Milyen mangát olvasol mostanában?

Minden téma, ami Japán képregényekkel kapcsolatos
Avatar
annarancs
Profi
Profi
Hozzászólások: 339
Csatlakozott: 2016.09.03. 00:45
Nem:

Re: Milyen mangát olvasol mostanában?

Hozzászólás Szerző: annarancs » 2018.07.13. 00:57

A közelmúltban elég sok mangát kezdtem el olvasni (vagy folytattam hosszabb kihagyás után), ezek közül jöjjön néhány:

Madame Petit: az 1920-as években játszódik. A 16 éves Mariko apja halála után hozzámegy feleségül annak barátjához (aki mintegy 30 évvel idősebb nála, de gyerekkora óta ismeri, ráadásul az apja tartozásait is rendezte). Párizsba utaznak nászútra, ám az Orient Expresszen a férj meghal. Mariko azonban sokkal talpraesettebb annál, hogy csak úgy simán kétségbe essen, fényt derít a rejtélyes haláleset körülményeire, és közben egy új, valódi szerelem is kibontakozik közötte és egy titokzatos indiai úriember között. :3
Ezt a mangát a napokban kezdtem el olvasni, rögtön be is értem a lefordított fejezeteket, teljesen beszippantott. Még két fontos szálat kell majd lezárnia a mangakának, ám ezek közül az egyik elég reménytelennek tűnik jelen pillanatban. :(
Mariko igazi kis tűzről pattant menyecske, mindig bajba keveredik, de fel is találja magát szinte bármilyen helyzetben (azt is tegyük hozzá, hogy mindig szerencséje van). Niram, a 19 éves indiai úriember eleinte kissé fajankó módjára viselkedik, de ahogy jobban megsimerjük a motivációit (és főleg egyre nagyobb hatással lesz rá Mariko), egyre kedvelhetőbbé válik ő is. Már a kezdetektől izzik közöttük a levegő, mostanra pedig végre mindketten tisztázták magukban az érzelmeiket, így már csak egy (vagy kettő) utolsó nagy akadályt kell legyőzniük, hogy együtt lehessenek (nem, nem a vallomás az, ezek nem középsulis karakterek :D). Egy-egy érdekesebb témát is érint legalább futólag a történet, ilyen pl. a homoszexuálisok helyzete a 20-as években, illetve a rasszizmus.

Sekai de Ichiban Warui Majo: Quinta egy hírhedt, 300 éves, páratlanul erős boszorkány. Az egyetlen bökkenő, hogy valójában 16 éves, és ugyan tényleg nagyon erős, naponta csak 3 alkalommal tud mágiát használni (az eredeti Quinta erejét örökölhette valamilyen, eddig nem részletezett módon, de a teste még nem alkalmazkodott a hatalmas varázserőhöz). Egy nap megment egy menekülő fiatal férfit, akiről kiderül, hogy egy mágiát kutató professzor, és éppen egy forradalmi felfedezést tett, ám az eredményeit el akarják tőle lopni. Felbéreli hősnőnket, hogy legyen a testőre, amíg publikálni nem tudja a munkáját, ezzel kezdetét veszi a közös, kalandokkal teli utazásuk. A lány horantlere (mágikus szarvasszerűség, a varázslók elengedhetetlen társa) rettenetesen aranyos. :3 A főszereplők remek csapatot alkotnak, és a romantika is alakulóban van (de egyelőre nem ezen van a fő hangsúly). Kellemes olvasmány.

...és egyelőre ennyi, túl álmos vagyok, hogy értelmesen írjak a többi mangáról, pedig még vagy 5-6 címet be szeretnék mutatni. Majd legközelebb. >.< (Az egyik most kihagyott mű, a Kono Oto Tomare! akár kis szerencsével animét is kaphat hamarosan, elvileg lesz a jövő hónapban egy nagy bejelentés vele kapcsolatban, ha addig nem, majd akkor ömlengek róla egy sort, annyira megszerettem. <3)

Avatar
annarancs
Profi
Profi
Hozzászólások: 339
Csatlakozott: 2016.09.03. 00:45
Nem:

Re: Milyen mangát olvasol mostanában?

