Mit olvasol mostanában?

Írások, regények, kedvenc könyvek, könyvajánlók
Avatar
A mordályos nyul
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1889
Csatlakozott: 2006.11.12. 11:53
Nem:
Tartózkodási hely: Kő alatt

Re: Mit olvasol mostanában?

Hozzászólás Szerző: A mordályos nyul » 2011.01.25. 13:56

Jesszumpepi, mi akarna lenni ez a "Jagyú"? Hogy kell ezt kiejteni? Japánban nincs olyan hang, mint a magyar "gy", akkor Jagjú lenne, nem?
Kép

Avatar
Zakks
Haladó
Haladó
Hozzászólások: 43
Csatlakozott: 2009.04.06. 15:36
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Gongaga
Kapcsolat:

Re: Mit olvasol mostanában?

Hozzászólás Szerző: Zakks » 2011.01.25. 19:02

A mordályos nyul írta:Jesszumpepi, mi akarna lenni ez a "Jagyú"? Hogy kell ezt kiejteni? Japánban nincs olyan hang, mint a magyar "gy", akkor Jagjú lenne, nem?
''Yagyu'' ---> Jagiú A könyvebe nem tudom, hogy miért Jagyú-t írt :S
I think I will sleep much longer this time....

Avatar
Elhaym
Nagymester
Nagymester
Hozzászólások: 926
Csatlakozott: 2005.02.11. 16:16
Nem:

Re: Mit olvasol mostanában?

Hozzászólás Szerző: Elhaym » 2011.01.27. 15:23

J. R. Ward: Sóvárgás 10/9

Nagyon vártam a 2. kötetet mivel többen is írták, hogy jobb mint az első rész. Kiolvasva én másképp gondolom, nekem a Kapzsiság picit jobban tetszett. Ott szimpatikusabbak voltak a főszereplők és a krimi szál is érdekesebbé tette a könyvet. Ennek ellenére a Sóvárgásban sem csalódtam. Izgalmas volt és a történet sem kiszámítható. Két tippem volt a végével kapcsolatban, de teljesen más lett a befejezés mint amire számítottam.

Bővebben
http://elhaym.wordpress.com/2011/01/26/ ... ngyalok-2/
Kép
Olvasom: http://moly.hu/tagok/elhaym
Blogom szavazás augusztus 31.-ig.

Avatar
anubys
Kamisama
Kamisama
Hozzászólások: 2548
Csatlakozott: 2005.08.16. 14:12
Nem: Férfi

Re: Mit olvasol mostanában?

Hozzászólás Szerző: anubys » 2011.02.15. 18:45

A tetovált lány

Ugyan túl nagy indíttatásom nem volt rá, de épp a kezem ügyébe került angolul és pár nap alatt átrágtam magam rajta. És az a helyzet, fogalmam sincs, miért tartják olyan sokra. Sablonos karakterek, kiszámítható történet, túl hosszú felvezetés, katasztrofális baromságok. Volt ugyan egy-két normálisabb oldal benne, de ahhoz édes kevés, hogy akár csak elgondolkozzak a másik két kötet elolvasásán.
Jelenleg nézem: Rebuild of EVA movies, Hellsing Ultimate

Avatar
Andro
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1823
Csatlakozott: 2003.07.27. 13:14
Nem:
Tartózkodási hely: sajnos még mindig nem Tokióban :(
Kapcsolat:

Re: Mit olvasol mostanában?

Hozzászólás Szerző: Andro » 2011.02.17. 08:09

Harry Potter és a Tűz Serlege

Mostanában erre van gusztusom, újraolvasom az összes HP-könyvet. ^^
Kép

Avatar
Ayla
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2000
Csatlakozott: 2007.02.18. 16:59
Tartózkodási hely: sehol és mindenhol

Re: Mit olvasol mostanában?

Hozzászólás Szerző: Ayla » 2011.02.17. 22:51

én is épp újraolvasok.

immáron hatodjára: Philip Pullman: Északi fény avagy Arany iránytű : )

ma kaptam meg de érzem, hogy reggelre már kivégzem....
Shotaaa!! Lolííí! Shotaa!! Lolíí!! Sho- LOLI! :D He. | hol vagy, Pantalaimon?

