Milyen jó filmet láttál mostanában?

Filmek, sorozatok, animék a TV-ben, moziban.
Avatar
anubys
Kamisama
Kamisama
Hozzászólások: 2549
Csatlakozott: 2005.08.16. 14:12
Nem: Férfi

Re: Milyen jó filmet láttál mostanában?

Hozzászólás Szerző: anubys » 2011.06.24. 15:59

Lehet, hogy nálam az is módosította az élményt, hogy az első kettőt még nem moziban láttam, így a harmadik résznek nagyobb volt a vizuális hatása. Ennek ellenére tényleg nem tűnt fel, hogy színvonaltalanabb lett volna. Valamikor majd sort kerítek rá, hogy újranézzem őket...
Jelenleg nézem: Rebuild of EVA movies, Hellsing Ultimate

Avatar
Junchi
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2256
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Milyen jó filmet láttál mostanában?

Hozzászólás Szerző: Junchi » 2011.07.07. 06:52

Kellékfeleség

Mivel Jennifer Aniston az egyik kedvenc színésznőm, így nagy reményekkel vágtam bele ebbe a filmbe. Nem kellett csalódjak. Ugyan az elején kicsit döcögősen indult, de aztán hamar magára talált és a végéig nem is volt megállás, már ami a magával ragadó hangulatot illeti. Röhögtem rajta. Sokat és minőségit.

9/10

Avatar
Andicilin
Haladó
Haladó
Hozzászólások: 34
Csatlakozott: 2010.10.31. 11:14
Nem:
Tartózkodási hely: Sötét sikátor
Kapcsolat:

Re: Milyen jó filmet láttál mostanában?

Hozzászólás Szerző: Andicilin » 2011.07.09. 12:48

A Karib-tenger kalózai 4
3D-ben néztem meg és egyet kell értsek tesómmal, aki szerint az elején megjelenő felirat volt az egészben a leginkább 3D-s élménynek mondható. Egyébként jó volt, de az első részhez képest mind gyengébb, így ez is. Annyira nem volt elszállt, mint a 3. rész, viszont ebben apró logikátlanságok, furcsaságok voltak.
Magamban végig röhögtem azon, hogy a misszionárius csávó Feketeszakállat akarja megtéríteni. Mi ez a hülyeség?! Ráadásul II. György brit és VI. Ferdinánd spanyol királyok uralkodási ideje néhány évtizeddel későbbre tehető, mint ahogy Feketeszakáll meghalt. Már maga az Anna királynő bosszúja név is beszédes, hiszen Anna királynő kettővel korábban ült a trónon. Na mindegy, ez egy kis csúsztatás volt a szórakoztatás érdekében. Ami vele kapcsolatban tetszett az a füstölgő, izzó szakálla volt, ennek ugyanis van alapja. Mondjuk az Angelicás dolognak is biztos van, bár én anno a Feketeszakáll szelleme c. filmben mint Feketeszakáll 3. (?) feleségét láttam. Viszont az már a forgatókönyv hibája, hogy nem magyarázták meg, hogy Feketeszakáll miért hitte el, hogy Angelica a lánya, illetve, hogy Angelica később miért volt meggyőződve erről maga is. Vártam ennél a résznél valami magyarázatot, hogy az anyja hogy ismerkedett vele össze, de semmi.
A másik totálisan wft dolog az Ifjúság forrásának ignorálása volt. Barbossa volt az egyedüli, aki esetében elhittem, hogy nem akar belőle inni a korábbi rossz tapasztalatai miatt. A spanyoloknál pedig a legkevésbé volt hihető. Ugyan már! Hiszen azoknak a konkvisztádoroknak a leszármazottairól beszélünk, akik Eldorádót keresték! A spanyolok már akkor is katolikusok voltak és nem hiszen 150-200 évvel később kollektívan szentté váltak volna, és ne akartak volna örökké élni. vagy legalábbis tovább, mint mások. Továbbá miért kellett lerombolni a forrás körüli "berendezést"? Ha a kelyhek elpusztultak, akkor már az sem volt használható. Syrena pedig miért segített Jacknek? Oké, a misszionárius srácba beleszeretett, mert az más volt, mint a többi (Hú, de nyálas ez...), de Jackkel miért szimpatizált? Nem volt rá oka.
Amúgy ami tetszett az a szénszállító kocsi üldözése, illetve a kedves papa megjelenése. Ez utóbbi sokkal értelmesebb volt, mint korábban a gitározgatás. A kérdés már csak az, hogy honnan tudott annyi mindent? Az Angelicát játszó Penelope Cruz köztudottan terhes volt már a forgatáson. Hallottam, hogy egyes jelenetekben a húga szerepelt, hogy ne látszódjon. Nos, igen. Érdekes volt megfigyelni, hogy vagy totál közeli képet mutatnak róla vagy olyan messzit, ahol nem lehet látni az arcát rendesen. Az egyetlen illúzióromboló jelenet az volt, amikor valakinek le kellett ugrania a szikláról, mert amikor próbált nekifutni, akkor határozottan látszott, hogy nehézkesen megy. Nem lehetett kihagyni a filmből a romantikus szálat. Jack Sparrow esetében ez nem lett volna túl hiteles, úgyhogy volt a pap és a szirén. :o_O: Azokon a részeken szórakoztam a legjobban, mert ezek voltak a legkiszámíthatóbbak. Meg kell mondjam, hogy nem nagy színészi teljesítmény mindig ugyanúgy epekedve egymásra nézni és semmi egyebet nem csinálni az egész filmben. Na mindegy, ha lesz 5. rész, abban már úgyse szerepelnek. Hm, ha lesz 5. rész, akkor lehetne valami epikus nagy összecsapás Jack és Barbossa között. Ez nekem még hiányzik.
"Csúcs ez az érzés, de csak annak, aki az, ami!"

