Milyen jó filmet láttál mostanában?

Filmek, sorozatok, animék a TV-ben, moziban.
Avatar
A mordályos nyul
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1889
Csatlakozott: 2006.11.12. 11:53
Nem:
Tartózkodási hely: Kő alatt

Re: Milyen jó filmet láttál mostanában?

Hozzászólás Szerző: A mordályos nyul » 2012.03.06. 14:10

Az ördög ügyvédje

Egy nagyon jó film a bűnről és a lelkiismeretről, és hogy az élvhajhászat/önzés/törtetés mennyire szét tudja rombolni az emberek életét.
Én még mindig meg tudok lepődni azon, hogy az embereknek mennyire nincs lelkiismeretük. Egyesek hogyan képesek aludni éjszaka? Én még akkor is rosszul érzem magam, ha eszembe jut egy tévedésem (pl amikor Japánban félreértettem egy-egy szót, rosszul használtam, és emiatt hülye helyzetbe kerültem) ; akkor más hogy tud tisztába tenni szándékos tetteket?
Szóval ez a mondanivaló nagyon tetszett ebben a filmben. Hogy mi nem? A vége. Én sosem szerettem az "igazából meg sem történt" típusú befejezéseket. Ha megírnak egy történetet, azt vállalják fel. Ezek csak fiktív szereplők, jó, hogy sírunk utánuk (már aki), ha tragédia történik velük, de ez is része a történetmesélés ősi művészetének.
A másik, ami nem teljesen jött át, az az, hogy Milton végülis mit irányított, és mit nem. Mi volt az a sok, időről-időre felbukkanó szörnyike? Ő maga, vagy az őt szolgáló ördögök? Vagy időnként megszállt embereket, vagy azokat, akiket már teljesen behálózott? Meg aztán a végén, amikor minden ember kompletten eltűnt a városból. Vagy az már csak hallucináció volt? Vagy úgyis mindegy, mert meg sem történt?
Szóval, bár nem teljesen zökkenőmentes, de alapvetően jó film volt. :)


Aztán ezt a filmet még korábban láttam, konkrétan Titkossal együtt, de némi félreértés miatt akkor ő beelőzőtt itt, én meg bedurciztam, és nem akartam róla írni. :-P :-P :-P

Ha/Ver (aka Kick/Ass)
Amikor a lúzer képregényrajongó kitalálja, hogy miért is ne lehetne ő is szuperhős? Jó, mondjuk szupererő nélkül, de miért ne? Hát mondjuk azért, mert az első bevetése azzal végződik, hogy megkéselik... (True story...)
Szóval egyfelől baromi reális szuperhőstörténet arról, hogy hogyan nem lesz szuperhős olyanból, aki épp felállt a gépe mellől. (És kábé csak azért marad életben, mert mákja van) Másfelől belekeverve egy nagy adag totál bizarr és irreális elem, mint például Kis Dög (Hit Girl), aki kora ellenére elég profin darálja az embereket. Mindehhez szándékosan oda nem illő háttérzenével? Szakadtam. :D (Gyakran a röhögés miatt kellett megállítanunk a videót, bár azt nem garantálom, hogy másnak is ugyanúgy bejön, ízlések és pofonok)
Egyik kedvenc jelenetem, mikor jön az egyik önjelölt hős, pozőren leugrik a ládáról... is kimegy a bokája! Pure win!!! :LOL: A kedvenc idézetem pedig csak spoilerben, mert jobban üt a filmben: "A kis erő kis felelősséggel jár." XD Angolul így hangzott: "With no power comes no responsibility"
Szóval én mindenkinek tudom ajánlani, akinek volt valamiféle kapcsolata az amerikai képregényekkel (már az is elég, ha látott pár filmet, meg ismer pár háttérsztorit róluk). És teljesen meg tudom érteni, ha valakinek nem tetszik ez a film, de nálam pont eltalálta a megfelelő ideget. XD
Kép

Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 5970
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Milyen jó filmet láttál mostanában?

