Sorozatok

Filmek, sorozatok, animék a TV-ben, moziban.
Avatar
Ayla
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1970
Csatlakozott: 2007.02.18. 16:59
Tartózkodási hely: sehol és mindenhol

Re: Sorozatok

Hozzászólás Szerző: Ayla » 2020.01.02. 01:29

NAH AKKOR
Egyéb (mindazok mellett, hogy amilyen stílusú anime érdekelne, nincs gyártva) okok amiért kevésbé animézek és így nem érzem jogerősnek a fórumozást XD

Father Ted - helyi klasszikus popkultúra része, lassan, de biztosan haladva nézem. Dióhéjban: Egy alkoholista, egy féleszű és egy együgyű katolikus pap életez a semmi közepén egy észak ír szigeten. Készült a 90-es években.

A Series of Unfortune Events 1,2 - bárcsak soha ne érne véget. Esztétikailag reményt, hoz az életembe, kicsit mintha Wes Anderson keze lenne a dologban, ami nekem nagy gyengém. Az amúgy szürke, fashionista gót egek és Neil Patrick Harris mellett.

Chernobyl megvolt. Miután megnéztem, belopakodtam a fórumra, elolvastam a hozzászólásokat, de már nem emlékszem, hogy reagáltam e. Baj, ha azóta 2-3x is jött, hogy újranézzem....? Egészséges az? XD

New Amsterdam sorozat az egyetlen kórházról Amerikában, amelyik ingyenes. A főszereplő a kórház igazgatója, aki elég nagy lázadója a rendszernek. Érdekes nem csak az amerikai egészségügyi ellátás szempontjából, hanem az egy egy kiemelt dokik személyisége miatt is. Szappaonpera alig van benne, dráma és emberiség annál több. Akiket érdekelnek a dokis sorozatok, mindenképpen nézzen bele.

Downton Abbey ujranézve xedjére, hiszen frissnek kell lennie a memóriában, hogy élvezhessem az új filmet :D

Gavin and Stacey 2019 Special kb. 10 évvel azután, hogy befejezték a sorozatot, mely a 2000-es években készült egy welszi és esszexi párról, kidobtak egy karácsonyi specialt. Nagyon helyi kultusz ez is, mulaszthatatlan, mindazoknak, akik tisztában akarnak lenni a helyi akcentusokkal és viselkedésekkel. :D

Britannia 1 és a 2-est ma kezdtem el nézni A rómaiak immáron rendszeresen jönnek a brit szigetekre, ahol ugye egymást ölik az őslakosok. Ezt is GoT 2-ként reklámozták és kb. pont ugyanannyi köze van hozzá, mint a Witchernek. Nem mondom, hogy nagyon jó, de azt sem, hogy rossz, inkább csak egyhangú. Helyi folklór iránti érdeklődésem végett, bedaráltam és annak megérte. Külön szereplők a druidák, amelyekről remélem többet tudunk meg, de kedvem lett az egésztől megnézni mindenféle római filmet és sorozatot, szóval majd lesz az is.

A Discovery of Witches IGEN EZ SZUPER VOLT
Senki nem szólt, hogy vámpíros lesz és jajj de nagyon jó volt végre új vámpíros és boszorkányos contentet nézni! Barátnőm, aki olvasta a könyvet, közölte, hogy a sorozat jobb lett, mert kb. átírták a főszereplő személyiségét, amitől egyből élvezhetőbb lett minden.
Napjainkban járunk és, hát a boszik, démonok és vámpírok együtt túlélnek a modern társadalomban, miközben hideg háború zajlik közöttük. :D
Ez mind nagyon érdekes, viszont a fő történetszál az a tiltott szerelem, amire mindenkinek az a reakciója, hogy Twilight, de ismételten annyira hasonlít a kettő egymásra mint a GoT a Britanniára vagy a Witcherre. Szenvedélyes és VÉGRE NEM TINIK ÉS FIATALOK tiltott szerelme. A színészek is extrán jók, mind.