Avatar
A mordályos nyul
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1889
Csatlakozott: 2006.11.12. 11:53
Nem:
Tartózkodási hely: Kő alatt

Re: Mit olvasol mostanában?

Hozzászólás Szerző: A mordályos nyul » 2011.02.18. 05:19

Argh, azt nekem is végig kellene olvasni már (mármint a Borostyán látcsövet) mert imádom, csak nem hoztam magammal. :( Majd otthon, ha lesz időm. :) Meg az elsőt is meg kellene vennem, mert azt kölcsönkaptam, de azóta már tudom, hogy nekem KELL! Meg így kölcsön sem tudom adni, pedig lenne kinek. :(
Kép

Avatar
anubys
Kamisama
Kamisama
Hozzászólások: 2548
Csatlakozott: 2005.08.16. 14:12
Nem: Férfi

Re: Mit olvasol mostanában?

Hozzászólás Szerző: anubys » 2011.02.18. 14:01

Andro írta:Harry Potter és a Tűz Serlege

Mostanában erre van gusztusom, újraolvasom az összes HP-könyvet. ^^
EZ velem is így lesz, de szerintem még előtte megvárom, hogy kijöjjön az utolsó film is, és majd akkor állok neki ismét az egész szériának.
Jelenleg nézem: Rebuild of EVA movies, Hellsing Ultimate

Avatar
Elhaym
Nagymester
Nagymester
Hozzászólások: 926
Csatlakozott: 2005.02.11. 16:16
Nem:

Re: Mit olvasol mostanában?

Hozzászólás Szerző: Elhaym » 2011.03.04. 12:30

Sherrilyn Kenyon: Végzetes ölelés 10/10

Nagyon vártam ezt a könyvet, nem is csalódtam benne, minden benne volt ami számomra kiválóvá tesz egy történetet. Kenyon be is került a nagy kedvenceim közé. Tetszett a mitológiával, történelemmel, fantasyval kevert egyedien megalkotott jól kidolgozott világ. Cinikus humor továbbra is isteni. Történet izgalmas, akciódús, szívbemarkoló. Kenyon mesterien tud írni a szereplők fájdalmáról, együtt lehet érezni velük. Ward könyveihez hasonlóan itt is egyre több szereplőt lehet megkedvelni, emiatt a sztori is egyre jobb lesz. Kyriant, Acheront és Nicket már az előző részben is nagyon bírtam. Zarek, Valerius, Styxx, Vane meg az új kedvenceim. Mindnyájan nagyon jó karakterek, én a feltűnésük pillanatában a szívembe zártam őket. Sunshine eleinte nem volt szimpatikus, de a végére már vele sem volt semmi bajom. Másik főszereplő Talon nem lett a kedvencem, de őt is szerethetőnek tartom. Könyv végén több mellékszál is félbemaradt, nagyon nehéz lesz a várakozás a következő kötetig. Már most olvasnám Zarek, Wulf, Vane, Valerius, Acheron és Nick könyvét. Rossz belegondolni, hogy Acheronéra még mennyit kell várni. Ebben a kötetben annyi apró utalás volt a szörnyű múltjára, legszívesebben már ma elolvasnám az ő történetét. Kihagyhatatlan sorozat.