Hozzászólás Szerző: Titkos » 2012.03.26. 21:07

Sherlock Holmes nevében

Nagyon kellemes és egyedi kortárs magyar ifjúsági film, ami a második felében már átmegy fantasyba, de jól áll neki. :) Szerencsére attól, hogy fiataloknak szól, még nem mentek el a debilség irányába, nem próbálták az amcsi filmeket majmolni, CGI-ből nincs sok, de az teljesen vállalható minőségű, a színészek pedig 12-14 éves gyerekekhez képest egész jól játszanak, a felnőttek pedig végképp rendben vannak. (Ja, amúgy külön örültem, hogy végre nem a Bajorimi-Stohlbuci-Gesztesi triót, meg a többi untig ismételt színészt láttam a vásznon.) Felnőtteknek már csak a nosztalgia-faktor miatt is erősen ajánlom, fiatalabbaknak meg azért, mert ilyen film kb. 20 éve nem készült nálunk, szóval lehet ők még a műfajt sem nagyon ismerik.

John Carter

Jó volt, én tök jól szórakoztam, bele tudtam élni magam a filmbe, de azért az Avatarhoz már csak azért is hülyeség hasonlítgatni, mert nálam azért akkorát nem ütött, másrészt meg ez egy 1910-es években íródott regény filmadaptációja. Meg egyébként annyival ez sem lett jobb, hiába könyvből készült, szóval a sztori hasonlóan "egyszerű, mint a százas szög" kategóriás, a karakterek semmivel sem eredetibbek/érdekesebbek (jó, azért az istenekről lennének kérdéseim... XD), a 3D meg kb. mintha ott sem lett volna a filmben. Mindezzel együtt nekem tetszett, az elején kissé féltem, hogy hosszú lesz a tökölős-felvezetős rész, de végülis elég hamar átkerült hősünk a Marsra, onnantól meg indul a fun. :D Amiben egyértelműen verte az Avatart, azok a poénok, valahogy több is van, talán jobbak is, és jobban is vannak időzítve/elhelyezve. Mondjuk Carter gumimacis ugrálása az elején kissé röhejesnek hatott, de hamar meg lehetett szokni, meg nyilván kellett neki még valami táp a nagyobb erő mellé. XD És a végén lévő plusz csavar is jó volt. :) Igazából sajnálom, hogy ahogy hallottam, már most bukásnak könyvelték el pénzügyileg az amcsik, mert ez egy olyan film volt, aminek a folytatására is szívesen beültem volna a moziba, és a regénysorozatot elnézve lett is volna még adaptálnivaló, kár érte. :(

A fantasztikus labirintus / A labirintus (Ne kérdezzétek, a Port.hu-n is kétféle magyar címmel szerepel, lehet a "fantasztikus" a régi szinkronban volt. XD)

Igen, ez az a régi '86-os film, amiben David Bowie a koboldkirály. :D XD Egyébként egy nagyon jó film, hihetetlen, hogy az akkori "CGI-szegény" időkben milyen látványvilágot össze tudtak hozni. :) Persze elsősorban fiatalabbaknak készült, de régisége ellenére is sokkal jobban szórakoztam rajta, mint a mai tucatfantasykon, amikből évente kijön 1-2, csak ötlet nincs bennük. A célját ez a film is elérte, hiszen az elejétől a végéig remekül bele tudtam élni magamat. Aki szereti az ilyen mesés fantasy cuccokat, már csak a látvány miatt is tehet vele egy próbát. Ja, és Magic Dance! :D
Kép

Avatar
Sárkánybaby
Nagymester
Nagymester
Hozzászólások: 949
Csatlakozott: 2011.10.14. 22:41

Re: Milyen jó filmet láttál mostanában?

Hozzászólás Szerző: Sárkánybaby » 2012.03.30. 11:45

Titkos írta:A labirintus
Remek ötletet adtál, le is húzom ezt, most. Imádom ezt a filmet, nem is tudom, miért nem lakik ez állandóan a kisvinyómon. :)
(Ja, tudom miért, nem nagyon jön be a vége. Valahogy azt sugallja, hogy a fenének sem kell álomvilág, minek álmodozunk, stb. Meg nem nagyon tekintem valami hűdehappyendingnek.)


Jaj, edit. XD Erről a filmről egyébként sokszor eszembe jut egy képregény. Ez. A kontraszt, ami a japán által rajzolt borító, és az amerikai által rajzolt belső között van, az valami lehengerlő. A negatív értelemben. :P
Elvis lives on in our hearts, in his music and in a trailer park outside Milwaukee.

Avatar
Mariko
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2362
Csatlakozott: 2006.11.25. 10:48
Nem:
Tartózkodási hely: Sound Horizon Kingdom
Kapcsolat:

Re: Milyen jó filmet láttál mostanában?