Avatar
anubys
Kamisama
Kamisama
Hozzászólások: 2549
Csatlakozott: 2005.08.16. 14:12
Nem: Férfi

Re: Milyen jó filmet láttál mostanában?

Hozzászólás Szerző: anubys » 2011.07.09. 20:41

Andicilin írta:Hm, ha lesz 5. rész
Annyira durván kaszál vele a Disney, hogy tutira nem fogja kihagyni.

Vaginamonológok
Nem tudtam, pontosan mire is számítsak, de határozottan pozitív élményben volt részem. Férfiaknak-nőknek egyaránt ajánlható. :)
7/10

Marley meg én

Ez is egy olyan film volt, aminél többet kaptam, mint amire számítottam. Persze megvoltak a szokásos romantikus és állatos poénok, de meglepett, hogy merre vitték el a filmet és örültem is neki, hogy nem csupán egy habkönnyű romkomnak hagyták meg.
7/10

Görögbe fogadva

Ebben aztán semmi meglepő nem volt, a szokásos, átlagos romantikus film volt, még éppen hogy befér a topic keretei közé.
6/10

István, a király

Szégyen és gyalázat, de még csak most néztem meg először a híres-neves rockoperát. És annak ellenére, hogy sem a zenés műfaj, sem a történelem nem az esetem, ez számomra is értékelhető volt.
7/10

Gettómilliomos

Ismét egy olyan film, aminél nem tudom hova tenni a nagy felhajtást. Tény, hogy nem volt rossz, de szerintem nem is volt egy Oscardíjas kaliber. Számomra hasonló élmény volt, mint az Isten városa.
Valószínűleg mindkettőnél az volt a gond, hogy nem fogott meg a hangulata.
7/10
Jelenleg nézem: Rebuild of EVA movies, Hellsing Ultimate

Avatar
Yuriko-chan
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1107
Csatlakozott: 2007.06.20. 08:55
Nem:
Tartózkodási hely: Pécs

Re: Milyen jó filmet láttál mostanában?

Hozzászólás Szerző: Yuriko-chan » 2011.07.14. 15:15

Andicilin írta:Nem lehetett kihagyni a filmből a romantikus szálat. Jack Sparrow esetében ez nem lett volna túl hiteles,
Miért, mi akadálya van ennek? (Csak az első részt láttam, azt is még moziban, a többi már nem igazán vonzott.)
Andicilin írta:Barbossa
Ez nem Barbarossa akart lenni? (Barba=szakáll, rossa=vörös).
anubys írta:Görögbe fogadva
Ebben aztán semmi meglepő nem volt, a szokásos, átlagos romantikus film volt, még éppen hogy befér a topic keretei közé.
6/10
Nem tudok semmit erről a filmről (nem, nem keresek rá, hanem inkább kommunikálok embertársammal), ez olyan, mint a Bazi nagy görög lagzi?

Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 5963
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Milyen jó filmet láttál mostanában?

