannernek lehetne egy karakter arc-ja, minden adott volt.
SPOILER
Hulkot megalázzák, megijed, Banner bebizonyítja, hogy ő a bátrabb és nélküle is győz. Ez mind benne volt potenciálként a forgatókönyvben. De annyira kellett siettetni, hogy semmi nem jön le belőle, az emberben csak annyi regisztrál, hogy: "most miért nem működik a Hulk? Ezt biztos a 2. részben magyarázzák majd?"
Thanos csatlósai üresek maradnak, semmi idő nem marad a bemutatásukra.
SPOILER
Egyedül az űrlény-varázsló kerül rendes bemutatásra - amiért is furán hat, amikor a film közepe egy perc alatt kinyírja, ahoz képest, hogy mennyi időt pazarolt el, hogy megismertesse velünk egyedüliként.
A Végtelen Kövekre sem jut idő, egyedül a
SPOILER
Valóság Kő
válik ikonikussá.
SPOILER
(Mondjuk elég ostoba volt mondig is a kövek leosztása, hisz ez a kő kb minden másikat überel... :D
Szükséges a tágabb MCU szempontjából, de ennek a filmnek a cselekményéből baromira kilógó kitérő, hogy
SPOILER
Thornak új fegyvere legyen
. OK, nem volt idő egy Thor 4re, de ezt ide betoldozni...?

Fontos megemlíteni, hogy az Infinity War NEM egy teljes film, hanem egy dupla film 1. fele.
Ez annyira igaz, hogy kötelező lenne a végére tenni szinte egy nagy FOLYTATJUK... feliratot. (A post credit jelenet is gyakorlatilag új film reklám.)
Az eredeti cím "Végtelen Háború, 1. rész" volt, de ezt menet közben megváltoztatták (hogy többen üljenek be talán?), ami kicsit félrevezető húzás.

Thanos, a "legnagyobb MCU antagonista" unalmas kinézetű
(egyébként hivatalosan is úgy született a dizájn, hogy a rajzolóra rászóltak, hogy: ha már a DC-től lopsz úgyis, akkor már Darkseid-ot nyúld le a Supermanből),
papírvékony hátterű gagyi motivációjú.
Pedig legalább a kakaktere rendben volt az eredetiben:
(nem rakom spoilerbe, mert a sztori teljesen más)

a "Thanos Quest"ben a 6 kő az Univerzum nagy Öregjei birtokában van, akik kb. egy érdekszövetség 6 félisteni hatalmú egyén között, akik mind más idegen fajok utolsó túlélői és szövetségük jórészt a gyengébb fajok kihasználására épül. Mindegyiküket a hobbija definiálja, amivel a hosszú életet elüti: a Bajnok, a Futár, a Nagymester, a Gyűjtő stb.
Thanos egyenként kihívja és legyőzi őket a saját játékukban, meg amúgy mellékesen beleköt (és győz) minden más félistenbe is a Marvel univerzumban.
Ez az elképesztő szemtelenség, merészség, ész és siker teszi Thanost kvázi hősiessé, akinek az ember önkéntelenül is drukkol,
egyben érezhetően a Marvel legnagyobb kihívásává. Az a rész, amikor a hősök kiszámíthatóan kitrükközik a 6 támadását, igazából mellékes utóhang.

Na ebből semmi nem maradt, a
SPOILER
"kiirtok mindenhol egy csomó embert, hogy megakadályozzam a túlnépesedést"
mind Thanosból, mind a vele szemben állókból hülyét csinál.

Még egy: több olyan jelenet is van (2-3), amikor egyetlen jó időzítésen múlik a mindenség sorsa, azonnal le kell sújtani
SPOILER
pl. Thanos csatlósa Skarlát boszorkány ellen
...de nem, a szereplők mással kezdenek foglalkozni, kitérőkbe kezdenek, dumálni/poénkodni kezdenek, váh

SPOILER
Wakanda miért fogadja be Visiont a teljes ország feláldozása árán is? Nekik kéne elsősorban az android megöléséért kampányolni a teljes népesség és ország beáldozásához képest.
Red Skull hiányzott bárkinek? Teljesen felesleges cameo.
A lélekkő megszerzés jelenetben van érzelem, de: 1. Thanos szeretete épp olyan képtelen hiteltelen a néző felé, mint Gamorra felé 2. az egész
előfeltétel egy akkora ordító plot device hogy na. Ki csinálta a Soul Stone szentélyt? Mi célból? Kit érdekel!, mondja az író.

Mi tetszett:
SPOILER
- Loki
- Guardians/Thor jelenetek
- Dr Strange CGI, bár elég sok soha nem látott hirtelen erőt kapott
- Mordány ácsingózása Bucky karjára

Avatar
iskariotes
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1051
Csatlakozott: 2007.04.11. 10:37
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Springfild, Evergreen Terrace 742

Re: Képregényfilmek

Hozzászólás Szerző: iskariotes » 2018.04.30. 21:12

Nem bírom ki, hogy ne írjam le. Szóval manapság a Sony csatornái orrba-szájba nyomatják a saját képregény univerzumukat. Így véletlenül belefutottam a Galaxis Őrzőibe, amitől a végén a falat kapartam.
Egyrészt vártam a jó zenéket, amik nem voltak, ez már önmagában csalódás. De, ami még ennél is jobban zavart, hogy mi ez? Oké nem egy hard sci-fi így nem is kell tudományosnak lennie, de mi ez? Miért minden faj humanoid? A képregénybe van erre válasz? A főszereplő, járt már elrablása óta a Földön? Ha nem, miért nem jött vissza? No, ezek így folyamatosan dörömböltek bennem ezek a kérdések.

