Milyen jó filmet láttál mostanában?

Filmek, sorozatok, animék a TV-ben, moziban.
Avatar
Ricz
Nagymester
Nagymester
Hozzászólások: 806
Csatlakozott: 2016.12.24. 01:12
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: sajnos a Föld nevű bolygón
Kapcsolat:

Re: Milyen jó filmet láttál mostanában?

Hozzászólás Szerző: Ricz » 2019.04.21. 01:33

Ronal, a barbár

Saberspark videójában láttam ezt, és kábé egyből az volt, hogy "Én. Ezt. Látni. Akarom." Amúgy egy 2011-es dán animációs filmről van szó, ami a fantasy-vígjátékban alkot, ls ami még plusz: "unrated". Vagyis olyan "felnőtt", amilyen csak tud.

Szóval, van az a klasszikus power fantasy dolog, hogy élt egy hős, meg egy csúnya és irdatlan gonosz démon. A hős meggyakta a démont, és a párharcban kapott egy halálos sebet. Ezt követően 7 napon és 7 éjen át vérzett, és akik ittak a véréből, azokból lettek az izomkolosszus és barbárszerű... hát, barbárok. Csakhogy van, akinek egy csepp jutott, és neki izmok helyett csak a golyói lettek nagyok.
Ott kerülünk bele jócskán a képbe, hogy van Ronal évtizedekkel, talán századokkal később, aki szintén egy nyeszlett és vézna tini a barbárok közt, egyedül a golyóinak mérete az, ami tekintélyes. Egyik este a nagy mulatozásban jön egy új gonosz a seregével, és elviszi a barbárokat, Ronalnak meg mennie kell kiszabadítania a fajtáját. Útján találkozik egy harcoscsajjal, elkerül a tündékhez, amazonokhoz, hogy aztán megtudja: a barbárok vére kell ahhoz, hogy a rég legyakott démont feltámasszák...

Ha nagyon a Conan-trilógia jutott valakinek erről az eszébe, az jó nyomon jár. Viszont fogjuk fel egyfajta téma- és toposzparódiának és öntsük nyakon egy nagy, jó nagy adag politikailag inkorrektséggel. Az amazonok olyanok, mint a szexéhes plázatigrisek, a karakterek látszólagosan egydimenziósak, de azért képesek mutatni ezen kívül valami újat is, változni. Pl. az ifjú Jack Blacket idéző túlfűtött szexuális ingereivel küzdő bárdsrác elég sokszor nyomja el, hogy ő szeretne kufircolni végre egyet, meg ilyenek, de azért dönt úgy, hogy a haver fontosabb egy jó numeránál. Meg egy csomó másik. Kicsit kiszámítható, mégis szórakoztató. Rengeteg olyan poénja van, amire rá lehet fogni, hogy végletekig szexista, és valóban így van. Mindkét oldal, mert hát a barbárok babaolajozott macsók, az amazonokat meg már leírtam. Külön poén a kerekesszékes barbár nagybácsi, aki talán a legvagányabb testileg fogyatékos, akit jó ideje vásznon láttam.

Egy szó, mint száz: én rohadt jót röhögtem rajta.
"A vérfürdő a második legkimerítőbb tevékenység a futball után."
Kép
MAL || Librarian Warrior

Avatar
Risa
Profi
Profi
Hozzászólások: 213
Csatlakozott: 2017.06.23. 20:01
Tartózkodási hely: 井戸の底

Re: Milyen jó filmet láttál mostanában?

Hozzászólás Szerző: Risa » 2019.05.13. 07:58

Sokadszorra, de kb. 10 év óta először újranéztem az Amélie csodálatos életét. Még most is tetszett, de azért nem annyira csont nélkül, mint anno. A kezdő-záró keretet és a narrátort imádom, zseniális. A ZENE!!! Yann Tiersen nélkül ez a cucc nem lenne ugyanaz. A képi világot is nagyon szerettem, és azt is, hogy az ismétlődő helyszínek a látható viseltességükkel, kopottságukkal egy kellemes, otthonos hangulatot kölcsönöztek Párizsnak, pedig soha életemben nem jártam még benne. Audrey Tautou bája még most is lenyűgöz, és szuper jól hozza a karaktert. A film játékossága a karakterek kamerába való kiszólogatásaival meg Amélie random képzelődéseivel egyrészt jópofa, másrészt viszont kicsit túl művészieskedőnek érzem. Túl hirtelennek találtam Amélie nagy szerelembe esését. Lehet rá kifogásokat találni (modern tündérmese stb.), de tényleg beleszeretünk valakibe azért, mert kétszer látjuk egy fotóautomata alatt kotorászni? :'D Aztán így felnőtt fejjel pl. kifejezetten ijesztő volt Joseph, a stalker pasi, végig arra gondoltam, hogy mennyire félnék, ha ezt velem csinálná. :cry: És most már azt is ki merem mondani, hogy nem tetszett, hogy szex is volt a végén. Mármint nem látványra, mert nem mutattak belőle semmit, hanem maga a tény. Pont azt éreztem, hogy Amélie és Nino kapcsolata és összetartozása nem a testiségen alapul, illetve a karakterüknek sem lényeges eleme, ezért kifejezetten meghökkent, hogy gyakorlatilag az első közös útjuk az ágyba vezet. Gondolom, a "mindig is ismerted - az álmaidból" sor hívatott ezt valamelyest egyensúlyozni, de nálam ez most nem ért célt.