Hozzászólás Szerző: annarancs » 2018.07.20. 22:12

Milyen mangát olvastam mostanában? vol. 2:

Metamorphose no Engawa: egy 75 éves özvegy hölgynek megtetszik egy BL manga borítója a könyvesboltban, mit sem sejtve meg is veszi a kötetet. Otthon aztán kicsit meglepődik az olvasásakor (a reakciói a sajátjaimra emlékeztetnek, ha nagy ritkán BL-t olvasok xD), de érdekli a történet folytatása, ezért visszatér a könyvesboltba a második kötetért, majd a harmadikért is, és közben barátságot köt egy részmunkaidőben ott dolgozó iskolás lánnyal. Az eddig lefordított 6 fejezet alapján egy nagyon kedves mangáról van szó, amit azonban lágyan körülölel az elmúlás gondolatköre is.

Ojisama to Neko: itt is egy özvegy, ezúttal egy férfi a főszereplő, aki megvásárolja az állatkereskedés legnépszerűtlenebb macskáját. Idáig nem volt házikedvence, így kell egy kis idő, mire beletanul a macskatartás rejtelmeibe, de egy ennyire áldott jó macska mellett szerencsére nem akad komoly problémája. A fejezetek olvasása során, a nézőpontot folyamatosan váltogatva nyomon követhetjük, hogy az özvegy és a macska hogyan gyógyítják ki egymást a magányból.
Ha valaki szeretne még szinte már irreálisan kedves macskákról olvasni, az tehet egy próbát a Wonder Cat Kyuu-chan webmangával is.

Buddha Cafe: Ruri egy lelkes, ám rettenetesen ügyetlen egyetemista lány, akit sehova nem vesznek fel hosszabb időre részmunkaidőben dolgozni, annyit bénázik szegény. A helyzet akkor változik meg, amikor a három fiatal buddhista pap által üzemeltetett Kissako kávézó alkalmazásába kerül. Ez a bájos 4-koma picit a Gekkan Shoujo Nozaki-kunra emlékeztet engem. Humorban ugyan kissé elmarad tőle (a Buccafé! gyakran inkább aranyos, mint vicces), de a karakterek itt is nagyon kedvelhetőek, ráadásul szintén az alacsony, vörös hajú lány és a sztoikus, magas, fekete hajú férfi között bontakozik majd talán valamiféle románc. :3 Bónuszként még a buddhizmusról és a különböző irányzatairól is kapunk némi információt.

Avatar
Risa
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 183
Csatlakozott: 2017.06.23. 20:01
Tartózkodási hely: 井戸の底

Re: Milyen mangát olvasol mostanában?

Hozzászólás Szerző: Risa » 2018.07.21. 08:56

Köszi a kedvcsinálót! <3 These might be relevant to my interests. :lol:
Kép

Avatar
annarancs
Profi
Profi
Hozzászólások: 339
Csatlakozott: 2016.09.03. 00:45
Nem:

Re: Milyen mangát olvasol mostanában?

Hozzászólás Szerző: annarancs » 2018.07.21. 10:48

Szívesen! :) Amint a lustaságom engedi, írok majd még néhányról, bár főleg romantikus shoujo művek maradtak. Talán csak a Gokushufudou lóg ki a tinirománcos vonalból. Ez a manga egy ex-yakuzáról szól, aki új életet kezdett szerelme oldalán, háziemberként (a háziasszony férfi változata - van erre jobb szó? :D) éli boldog mindennapjait, de közben a múltja is utoléri, és ez rengeteg abszurd, komikus helyzethez vezet. xD

Avatar
annarancs
Profi
Profi
Hozzászólások: 339
Csatlakozott: 2016.09.03. 00:45
Nem:

Re: Milyen mangát olvasol mostanában?