Hozzászólás Szerző: Mariko » 2012.03.30. 17:08

Sárkánybaby írta:aj, edit. XD Erről a filmről egyébként sokszor eszembe jut egy képregény. Ez. A kontraszt, ami a japán által rajzolt borító, és az amerikai által rajzolt belső között van, az valami lehengerlő. A negatív értelemben. :P
Ó, ezzel már én is találkoztam, remek példája annak, hogy nem szabad a borító alapján ítélni. ^^
Kép

Avatar
A mordályos nyul
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1889
Csatlakozott: 2006.11.12. 11:53
Nem:
Tartózkodási hely: Kő alatt

Re: Milyen jó filmet láttál mostanában?

Hozzászólás Szerző: A mordályos nyul » 2012.03.30. 20:33

Nem arról van szó, hogy nem kell álomvilág, csak az, hogy ne csak abban éljünk. Mert az elején a csaj kábé minden másra magasról tett, csak a saját kis világában élt. De a végén sem lett belőle Miss Realizmus, hiszen ott buliztak a szobában a haverokkal. Csak megtanulta, hogy más is fontos.
Kép

Avatar
scineram
Hikikomori
Hikikomori
Hozzászólások: 1477
Csatlakozott: 2006.05.30. 13:43
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Green Hell
Kapcsolat:

Re: Milyen jó filmet láttál mostanában?

Hozzászólás Szerző: scineram » 2012.03.30. 22:36

Emberi százlábú

Tudni akartam, mit parodizált a South Park, ezért bepróbáltam ezt a holland horrort. Persze nem igazán horror, inkább egy elmebeteg orvos története, meg egy rakás idiótáé. Az áldozatok amúgy két new yorki picsa, meg a japán, akiről hang alapján először azt hittem, Shiraishi Minoru. Pedig annyira nem is hasonlít. De már az alapötletért dícséretet érdemel.
Kép

Avatar
Mariko
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2362
Csatlakozott: 2006.11.25. 10:48
Nem:
Tartózkodási hely: Sound Horizon Kingdom
Kapcsolat:

Re: Milyen jó filmet láttál mostanában?

Hozzászólás Szerző: Mariko » 2012.03.31. 11:50

Ugh... ennek egyszer mutatták a trailerét, azóta is kiver hideg, ha rá gondolok. :dirr:
Kép

Avatar
Sárkánybaby
Nagymester
Nagymester
Hozzászólások: 949
Csatlakozott: 2011.10.14. 22:41

Re: Milyen jó filmet láttál mostanában?

Hozzászólás Szerző: Sárkánybaby » 2012.03.31. 12:14

Mariko írta:Ugh... ennek egyszer mutatták a trailerét, azóta is kiver hideg, ha rá gondolok. :dirr:
Éppen ezért
scineram írta:már az alapötletért dícséretet érdemel.
Húgom nézte... elvileg. Nekem túlságosan élénk a fantáziám ahoz, hogy megnézzem, mert bár tudom, hogy nem "gusztustalankodnak" benne, de attól függetlenül a képzeletem még rásegíthet. (Agyevés by Hannibal Lecter még jöhet, de ez...)


Edit: Még mindig a Labirintus. Én csak sejtettem, hogy David Bowie angol, tudni nem tudtam. Élvezet lesz ez a film, minden szava után sikítani fogok. (Mint minden brit, vagy ahoz közeli akcentuson.) Főleg, hogyha azt mondja "pit(s)y". :D (Igen, SB-t ilyesmivel pillanatok alatt meg lehet főzni. Titkos, Portal 2? :P XD)
Elvis lives on in our hearts, in his music and in a trailer park outside Milwaukee.

Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 5970
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Milyen jó filmet láttál mostanában?

Hozzászólás Szerző: Titkos » 2012.04.01. 15:58

scineram írta:Emberi százlábú
Meg akartam nézni, pont azért, mert ilyen "emberi tűrőképességet feszegető" filmként írtak róla anno sok helyen, kíváncsi vagyok, én mennyit bírnék belőle. XD Csak még nem jutottam odáig.
Sárkánybaby írta:(Igen, SB-t ilyesmivel pillanatok alatt meg lehet főzni. Titkos, Portal 2? :P XD)
Jaja, emlékszem, Wheatley. XD Amúgy mondasz valamit, én a Labirintust elsőre magyar szinkronnal néztem, de lehet Bowie miatt megérné újranéznem angolul is. :) Amúgy ha ennyire bejön az angol akcentus, nézz Dr Who-t, ha eddig még nem tetted. XD Angol sorozat, teljesen angol színészgárda (vagy majdnem teljesen az), és egyes részekben még poénkodnak is az akcentussal, pl. volt egy jelenet, amikor az aktuális Doktor skót akcentusát a társa próbálja utánozni. XD (Mondjuk én nem ezért lettem a fanja, ez csak ilyen fun adalék. XD)
Kép

Avatar
Sárkánybaby
Nagymester
Nagymester
Hozzászólások: 949
Csatlakozott: 2011.10.14. 22:41

Re: Milyen jó filmet láttál mostanában?