Aztán még. A történetről(?) nem tudok érdemben nyilatkozni, mert nem értetettem meg, hogy miért is kellene az egyik oldalt sajnálnom a másikkal ellentétben. Szóval oké a fazon beszerzett valami követ, amivel aztán kitudd iktatni egy bolygót. Nem szimpi persze, de azért erre már az emberiség is képes, szóval nem egy truváj.

A Mordály- Groot párost kicsit másmilyenek képzeltem el, de mindegy.

Ja btw. Thanos figurájától ebből a film alapján nagyon nem ijedtem meg. Szóval a magam részéről azt láttam, hogy egy trónuson ül ami egy aszteroidán lebeg.

Végül egy kérdés azokhoz akik ismerik a Marvel világot. A második részben várható, hogy a Fantasztikus 4-es és vagy a X-Men-ek besegítenek? Mondván üdv a Disney univerzumba.
"A barát olyan ellenség, aki még nem támadott meg." /Madagaszkár pingvinjei - Kapitány/
"Semmit sem tenni könnyű - megbocsátani viszont nehéz." /Avatar az utolsó léghajlító - Aang/

Avatar
Vree
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 419
Csatlakozott: 2006.03.06. 18:21
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Képregényfilmek

Hozzászólás Szerző: Vree » 2018.04.30. 21:42

^A Marvel "fázis"okra osztja a csapásait, és most tartunk az egyik nagy fázis végén, ami gyakorlatilag tiszta Avengers (+Guardians) löket volt, részben ugye mert a jogok nagy része másoknál van. Biztos vagyok benne, hogy előbb-utóbb visszahozzák az F4et valamilyen formában és az X-Ment is, ha már a Disneyvel visszakerültek a jogok, de valószínűnek tartom hogy még a köv. pár éven belül nem. Az F4 kudarcok (utolsó 2015) és a korábbi X-Men (Logan (2017)) még túl friss. Na azért annyira nem, hogy pár évnél tovább üljenek rajta :D

Egyelőre a Captain Marvel van betervezve, és tuti előhúznak majd még pár új nem használt Marvel karaktert - a Guardianssal is bejött és tele vannak porosodó licencelt karakterekkel, akikért nem kell senkivel alkudozni.

(Az gondolom világos, hogy az eddigi nem-Marvel Studios gyártotta filmek NEM az MCU részei.)
iskariotes írta:
2018.04.30. 21:12
Miért minden faj humanoid?
Mert ez egy "űropera", akár a Flash Gordon, vagy a Star Trek, sőt még a Star Wars is.
Megspórolja a sminket, íróknak/közönségnek a fantáziát, meg amúgy is, ezek igazából Westernek/fantasyk/akciófilmek az űrbe rakva, nem kemény sci-fik.

Én magam is utálom, hogy mind az írók, mind a közönség képtelen fantáziában a humántól elszakadni (mert nyilván a reális űrlénykép nem az), de akkora ilyen sci-fi moziirodalom van, késő bánat a kérdés. :D
iskariotes írta:
2018.04.30. 21:12
kitudd iktatni egy bolygót. Nem szimpi persze, de azért erre már az emberiség is képes
Várjál, nem akartam megállni, de fennakadtam. xD
Az emberiség ki tud iktatni bolygókat, ez mikor történt, mióta? xD

Avatar
Ricz
Nagymester
Nagymester
Hozzászólások: 956
Csatlakozott: 2016.12.24. 01:12
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: sajnos a Föld nevű bolygón
Kapcsolat:

Re: Képregényfilmek

Hozzászólás Szerző: Ricz » 2018.05.01. 13:28

Vree írta:
2018.04.30. 21:42
iskariotes írta:
2018.04.30. 21:12
kitudd iktatni egy bolygót. Nem szimpi persze, de azért erre már az emberiség is képes
Várjál, nem akartam megállni, de fennakadtam. xD
Az emberiség ki tud iktatni bolygókat, ez mikor történt, mióta? xD
Szerintem a sajátunk leamortizálására gondolt. :drop:
"A vérfürdő a második legkimerítőbb tevékenység a futball után."
Kép
MAL || Librarian Warrior

Avatar
iskariotes
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1051
Csatlakozott: 2007.04.11. 10:37
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Springfild, Evergreen Terrace 742