Hozzászólás Szerző: annarancs » 2018.08.05. 15:39

Most éppen a Golden Kamuy mangáját olvasom, kb. a lefordított fejezetek 2/3-ánál járok. A tavaszi szezonban futott az anime, és itt a futott tényleg nagyon találó szó, mert olykor eléggé kapkodva dolgozták fel az eseményeket. Kimaradt pl. a főszereplő múltja és a motivációjának kifejtése (még az első részekben kellett volna rá sort keríteni), de Hijikata vagány ügyködését is alaposan megcsonkították az utolsó epizódban, illetve néhány vadászós/gourmet/humoros jelenetet is nélkülöznie kellett az anime nézőinek. A tömörítések ellenére azért tűrhető lett az adaptáció (főleg a szinkronszínészek kiváló munkájának hála), de ahogy az lenni szokott, az eredeti mű jobb (legalábbis nekem jobban tetszik).
Már egy ideje elhagytam az animében feldolgozott fejezeteket, és elég vad a folytatás. :D Rengeteg furcsa szereplő kerül elő, de a már ismertekről is kiderülnek érdekes dolgok. Néhány dolog persze nem változik, így például továbbra is Shiraishi a legjobb poénok forrása/áldozata, illetve Hijikata még mindig az egyik legbadassebb karakter, akivel valaha találkoztam (bónuszként a várakozásoknak megfelelően szemtelenül jóképű volt fiatalon). A történet izgalmas, de a váratlan fordulatok sem tűnnek légből kapottnak. Az altesti humor továbbra is folyamatosan előkerül (a Gintamával is simán felvehetné a versenyt ebből a szempontból), bár az animében már adaptált Professor Penis után nem tudom, mire számítottam. xD Egy-egy bizarrabb jelenetet is képes még jobban feldobni a mangaka egy jól eltalált kommenttel a fejezet végén. :'D Oh, ha már a fejezetek végénél tartunk, igazán remek munkát végez a fordítócsapat, mindig elmagyarázzák az utolsó oldalon a releváns kifejezéseket, történelmi/irodalmi vonatkozásokat stb.

Avatar
matta
Haladó
Haladó
Hozzászólások: 34
Csatlakozott: 2017.02.16. 15:20
Nem:
Tartózkodási hely: Sp-Bp-Db vonal

Re: Milyen mangát olvasol mostanában?

Hozzászólás Szerző: matta » 2018.09.04. 19:46

Mugen Spiral

Meglehetősen pancser módon, másodszor szaladtam bele.
Bár ismerősnek tűnt, az első pár fejezetet teljes amnéziában olvastam. Annyira élveztem, hogy nem is értettem miért merült a teljes feledés homályába. De aztán jött a felismerés az utolsó fejezetnél. Gyakorlatilag félbe lett hagyva, annak ellenére, hogy ott virít: "final chapter"... na meg az, hogy "completed".
Ez azért is fájt nagyon, mivel direkt olyan mangákat szoktam keresni, amik be vannak fejezve és nem kell egy örökkévalóságig várni, hogy alakuljon valami fejlemény. (Amire ez esetben az esély pontosan zéró).
Ezt csak súlyosbítja, hogy tényleg nagyon tetszett az, ami van belőle.

Az elkövető egyébként Kusanagi Mizuho aki pl. az Akatsuki no Yona-ról lehet ismerős. Az egyik főhős (démon) gyakorlatilag Hak hasonmása. Őt sikerül macskává változtania egy spiritiszta leányzónak és így indul kettejük kapcsolata. Túl sok újdonságot nem kaptam tőle, de nagyon szórakoztató volt, így igazán kár érte.

Ha esetleg más is belefutott hasonlóba, mondjatok pár címet amit érdemes ilyen tekintetben kerülni.
Egyébként arra is kíváncsi lennék, hogy volt-e olyan élményetek, hogy gyakorlatilag teljesen kiesett egy manga és csak pár fejezet után esett le, hogy az már a második kör... (kicsit jobban érezném magam, ha találnék sorstársat :D)

Avatar
annarancs
Profi
Profi
Hozzászólások: 339
Csatlakozott: 2016.09.03. 00:45
Nem:

Re: Milyen mangát olvasol mostanában?