Bővebben:
http://elhaym.wordpress.com/2011/02/17/ ... -vadasz-3/

Brenda Joyce: Halálos ölelés 10/10

Nagyon vártam a kedvenc sorozatom újabb részét. 4. kötetet június elején olvastam, annak végén sok cselekmény szál lezáratlan maradt, szereplők is hiányoztak, nehéz volt a várakozás januárig. Amikor a kezembe vettem a könyvet elhatároztam, hogy mellette olvasok mást is, nem akartam hamar végezni a könyvvel. Ez nem jött össze, ugyanis nem bírtam letenni és nem is volt kedvem mást olvasni mellette.
Ezt a könyvet szerintem minden romantika rajongó könnyen megtudná szeretni, ezért nem értem miért nem népszerűbb. Izgalmas, fordulatos, szívszorító, szenvedélyes, tele van kedvelhető szereplővel, több szálon fut, történet nem rózsaszín és nem is csöpögős. Nincsenek benne tökéletes szereplők, mindenkinek van pozitív és negatív tulajdonsága is, mindenki követ el hibákat, de ettől lesznek emberibbek a karakterek és ettől lesz életszerűbb a történet. Jellemfejlődések jól kivannak dolgozva, párbeszédek fantasztikusak és a szerelmes párok sem pár nap alatt jönnek össze. Deadly sorozatban főleg a karaktereken van a hangsúly, ők teszik jóvá a sorozatot, de itt most a krimi szál is nagyon jó volt. Szeretem a pszichopata gyilkosokat és azt amikor nem lehet rájönni ki az elkövető.
Ez a kötet fordulópont a sorozatban, minden szereplő döntést hoz az életével kapcsolatban. Hogy jól döntenek-e az majd a folytatásban fog kiderülni.

Bővebben:
http://elhaym.wordpress.com/2011/02/05/ ... -deadly-5/

Karen Chance: Átölel az éjszaka 10/9

Első két kötet nem tetszett ( 5 és 6 pontra értékeltem őket). Novemberben jelent meg a 3. kötet. Megrendeltem, de nem volt kedvem elkezdeni olvasni. Azt hittem, hogy ez a rész is olyan lesz mint az első kettő. Tévedtem, ez a rész ugyanis sokkal jobb. Nem volt tömör, hangulata is más mint az előzőeknek. Tele volt párbeszéddel, amik olyan fantasztikusak voltak mint a Fekete Tőr testvériség sorozatban, tele volt sok élvezetes jelenettel, izgalommal és nem várt fordulatokkal.
Karen Chance is példa rá, hogy egy sorozatot nem szabad megítélni egy-két kötet alapján. Sokszor csak a 3.-nál lehet megszeretni a szereplőket és a sztorit. Most először várom a folytatást. :)

Bővebben:
http://elhaym.wordpress.com/2011/02/26/ ... -palmer-3/

Julia Quinn: Mr. Bridgerton csábítása 10/8

4. kötet tetszett, de gyengébbnek találtam az előzőkhöz képest. Hiányoztak Lady Whistledown írásai, az is zavart, hogy az előző részek főszereplői itt csak egy-két fejezetben tűntek fel. Sorozatoknál elvárom, hogy azokról is sokat olvassak akik már megtalálták a párjukat. Az sem jó, ha egy könyv szinte csak két szereplő egymásra találásáról szól.
Ennek ellenére érdemes elolvasni. Jól esik a krimik, fantasyk és paranormálisok között ilyen könnyed, humoros romantikust is olvasni. :)

Bővebben:
http://elhaym.wordpress.com/2011/02/26/ ... -csalad-4/

Judith Mcnaught: Szerelmes éjszakák 10/7

Nagy elvárásokkal álltam neki ennek a kötetnek, eleinte ugyanolyan jónak találtam mint az Édenkertet és az Összetört idillt. Aztán azt vettem észre, hogy lassan haladok a könyvvel, nem igazán tudott lekötni a gazdagok fényűző élete. Történet sem volt olyan izgalmas mint az első két résznél, végét is eléggé összecsapták. Nem szeretem amikor az utolsó oldalon oldódik meg minden probléma. Ez olyan érzést kelt mintha az írónőnek gyorsan eszébe jutott volna, hogy már be kéne fejezni a sztorit. Gyorsan kibékülnek a szereplők és vége is a könyvnek. Krimi szál sem volt érdekes, szereplők sem voltak olyan jól kidolgozva mint az első két kötetben. Szerencsére az Összetört idillben megismert Paul itt is nagy szerepet kapott. Kedvenc szereplővel egy gyengébb történet sem lesz unalmas. :)
Kép
Olvasom: http://moly.hu/tagok/elhaym
Blogom szavazás augusztus 31.-ig.

Avatar
Armin Doyle
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 643
Csatlakozott: 2010.07.15. 12:41
Kapcsolat:

Re: Mit olvasol mostanában?

