Horror

Filmek, sorozatok, animék a TV-ben, moziban.
Avatar
Rui-chan
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1540
Csatlakozott: 2009.06.08. 13:10
Nem:
Tartózkodási hely: A semmi közepétől picit balra
Kapcsolat:

Re: Horror

Hozzászólás Szerző: Rui-chan » 2018.11.03. 17:41

Megnyugodtam, hogy nem csak én vagyok bajban a pontozással. :D (Egyébként a műfajt továbbra sem kedveltette meg velem, úgyhogy szépen visszaslattyogok a komfortzónámba.)
Kép

Avatar
pintergreg
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 352
Csatlakozott: 2017.04.11. 21:04
Nem: Férfi

Re: Horror

Hozzászólás Szerző: pintergreg » 2018.11.03. 18:27

Junchi írta:
2018.11.03. 12:21
Főleg akkor üt igazán, ha semmit nem tud róla az ember, és úgy vág bele.
Ez rám igaz, szóval majd kipróbálom. XD
"If you immediately know the candlelight is fire, then the meal was cooked a long time ago." | MAL | Snitt
Kép

Avatar
Junchi
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2197
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Horror

Hozzászólás Szerző: Junchi » 2019.01.08. 19:25

Gonjiam

Találtam egy újabb említésre méltó footage horrort... még ha majdnem ugyanaz is volt, mint a Grave Encounters, csak koreai verzióban. Nem, de most komolyan, ez egy-az-egyben az a film volt, csak ázsiai szereplőkkel. Ugyanaz a helyszín, ugyanaz a felállás, ugyanaz a kibontakozás.

Egyébként teljesen véletlenül bukkantam rá, de nem kellett sok, hogy nyomban rá is cuppanjak, már csak azért is, mert a helyszín egyben a kulcsszó is volt számomra: elhagyatott/kihalt szanatórium/kórház/elmegyógyintézet. Ráadásképp ez egy valós placc, bár ez inkább csak ráadás, nekem sokat nem szoktak hozzáadni az élményhez az ilyen marketing-gyanús szövegek.

Hogy mi a probléma? Ugyanaz, mint ami a GE esetében is volt: Jónak jó, az átlagszar tengerből bőven kicsúcsosodik, de messze nem lép meg horrorszinten olyanokat és annyit, amit és amennyit a cucc elbírna. Mert mi is kell egy ilyen para cucchoz? Sztori? Valami alap, hogy miért lett az épület állapota olyan, amilyen. Ennyi elég. A karakterek? Ne idegesítsenek. Utána már lehetnek sablonosak vagy üresek is akár. Nem ez számít úgysem, hanem, hogy horrorként üssön. És üt! Csak nem úgy és annyit, amennyit szerettem volna. Külön mínusz pont, hogy irgalmatlanul sokat kell várni, a másfél órából gyak 40 perc marad a lényegre, de az viszont (a kevésségé és sokszor kihasználatlansága ellenére is) üt... sőt, rúg! Pláne sötétben, egyedül... Nagyon gonosz pillanatai is vannak, ráadásul nem jump scare-ekkel éri el a hatást (bár azzal nálam egyre nehezebben lehet).

7/10, biztos megnézem még párszor, de azért egy kis keserű szájíz maradt a számban.

Válasz küldése