Hozzászólás Szerző: annarancs » 2018.09.04. 22:16

matta írta:Mugen Spiral
Úúúú, ezt én is olvastam anno, amikor az Akatsuki no Yona fejezeteit beérve elővettem a mangaka többi művét, és nagyon sajnáltam, hogy elkaszálták. Még ha nem is a legeredetibb történet, egészen kellemes volt.
Ha viszont a Mugen Spiral tetszett, akkor lenne egy remek ajánlatom ugyanattól a mangakától, ami ráadásul az egyi kedvenc mangám is: NG Life. Ez egy teljes, lezárt történet, ami remekül vegyíti a humort, a drámát és a természetfelettit a románccal. A főszereplő szerintem Kusanagi egyik legjobb karaktere, de a fontosabb mellékszereplők is mind kedvelhetőek. Kb. az egyetlen komolyabb hátrány, amit fel tudok hozni a manga ellen az az, hogy angolul kiadta anno a Tokyopop, így emiatt nincs végig jó minőségű fanfordítás, egyes fejezeteket csak elég gagyi minőségben lehet megtalálni (vagy legalábbis csak úgy lehetett, mikor pár éve olvastam). Egy próbát mindenképp megér! :3

Az velem is előfordul néha, hogy rájövök, egy-egy [főleg shoujo] mangát már elkezdtem valamikor régen... Ennek leginkább az az oka, hogy egyfelől már azelőtt is sokat olvastam, hogy a MAL-ra regisztráltam volna, illetve amikor beértem a lefordított fejezeteket, és huzamosabb ideig nem érkezett új, akkor egyszerűen megfeledkeztem a kevésbé mély benyomást hagyó művekről... :'D

Avatar
Vree
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 393
Csatlakozott: 2006.03.06. 18:21
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Milyen mangát olvasol mostanában?

Hozzászólás Szerző: Vree » 2018.10.04. 12:33


Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 5570
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Milyen mangát olvasol mostanában?

Hozzászólás Szerző: Titkos » 2018.10.05. 03:45

Apropó, a Kissmanga csak engem fogad napok óta ezzel az üzenettel?

"The site is under maintenance. Please come back later."
Kép

Avatar
iskariotes
Nagymester
Nagymester
Hozzászólások: 893
Csatlakozott: 2007.04.11. 10:37
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Springfild, Evergreen Terrace 742

Re: Milyen mangát olvasol mostanában?

Hozzászólás Szerző: iskariotes » 2018.10.07. 18:53

Nálam minden okés, szóval szerintem a hiba a te készülékedben lehet. Vagy már megjavult?
"A barát olyan ellenség, aki még nem támadott meg." /Madagaszkár pingvinjei - Kapitány/
"Semmit sem tenni könnyű - megbocsátani viszont nehéz." /Avatar az utolsó léghajlító - Aang/

Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 5570
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Milyen mangát olvasol mostanában?

Hozzászólás Szerző: Titkos » 2018.10.07. 19:16

iskariotes írta:
2018.10.07. 18:53
Nálam minden okés, szóval szerintem a hiba a te készülékedben lehet. Vagy már megjavult?
Most már nekem is jó, köszi, átmeneti hülyéskedés lehetett az ő részükön. :)
Kép

Avatar
SaiyaGin
Újonc
Újonc
Hozzászólások: 6
Csatlakozott: 2018.10.25. 19:50
Nem: Férfi
Kapcsolat:

Re: Milyen mangát olvasol mostanában?

Hozzászólás Szerző: SaiyaGin » 2018.10.28. 19:37

Toppu GP
Fujishima Kousuke autók és motorkerékpárok iránti szeretetéről a korábbi mangái miatt már tudtam, így csak kicsit lepett meg, hogy nemrég belekezdett egy új műbe, amely a motorversenyzésről szól. Főszereplőnk, Toppu, még csak most kezdte a motorozást, de az, hogy a különlegesen jó megfigyelőképességű fiú már hosszabb ideje követi a junior kategóriákban sikeres szomszéd lány (=waifu) pályáját, sokat segít abban, hogy amikor életében először próbát tesz egy kétkerekű járgánnyal, ügyesnek bizonyuljon és ő is versenyzői karrierbe kezdjen.
A rajzolás nagyszerű, a versenyek izgalmasak, a műszaki részletekben való elmélyülés pedig érezhetővé teszi Fujishima masinák iránti rajongását. A szereplők viszont... Eddig 8 fejezetet olvastam, de alig tudtunk meg valamit a főszereplőkről, és már meg is jelent az első rivális. Azért mindenképpen folytatni fogom.