Good Omens mivel olvastam a könyvet, és mivel a sorozaton is a hivatalos író dolgozott, így csak éppen egy icipicit vagyok felháborodva (vártam, hogy a vörös hajú kislány, vörös hajú kislány legyen aki ellövi a Tolkienos viccet, de helyette PCn colourwashed lett a szereplő) az adaptáción, ami amúgy újabb mestermű lett. :D Aki eddig nem hallott erről, annak röviden: hogyan okozta és állította meg a 12 éves Antikrisztus az apokalipszist 7 nap alatt, egy aprócska angol faluban. Főszereplőink egy angyal és egy démon. Comedy.

Lucifer összes eddigi évad elbűvölő, all the fanservice that one needs. Detektíves, sorozat arról, hogy az ördög otthagyja a poklot és elmegy az angyalok városába egy éjszakai klubnak a tulajdonosa lenni, miközben a rendőrségnek önkénteskedik és így bünteti a vétkezőket. Természetesen előjön az egész angyali és démoni repertoár és indul a móka.

Rick and Morty új évad szerény fény a hétköznapokban, remény az életben maradásért. Felnőttek animációs sorozata.

Gotham mivel végre befejeződött, ezért végre megnéztem. Ez is az én esztétikám, de azon kívül, hogy szép lett és a fillerek is elviselhetőek, le a kalappal a sorozat előtt. Az utolsó évadnál már a borsódzott a hátam minden résztől. Briliáns munka és minden DC rajongó figyelmébe ajánlom, mert mindazok után amit a DC univerzumról olvastam, és tudok, bocs, ennek a sorozatnak is pontosan ugyanakkora helytállása van mint a képregényeknek, SŐT.

Young Sheldon ha valaha is tetszett, akár csak egy pár rész is a Big Bang Theoryból, akkor ez a sorozat neked való. A készítők ugyanazok, de nyilvánvalóan több idejük és pénzük volt erre a sorozatra, mint nyúzni és újra és újra eljátszani ugyanazt a begyepesedett viccet a korábbi sorozatban.
Ez Sheldon gyerekkoráról szól, egészen pontosan ott kezdődik, amikor 9 évesen gimnazista lesz. Nagyszerűen megalkotott sorozat, érdekes és mindig fordulatos. Extra plusz az igazán szívet melengető családi élet sitcomja és nem abban a tempóban amire már reagálni sem tudunk, mert megszoktuk a korábbiakat. Itt nincs háttérnevetés, itt történetek vannak és a felnőtt Sheldon a mesélő.

It's Always Sunny in Philadelphia ez is egy klasszikus, amit két évad után abbahagytam, mert repetitív lett. 4 együgyű kocsmai sitcomja. :|

The Mandalorian csillagos 10-es!! A második SW cucc, amire zéró kritikám van! Az első a Rogue One, volt ;)

The Witcher Season 1 könyveket (még) nem olvastam, játékot személyesen nem játszottam, páromat néztem kétnapig gameplayen. Nekem a sorozat egy 8/10 simán. Valahol a negyedik résznél eljutottam arra a sizntre, hogy damn, he is good. Mire párom: Henry Cavill vagy Geralt? Én: I1m not sure at this point. XD
Nekem Yennefer tökéletes.
Triss már inkább meh, de hogyan is mondhatnék véleményt valakiről, akiből mondjuk 10 percet HA láttunk?
Zene, szintén isteni. A magyar fordításos Kökörcsin dala nekem jobban bejön, mint az eredeti.
Kérdés: a könyveknél - magyarul vagy angolul olvassam el? Melyik a jobb fordítás? Jó lenen egy lengyel hardcore fan-t megkérdezni, de ilyen valakit perpill nem ismerek...
Shotaaa!! Lolííí! Shotaa!! Lolíí!! Sho- LOLI! :D He. | hol vagy, Pantalaimon?