Re: Képregényfilmek

Hozzászólás Szerző: iskariotes » 2018.05.01. 20:48

Vree írta:
2018.04.30. 21:42
(Az gondolom világos, hogy az eddigi nem-Marvel Studios gyártotta filmek NEM az MCU részei.)
Természetesen. Bár mondjuk arra kiváncsi vagyok, hogy mit kezdenek majd pl.: Rozsomákkal. Ha nem veszik figyelembe azt ami eddig volt (gondolok itt a Hugh Jackman által hozott figurára) akkor pontaz egyediségét veszti el a karakter. Gondolok itt pl. olyanra, hogy ő nem bujt bele semmilyen hacukába ő kemény volt és gyilkolt. Persze ez így kilógna a Disney univerzumból ezért vagy:
A, Bele teszik a képregényből ismer-t ruhájába és ezzel kiherélik mind azt amit ez a forma elért az utóbbi években. Bár az igaz, hogy a 8-13 éves fiúk jobban fogják venni a figukat stb.
B, A tagot megtartják, de valahogyan kivülre rakják az „univerzumból” ahogyan ezt teszik a Deadpool-al is.
C, Nem adnak neki teret, nem rakják be sehová és sehol sem jelenik meg.
Vree írta:
2018.04.30. 21:42
iskariotes írta:
2018.04.30. 21:12
Miért minden faj humanoid?
Mert ez egy "űropera", akár a Flash Gordon, vagy a Star Trek, sőt még a Star Wars is.
Megspórolja a sminket, íróknak/közönségnek a fantáziát, meg amúgy is, ezek igazából Westernek/fantasyk/akciófilmek az űrbe rakva, nem kemény sci-fik.
Hát azért az ST-t nem említeném egy lapon az általad felsorolt világokkal. Plusz az Űrszekerekben adnak egy választ arra, hogy miért néz ki mindenki úgy ahogyan.
Aki kíváncsi itt elolvashatja:
A lényeg az, hogy a föderáció béli (pl.: emberek és a vulkániak) valamint a klingon, a kardassziai és a romulán régészek egy nyomot követnek, ami egy bizonyos helyre vezeti őket. Amikor az összes tag összegyűl és összerakják a maguk is mozaik darabkáikat egy hologram jelenik meg. A kivetítő által megjelenített lény egyik fajra sem hasonlít, de mégis mindegyikre hasonlít. Üzenete pedig az, hogy a fajuk igen hamar kialakult és elkezdték felfedezni a galaxist, de sehol sem találtak értelmes életet. Mivel fajuk lassú kihalás felé sodródott ezért elhatározták, hogy a DNS-láncukat szétszórjak azon bolygokon ahol van esély arra, hogy kialakuljon egy magasabb rendű faj. Ebből következik, hogy több faj is hasonlít egymásra.
Vree írta:
2018.04.30. 21:42
iskariotes írta:
2018.04.30. 21:12
kitudd iktatni egy bolygót. Nem szimpi persze, de azért erre már az emberiség is képes
Várjál, nem akartam megállni, de fennakadtam. xD
Az emberiség ki tud iktatni bolygókat, ez mikor történt, mióta? xD
Lehet, hogy nagy gázbolygókat nem, de kisebb méretű bolygokat azért képes lenne végzetes csapást mérni. De a Földünket minden probléma nélkül képes lenne legyalulni. Persze nem azt mondom, hogy egy atom se maradna belőle, de azért életképtelenné tudná tenni.
"A barát olyan ellenség, aki még nem támadott meg." /Madagaszkár pingvinjei - Kapitány/
"Semmit sem tenni könnyű - megbocsátani viszont nehéz." /Avatar az utolsó léghajlító - Aang/

Avatar
Ricz
Nagymester
Nagymester
Hozzászólások: 956
Csatlakozott: 2016.12.24. 01:12
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: sajnos a Föld nevű bolygón
Kapcsolat:

Re: Képregényfilmek

Hozzászólás Szerző: Ricz » 2018.05.01. 20:59

iskariotes írta:
2018.05.01. 20:48
Mivel fajuk lassú kihalás felé sodródott ezért elhatározták, hogy a DNS-láncukat szétszórjak azon bolygokon ahol van esély arra, hogy kialakuljon egy magasabb rendű faj. Ebből következik, hogy több faj is hasonlít egymásra.
Lényegében egy pánspermium-elméletet látsz. De amúgy a Marvelnél is megvannak a nem-humanoid életformák, de az értelmet csak azok voltak képesek elérni. Kevés olyan faj van, amely magától tette, mint például a szimbióták, amivel Pókinak is volt már összetűzése. Azok eredetileg takonyállagúak és a gazdatest tulajdonságaihoz adaptálódnak.
"A vérfürdő a második legkimerítőbb tevékenység a futball után."
Kép
MAL || Librarian Warrior

Avatar
Vree
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 419
Csatlakozott: 2006.03.06. 18:21
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Képregényfilmek

Hozzászólás Szerző: Vree » 2018.05.04. 12:18

"Hát azért az ST-t nem említeném egy lapon az általad felsorolt világokkal."
De csak említsük, mert az az "űrlények csak emberek arcfestékkel (/magas homlokkal /elf fülekkel, vagy még annyival se)" klasszikusa, és nagyon nagy szerepe volt ennek az elterjesztésében, elfogadtatásában.
"Plusz az Űrszekerekben adnak egy választ arra, hogy miért néz ki mindenki úgy ahogyan."
Igen, a Deep SPace 9ban 27 év késéssel. :D Nyilvánvalóan nem ennek megmagyarázása volt a prioritás. Ha az MCU megér még egy évtizedet és féltucat Netflix sorozatot, valamelyikben előkerül talán ez a téma is.

"Lehet, hogy nagy gázbolygókat nem, de kisebb méretű bolygokat azért képes lenne végzetes csapást mérni. De a Földünket minden probléma nélkül képes lenne legyalulni. Persze nem azt mondom, hogy egy atom se maradna belőle, de azért életképtelenné tudná tenni."
Nem, ez tévhit.
A föld masszív kő, csak a felszínét tudjuk megkarcolni.
Az élet pedig messze robosutusabb annál, hogy mondjuk nukleáris szőnyegbombázás 100%osan sterilizálni tudja a száraz felszínt (és akkor a tengerről még nem is esett szó).
Az egyetlen, amit ténylegesen ki tudunk irtani, azok mi magunk vagyunk (talán), plusz az amúgy is evolúciósan érzékeny nagy testű fajok. Rágcsálótól/rovartól lefelé képtelenek lennénk bármitől permanensen szabadulni, bár a teljes környezeti egyensúlyt fel tudjuk borítani úgy, hogy a természetes verseny pusztítsa ki a felüket.