Avatar
Vree
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 393
Csatlakozott: 2006.03.06. 18:21
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Milyen mangát olvasol mostanában?

Hozzászólás Szerző: Vree » 2018.11.03. 15:42

A Witch's Printing Office 8.9/10
Ha már a mangakák az otaku élményeiket használják fel, nem bánnám a szokásos nyomi hős helyett többen tennék azt,mint a fenti mű írója. xD

Két terminusban össze is lehet foglalni: con + fantasy. Elvileg isekai ez is delényegtelen, a sztori csak enyi: az otaku lány másik világba kerülve varázstárgy vásárok szervezésével és varázskönyvek nyomtatásával találállást magának, amik során nagy hasznát veszi a saját manga és con tapasztalatainak is,lényegében ezek szervezésének/előállításának összes buktatója előkerül,csak fantasysítve.

Igazából mást nem is tudok mondani, nagyobb plot vázi nincs, de aki szeret szakmai titkokrólolvasni, mint én, az rengeteg infót megtanulhat a nyomdaiparról,és az összejövetel-szervezésről.

Avatar
matta
Haladó
Haladó
Hozzászólások: 34
Csatlakozott: 2017.02.16. 15:20
Nem:
Tartózkodási hely: Sp-Bp-Db vonal

Re: Milyen mangát olvasol mostanában?

Hozzászólás Szerző: matta » 2018.11.16. 19:52

annarancs írta:
2018.09.04. 22:16
NG Life.
Köszönet az ajánlásért :) Most értem a végére és kellemes időtöltés volt.
Korábban is néztem már, de a leírásokban szereplő "gender-bender" miatt magamtól biztosan nem kezdtem volna bele.
Az elején aggódtam is kicsit, hogy ez lesz a fő téma és annyi, de szerencsére nem így lett!
Ez inkább egy trükkös eszköz volt arra, hogy főhősünknek legyen esélye "elszakadni a múlttól".
A vége felé néha kicsit fárasztónak éreztem de alapvetően sugározza a pozitív hangulatot, emiatt remekül kikapcsolt.
Ezért is gondoltam adok róla visszajelzést itt a fórumon.

Avatar
annarancs
Profi
Profi
Hozzászólások: 339
Csatlakozott: 2016.09.03. 00:45
Nem:

Re: Milyen mangát olvasol mostanában?

Hozzászólás Szerző: annarancs » 2018.11.16. 22:20

Örülök, hogy tetszett. :) Ha továbbra is befejezett shoujo mangákat keresel, a Tokyo Crazy Paradise lenne a következő ajánlatom, ami a Skip Beat mangakájának egy korábbi műve. A gender bender címke itt is szinte csak dísz, a történet és a karakterek jók, szóval érdemes belenézni, ha még nem olvastad. :D

Androsama
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 147
Csatlakozott: 2014.07.12. 09:14
Nem:
Tartózkodási hely: Amestris
Kapcsolat:

Re: Milyen mangát olvasol mostanában?

Hozzászólás Szerző: Androsama » 2018.11.22. 08:34

Ranma 1/2

Még az animét is jelenleg nézem, de a mangát is olvasom. És eszméletlen az egész! Bár az animében jó sok mindent megváltoztattak, de nem érdekel, a manga az igazi. Takahashi-senseinek nagyon jó kis perverz és morbid humora van, amit az ember ki sem nézne belőle. A karakterek eszméletlenül jó, a történet olvastatja magát (négy nap alatt hét kötetet végigolvastam, ami nem semmi nálam), a rajzolás pedig nekem tetszetős, azonnal felismerhető a sensei stílusa. Valamivel jobb még az animénél is, mert itt több dolog kiderül, nincs egy rakás esemény kivágva, vagy megkurtítva. Az abszolút kedvencem még mindig Ryoga, de Nabikit is bírom. És persze Ranmát és Akanét is szeretem. Szegény Ranma akkor is szív, ha éppen nem csinált semmit. Tatewaki és Kodachi idegesítőek, Shampoo cuki (főleg cicaként), és már megjelent Happosai is, akit nem szeretek. Amúgy nem értem, miért poénos, ha az öreg mesterek mindig perverz bugyitolvajok. Az ilyen kissé már unalmas a sokadik eset után. Mindegy.