Hozzászólás Szerző: Sárkánybaby » 2012.04.01. 18:15

Még egy-két apróság a Labirintushoz, és továbblépek:
Miközben, és miután megnéztem, sokáig filóztam azon, vajon milyen lennének a mai filmek, ha hasonló módszereket alkalmaznának? Persze, CGI itt-ott (mondjuk a vászonra festett labirintus és kastély helyett), de félig lenne díszlet is.
Azt hiszem, tudjuk, miről beszélek.
A másik... ezt az üveggömb trükköt meg kellene tanulni, nagyon bejön. :D
Titkos írta:volt egy jelenet, amikor az aktuális Doktor skót akcentusát a társa próbálja utánozni. XD
Erről egy Ewan McGregor film ugrott be, A sziget. Jó, persze, úgy láttam, hogy a csattanót régesrég lelőtték, de élveztem.
Volt egy jelenet, főhősünk, és akiből klónozták, beszélgetnek. Lincoln 6E (a klón) amerikai akcentussal, Tom Lincoln (az eredeti) ékes skót akcentussal.
"Why do we sound different?"
"I'm from Scotland."
És a klón elismétli ugyanezt skót akcentussal.
Felsírtam rajta. A magyar verzió itt valami bűnrossz volt.
És igazából itt esett le nekem, hogy tényleg nem szoktam McGregortól skót akcentust hallani a filmjeiben.
(Kivéve persze a Long Way Round, de az kivételes eset.)

Bezzeg Jude Lawnak szabad az angol, mi?
És ha már Law, és ha már filmes napot tartottam, akkor a Contagion, azaz a Fertőzés című film. Gergő meghozta a kedvem hozzá még a jó múltkorában, most meg is néztem.
Ez a film zseniális volt. Utálom a katasztrófa filmeket, de ez pillanatok alatt beírta magát a legjobbak közé. (A másik, immár második a Mag című, ami annyira nem realisztikus, hogy szinte sci-fi, és azért tetszik.)
Najó, nem teljesen spoiler, de inkább színezem az egészet.
Dióhéjban a történet egy vírusról szól, ami gyorsan terjed, sok, nagyon sok áldozatot szed, majd végül gyógyíthatóvá válik. Nem hiszem, hogy ez a befejezés zsákbamacska lenne, amerikai film, katasztrófa film, nem is lehetett volna mást várni tőle. De még ez is hihetetlenül jól meg volt csinálva. Gergő kritikája után azt hittem, hogy a vége egy varázsütéssel meggyógyuló, a szérum megjelenésével egy időben "megjavuló" társadalom lesz, de NEM! A film, a végén a nem túl realisztikus megoldással is vérfagyasztóan hiteles. Hogyan terjed a pánik, hogyan vezetik meg az embereket, az egészségesek hogyan próbálnak boldogulni, életben maradni, és közben megőrizni a józan eszük és emberségük.
A film rögtön legelején meghal egy nő, de nem tűnik el nyomtalanul, ő a kulcs, vagy legalább is annak egy része a megoldáshoz, a csattanóhoz, ami a film legvége. És higyjetek nekem, csak ültem, hogy ÚR ISTEN!

Egyetlen dolog zavart benne, szerettem volna, hogy ha egy kicsit jobban kitérnek rá (és ez tényleg rendesen spoiler), hogy mi történt a faluval, ahova a placebot küldték? Persze, ezzel az erővel az összes ilyen helyet végig lehetne mutogatni, hogy tessék, ez a vége, de ahol egy fontosabb szereplő megfordult, ott láttuk a konklúziót is. A falu kimaradt, ezt erősen fájlalom. (Nem is igazán a falu, hanem hova rohant a hogyishívják nőci, akit ott tartottak fogva, mint túszt?)
Szóval ajánlom mindenkinek, aki vágyik egy kicsit a kegyetlen és hideg valóságra, de leginkább azoknak, akik utálják a katasztrófa filmeket.
Ja igen, az OST külön dicséretet érdemel. Imádtam, ahogy a filmbe beleszőtték a zenéket, és imádom a zenéjét is, mesteri volt.
Elvis lives on in our hearts, in his music and in a trailer park outside Milwaukee.

Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 5970
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Milyen jó filmet láttál mostanában?

Hozzászólás Szerző: Titkos » 2012.04.01. 18:33

Sárkánybaby írta:Miközben, és miután megnéztem, sokáig filóztam azon, vajon milyen lennének a mai filmek, ha hasonló módszereket alkalmaznának? Persze, CGI itt-ott (mondjuk a vászonra festett labirintus és kastély helyett), de félig lenne díszlet is.
Azt hiszem, tudjuk, miről beszélek.
Ez a kép mekkora. XDDDDDDDDD Amúgy én is szívesen megnéznék egy napjainkban készült hasonló filmet, de sajnos ahogy fejlődik a technika, egyre kevesebb rá az esély, mert ugye a CGI olcsóbb, kényelmesebb, valamint egyre könnyebb és gyorsabb a gyártása. Meg nem tudom, hogy a mai nézők mennyire ülnének be rá (kivéve a hozzánk hasonló nosztalgiázni vágyókat), sajnos divat lett, hogy a nemlétező történetet a fullCGi látvánnyal pótolják.

Ez kissé olyan, mint a 2D vs 3D rajzfilmek. Kitalálták, hogy ma már "nem divat" 2D-s kézzel rajzolt mozifilmet csinálni, ezért nem is nagyon készülnek ilyenek. A nézők persze eleinte nagyon hiányolták őket, de lassan úgy megszokják a CGI cuccokat ezen a fronton is, hogy már egy kézzel rajzoltat kezelnének fenntartással. Félek, hogy ugyanez van a makettek/maszkok vs CGI témában is.
Sárkánybaby írta:A másik... ezt az üveggömb trükköt meg kellene tanulni, nagyon bejön. :D
Fú, a megtanulására azért nem vállalkoznék (még a filmben sem Bowie csinálta, hanem egy fazon, aki zsonglőr volt XD), de tényleg baromi jól nézett ki, meg az összes üveggömbös jelenet nagyon feelinges volt. :)

A szigetet amúgy képekből speciel ismerem, de csak mert az Avatar trailerjében hallható zene eredetileg ebben szerepel. XD
Kép

Avatar
Sárkánybaby
Nagymester
Nagymester
Hozzászólások: 949
Csatlakozott: 2011.10.14. 22:41

Re: Milyen jó filmet láttál mostanában?

Hozzászólás Szerző: Sárkánybaby » 2012.04.01. 20:40

Titkos írta:(még a filmben sem Bowie csinálta, hanem egy fazon, aki zsonglőr volt XD)
Az egyetemen, ha már unom az órát, a tollam forgatom az ujjaim között. Igaz, messze nem mesteri a dolog, de ezek után mégegy trükk? Simán belefér!
Titkos írta: A szigetet amúgy képekből speciel ismerem, de csak mert az Avatar trailerjében hallható zene eredetileg ebben szerepel. XD
My name is LINCOLN!!!
Zseniális darab. Most is teljesen lúdbőrös vagyok tőle.
Elvis lives on in our hearts, in his music and in a trailer park outside Milwaukee.

Avatar
Corot
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 120
Csatlakozott: 2006.12.29. 00:09

Re: Milyen jó filmet láttál mostanában?

Hozzászólás Szerző: Corot » 2012.04.06. 10:14

Vad Magyarország: Török Zoltán dokumentumfilmje, ami elsősorban egy sascsaládról szól. Zseniális és gyönyörű! Trailer.
Légy önmagad! - mindenki más már foglalt. /Gilbert Perreira/

Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 5970
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Milyen jó filmet láttál mostanában?

Hozzászólás Szerző: Titkos » 2012.04.07. 18:00

Corot írta:Vad Magyarország: Török Zoltán dokumentumfilmje, ami elsősorban egy sascsaládról szól. Zseniális és gyönyörű! Trailer.
Igen, ez egy gyönyörű, megunhatatlan, és nem utolsó sorban magyar készítésű, 10/10-es természetfilm, igazi hiánypótló alkotás. :) Először moziban láttam, aztán újévkor az M1-en, majd a Blu-Ray is kötelező vétel volt belőle. Egyetlen "hibája", hogy 52 perc helyett lehetne mondjuk 120 perces, bár tudom, hogy így is rengeteg munka volt felvenni ezt a közel egy órányi anyagot. (Meg a lemez kimaradt jeleneteinél örültem volna, ha nem csak 5-6 darab pár perces kisfilmmel szúrják ki a szemünket, úgy emlékszem, hogy jóval több nyersanyagot is felvettek, csak a legtöbbet nehéz lett volna úgy berakni a filmbe, hogy ne kavarjon bele a "fősztoriba", de extraként szerintem bőven elfért volna.)
Kép

Avatar
Corot
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 120
Csatlakozott: 2006.12.29. 00:09

Re: Milyen jó filmet láttál mostanában?