Avatar
pintergreg
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 354
Csatlakozott: 2017.04.11. 21:04
Nem: Férfi

Re: Sorozatok

Hozzászólás Szerző: pintergreg » 2020.01.02. 14:23

The Mandalorian: nálam messze nem 10-es. Az űrwesternt a Firefly óta nagyon kedvelem és ez egy igazán jó darab, de pont az utolsó két részben véltem felfedezni erőltetett írói megoldásokat.
SPOILER
Ez a meglátogatjuk az összes korábbi mellékszereplőt, hogy csapatot verbuváljuk nekem valahogy bénácskára sikeredett. Mármint nem önmagában volt vele bajom, de valahogy úgy éreztem, hogy ennél jobbat is ki lehetett volna hozni. Aztán meg az ostrom és a moff... olyan „odamehetnék is kinyírhatnálak, de inkább megvárom míg kitalálsz valamit, amivel legyőzhetsz” szagú volt.
Ezzel együtt sem volt rossz, és jöhet a folytatás.

Witcher:
Ayla írta:
2020.01.02. 01:29
Nekem Yennefer tökéletes.
Nálam ő az egyik leggyengébb pont. Két könyv ismeretében vágtam bele, ahol Yennefer múltja még nincs bemutatva. Számomra indokolatlanul sokat foglalkoztak vele ahhoz képest, hogy emiatt a Blaviken és a Világ végén történetek lényegét is kivágták.
SPOILER
A Brokilon rész meg egy teljes zagyvaság, köze sincs ahhoz ahogy a könyvben történt.
Ayla írta:
2020.01.02. 01:29
A magyar fordításos Kökörcsin dala nekem jobban bejön, mint az eredeti.
Hajlamos vagyok időnként indokolatlanul szinkronellenes lenni, most is eredeti hanggal néztem, de ezzel teljesen egyetértek. Utólag futottam bele, de valóban nagyon eltalálták. Ezek után kíváncsi lettem a magyar szinkronra, valószínűleg újrázásnál azt választom majd.
Ayla írta:
2020.01.02. 01:29
A Series of Unfortune Events 1,2
Hmm, ezzel már szemezek egy ideje, ahogy a Lucoferrel is.

A Good Omens meg zseniális. :D
"If you immediately know the candlelight is fire, then the meal was cooked a long time ago." | MAL | Snitt
Kép

Avatar
Risa
Profi
Profi
Hozzászólások: 235
Csatlakozott: 2017.06.23. 20:01
Tartózkodási hely: 井戸の底

Re: Sorozatok

Hozzászólás Szerző: Risa » 2020.01.02. 15:04

Ayla, a Father Ted az a cucc, amiben ilyen alternatív módon káromkodnak? Rémlik, mintha láttam volna belőle pár részt a nővéreméknél kb. egy évtizeddel ezelőtt (a férje angol, neki köszönhetem a Fawlty Towers-rajongásomat is XD).

A Good Omens meg már vagy fél éve a gépemen van, most már tényleg meg kéne nézni. >.<

Avatar
Ayla
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1970
Csatlakozott: 2007.02.18. 16:59
Tartózkodási hely: sehol és mindenhol

Re: Sorozatok

Hozzászólás Szerző: Ayla » 2020.01.08. 00:37

pintergreg Mandalorianamúgy, igen az utolsó két rész nem volt valami jól kivitelezve, de én felzabáltam, mert ilyen textbook RPG move volt, ami óriási gyengém : D

Witcher én, mint aki nem olvastam a könyvet, csak hallottam róla, nem tudom ahhoz viszonyítani. De szerintem ne add fel a reményt, még tervben van vagy 9 másik sorozat vagymi....
Én angol szinkronnal, azaz eredetiben néztem, csak érdekelt az ének magyar verziója, és rákerestem YouTubeon : )

Unfortunate Eventsből, már van harmadik évad is, nekem türtőztetnem kell magam XD Lucifer is sok helyen klisé és fanszervíz, arra azért készülj fel. Attól még szórakoztató és menő :D

Risa
A Father Ted az ahol alternatívan káromkodnak, mert ugye papok, de azok a papok akik meg rendesen káromkodnak, kb ugyanazt a 3 szót használják, ám olyan tájszólásban, hogy nem kell kisípolni :lol:

----

Mindeközben nekifogtam a Vikingsnek és a Britannia 2. évadának.