De amúgy semmi párhuzam nincs aközött, az emberiség környezetvédő-e és hogy egy film gonosz népirtást akar kivitelezni, ezt az egész bekezdést nem értettem. :D Az SW lázadókra hajazó űrrendőr Nova Corps a legkidolgozottab áldozat oldal, amit szuperhős filmben láttam, ahol a megmentettek tipikusan a "segíts, Superman! köszönöm, köszönöm! bye, sietnem kell+-re korlátozódtak :D, itt pedig nem csak részletezett karakterek, de a sztenderd ambivalenciával szakítva egyértelmű jófiúk, akik még komálják is a jólelkű tolvaj hősöket, a film a boldog megmentett családok montázzsal zárul, Ronan pedig akkora sablonos gonosz, hogy már a belépőjében foglyokat kínoz és véreztet ki, mi ez a "nem értem, miért kéne az egyiknek drukkolnom", mennyire legyen szájbarágós? :D

"Persze ez így kilógna a Disney univerzumból"
Sztem itt összekevered talán a Disney-t mint nagy céget és a gyerek/tinianyagokat gyártó szegmensét. A Disney sok felnőttekhez szóló dologban is benne van.
Az ok, hogy ha már megvan egy licenc, akkor igyekeznek minden irányban kihasználni, tehát a Wolverine rajzfilmben kevesebb lesz a direkt erőszak, de az összes X évtized Marvel rajfilmje ezt megoldotta, anélkül, hogy a szereplőkön változtatott volna.
Attól nem tartok, hogy az MCU-ban elkezdik kivágni azokat a részeket, amikor Mordály rablásra buzdít, vagy amikor kivágják Thor véres szemét, a Disney pontosan tudja, hogy az ilyen "hűha!" jelenetek adják el a filmet az idősebb tini közönség felé.

Pánspermia:
Mondjuk a való-élet pánsperima az egysejtűeknél is alapvetőbb élet-építőanyagok esetleges szabadon repülő égitestek hordoztatásáról szól, ami nem járná be még 1x ugyanazt az evolúciós pályát. Tehát ide kellett valamennyi hipertechnológia-varázslat, meg valódi random evolúció figyelmen kívül hagyás :) (És miért olyan fontos, hogy az intelligens fajok rájuk hasonlítsanak esztétikailag? Ha még jelen lennének, nem haltak volna ki, érteném, hogy fontos, hogy szexinek lássanak minket :D De egy intelligens szilikon csigára nyilván ez kevés hatással lenne.)
Valahol azt az érvet olvastam, hogy a felegyenesedésre szükség van, hogy szabad végtagok váljanak elérhetővé, amikből finom manipuláló eszköz jöhet létre, nem tudom, mennyi az igaz benne. :D Az is ismeretes, hogy a medencecsont, úgy általában a végtagokat tartó váz nehezen alakul át, ha egyszer kifejlődött, emiatt lehetetlen egy-két plusz pár végtag (szárny, plusz kéz vagy láb) betoldása - ha létrejön plusz végtag, az leginkább farokszerűen szokott. Ez csak említem, mint egyéb lehetséges sci fi magyarázatot a humanoid alakra. :D

Avatar
Vree
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 419
Csatlakozott: 2006.03.06. 18:21
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Képregényfilmek

Hozzászólás Szerző: Vree » 2018.05.04. 12:26

Még beírom ide további kedvenc Végtelen Háború ellentmondásaimat: ;)
SPOILER
- Thanos célja a valóság kontrollálása, hogy megoldja a túlnépesedést. De a valóság irányítása nem teszi 100% szükségtelenné az olyan durva megoldásokat, mint a többlet kirtása? :D Teremthet több kaját, helyet, vagy ami megoldást csak akar xD
- Strange előre látja az Idő kővel, hogy abban a jövőben győzhet, amiben a követ átadja Thanosnak. De nem adja ezzel Thanosnak az erőt, hogy ő is ugyanúgy lássa és megváltoztassa a jövőt, mindezt hatványozva? :D
- Thanos csak úgy szerezheti meg a Lélek Követ, ha feláldozza, amit a legjobban szeret. Gamorra azt állítja, ez lehetetlen, mert Thanos a hódításán kívül semmit sem szeret. De ha fel bírja áldozni Gamorrát a hódítás érdekében, nem azt jelenti ez, hogy mégse őt szerette a legjobban? xD OK, lehet, hogy elég volt csak egy kicsit szeretett dolgot feláldozni, de akkor is, ha fel bírod áldozni, annak ütnie kellene a valódi szeretetet.
És bár a cselekmény előrerugdosása érdekében én is ugyanígy írtam volna meg, tehát nem tekintem hibának, de
SPOILER
Banner, Thor honnan tudnak olyan információkat, ahol nem is voltak ott? Banner honnan tudja Thanos teljes tervét, ha egyszer látta őt, végig Hulk alakban volt, és a részletek nem is kerültek szóba? Thor honnan tudja, mit csinált Thanos Xandaron, ha a kezdő jelenet közvetlenül a Ragnarök végét veszi fel? (bár ez utóbbit meg tudom magyarázni, elfogott segélyhívás, akármi)
+bónusz:
SPOILER
Nem használják túl az "addig kínzom a barátodat, amíg ide nem adod a követ?"-et?
Thanos addig fenyegeti Thort, amíg Loki oda nem adja az első követ.
Thanos addig fenyegeti Nebulát, amíg Gamoora oda nem adja a második követ.
Thanos addig fenyegeti Iron Mant, amíg STrange oda nem adja a 3. követ.
És mindig MŰKÖDIK! Úgy értem, ha választani kéne, hogy megöli valaki anyámat vagy mindkettőnket ÉS az univerzumot, én bármennyire is sajnálnám tudnám hogy az utóbbit kéne választanom.