Hozzászólás Szerző: Titkos » 2011.07.14. 18:35

A Karib 4 nekem bejött, főleg a botrányosan borzalmas harmadik rész után volt üdítő, hogy visszatértek a viszonylagos normalitás talajára. A 3D-t mondjuk én is sajnáltam, főleg, hogy a trailerben olyanokat lőttek el, mint "a kard kiszúr a képernyőből" jelenet vagy az egyik sellő szinte "kiúszott" a vászonról, stb. Aztán sajnos kiderült, hogy ennyi az összes 3D jelenet a filmben. :dirr: Na, de a hangulat, meg a kalózos sztori bőven kárpótolt mindenért. :) A karakterek közül pedig pont azokat dobták ki, akik eddig is giccsesek, unalmasak, erőltetettek, stb-k voltak, és megtartották a cool kalózokat. :vigyor: (Na jó, talán a kis majom hiányzott egy picit, kár, hogy most csak üvegbe zárva láthattuk. XD)
Andicilin írta:Magamban végig röhögtem azon, hogy a misszionárius csávó Feketeszakállat akarja megtéríteni. Mi ez a hülyeség?!
Nevezhetjük foglalkozási ártalomnak, vagy vallási fanatizmusnak. :D A valóságban is voltak olyan misszionáriusok, akik még a kannibálos dzsungelbe is bementek téríteni, aztán nem jöttek vissza. XD
Andicilin írta:Ráadásul II. György brit és VI. Ferdinánd spanyol királyok uralkodási ideje néhány évtizeddel későbbre tehető, mint ahogy Feketeszakáll meghalt. Már maga az Anna királynő bosszúja név is beszédes, hiszen Anna királynő kettővel korábban ült a trónon. Na mindegy, ez egy kis csúsztatás volt a szórakoztatás érdekében.
Persze, meg ez egyébként is egy Disney fantasy/mese, ahol ha vannak is valós történelmi személyek, akkor max csak a nevük azonos a valódival, vagy csak azért szerepelnek, hogy a kezdő néző is be tudja lőni, hogy kb. melyik korban játszódik a film. Ez a spanyol-angol dolog szerintem eleve csak azért kellett bele, hogy egyrészt legyen egy ellenség (mert Feketaszakállal inkább kényszerű szövetségben voltak, mint tényleges harcban), másrészt ha már a korábbi részekben is volt kormányzóhivatal (vagy mi volt azoknak a neve... XD mindegy, a Port Royal-iak XD), "Kelet-Indiai Társaság" meg hasonló, akkor most is kellett 1-2 olyan oldal, akik kivételesen nem kalózok. XD

A többivel kapcsolatban kb. igazad van, de mindegyikre azt tudnám mondani, hogy a szokásos amcsi klisék miatt elkerülhetetlenek voltak. Pl. ez az egész pap-hableány románc azért kellett bele, mert sokan fel voltak háborodva, hogy Will is Elizabeth ki lett írva a sztoriból, mert míg Jack volt a nagyvilági csajozós hapsi, addig ők ketten a cuki szerelmespár, és most is kötelezőnek éreztek egy ilyen szálat belerakjanak. (Az más kérdés, hogy tényleg jóval idiótábban volt megírva.) Ja, és ne örülj, nem biztos, hogy utoljára láttuk őket, csak azt mutatták, hogy lebukik a pappal a víz alá, és valahová elúsznak. :dirr:

A forrás lerombolása is hülyeségnek tűnik, de egyrészt az még talán egy ilyen nem túl reális fantasy-ba is erős lett volna, hogy a spanyolok össznépileg halhatatlanná válnak, másrészt kellett a feszültség, hogy "jajjistenem, gyorsan meg tudjam menteni a szerelmemet, mielőtt ezek a barmok szétverik a forrást!". XD Speciel beavallom arra most nem emlékszem, hogy csak konkrétan azzal a bizonyos két kehellyel működött, vagy csak annyit mondtak, hogy ezüstkehely kell hozzá, és pont az a kettő volt a legközelebb helyileg. Szóval ha már el akarják pusztítani, logikusabb volt, hogy ott helyben szétverik, viszont engem is az lepett meg, hogy egyáltalán erre készültek, azt hittem, használni akarják.

Szóval logikátlanságok tényleg voltak benne, de nekem a harmadik rész után nagyon tetszett, féltem, hogy ezt is elrontják, de szerencsére nagyon jól szórakoztam, a feeling ott volt a filmben. :D (És annyira lehetett tudni, hogy Jack átcseszi őket a végén a kelyhekkel, de így is baromira élveztem azt a jelenetet. XDDDD) Úgyhogy ebből várom a DVD kiadást, sőt, még a beígért folytatást is. :D Harcolós jelenetekből nekem is a legelső volt a kedvencem, amit a városban rendeztek, de talán nem is annyira a szénszállítós, inkább még előtte, amit a teremben hülyéskedik harc közben. XDDD
Yuriko-chan írta:
Andicilin írta:Nem lehetett kihagyni a filmből a romantikus szálat. Jack Sparrow esetében ez nem lett volna túl hiteles,
Miért, mi akadálya van ennek? (Csak az első részt láttam, azt is még moziban, a többi már nem igazán vonzott.)
Végülis technikailag semmi, mert Angelicával eleve volt köztük egy romantikus szál, csak egyszerűen Jack nem az a típus, akinek a szereplésével egy olyan "lovey-dovey" kapcsolatot be lehetne mutatni, mint amilyen Willéké volt, vagy most a sellő-pap kapcsolat. Az Angelicás dolognak is úgy volt vége, hogy kirakta a nőt egy szigetre. XDDD Szóval hogy mondjam, ő szokta elrabolni a nők szívét, nem a nők az övét. XD Jobban nem nagyon tudom elmagyarázni, de maradjunk annyiban, hogy egy komoly szerelmi szál közte és akárki között nekem is elég furán hatna. XD
Yuriko-chan írta:
Andicilin írta:Barbossa
Ez nem Barbarossa akart lenni? (Barba=szakáll, rossa=vörös).
Az első három részben valóban, de csak nálunk, valamiért a magyar fordító benézhette a dolgot, aztán már úgy maradt, mert amúgy az összes angol oldalon, meg a filmben is eredetiben Barbossát mondanak. Aztán most a negyedik részre már nálunk is kijavították. XD
Kép

Moon Breaker
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 177
Csatlakozott: 2011.07.08. 06:32
Nem: Férfi

Re: Milyen jó filmet láttál mostanában?