A Vikingset direkt arra tartogattam, ha vége a Trónok Harcának, legyen valami más, húsvágós sztori, és lám milyen jól gondoltam. Egyelőre az elején vagyok (első évad közepe) és majd megbolondulok a nyomorult ultrakék CGItól hősünk szemein. Meg amúgy a filteren amit néha túl erősen rányomtak a post-pruductionben. Izgalmas amúgy, értem miért van már ennek is xedik évadja és biztos nem lesz időpocsékolás.

Persze a Britannia, már más tál tészta, ez megint ugyanolyan nyomin indult, mint az első évad, de így a közepén már egyenesen darálhatnékom van a sorozatot. Természetesen főleg azért kezdtem el nézni mert:
1. római birodalom
2. szép tájak
3. menő druida esztétika és divat

Olcsó vagyok, nem szégyellem. A szereplők mintha félig lennének megírva, néhány színész mehh az extra poénokat még mindig nem értem. Most komoly akar lenni a sorozat vagy sem? Kicsit olyan egyik sem és ettől borzasztóan nehéz nézni. De megnézem, mert érdekel, hogy hány évadon át bírja és végül is Bouddiccát nézzük-e vagy sem. : )
Shotaaa!! Lolííí! Shotaa!! Lolíí!! Sho- LOLI! :D He. | hol vagy, Pantalaimon?

Avatar
Junchi
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2218
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Sorozatok

Hozzászólás Szerző: Junchi » 2020.01.09. 09:54

Ayla írta:
2020.01.02. 01:29
Nekem Yennefer tökéletes.
Yenneferrel az volt a legnagyobb gond, hogy amellett, hogy a színésznő kissé fiatal volt a szerephez, teljesen hiányzott belőle a femme fatale jelleg, ami pont a karaktere lényege. Mondjuk ő legalább felismerhető volt, ellentétben Triss-szel, amiért nagyon morc vagyok.

Egyébként egynek elment, én egy nagylelkű 6/10-et kitudtam neki szorítani (bár így is két egész ponttal túlértékeltem, mint amit valóban ér), de amúgy rengeteg probléma volt vele, ez az időbeni és térbeli kavarás pedig pont az egyes jelenetek impactjeit ölte ki, szóval amellett, hogy teljesen érthetetlen volt az egész művészi szándék, még a belső kontentnek is ártottak vele rendesen.

Állítólag a 2021-ben érkező folytatás már nem lesz ilyen öncélúan szerkesztett, és lineárisabb formát kap, de ha ott is ennyi minden félresiklik, akkor részemről ez ennyi volt.

Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 5900
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Sorozatok

Hozzászólás Szerző: Titkos » 2020.01.09. 15:47

Junchi írta:
2020.01.09. 09:54
Mondjuk ő legalább felismerhető volt, ellentétben Triss-szel, amiért nagyon morc vagyok.
Miatta én is, bár valami azt súgja, hogy nem pont ugyanazt a nőt vártuk, de így is mindkét verziónak mellélőtt a sorozat... :lol: Meg ez is találó... XDDD
Kép

Avatar
Leara
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 457
Csatlakozott: 2017.02.11. 20:26
Nem:

Re: Sorozatok

Hozzászólás Szerző: Leara » 2020.04.20. 19:20

The Victim

Most, hogy rápihentem pár napot, jövök áradozni erről a remek, mindössze 4 részes minisorozatról :D. Szeretem, amikor mernek neccesebb témákhoz nyúlni, szóval hamar várólistás lett nálam ez a cucc, amint olvastam róla.