Hozzászólás Szerző: Armin Doyle » 2011.03.05. 16:16

Most sikerül befejezni huzamban: New moon (csak a 2.felét, mert et már elkezdtem régebben), Eclipse, Breaking down...
A farkasok és az úri vámpírok (Volturi) az egyetlen elfogadható karakterek. az egyik farkasnak még a szemszögét is muttatta... a legjobb rész volt amikor a csaj meghalt!^^ meg amikor harcoltak, bár a csajszi szemszögéből szar volt, így mégtöbb képzelőerő kellett, hogy másfelől is átlássam a dolgokat.

megszereztem a Böszirményi: 3...2...1...-et. végre! elkezdtem már, de még ki kell hevernem a vámpírokat, ugyanis alig két hét (talán még annyi sem) volt, amég befejeztem ezeket a vaskos kis kötetetket......
"Being considered 'crazy' by those who are still victims of cultural conditioning is a compliment" -Jason Hairston-

Avatar
Ayla
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2000
Csatlakozott: 2007.02.18. 16:59
Tartózkodási hely: sehol és mindenhol

Re: Mit olvasol mostanában?

Hozzászólás Szerző: Ayla » 2011.03.07. 10:14

nekem is kell Böszörményi könyv!! XD

Én jelenleg nemtudom minek fogjak neki:

A hollókirály
Dűne 2 kötet

vagy fejezzek be 2 szakkönyvet ami halálunalmas....

várom a voksokat! :D
Shotaaa!! Lolííí! Shotaa!! Lolíí!! Sho- LOLI! :D He. | hol vagy, Pantalaimon?

Avatar
ViharTáncos
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1553
Csatlakozott: 2010.08.07. 14:34
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Mit olvasol mostanában?

Hozzászólás Szerző: ViharTáncos » 2011.03.07. 17:26

Ha nem volnék szörnyen gonosz akkor a Dűnére szavaznék.

De így inkább a szakkönyvet olvasd rojtosra. :D

Most a Bioszférát kezdtem el ,kicsit nyomasztó de érdekes.

Avatar
Hanabon
Újonc
Újonc
Hozzászólások: 6
Csatlakozott: 2011.03.06. 10:29
Nem:
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Mit olvasol mostanában?

Hozzászólás Szerző: Hanabon » 2011.03.07. 21:46

Ayla írta:én is épp újraolvasok.

immáron hatodjára: Philip Pullman: Északi fény avagy Arany iránytű : )

ma kaptam meg de érzem, hogy reggelre már kivégzem....
Juj az jó könyv *.* De elég régen olvastam... lehet, nekem se ártana újra valamikor ^^ Láttam a film változatát is, az is tetszett, bár a könyv messze jobb :) Ahogy az általában lenni szokott...

Én amúgy most Paulo Coelhotól olvasom A zarándoklatot, és Szerb Antaltól A Pendragon-legendát (ami mellesleg nekem 2 éve érettségitétel volt, szóval nem éppen most lenne aktuális elolvasnom, de hát na XD )
A secret makes a woman woman.

Avatar
anubys
Kamisama
Kamisama
Hozzászólások: 2548
Csatlakozott: 2005.08.16. 14:12
Nem: Férfi

Re: Mit olvasol mostanában?

Hozzászólás Szerző: anubys » 2011.04.30. 09:21

Beszélgetések Istennel
Tartalmas olvasmánynak találtam, nem igazán érdekel, hogy igaz-e a forrása, a lényeg az, hogy igenis tartalommal bír, mindaz, amit leírt.

A major
Egy ismerősöm saját könyve saját kiadásban. Poszt-apokaliptikus Magyarországon játszódik. Érdekes már a felvetés is, az írás is rendben lenne, viszont sokszor nem akar összeállni koherens egésszé, inkább olyan, mintha egy azonos világban játszódó novelláskötet lenne, amik lazán kötődnek egymáshoz.

A férfi útja I-II.
Kiváló iromány Richar Rohrtól. Keresztény íróról van szó, így nem mentesül ezen felhangoktól, de ha valakitől távol áll ez a látásmód, azok számára is rengeteg hasznos tanáccsal tud szolgálni.