Hozzászólás Szerző: Moon Breaker » 2011.07.15. 10:29

Jó film hmm ..
Pl.

Sucker Punch ---> nagyonzsírul megcsinálták + atomfa**a OST

Rango ---> Depp még a natúr hangjával is arat

Tangled ---> Nagyon jó lett,3X láttam :)

Iron Man 2. ---> remélem a 3. is olyan jó lesz mint az eddigi 2

New Kids Turbo ---> ha akartok röhögni must see :3

Rio ---> annyira nem jó mint a tangled, de nem áll messze tőle :)

Paul ---> remekül kitalált ,profin megcsinált film :)

Scott Pilgrim Vs The World ---> :)

Mars Needs Moms ---> remek, 1X megnézhetős disney animáció

Avatar
A mordályos nyul
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1889
Csatlakozott: 2006.11.12. 11:53
Nem:
Tartózkodási hely: Kő alatt

Re: Milyen jó filmet láttál mostanában?

Hozzászólás Szerző: A mordályos nyul » 2011.07.16. 17:42

Kicsit azért gondolkodnom kellett, hová is írjam, de összességében jó film volt, szóval itt jó lesz.

Repülő tőrök klánja
Kábé így néztem:
jó, szép, király, azta, jó harc, szép kép, érdekes sztori... ez most hülye? Ez nem lehet igaz, ez megzakkant *facepalm*

Szóval a 2/3-adától bejött egy olyan rész, aminél az arcomat tudtam csak kaparni. Nem mondhatnám, hogy nem volt reális, elvégre a féltékenység mikor okozott valaha logikus gondolkodást? Ettől függetlenül sajnos nem válik a film javára, ha lehordom a szereplőit (igen-igen, mint a nénike, aki a tévéjével beszélget...) mert ezt már nem lehet szó nélkül tűrni.

Nem hiszem, hogy előzetesen ilyen elvárásokat támasztottam volna, de azért sajnálom, hogy nem lett akkora siker nálam, mint a Hős. Ami egy zseniális cucc Csak utólag néztem Wikipedián, hogy ugyanaz a rendező. Ja, meg azt is, hogy sajnos a szinkronból kimaradt a végéről egy fontos dal... :neutral:

Mindennek a tetejébe az ki sem derült, hogy mi lett a Repülő Tőrök Klánjával.

Most komolyan megkérdezhetnétek, hogy mi alapján írtam pont ide a filmet. :lol:
Kép

Avatar
Ayla
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1996
Csatlakozott: 2007.02.18. 16:59
Tartózkodási hely: sehol és mindenhol

Re: Milyen jó filmet láttál mostanában?

Hozzászólás Szerző: Ayla » 2011.07.17. 16:40

X-Men: First Class

Nagyon izgultam kik lesznek a főszereplők, de James McAvoy a tökéletes választás volt! :D

Hozza a fílinget, főleg mert nem mindenki beszél angolul, zene jó, effekt egész jó, sztori tökjó, poénok isteniek és áhh, nézzétek meg :D

*lelép újranézni és még a másik hármat is*
Shotaaa!! Lolííí! Shotaa!! Lolíí!! Sho- LOLI! :D He. | hol vagy, Pantalaimon?

Avatar
Andicilin
Haladó
Haladó
Hozzászólások: 34
Csatlakozott: 2010.10.31. 11:14
Nem:
Tartózkodási hely: Sötét sikátor
Kapcsolat:

Re: Milyen jó filmet láttál mostanában?