Mindenesetre egy 7.5/10-et még most is megér nekem a film, és azért jólesett a revaccs.
Kép

Avatar
pintergreg
Profi
Profi
Hozzászólások: 302
Csatlakozott: 2017.04.11. 21:04
Nem: Férfi

Re: Milyen jó filmet láttál mostanában?

Hozzászólás Szerző: pintergreg » 2019.05.13. 21:43

Spider-Man: Into the Spider-Verse

Már vagy két hónapja le volt töltve, de valahogy mindig másba kezdtem helyette, tegnap végre sorra került és már azt is bánom, hogy végül nem mentem el moziba megnézni. Pedig nem számítottam rá, hogy ennyire tetszeni fog. Kezdjük ott, hogy Pókember nálam némi túlzással egy a sok közül, bár kifejezetten szerettem a 90-es évekbeli animációs sorozatot és némelyik film is egészen nézhető volt, de többet egyáltalán nem is láttam és még csak tervben sincs, hogy ez ellen tegyek. A legutóbbi, immár Marveles pókfiú sztori az apapótlék Starkkal konkrétan untatott. Egy bő tízessel fiatalabbnak kellett volna lennem szerintem (minimum), hogy a kamasz pókfiú története betaláljon. (Az újat mondjuk meg kell nézni, mert azzal zárul a 3. fázis.)
Ráadásul Oscart is nyert, amit a jelöltek ismerete nélkül mondjuk nem tudok hova tenni. Bár abban egészen biztos voltam, hogy Hosoda Mamoru filmje maximum japán zsűrivel kaphatna Oscart, de akkor sem érdemelné meg.

Az afroamerikai tini megint nem az a kultúrkör és korosztály, ami engem célozna, mégis tetszett a trailer hangulata és az az igazság, hogy a grafika is. Valamint érdekesnek tűnt a póklány jelenléte, meg úgy eleve a több pókember. A rendőrautós, „én is szeretlek, apa” jelenet után az is felmerült bennem, hogy marad-e elég a trailer után is a filmben. Nos, bőven marad, és nem csak azért mert közel 2 órásra sikerült.
A trailer pl. nem lőtte le a vizuális képregény effekteket, amelyek annak ellenére (vagy éppen azért?) működnek olyan jól, hogy egyébként CGI animációról van szó.

A humor is teljesen jó (bár néhol kicsit repetitív), a többi póklény pedig kifejezetten jól működik (mivel módjával voltak használva).
SPOILER
A kvázi hajléktalan Pókember szerencsére nem nyomta rá a bélyegét a cuccra, nem vitték nagyon túlzásba, bár az MJ-s jelenet súrolta a határt... Gwen kifejezetten jól sikerült, a ruhája mindenképpen, de a karakter is, már amennyire megismerhető ez idő alatt. A noir pókembert bírtam, bár ha ennél több műsoridőt kap, akkor minden bizonnyal túl sok lett volna, csakúgy mint a malac. Szerencsére csak pár poénra használták, de azok jók voltak. A japán mechás csaj meg megint csak egy nagyszerű kikacsintás volt más stílusokra. De ezen kívül is akadtak még 4. fal romboló poénok, ami szintén jót tett.

És ha már itt tartunk, a Stan Lee jelenet is hatalmas volt.

Kép
Összességében kellemeset csalódtam a ebben a filmben, az apa-fiú szál határon mozgott, de még éppen nem volt sok, a Gwen-Miles szál meg szerencsére nem lett nyálas. A szobatárs mintha a Marveles pókfiú haverjára hajazna, de lehet, hogy csak túl sokat akarok belelátni.
Mivel minden pókkarakter kapott bemutatkozást és egy-egy képregény füzetet is felvillantottak egy fél pillanatra felmerült bennem, hogy akár valóban megrajzolhatták-e őket. De csak nem... :D
"If you immediately know the candlelight is fire, then the meal was cooked a long time ago." | MAL | Snitt
Kép

Válasz küldése