Avatar
tulokos
Profi
Profi
Hozzászólások: 318
Csatlakozott: 2016.09.04. 18:11
Nem: Férfi

Re: Képregényfilmek

Hozzászólás Szerző: tulokos » 2018.05.04. 18:08

Vree írta:
2018.05.04. 12:26
Még beírom ide további kedvenc Végtelen Háború ellentmondásaimat: ;)
SPOILER
- Thanos célja a valóság kontrollálása, hogy megoldja a túlnépesedést. De a valóság irányítása nem teszi 100% szükségtelenné az olyan durva megoldásokat, mint a többlet kirtása? :D Teremthet több kaját, helyet, vagy ami megoldást csak akar xD
- Strange előre látja az Idő kővel, hogy abban a jövőben győzhet, amiben a követ átadja Thanosnak. De nem adja ezzel Thanosnak az erőt, hogy ő is ugyanúgy lássa és megváltoztassa a jövőt, mindezt hatványozva? :D
- Thanos csak úgy szerezheti meg a Lélek Követ, ha feláldozza, amit a legjobban szeret. Gamorra azt állítja, ez lehetetlen, mert Thanos a hódításán kívül semmit sem szeret. De ha fel bírja áldozni Gamorrát a hódítás érdekében, nem azt jelenti ez, hogy mégse őt szerette a legjobban? xD OK, lehet, hogy elég volt csak egy kicsit szeretett dolgot feláldozni, de akkor is, ha fel bírod áldozni, annak ütnie kellene a valódi szeretetet.
Sorban visszafele haladva a következő megfejtéseim vannak:
SPOILER
Gamorra feláldozása szerintem szükségszerűen a jó megoldás, mert ő a leginkább szeretett és feláldozható dolog Thanos életében. Mégpedig elsősorban azért, mert az igazán szeretett dolgoknak egyetemesnek [Szerk.: az univerzális a helyes szó ide :D] kell lenniük, vagyis az időben is örök érvényűnek. Thanos nem tudja feláldozni a legfőbb vágyát, mert a vágy a pillanathoz van kötve. Például miután beteljesül valakinek a legfőbb vágya, onnantól kezdve a legkisebb újabb vágya is nagyobb lesz annál. Következésképpen nem lesz örök érvényű az áldozata, és így voltaképpen hamis áldozat.

A gyakorlatban egyébként hogyan nézne ki a legfőbb vágy, a legnagyobb cél feláldozása? Talán úgy, hogyha valaki megfosztja magát attól a lehetőségtől, hogy elérje azt a célt. Mi a legerősebb tényező abban, hogy Thanos elérje a célját? Nyilván ő maga. Thanosnak tehát ez esetben magát kellene feláldoznia. De ebből vajon következik-e az, hogy akkor magát szereti a világon a legjobban? Azt se feledjük, hogy lehet, hogy Thanos a legerősebb tényező abban, hogy elérje a legfőbb célját, de nem biztos, hogy az egyetlen, tehát lehet, hogy megint csak hamissághoz vezetne az önmaga feláldozása is, valamint az is előfordulhat, hogy miközben feláldozná magát, hirtelen egy ösztönös pillanatban az élni akarása lenne a mindent felül író vágya. Szóval ezek mind-mind csak pillanatnyi állapotok.

Strange. Ez már egy könnyebb kérdés. Az idő köve nem egy csodafegyver, hanem egy használati tárgy [Szerk.: Elég pongyolán fogalmaztam ezt meg. :D Természetesen csodafegyver az idő köve, viszont én arra gondolok itt, hogy nem úgy működik, hogy: "Huss és pöcc, Idő köve, mutasd meg nekem, melyik esetben győzöm le Thanost!", hanem dolgozni kell vele :)], vagyis a használójától függ, hogy mennyit hoz ki belőle. Thanosnak először is nem lenne türelme 1 millió variációt végignézni a kő segítségével, ő megelégedne 1000 darab szimulációval is, és abban az 1000-ben nem venné észre (mert nyilván nehezebb is ilyen kis merítésben) azokat az apró jeleket, amik elvezethetnek ahhoz, hogy lesz majd egy 897561. eset, amelyben már legyőzhető. Ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy Strange ennyivel okosabb Thanosnál, hanem inkább arról van szó, hogy Strangnek nem adatott meg az a luxus, hogy ne találja meg a 897561. esetet. :D De egyébként az intuíció is sokat számít abban, hogy valaki megtalálja a 897561. esetet (ez a szám nagyon megtetszett...), hiszen nem mindegy, hogy milyen úton-módon variál az ember, és én el tudom hinni, hogy Strange ebben faszább mint Thanos.