Hozzászólás Szerző: Andicilin » 2011.07.18. 18:11

Titkos írta:
Andicilin írta:Ráadásul II. György brit és VI. Ferdinánd spanyol királyok uralkodási ideje néhány évtizeddel későbbre tehető, mint ahogy Feketeszakáll meghalt. Már maga az Anna királynő bosszúja név is beszédes, hiszen Anna királynő kettővel korábban ült a trónon. Na mindegy, ez egy kis csúsztatás volt a szórakoztatás érdekében.
Persze, meg ez egyébként is egy Disney fantasy/mese, ahol ha vannak is valós történelmi személyek, akkor max csak a nevük azonos a valódival, vagy csak azért szerepelnek, hogy a kezdő néző is be tudja lőni, hogy kb. melyik korban játszódik a film. Ez a spanyol-angol dolog szerintem eleve csak azért kellett bele, hogy egyrészt legyen egy ellenség (mert Feketaszakállal inkább kényszerű szövetségben voltak, mint tényleges harcban), másrészt ha már a korábbi részekben is volt kormányzóhivatal (vagy mi volt azoknak a neve... XD mindegy, a Port Royal-iak XD), "Kelet-Indiai Társaság" meg hasonló, akkor most is kellett 1-2 olyan oldal, akik kivételesen nem kalózok. XD
Én nem tudom, hogy honnan tudom, de már az első résznél is tudomásom volt róla, hogy az 1740-es évekbe helyezték a sztorit. Lehet, hogy egy interjúban mondták el, de passz. A spanyolok szerintem akkor már nem voltak olyan erősek és mi tagadás, az angolok is nem sokkal ezután vesztették el az amerikai gyarmataikat. Mindegy, végül is a spanyolokon kívül más komoly ellenség nem nagyon lehetett. Viszont ha már nemzetköziesedtünk és megmutatták e két ország uralkodóját, akkor szerintem kihagyhatatlan ziccer lenne az 5. részben Madame Pompadour. (Meg persze legalább egy jelenet erejéig megjelenhetne Will és hajója. Abból látványos jelenetet lehetne kihozni.)
Titkos írta:A forrás lerombolása is hülyeségnek tűnik, de egyrészt az még talán egy ilyen nem túl reális fantasy-ba is erős lett volna, hogy a spanyolok össznépileg halhatatlanná válnak, másrészt kellett a feszültség, hogy "jajjistenem, gyorsan meg tudjam menteni a szerelmemet, mielőtt ezek a barmok szétverik a forrást!". XD Speciel beavallom arra most nem emlékszem, hogy csak konkrétan azzal a bizonyos két kehellyel működött, vagy csak annyit mondtak, hogy ezüstkehely kell hozzá, és pont az a kettő volt a legközelebb helyileg. Szóval ha már el akarják pusztítani, logikusabb volt, hogy ott helyben szétverik, viszont engem is az lepett meg, hogy egyáltalán erre készültek, azt hittem, használni akarják.
Nem halhatatlanná tette őket, csak meghosszabbította az életet. Bár, ha sokszor csinálja valaki, akkor szinte halhatatlan lehet. Szerintem az a bizonyos két kehely kellett hozzá, amit az imbolygó roncsból vittek el, mert mindenki azért ment. Jaj, a legnagyobb hülyeség az volt, hogy a spanyolok először elvitték a kelyheket, fényesítgették is meg minden, aztán Jackékhez került, majd mikor újra a spanyolokhoz, akkor már szétverték. :roll:

Yuriko-chan: A válaszokkal megelőztek. :)
"Csúcs ez az érzés, de csak annak, aki az, ami!"

Avatar
Junchi
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2256
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Milyen jó filmet láttál mostanában?

Hozzászólás Szerző: Junchi » 2011.07.21. 07:30

Alice Csodaországban

Hát lássuk csak: Tim Burton + eye-candy + Johnny Depp + vigyori macsek + badass sárkány + őrült designú kalapos + beszélő paci + jó poénok + királyságos magyar szinkron (még Molnár Ilona is remekelt, omg) = EPIC WIN! :3

Már a Charlie és a Csokigyárat is imádtam, de ez legalább ilyen jó volt.

9/10

Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 5963
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Milyen jó filmet láttál mostanában?

Hozzászólás Szerző: Titkos » 2011.07.21. 07:59

Junchi: Nem rossz film, nekem annyi bajom volt vele, hogy érződött azért a "Disney-behatás", valahogy nem volt annyira elborult, mint Burton korábbi filmjei. Nem mondom, hogy csinált volna egy American McGee's Alice-t filmben, de tőle minimum valami ahhoz közelítőt vártam volna, legfeljebb kevésbé horrorisztikusan előadva. XD Persze így sem volt rossz film, csak mondom, túl lightosnak éreztem. (Fura amúgy, a Karácsonyi Lidércnyomás is Disney volt, és az aztán ütött. :D) Mondjuk azt már feleslegesnek tartottam, hogy a végén úgy érződjön, mintha Alice és a Kalapos közt lenne valami, de mint tudjuk, amcsiknál nem létezik film kötelező szerelmi szál nélkül. ^^" (És nem, sajnos nem csak a Depp fangirlök magyarázzák bele, tényleg olyan volt már a végén amikor búcsúztak.)

Molnár Ilonára meg pont ezért szoktam pipa lenni az animék kapcsán, mert pl. előszereplős filmekben általában teljesen rendben szokott lenni a hangja, sőt, ha megerőlteti magát, animéknél is (lásd Soul Eater), a baj csak az, hogy legtöbbször nem teszi, és "jó lesz ez így is" stílusban szinkronizál.
Kép

Avatar
A mordályos nyul
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1889
Csatlakozott: 2006.11.12. 11:53
Nem:
Tartózkodási hely: Kő alatt

Re: Milyen jó filmet láttál mostanában?