Sambhala - A harcos szent ösvénye
Trungpa elég sokak tanítómestere volt, tényleg nem rossz könyv, viszont időnként számomra fölösleges részletekbe ment.
Jelenleg nézem: Rebuild of EVA movies, Hellsing Ultimate

Avatar
Mariko
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2362
Csatlakozott: 2006.11.25. 10:48
Nem:
Tartózkodási hely: Sound Horizon Kingdom
Kapcsolat:

Re: Mit olvasol mostanában?

Hozzászólás Szerző: Mariko » 2011.05.18. 16:37

Kristin Cashore: Graceling – A garabonc
Tipikus példája annak, hogy nem szabad megítéli egy könyvet a borítója alapján. Mert ennek nagyon szép a borítója, viszont ami belül van, az nem több egy gyenge Mary Sue fanfictionnél. A szerző életrajzánál gyakorlatilag el is ismerték, hogy az írónő álmodozásából született a történet.
Mondjuk már akkor sejthettem volna, hogy baj lesz vele, amikor a fülszövegben a Twilighthoz hasonlították. ^^'
5/10
Kép

Avatar
ViharTáncos
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1553
Csatlakozott: 2010.08.07. 14:34
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Mit olvasol mostanában?

Hozzászólás Szerző: ViharTáncos » 2011.06.04. 21:45

DJ. Csernus
A fájdalom arcai.

in progress még 30% de nem rossz könyv van némi átfedés a régebbiekkel de megáll a saját lábán.

Avatar
anubys
Kamisama
Kamisama
Hozzászólások: 2548
Csatlakozott: 2005.08.16. 14:12
Nem: Férfi

Re: Mit olvasol mostanában?

Hozzászólás Szerző: anubys » 2011.06.05. 10:20

Figyelem és szeretet
Érdekes könyv, ami a mesékben található pszichológiai és nevelő-tartalmat elemzi, egy-két konkrét mese-elemzéssel szemléltetve.
Link

Csillagpor
Ódákat zengtek erről a könyvről, de az igazat megvallva nem jöttem rá, hogy miért is. Számomra teljesen sablonos volt. Talán a magyar fordítás is ronthatott a hatáson, de tényleg nem jöttem rá, miért tartják kiemelkedő műnek.

Szent utazás - Értelmesen élni, méltósággal meghalni
Na ez is egy olyan témát feszeget, ami miatt a legtöbben el fogják kerülni ezt a kötetet. Pedig szerintem nagyon is érdemes belemélyülni, ugyanis a halál olyan dolog, amivel mindannyian találkozunk életünk során.

Benjamin Button
Meglepődve tapasztaltam, hogy mennyire más, mint a Fincher-mozi. Még csak nem is igazán nevezném könyvnek, inkább csak az alapötlet, amit átvettek belőle. Nem is találtam igazán jónak. Viszont legalább rövid. :D
Jelenleg nézem: Rebuild of EVA movies, Hellsing Ultimate

Avatar
Mariko
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2362
Csatlakozott: 2006.11.25. 10:48
Nem:
Tartózkodási hely: Sound Horizon Kingdom
Kapcsolat:

Re: Mit olvasol mostanában?

Hozzászólás Szerző: Mariko » 2011.06.05. 11:38

anubys írta:Csillagpor
Ódákat zengtek erről a könyvről, de az igazat megvallva nem jöttem rá, hogy miért is. Számomra teljesen sablonos volt. Talán a magyar fordítás is ronthatott a hatáson, de tényleg nem jöttem rá, miért tartják kiemelkedő műnek.
Szerintem jó volt, bár vannak Gaimannek ennél jobb könyvei is.

Én most Ursula K. Le Guin Szigetvilág sorozatát olvasom. Még csak a második kötetnél tartok, de Kóbort már most nagyon megszerettem. ^^
Kép

Avatar
anubys
Kamisama
Kamisama
Hozzászólások: 2548
Csatlakozott: 2005.08.16. 14:12
Nem: Férfi

Re: Mit olvasol mostanában?