Hozzászólás Szerző: Corot » 2012.04.08. 13:54

Titkos írta:Egyetlen "hibája", hogy 52 perc helyett lehetne mondjuk 120 perces, bár tudom, hogy így is rengeteg munka volt felvenni ezt a közel egy órányi anyagot.
Ebben teljesen egyetértünk, én még elnézegettem volna jópár órán keresztül. Azt hiszem, hogy a youtube-on láttam néhány videót (talán épp Török Zoltán saját youtube fiókján volt) arról hogyan készült a film. Nem akarok hülyeségeket írni, de ha jól emlékszem ez az 52 perc gyakorlatilag két évig készült, szóval tényleg nagyon sok munkájuk van benne. Viszont az eredmény is elképesztő, jó volna több ilyen magyar filmet látni (még akkor is, ha "csak" természetfilm).
Légy önmagad! - mindenki más már foglalt. /Gilbert Perreira/

Avatar
Sárkánybaby
Nagymester
Nagymester
Hozzászólások: 949
Csatlakozott: 2011.10.14. 22:41

Re: Milyen jó filmet láttál mostanában?

Hozzászólás Szerző: Sárkánybaby » 2012.04.12. 22:07

Még nem láttam, de máshova nem fér be: hirtelen felindulásból a Moon című filmet pécéztem ki magamnak. A legszomorúbb a dologban, HOGY MIÉRT CSAK VÉLETLENÜL TALÁLOK ILYESMIRE???!! Miért sülyednek el az ilyen igéretes trailerek/filmek a sok szemét és altesti humor között?!
Elvis lives on in our hearts, in his music and in a trailer park outside Milwaukee.

Avatar
alvaro
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1037
Csatlakozott: 2007.05.09. 09:12
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: gyászmenet
Kapcsolat:

Re: Milyen jó filmet láttál mostanában?

Hozzászólás Szerző: alvaro » 2012.04.13. 20:12

Sárkánybaby írta:Még nem láttam, de máshova nem fér be: hirtelen felindulásból a Moon című filmet pécéztem ki magamnak. A legszomorúbb a dologban, HOGY MIÉRT CSAK VÉLETLENÜL TALÁLOK ILYESMIRE???!! Miért sülyednek el az ilyen igéretes trailerek/filmek a sok szemét és altesti humor között?!
Köszi az ajánlást, épp most néztem meg, érdemes volt :)

...hát, ezekkel is kábé úgy kicseszett az energiaipar, mint Madokáékkal...

Avatar
Andro
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1823
Csatlakozott: 2003.07.27. 13:14
Nem:
Tartózkodási hely: sajnos még mindig nem Tokióban :(
Kapcsolat:

Re: Milyen jó filmet láttál mostanában?

Hozzászólás Szerző: Andro » 2012.04.15. 07:03

Az eminens

Bevallom, nem szeretem Stephen Kinget annyira, sem a könyveiből készült filmeket. Ez viszont mesteri volt. Nem folyt benne a vér, nem voltak benne horrorisztikus elemek, mégis lebilincselő volt a története, a színészi játék - Ian McKellen-től nem is vártam rosszabbat -, és úgy összességében, nem bántam meg, hogy megnéztem. Nem horror, hanem inkább pszichológiai thriller. A történetvezetés zseniális, ahogy jönnek egymás után az események, és bár sejtjük, mi a vége, mégis megdöbbentő az egész. Nem mai alkotás, de érdemes megnézni.

10/10
Kép

Avatar
Mariko
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2362
Csatlakozott: 2006.11.25. 10:48
Nem:
Tartózkodási hely: Sound Horizon Kingdom
Kapcsolat:

Re: Milyen jó filmet láttál mostanában?