Hozzászólás Szerző: A mordályos nyul » 2011.07.21. 10:20

Sok baj volt azzal a filmmel. Például Anne Hathaway-t senki nem csapta agyon egy zongorával.
Kép

Avatar
AyaDid
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1042
Csatlakozott: 2003.10.20. 17:34
Kapcsolat:

Re: Milyen jó filmet láttál mostanában?

Hozzászólás Szerző: AyaDid » 2011.07.21. 10:22

A mordályos nyul írta:Sok baj volt azzal a filmmel. Például Anne Hathaway-t senki nem csapta agyon egy zongorával.
:goodpost:
Végre valaki. Ha van ami idegesített benne, az ő.
Odi et amo. Quare id faciam fortass requiris: nescio, sed fieri sentio et excrucior.

Avatar
Junchi
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2256
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Milyen jó filmet láttál mostanában?

Hozzászólás Szerző: Junchi » 2011.07.22. 08:42

Na igen, a Fehér Királynő képébe szívesen belekönyököltem volna én is, de annyit nem szerepelt szerencsére, hogy tartós agyfaszt okozzon. :D

A szerelmi szál meg... Eh, én már akkor tudtam, hogy lesz benne, mikor megláttam a Disney logót az elején. :D (Meg mikor először találkozott Alice és a Kalapos.)

Avatar
anubys
Kamisama
Kamisama
Hozzászólások: 2549
Csatlakozott: 2005.08.16. 14:12
Nem: Férfi

Re: Milyen jó filmet láttál mostanában?

Hozzászólás Szerző: anubys » 2011.07.22. 21:54

Yuriko-chan írta:anubys írta:
Görögbe fogadva
Ebben aztán semmi meglepő nem volt, a szokásos, átlagos romantikus film volt, még éppen hogy befér a topic keretei közé.
6/10

Nem tudok semmit erről a filmről (nem, nem keresek rá, hanem inkább kommunikálok embertársammal), ez olyan, mint a Bazi nagy görög lagzi?
Maga a plot persze eltérő, de ez is egy kis könnyű nyári limonádé. Annyi, hogy ez azért szerintem közel sem sikerült annyira jóra, mint a ...lagzi.
Jelenleg nézem: Rebuild of EVA movies, Hellsing Ultimate

Avatar
A mordályos nyul
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1889
Csatlakozott: 2006.11.12. 11:53
Nem:
Tartózkodási hely: Kő alatt

Re: Milyen jó filmet láttál mostanában?

Hozzászólás Szerző: A mordályos nyul » 2011.08.03. 08:17

Junchi írta:Alice Csodaországban
Vigyázat, kicsit hangosan beszél Chester A. Bum a szívemből szólt, pontosan ugyanez a véleményem nekem is a filmről! :LOL:
Kép

Avatar
Mariko
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2362
Csatlakozott: 2006.11.25. 10:48
Nem:
Tartózkodási hely: Sound Horizon Kingdom
Kapcsolat:

Re: Milyen jó filmet láttál mostanában?

Hozzászólás Szerző: Mariko » 2011.08.03. 17:39

A mordályos nyul írta:Chester A. Bum a szívemből szólt
Á értem már, a fickó akarta az őrült Kalapos szerepét, de Jhonny Depp beelőzte és neki csak az őrült Sapkás jutott. XD
Kép

Avatar
A mordályos nyul
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1889
Csatlakozott: 2006.11.12. 11:53
Nem:
Tartózkodási hely: Kő alatt

Re: Milyen jó filmet láttál mostanában?

Hozzászólás Szerző: A mordályos nyul » 2011.08.07. 17:31

Á, Bum-nak mindig ez a stílusa a filmelemzéseknél. :)
Kép

Avatar
-OJ-
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 621
Csatlakozott: 2011.04.08. 09:48
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Otaku Odú
Kapcsolat:

Re: Milyen jó filmet láttál mostanában?

Hozzászólás Szerző: -OJ- » 2011.08.07. 20:06

A Bum Review-ek az esetek többségében jók szoktak lenni, a Twilight-os elemzései szakadtam leginkább :vigyor:

Rise of the Planet of the Apes (2011)

Az új feldolgozásban a jól ismert Frankenstein sztorit vették elő, avagy hogyan fordul a kezdetben ártalmatlan lény a teremtői ellen (és nincs egyedül!), miközben az egészet nyakon öntötték az állatkísérletetek/kínzások elleni propagandával. Persze a film Caesar fejlődéséről/változásáról szól, ami valóban nagyszerűen működik, mellette azonban az összes ember (beleértve James Francot és a minden szempontból felesleges barátnőjét) egy idő után csak bámészkodó statisztákká válik, így a végén csak a majmoknak tudunk szurkolni.
Mindenesetre ez az elgondolás sokkal jobban működik mint az eredeti nukleáris Armageddon magyarázat. Andy Serkins-nek pedig ismét lehetősége nyílt CGI-karakterként majomkodnia :lol:

Jól sikerült reboot, érdemes volt megnézni :cool:

7.5/10

Avatar
-OJ-
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 621
Csatlakozott: 2011.04.08. 09:48
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Otaku Odú
Kapcsolat:

Re: Milyen jó filmet láttál mostanában?