Hozzászólás Szerző: anubys » 2011.06.07. 08:52

Tény, hogy nem volt rossz, de mindössze ennyi.
Számomra a köszönőviszonyban sem volt a színvonal azzal, amilyen vélemények voltak az első oldalakon...
Viszont ha vannak jobb könyvei, tudnál ajánlani közülük?
Jelenleg nézem: Rebuild of EVA movies, Hellsing Ultimate

Avatar
Mariko
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2362
Csatlakozott: 2006.11.25. 10:48
Nem:
Tartózkodási hely: Sound Horizon Kingdom
Kapcsolat:

Re: Mit olvasol mostanában?

Hozzászólás Szerző: Mariko » 2011.06.07. 16:46

Nekem nagyon tetszett Gaimantől, a Sosehol és a Temető könyve, de a legjobb amit olvastam tőle az egy képregény volt, a Sandman sorozat. Állítólag az Amerikai istenek a legjobb regénye, azt viszont még egyenlőre nem olvastam, mivel gyakorlatilag beszerezhetetlen, annyira hogy még a kanizsai könyvtárban sincs meg. :(
Kép

Avatar
anubys
Kamisama
Kamisama
Hozzászólások: 2548
Csatlakozott: 2005.08.16. 14:12
Nem: Férfi

Re: Mit olvasol mostanában?

Hozzászólás Szerző: anubys » 2011.06.07. 20:39

A Temető könyvére sikerült ráakadnom, a másik kettőre viszont az antikvár könyvek között sem. Mondjuk jelen pillanatban ez nem is túl nagy probléma, mivel van cirka 70-80 könyvem itthon olvasatlanul, amire jó lenne a közeljövőben sort keríteni. :D
Jelenleg nézem: Rebuild of EVA movies, Hellsing Ultimate

Avatar
Andicilin
Haladó
Haladó
Hozzászólások: 34
Csatlakozott: 2010.10.31. 11:14
Nem:
Tartózkodási hely: Sötét sikátor
Kapcsolat:

Re: Mit olvasol mostanában?

Hozzászólás Szerző: Andicilin » 2011.06.11. 22:01

Murakami Harukitól a Norvég erdőt. Itt írtam róla, ha valakit érdekel.
"Csúcs ez az érzés, de csak annak, aki az, ami!"

Avatar
ViharTáncos
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1553
Csatlakozott: 2010.08.07. 14:34
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Mit olvasol mostanában?

Hozzászólás Szerző: ViharTáncos » 2011.08.17. 15:10

Őrség sorozat újra :)

Mivel valószínű ,hogy egyelőre csak én álltam át a sötét oldalra... A Ebook olvasókéra ezért aki érdekel a könyv jövője a olvassa el ezt. ->

http://bigthink.com/ideas/39689

Veterán szintű angol tudás azért kell a megértéséhez. :)

Avatar
Mariko
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2362
Csatlakozott: 2006.11.25. 10:48
Nem:
Tartózkodási hely: Sound Horizon Kingdom
Kapcsolat:

Re: Mit olvasol mostanában?

Hozzászólás Szerző: Mariko » 2011.08.17. 16:40

Én egyenlőre még nem aggódok a nyomtatott könyvek sorsa miatt, a keményvonalas könyvmolyok többsége idehaza még elégé idegenkedik a dologtól, és ők teszik ki a vásárlói réteg jelentős részét.

Nem mondom vannak előnyei az e-booknak is, pl. nincsenek tárolási problémák, de mondjuk a strandra tuti nem mernék kivinni egy e-book olvasót, nem vagyok benne biztos, hogy megvárna mire kiérek a medencéből. ^^' Azt meg aztán végképp nem szeretném, hogy a hároméves gyerekem digitális mesekönyvet nézegessen, ráér majd rácuppanni a monitorra idősebb korában is.
Kép

Avatar
Cruel Angel
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2036
Csatlakozott: 2003.11.17. 14:33
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Két hely között valahol / e két hely Mennyország s Pokol

Re: Mit olvasol mostanában?

Hozzászólás Szerző: Cruel Angel » 2011.08.17. 18:36

... én meg most épp a Saya no Utát olvasom nintendo DSn. ::hoo::
Kép

Válasz küldése