Valóság köve. Erre viszont gyenge a magyarázatom, mivel nem ismerem olyan jól a működését ezeknek a köveknek. Nekem az jött le, hogy ez a kő valójában nem olyan mindenható. Például miután Draxt kockákra szedte szét és elment, akkor újra összeállt Drax. Vajon ez nem azt jelenti, hogy csak addig marad fenn az így teremtett valóság, amíg a kővel a birtokában oda is fókuszál? Magyarán azt fenn is kell tudni tartani, következésképpen inkább egy illúziót alkotó kő, mintsem tényleges teremtő erő? Ha tényleg teremtő ereje lenne, akkor elég lenne ezt az egy követ megszerezni, szóval biztosan van valamilyen határa.
"Mi az, amit megismerhetünk? Avagy miről tudhatjuk biztosan, hogy ismerjük, vagy miről tudhatjuk bizonyosan, hogy tudjuk, hogy ismerjük, ha ugyan egyáltalán megismerhető. Vagy lehetséges, hogy egyszerűen elfelejtettük és nem merjük bevallani?"

Avatar
Vree
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 419
Csatlakozott: 2006.03.06. 18:21
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Képregényfilmek

Hozzászólás Szerző: Vree » 2018.05.07. 13:28

Másodszorra visszanézve jobban tetszett, talán amiatt, hogy amúgy is klipenként a gyenge részeket átugorva szoktam a korábbiakat is visszanézni, így nem zavar az összevágások kuszasága. Az biztos, hogy az összes Thor-Guardians jelenet gyönyőrűen működik. Az lep meg, hogy Mordály a mosómedve milyen jól működik. A Guarians 1ben antiszociális, a 2ben van egy brománca, részeg bonding experience-e Yonduval, és azt hinnéd, hogy ezzel ki is fújt, ami lehetett a karakterben. Pláne hogy zsinórban 3szor a megértő barát szerepe jut neki 3 külön karakterrel. Nem hinnéd, hogy működni fog, de igen.

Thanos változatlanul hidegen hagy. A későbbi események tükrében még bizarrabb, hogy az apai szeretet akarja a film nekünk eladni, amikor közvetlen előtte a nővéreket információért zsarolja és kínozza. :D
Ez az állítólagos főgonosz úgy néz ki, viselkedik és beszél, mint egy túlsúllyal küzdő korosodó apuka, akinek a feje tragikus teleportálóbalesetet szenvedett egy szőlőszemmel. Szerintem a Marvel túlzásba vitte, hogy szimpatkussá igyekezzen tenni, hogy mondjuk taktikai géniusz vagy hadúr lenne, nem is kerül szóba. Szerepe alapján inkább úgy jön le, mintha az aggódó trust issue-s apuka egy átdorbázolt este után a fejébe venne valamit, és a testméretben kisebb gyerekei próbálnának józanságot verni bele.

A
SPOILER
lélekkő
-jelenet azért gyönyörűen van megkoreografálva, amit csak némiképp ront le, hogy Thanos álla úgy néz ki, mint amit le lehetne csavarozni.
Zoe Saldana nagyon odatette magát, Gamora amúgy nem egy hálás szerep, kevés a színészi akció azonkívül, hogy kungfuzik, borong és (teljesen érthetetlenül) Quill csaja, de ittmegmutathatta, hogy színjátszásban többre képes, az ő hitelessége viszi el az egész gagyi kulcsjelenetet a hátán.

Valaki azt javasolta, hogy lehet, hogy Lokinak volt valami titkos terve, valami csavar, bosszú, ami majd elősegíti a főgonosz bukását, ez a legnagyobb reményem a 2. részre. :D

A Strange és Iron Man jelenetekről írtam, hogy elmennek, de lehettek volna jobbak. Oéldául a trailerben mintha lett volna egy jelenet, amikor Spide-Man Strange karikáin ugrál, na ilyen összedolgozósokból lehetett volna, sokkal több.

Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 5901
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Képregényfilmek

Hozzászólás Szerző: Titkos » 2018.05.08. 14:10

Moderátori közlemény: Tudom, jól megkésve, meg minden, de arra kérnék mindenkit, hogy majd a spoilerekkel vigyázzunk már, ha lehet. Ez most főleg Fomának szól, a többiek látom, rendesen használták a spoiler taget a postjaikban, de azon a kezdőposton én is néztem, speciel én akkor még nem láttam a filmet, úgyhogy el is nyomtam magamban egy pici "kösz a spoilert, b+!"-et... :-P Ahogy Rui is írta, nem mindenki premiernapon/premierhéten nézi a filmeket, ha kijön egy új film, akkor legalább úgy az első 2-3 hétig ne spoilerezgessünk belőle lehetőleg, addigra valszeg úgyis mindenki megnézte, akit érdekelt. (Ahogy pl. az általános anime topicban sem csinálunk olyanokat, hogy a jelenleg futó sorozat aktuális héten kijött részéről spoiler tag nélkül odadobjuk, hogy "fú, nem gondoltam volna, hogy máris kinyírják az egyik főszereplőt!" vagy ilyesmi.) Köszi mindenkinek!
Kép

Avatar
iskariotes
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1051
Csatlakozott: 2007.04.11. 10:37
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Springfild, Evergreen Terrace 742

Re: Képregényfilmek

Hozzászólás Szerző: iskariotes » 2018.05.09. 21:18

A Star Treket azért emelem ki SW és a hasonlók világából, mert a Trek-ben jóval több a tudomány mint az SW-ben ami saját magát is űr fantasynak nevezi.
Vree írta:
2018.05.04. 12:18
Igen, a Deep SPace 9ban 27 év késéssel. :D Nyilvánvalóan nem ennek megmagyarázása volt a prioritás. Ha az MCU megér még egy évtizedet és féltucat Netflix sorozatot, valamelyikben előkerül talán ez a téma is.
Én speciel a Next Generation VI. évadjának a VI. részére a Chase-re gondoltam, de tök mindegy. Amúgy meg a Galaxis Őrzői pont 1969-ben indult amikor az ST eredeti szériája véget ért. Szóval bőven lett volna már idejük ezt kifejteni.