Hozzászólás Szerző: -OJ- » 2011.08.21. 22:33

Sikoly 4

Az első egy óra rendkívül jó volt. Először a halmozott trollkodás, később a jól időzített poénok és filmes utalások, valamint a gyilkolások is egész ötletesre sikerültek. A karakterek mondjuk nagy nullák (az eredeti gárdát leszámítva, de ők is elég megfáradtak már) de ezt megszokhattuk. Legalább öröm nézni, ahogy elhullanak :D Az utolsó fél órát viszont dögunalom volt nézni: 10perces magyarázkodás a gyilkostól, aztán rendeződés (amin egy értelmes helyszínelő 5perc alatt átlátna), végül egy röhejes leszámolás. Legalább a záró sorok kellően ironikusak voltak.
Jobb mint a harmadik rész, de kár lenne tovább erőltetni ezt a sorozatot :drop:

6/10

Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 5963
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Milyen jó filmet láttál mostanában?

Hozzászólás Szerző: Titkos » 2011.08.22. 20:10

-OJ- írta:Rise of the Planet of the Apes (2011)
Ennek a résznek már végképp nem volt semmi köze a könyvhöz, a majmokról szvsz ordított, hogy fullCG-k (pedig annyira büszkélkedtek a készítők, hogy "az Avatar effektjeit fogjuk használni!"), valamint a történetbe is bele lehetne kötni sztori és biológia szempontjából is, de a legjobb az egészben, hogy még így is baromira tetszett. :D Frankenstein sem rossz példa, nekem speciel a Warcraftos Thrall sztorija ugrott be ("ember nevel fel, de aztán megtudom, hogy mi is vagyok, és felszabadítom ellenük a népemet, akiket bezárva tartanak"), illetve a végéről az X-men: Elsők befejezése jutott eszembe ("Will Rodman as Professor Xavier, Caesar as Magneto" :lol: ), de nyilván sok más történetben is előjöttek már hasonló fordulatok. Ja, egyébként nem csak azért szurkol mindenki a majmoknak, mert az emberi szereplők 99%-a egy rohadék volt, hanem mert úgyis tudjuk, hogy végül melyik oldal nyer. :vigyor: XD Na, a lényeg, hogy szerintem is elég jó film volt, a végén kissé meg is hatódtam, amikor elbúcsúznak. És remélem, ez végre egy olyan film lesz, ahol a beígért folytatás/trilógia el is fog készülni (sajnos sem a Tron: Legacy-nál, sem a Zöld Lámpásnál nem hallani folytatásról, pedig mintha mindkettőnél ígérték volna már előre), kíváncsi lennék, hogy "apa és fia" összefutnak-e még, illetve, hogy az emberek mihez fognak kezdeni, amikor rájönnek, hogy a majmok mellett még a vírussal is meg kell küzdeniük. Mondjuk a poszteren nem győzök nem röhögni. XD Gondoltam, hogy lesz valami átmenet, és nem egyik napról a másikra fognak beszélő-lovagló-ruhát hordó-filozofálgató majmokká változni, de egyszerűen itt még túl vadak ahhoz, hogy az ilyen jeleneteket, mint ökölrázás, lovaglás, autó ajtajának pajzsként való használata, és hasonlók, komolyan lehessen venni. XD (Már csak a klasszikus első részt kellene megnéznem, de annak már a zenéje is halálra idesegített anno. ^^") Egyébként az összes Majmok Bolygója sztorival úgy voltam eddig, hogy belegondolva ijesztőbb, mint bármilyen horrorfilm, és ez erre a részre hatványozottan igaz volt. (Főleg, hogy a valóságban is azzal szórakoznak lassan, hogy random belepiszkálgatnak létező állatok géntérképébe.)
-OJ- írta:Sikoly 4
Én is valahogy úgy voltam vele, mint te. Mondjuk nekem a végével sem volt gondom, ezért lehet meg fognak kövezni az első rész fanjai, de nekem már az is egy átlagos tinihorror volt, ami max azzal tűnt ki a Tudom mit tettél..., Rémségek Könyve, és hasonló alkotások közül, hogy kissé ki is figurázta a horror műfajt, meg kikacsintott régi nagy klasszikusokra. Igazából a negyedik részben még kellemesen is csalódtam, mert nem hogy nem romlott a színvonal, de mintha még egy fokkal jobban rá is mentek volna a poénkodásra. XD (Elég csak a "mindig a fekete faszi hal meg először!" jelenetre gondolni, de jól mondod, a halmozottan trollkodós nyitójeleneten is szakadtam. XD)