A sztoriról: a főszereplő, Anna Dean 9 éves fiát meggyilkolja egy mindössze 13 éves, Eddie J. Turner nevű fiú. Hamar elkapják, de mivel fiatalkorú, ezért nincs nyílt tárgyalás, valamint egyből beismeri a tettét, ezért 7 évet kap fiatalkorúak börtönében, majd a szabadon engedésekor új személyazonosságot biztosítanak neki.
14 évvel később. Craig Myers nyugodtan éli mindennapjait, buszvezetőként dolgozik. Egyik este csengetnek, ajtót nyit, majd egy maszkos valaki majdnem halálra veri. Miután magához tér a kórházban, szembesül azzal, hogy valaki feltett róla egy fényképet a közösségi médiára, a nevével és a címével együtt, a posztban pedig azt állítja, hogy ő nem más, mint Eddie J. Turner. Természetesen nem nehéz kitalálni, hogy Anna az a valaki, aki közzétette a képet, erre a rendőrök is hamar rájönnek és innen indul igazán a sztori: bár Anna biztos az állításában, a nézők (és a többi szereplő) végig kétségek közt van tartva, hogy vajon tényleg ő az, vagy épp egy ártatlan embert hurcolnak meg?

Tehát az alapfelállás igen érdekes, hisz az alapvetően pozitív főhős (hisz ki ne sajnálná és értené meg az anyát, akinek megölték a fiát?) köt ki a vádlottak padján, amit azért vállal, hogy leleplezze a feltételezett gyilkost.

Nagyon erős dráma, amit sikerült nem túltolniuk, végig nagyon valósághűnek éreztem, ami jól bemutatja, milyen hatással van egy ilyen esemény minden egyes érintettre. Közben persze az ember akaratlanul is elgondolkodik azon, hogy ő vajon hasonló helyzetben mit tenne? És persze azon is, amit a cím sugall: ki is most az áldozat? Ha azt feltételezzük, hogy valóban az igazi gyilkoson csattan az ostor, akkor lehet, hogy nem sajnáljuk, de közben tisztában vagyunk vele, hogy az önbíráskodás ugyanúgy bűncselekmény. Mindehhez hozzájárul a nagyszerű casting is, az összes főszereplőt remekül eltalálták, Kelly Macdonaldot eddig is imádtam, de most ismét meggyőzött arról, hogy remek színésznő, de James Harknessre is jobban oda fogok figyelni ezután.

Azért tökéletes mégsem lett a sorozat, a végével volt egy kis problémám (vigyázat, tényleg lelövöm a végét :D!).
SPOILER
Szóval ha már emlegettem a valósághűséget, pont a végére nem érzem ezt igaznak. Mármint na, kétlem, hogy sűrűn előfordulna az, hogy a gyilkos leül elbeszélgetni a sértett anyjával, és őszintén elmondja neki, hogy mi történt azon a bizonyos napon. Jó, mondjuk nem mondom, hogy ha ez nem derül ki, akkor elégedettebben álltam volna fel a vége után, mert hát engem is baromira érdekelt, hogy miért tette :’D. És mivel kiderült, hogy hirtelen felindulásból elkövetett emberölés volt, így még hihető is, hogy valóban nap mint nap szembe kell néznie a lelkiismeret-furdalással. De ettől még ez túl rózsaszínnek tűnik, vagy legalábbis akkora happy ending, amilyen egy ilyen sorozat lehet.
Ajánlom mindenkinek, akit nem tántorít el a nyomasztóbb téma, mert hiába csak 4 rész az egész, attól még egy igazi érzelmi hullámvasút, nem feltétlenül az a maratonozós cucc. Részemről 9/10.

Válasz küldése