Hozzászólás Szerző: Mariko » 2012.04.15. 10:47

Sárkánybaby írta:Még nem láttam, de máshova nem fér be: hirtelen felindulásból a Moon című filmet pécéztem ki magamnak. A legszomorúbb a dologban, HOGY MIÉRT CSAK VÉLETLENÜL TALÁLOK ILYESMIRE???!! Miért sülyednek el az ilyen igéretes trailerek/filmek a sok szemét és altesti humor között?!
Ezt még régebben láttam. Jó film, csak egy kicsit lassú. ^^
Kép

Avatar
Sárkánybaby
Nagymester
Nagymester
Hozzászólások: 949
Csatlakozott: 2011.10.14. 22:41

Re: Milyen jó filmet láttál mostanában?

Hozzászólás Szerző: Sárkánybaby » 2012.04.15. 11:15

Mariko írta:Ezt még régebben láttam. Jó film, csak egy kicsit lassú. ^^
Tudod, az Űrodüsszeia után már alig van lassú film.
Elvis lives on in our hearts, in his music and in a trailer park outside Milwaukee.

Avatar
Sárkánybaby
Nagymester
Nagymester
Hozzászólások: 949
Csatlakozott: 2011.10.14. 22:41

Re: Milyen jó filmet láttál mostanában?

Hozzászólás Szerző: Sárkánybaby » 2012.04.23. 15:48

Oké, Moon kivégezve.
Tetszett, nagyon tetszett, bár nem mondanám, hogy nem esett le a csattanó már az elején (mondjuk nem is azon volt a hangsúly). Egy novella jutott róla az eszembe, amit egyszer a Galaktikában olvastam. Meg tetszett a vége. Lezárás is, és nem is. Meg tetszett Gerty. Gerty NAGYON tetszett. Először azt hittem, hogy valami "I'm afraid, I can't do that, Dave" típusú Hal-2 lesz. Nem az volt, bár nekem mindegy, én mindig az AI pártját fogom. XD És tudjátok mit? Ami nem a Hold felszínén zajlott, az mind díszlet volt. Díszletes sci-fi. 2009-es, díszletes sci-fi. Jej. :D

Most a Source Code jön. Reméljük, hogy Duncan Jones karrierje még sok ilyen NAGYSZERŰ filmet ad a haldokló Hollywoodnak. Lehet, hogy az amerikai filmiparnak vagy külföldi rendezőkre/forgatókönyv írókra, vagy kis, ismeretlen, de tehetséges alakokra (Jamin Winans, helló!) kellene támaszkodnia. Kár, hogy a Bay-kategóriás filmekre (pun intended) nagyobb a kereslet. :(
Elvis lives on in our hearts, in his music and in a trailer park outside Milwaukee.

Avatar
alvaro
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1037
Csatlakozott: 2007.05.09. 09:12
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: gyászmenet
Kapcsolat:

Re: Milyen jó filmet láttál mostanában?

Hozzászólás Szerző: alvaro » 2012.04.24. 08:12

Sárkánybaby írta:Meg tetszett Gerty. Gerty NAGYON tetszett.
Teljesen üdítő volt :)

Tetszett, hogy itt nem az AI volt a rosszfiú/lány.

Avatar
Sárkánybaby
Nagymester
Nagymester
Hozzászólások: 949
Csatlakozott: 2011.10.14. 22:41

Re: Milyen jó filmet láttál mostanában?

Hozzászólás Szerző: Sárkánybaby » 2012.04.24. 10:51

alvaro írta: Teljesen üdítő volt :)

Tetszett, hogy itt nem az AI volt a rosszfiú/lány.
Igen! Főleg az, hogy még segítette is a főhős(öke)t. Want moar.

Megint más, úgy látszik inkább filmezek manapság, mint animézek/mangázok. És nincs másik médium, ahol kiadhatnám magamból.

Sweeney Todd, Demon Barber of Fleet Street
Egész végig a következők jártak a fejemben:
- Én igazából nem is szeretem a musicalt.
- Egy Tim Burton kaliberű fickó igazán képben lehetne a vér tulajdonságaival.
- Alan Rickman tényleg nem kapott még soha, semmilyen díjat? Öreg hiba.
- Komolyan, a vér nagy mennyiségben fekete, nem élénkpiros, ezt a hülye is tudja.
- Johnny Depp + brit akcentus = :thumb: :thumb:
- Mint vérplazma donor, konkrétan fáj, hogy soha nem találják el rendesen a vér színét/állagát.
- Néhol túl sötét volt szerintem a film... a vér bezzeg élénkpiros volt, hogy a fene enné meg!
- Ez eszembe jutott, és majdnem felsírtam. XD

Miért néztem meg? Két szó: Johnny Depp. Másért nem is nagyon volt érdemes.
Komolyan, el kéne küldeni a rendezőket plazmázni, egy óra ücsörgés után álmukból felköltve tudni fogják, milyen is a vér színe.