Zöld Lámpás

Tudom, ezt már most mindenki máglyán égetné meg, de nekem bejött. :dirr: Egy szuperhősös látványfilmet/hangulatfilmet ültem le megnézni, ezt maximálisan meg is kaptam tőle. :) Mondjuk tényleg van benne pár idióta plothole/megoldás, meg a legnagyobb baja kétségkívül az, hogy szűk két órába akartak minden olyat belerakni, ami a képregény sok kötete alatt kerül csak elő az eredeti sztoriban, de ennek ellenére én remekül szórakoztam, és kell egy ilyen gyűrű nekem is. XD Sajnos úgy néz ki, hogy nemigen lesz a beígért folytatásból semmi, mert még az is kétséges, hogy egyáltalán a készítése költségét visszahozza-e a film.

Frászkarika

Istenem, végre egy normális vámpíros film, ahol ugyan ismét egy "modernizált vámpír" az egyik főszereplő, de legalább újra főgonoszi szerepben tűnik fel, és még tartja is magát az olyan dolgokhoz, mint hogy marja a szenteltvíz, kinyírja a napfény, és nem mehet be a házba meghívás nélkül. :) A legjobb, hogy a film ezzel együtt is egy felvállalt horror-vígjáték, és bár félni annyira nem sikerült rajta, röhögni annál többet. :D 1-2 beszólás hatalmas volt, a "vámpírirtó" fickó stílusa halálos, és külön plusz pont, hogy a Twilight is meg lett benne alázva 1-2 mondat erejéig (ez utóbbit titkon el is vártam a filmtől XD). Persze semmi extrára nem kell gondolni, de azért a szokásos B kategóriás tinihülyeségek mellett kifejezetten üdítő volt, hogy kissé kilógott a sorból. Mivel ez egy '85-ös film remake-je, kedvem támadt azt is megnézni.
Kép

Avatar
Junchi
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2256
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Milyen jó filmet láttál mostanában?

Hozzászólás Szerző: Junchi » 2011.08.27. 09:24

Tale of two Sisters

WIN! Just win! Az utóbbi idők legjobb pszicho-horror... nem is! Az utóbbi idők legjobb filmje, amihez mostanában szerencsém volt.

Még mindig rakosgatom a puzzle-darabkákat a helyére. Vérbeli mindfuck cucc és még parázós jelenetekből sem volt hiány. Főleg a film közepén ellőt twist-en néztem nagyokat.

9/10

Avatar
HellRaiseR
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 366
Csatlakozott: 2006.01.20. 20:05
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: főváros
Kapcsolat:

Re: Milyen jó filmet láttál mostanában?

Hozzászólás Szerző: HellRaiseR » 2011.08.29. 21:55

Véres Trón (1957)
Régóta meg akartam nézni, nem is tudom miért halogattam, elvégre Kurosawa + Mifune nem lehet rossz párosítás. Nem is volt az. 9/10

Apropó, ITT egy link, még csak regisztrálni sem kell. Egy lista amin kb 2000 film van 1902-től kezdve összegyűjtve, amiket feltöltöttek mindenféle oldalakra és online meg tudtok nézni tök ingyen. Csomó érdekesség, ritkaság.
Kép
Az Ördög a részletekben rejlik...
,,We're trapped in the belly of this horrible machine...and the machine is bleeding to death."

Avatar
-OJ-
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 621
Csatlakozott: 2011.04.08. 09:48
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Otaku Odú
Kapcsolat:

Re: Milyen jó filmet láttál mostanában?

Hozzászólás Szerző: -OJ- » 2011.09.02. 18:03

Attack The Block

'It's rainin' Gollums!'

Ha már Scott és Cameron nem képesek megcsinálni nagyban, a Shaun of the Dead és a Hot Fuzz készítői leforgatták a saját, mini Alien-inváziójukat. Mindezt Dél-London panelházai között, a fekete közösség fiatalkorú huligánjaival, akik bizony ragaszkodnak a környékükhöz és lazán felveszik a harcot a betolakodókkal :vigyor: Ehhez társul a szokásos angol fekete-humor és trancsírozás, szarkasztikus és elmés párbeszédek, némi társadalomkritika ("Tuti, hogy a kormány fejlesztette ki ezeket, hogy kinyírjanak minket, feketéket. A drogok és a fegyverek nem elég gyors megoldás!" = EPIC), és még Nick Frost is tiszteletét teszi egy mellékszerepben.

Az eredmény pedig az egyik leghangulatosabb szörnyes B-horror a Dog Soldiers óta! Nálam simán verte a hasonló témájú Super 8-et :thumb:

8/10

"Go Home! Lock your doors! Do your homework! Watch Naruto! :lol:

Előzetes

Válasz küldése