Életpusztítása: Hát oké. A medveállatkát nem tudnánk kiirtani, de azzal, hogy az emberiség számára élhetetlené teszi a bolygót az már azért valami. Meghát számomra az a kérdéses, hogy n mint ember hol tudok megélni, nem pedig az, hogy valamilyen szerves vegyület már hol tud élni. Pluszban annyit, hogy sokan mondták azt, hogy az emberi tevékenység nem tudja befolyásolni a Föld hőmérsékletét, aztán de.

Disney&MCU: A Disney nem fog komolyabb vagy mélyebb sztorikat lerakni az asztalra mert nem éri meg nekik. Természetesen léteznek olyan filmek, ahol a cég jelen van, de azokat nem segítik annyira. A képregény részlegben sem mernek beválalni semmit. Senki nem tiltotta meg nekik, hogy ők csapjanak el Luke Cage-re vagy Punisher – t.
"A barát olyan ellenség, aki még nem támadott meg." /Madagaszkár pingvinjei - Kapitány/
"Semmit sem tenni könnyű - megbocsátani viszont nehéz." /Avatar az utolsó léghajlító - Aang/

Avatar
Rui-chan
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1544
Csatlakozott: 2009.06.08. 13:10
Nem:
Tartózkodási hely: A semmi közepétől picit balra
Kapcsolat:

Re: Képregényfilmek

Hozzászólás Szerző: Rui-chan » 2018.05.10. 19:15

Régebben jobban benne voltam a képregényes témában, csak aztán jött az animés korszakom. A filmek hatására kezdtem el újra elmélyedni a témában. Egyébként főleg az X-men háza táján voltam nagyon otthon, amíg működött az XFanzine és hasonló oldalak, ami csak érdekelt elolvastam. A többi karaktert inkább a 90-es években futó rajzfilm sorozatokból ismertem (Pókember, Vasember, stb. - Meg persze DC vonalon is becsúszott pár ilyen műsor.)
A Marvelnél pedig mintha olyasmi lenne a magyarázat a humanoid életformákra, hogy a Celestials (az egyik ilyen lény levágott feje lett a Knowhere/Tudástér) szeretett volna kísérletezgetni az életformák manipulálásával. Mivel ők alapból humanoidok, nem meglepő, hogy a DNS-ük miatt szintén humanoidok az értelmesebb életformák. Azt nem tudom, hogy valahol tényleg kimondták-e eredetnek ezt, de elég sok ilyen elmélettel találkoztam képregényes oldalakon. Talán az Őrzők harmadik részéből kiderül. :)

Remélem a Disney és a Fox megegyezése miatt végre tovább tudnak majd lépni X-men fronton is. Eléggé a bögyömben van most a Fox, amiért ennyit tökölnek a New Mutants filmen is. Eredetileg valamikor idén április-május környékén került volna a mozikba, most 2019 augusztusnál járunk. Először lazábbra vették a horror elemet, aztán az Az sikere miatt kvázi az egészet újraforgatják, hogy ijesztőbb legyen. :hammer:
Annyi lehetőség lenne, csak sajnos még mindig megragadtak az eredeti csapatnál. Bár mintha az X-Force filmet belengették volna, de majd ha bővebbet írnak már, akkor elhiszem.
Kép

Avatar
Vree
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 419
Csatlakozott: 2006.03.06. 18:21
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Képregényfilmek

Hozzászólás Szerző: Vree » 2018.05.10. 21:31

kicsit offtopic, humanoid életformák téma :
Nem is tudtam, hogy Az Ember Után-ból pont Japánban csináltak dokumentumfilmsorozatot :D
A Darwin IV volt minden (múlt) idők valszeg legigényesebben xenobiológa témájú áldokumentumfilmje
És ugye ott volt a The Future Is Wild, amiből fura mód még rajzfilm is készült.
Ezeket csak azért említem, mert ezeket, meg hasonló biológia olvasmányokat felidézve emlékezteti magát az ember, hogy milyen a valódi xenobiológia...LENNE, ha nem puszta elméleti lehetőség lenne ez az egész. :p (Bár a földi evolúció ismerete is elég, hogy rájöjjön valaki, hogy mennyire nem emberközpontú ez az egész.)