Edit, Source Code.
Ezt is jól megnéztem. Ez egy úristen-dejó film volt, ajánlom a kedves társaság szíves figyelmébe. Nagyon brutális. A kvantum fizika párhuzamos világait iszonyat jól eltalálta, marhajól visszaadja a lényeget, komolyan, szinte beteg, mennyire jó. A vicc az, hogy emellett a gyönyörű pontosság mellett mindössze csak a "forráskód" dolog fölött siklottak el. Nevezhették volna másnak, mert én, ha azt olvasom, hogy "source code" vagy "forráskód", a következőre gondolok:

Kód: Egész kijelölése

#include stdio.h

int main()
{
   printf("Hello world!");

   return 0;
}
Ettől az apró képzavartól eltekintve... bakker, zseniális film volt!
Elvis lives on in our hearts, in his music and in a trailer park outside Milwaukee.

Avatar
Andro
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1823
Csatlakozott: 2003.07.27. 13:14
Nem:
Tartózkodási hely: sajnos még mindig nem Tokióban :(
Kapcsolat:

Re: Milyen jó filmet láttál mostanában?

Hozzászólás Szerző: Andro » 2012.04.24. 13:04

Nekem viszont nemcsak Depp miatt tetszett a Sweeney Todd. Az ilyen apróságok, mint a vér színe meg állaga szerintem kis dolgok a filmhez képest. Nem foglalkozom apróságokkal, én élveztem a filmet, élvezem a mai napig. Amúgy az művér volt, nem igazi, csak hogy én is belekössek a dologba. És igen, Deppnek, Helenának és Alannek kiváló hangja van. Meg is lepődtem, hogy milyen jól dalolnak, és az a saját hangjuk.

Depp pedig nyilatkozta, hogy mivel sokszor kell brit akcentussal beszélnie, már nem is találja furcsának. Jól is áll neki. ::jeye::

Szóval nálam a Sweeney Todd 10/10

Na, témánál maradva, én is néztem ám filmet mostanában.

A másik nő

Érdekes, nyugisan induló dráma egy nőről, aki egy nős pasiba szeret bele, és miután összeházasodnak, a volt feleség mindent megtesz, hogy tönkretegye az új feleséget. Plusz ehhez még hozzájön, hogy az új feleség kisbabája meghal, akit az anya gyászol. Mellette ott a férje 8 éves, kissé koraérett és néha idegesítő fia, akivel nehéz szót érteni. A történet nem volt rossz, sőt, egészen jó volt, bár Natalie Portman furcsa volt a szerepben az elején. Viszont hozta a figurát, ahogy Lisa Kudrow - A Jóbáratok Phiebie-je - is, aki az első feleséget alakította. Alapvetően egy keserédes dráma volt félig-meddig happy enddel. Nézhető, de nagyon nagy csodát ne várjunk tőle. Én kissé többet vártam, de lényegében elégedett vagyok.

8/10
Kép

Avatar
Sárkánybaby
Nagymester
Nagymester
Hozzászólások: 949
Csatlakozott: 2011.10.14. 22:41

Re: Milyen jó filmet láttál mostanában?

Hozzászólás Szerző: Sárkánybaby » 2012.04.24. 13:51

Nekem nem az énekléssel volt bajom, a Sweeney Toddban, bár tényleg nem szeretem a musicalt (könnyen az agyamra megy), sokkal inkább a vérrel.
Művér. Most mondjam azt, hogy durván kettő-ötezer forintból másfél-két liter nagyon hiteles, egészségre nem káros (=ehető, bár pocsék ízű) művért össze tudnék neked hozni? Akkor miért nem tudják a filmesek? Volt egy film, semmi nem jut belőle az eszembe hirtelen, csak egy jelenet: az egyik szereplő szájából bugyog a vér. Ahogy azt kell, amilyen formában, amilyen halmazállapotban, amilyen színben. Valami ilyesmire gondolok. A művér, amit a Sweeney Todd produkált, az engem leginkább erre emlékeztetett: http://www.youtube.com/watch?v=zKhEw7nD9C4
Elvis lives on in our hearts, in his music and in a trailer park outside Milwaukee.

Válasz küldése