Szóval ezért van hogy nekem ezek a "most miért nem magyarázzák meg, hogy miért humánok?" követelések ezért kicsit értelmetlenek. Kapsz pár befestett arcú embert, esetleg még mindig humanoidot de csáppal a fejükön, vagy akár nem humanoidot de továbbra is emberi habitussal, kultúrával, viselkedéssel, értelmi szinttel és megelégszel, pedig az ugyanolyan irreális; a VALÓDI magyarázat nem az, hogy fülénél előrángatnak valami kifogást, mondjuk egy univerzum szintű betelepítést (ami ugyanúgy hihetetlen), hanem az, hogy így működik a kaland-és-nem-kemény-tudomány alapú sci-fi.
iskariotes írta:
2018.05.09. 21:18
A Star Treket azért emelem ki SW és a hasonlók világából, mert a Trek-ben jóval több a tudomány mint az SW-ben ami saját magát is űr fantasynak nevezi.
Nem értek egyet, de kinek-kinek...
Attól, hogy egy szórakoztató ismeretterjesztő csatorna (amiben több a szórakoztatás, mint az ismeret) csinál egy "ST tudománya" filmet, vagy egy rajongó összrak egy teóriát, hogy hogy működhet egy warp drive (ahogy kianalizálta valaki azt is, hogy hogyan repülhet Rainbow Dash az Én Pici Pónimban), nem válik a dolog tudományossá. Léteznek VALÓBAN hard sci-fi sztorik, emlékszem olyan Pirx pilóta sztorira pl ahol konkrétan a cselekmény akörül forgott, hogy az akkor ismert fizika hogyan korlátozza, hogy hogyan működhet egy űrhajó. De az ST maga volt a névadója a "technoblabla" kifejezésnek, azaz amikor tudományosnak hangzó, de értelmetlen szöveggel ütik el, hogy mitől működik a sok csodás futurisztikus technológia.
Itt van nálam Tóth Csaba "A sci-fi politológiája" c. könyve (egyébként egész jó, bár persze szórakoztató ismeretterjesztő irodalom, értsd NAGYON alap koncepciókat mutat csak be), amiből elég jól lejön, hogy a társadalmi oldala is mennyire a sci-fi kliséket követi (Kirk kijátssza a "két nehéz döntés között választani" kiképzőprogramot, hogy egyiket se kelljen, klasszikus hőseposzi és nem reális militáris húzással; a bolygók az "egy nép, egy kultúra, egy bioszféra stb." sémát követik, és így tovább)
Én szeretem a Star Treket (különösen a Next Generationt) pont azért, mert kicsit filozofikusabb, mint az átlag akció-sci-fi, de ettől tudományosan soha nem volt erős.

Avatar
Junchi
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2219
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Képregényfilmek

Hozzászólás Szerző: Junchi » 2018.05.17. 17:49

Na, hogy írjak én is ide, mert hát van ugye az egy szem Deadpool, mint egyetlen Marvel/DC cucc, amivel hajlandó vagyok foglalkozni/létezéséről tudomást venni, a második rész meg most aktuális, hétvégén lemozizzuk valamikor. Előzetesek alapján velős lesz, bár érdekes, mert itt Pécsen a plázában csak 2D-ben adják. Bp-n mi a helyzet ezzel?

Avatar
iskariotes
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1051
Csatlakozott: 2007.04.11. 10:37
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Springfild, Evergreen Terrace 742

Re: Képregényfilmek

Hozzászólás Szerző: iskariotes » 2018.05.17. 18:53

Van klasszikus 2D + magyar szinkron, de van ahol csak felíratosan adják. Az Arénában Imaxben adják, szinkronosan valamint VIP előadásban is megnézheted (az élményért 5490 forintot kell betolnod, igaz nem patogatotkukit majszolsz hanem szarvasgombás pizzát). A Nyugatvégében pedig 4D-ben és magyarul.
"A barát olyan ellenség, aki még nem támadott meg." /Madagaszkár pingvinjei - Kapitány/
"Semmit sem tenni könnyű - megbocsátani viszont nehéz." /Avatar az utolsó léghajlító - Aang/

Avatar
Junchi
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2219
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Képregényfilmek

Hozzászólás Szerző: Junchi » 2018.05.23. 18:29

Deadpool 2

Lusta leszek és bemásolom a twitteres hozzászólásom:
"Deadpool 2 - Moziból jövet, lakásba frissen beesve, poénokon, negyedik falas önreflexiókon, filmes kiszólásokon és kretén kúlosságokon utólag is nevetve, sztorin szájat húzva, de nem tátva (rögvest kitalálva az egész az első hint után), velős 7/10-et jótékonyan odaadományozva."

Jöhetne még max egy, hogy trilógiára bővüljön.

Avatar
Rui-chan
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1544
Csatlakozott: 2009.06.08. 13:10
Nem:
Tartózkodási hely: A semmi közepétől picit balra
Kapcsolat:

Re: Képregényfilmek

Hozzászólás Szerző: Rui-chan » 2018.05.23. 19:19

Junchi írta:
2018.05.23. 18:29
Deadpool 2

Lusta leszek és bemásolom a twitteres hozzászólásom:
"Deadpool 2 - Moziból jövet, lakásba frissen beesve, poénokon, negyedik falas önreflexiókon, filmes kiszólásokon és kretén kúlosságokon utólag is nevetve, sztorin szájat húzva, de nem tátva (rögvest kitalálva az egész az első hint után), velős 7/10-et jótékonyan odaadományozva."

Jöhetne még max egy, hogy trilógiára bővüljön.
Neked melyik jött be jobban ez vagy az első? Elég megosztó lett a fanok, meg úgy az egyszeri nézők között is.
A sok kikacsintás tetszett a legjobban, szerintem biztos volt olyan, amin elsiklottam. Néha már átbillent nálam a mérleg, hiába próbált poénosan brutális lenni, volt olyan, amin inkább szörnyülködtem (hint X Force). A zenék sokat adtak hozzá és bevallom, elszégyelltem magam, hogy a Take on me ezen lassabb verzióját nem ismertem eddig. Az első rész akciójelenetei, legalább is a hidas mintha jobban meg lettek volna komponálva. Vagy csak az akkori pénzhiányt oldották meg több kreativitással.

Lehet, hogy nem harmadik rész lesz, hanem inkább az X Force filmet teszik meg folytatásnak, aztán ki tudja.
Egyébként a képregényfilm történelem legeslegjobb stáblista közbeni jelenete egyértelműen ebben volt. :lol:
Kép

Válasz küldése