Aki még nem olvasta, mindenképpen tegye meg, mert kár kihagyni ezt a jó hosszú mangát. ::japtoun:: ::japtoun:: ::japtoun::

Megjegyzés: Akinek nem menne a Kissmanga, az olvasson Mangago, vagy Foxmanga oldalakon! Én előbbit használom évek óta és semmi gond vele. Mivel a Kissmanga a Kissanime kistestvére, így vannak vele gondok. Plusz ki kell rajta kapcsolni az Adblock-ot, ami miatt én már kaptam ronda vírust a gépemre.
"Az élethez életet kell áldozni"

(Envy - Fullmetal Alchemist)

Kép

Avatar
pintergreg
Gyakorlott
Gyakorlott
Hozzászólások: 88
Csatlakozott: 2017.04.11. 21:04
Nem: Férfi

Re: Milyen mangát olvasol mostanában?

Hozzászólás Szerző: pintergreg » 2018.11.24. 10:44

Beértem a Gin no Saji-t. Ezt is mint több dolgot, csak az anime által lefedett résztől kezdtem olvasni. A második év elég összecsapott, de a vizsgák körüli rész újra jó lett. Hachi apjának jeleneteit nagyon bírom, remélem fog még szerepelni. Vajon mikor és miképp ér véget a sztori? :roll:
"If you immediately know the candlelight is fire, then the meal was cooked a long time ago." | MAL

Avatar
Vree
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 393
Csatlakozott: 2006.03.06. 18:21
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Milyen mangát olvasol mostanában?

Hozzászólás Szerző: Vree » 2018.12.07. 10:59

Marry Grave - 8.1/10

A sok isekai "mindent a videojátékokbólt tanultam" szemét között felüdülés néha egy "valódibb" fantasy.
A Trigunhoz hasonlít sok szempontból, a főhős Vash-szeru kedves, naívan jószándékú, kétbalkezes, de akcióban verhetetlen karakter, aki az elhunyt feleség koporsóját cipeli a hátán, hogy alkalmasint majd felélessze...Az ehhez szükséges varázsige hozzátevőinek gyűjtésén ügyködve kerül kalandból kalandba.
Legjobbak a flashback részek, amikből kiderül, hogy asszonypajti kb. tízszeresen akkora badass volt, mint hősünk... xD

Magyon tetszik a mágiarendszer. Kicsit beleklisésedtünk (ismétcsak a videojátékok átka,lásd fenn) egy ötlettelen sztenderdbe, ahol van egy örökletes mágikus tehetség, aztán tanulással megszerezhető mágus karakterosztály, és a továbbiakban egy hosszú listáról választja ki a caster a paszentos igét, amíg a mana ki nem fogy.
Az MG-ben ez úgy működik, hogy bárki varázsolhat, de megfelelő hozzátevő (komponens/reagens) kell hozzá - az emberek nem természetadottan mágikus lények, így igazából máslények belsőmágiáját kölcsönzik/lopják el varázsláskor. Minden ilyen komponens begyűjtése külön küldetés, hol talál az átlag pacák egy sellőt, tündért, szalamandrát és veszi rá, hogy adja át a kellő fogát, hajszálát, pikkelyét...?És itt vannak a közismert csapdát rejtő mágikus növények is,mint a mandragóra.
Ami szép ebben, hogy ez nem úgy megy, hogy van a tűzgolyó,és azt minden mágus alapból ismeri. Nem. Minden egyes szereplő azt használ, amit sikerült találnia. Így egészen szokatlan, egyedi kombókra építő kakakterek is lehetségessé válnak, ami remek.

Art tízből tízes.

Kicsit talán a történet súlytalansága zavarhat,Míg ugye a Trigun elég komoly morális dilemmákkal szembesíti a nézőt, addig Riseman Sawyer (egyénként nem rossz név) fajsúlytalan marad - naív, kedves, buta, és kb. meg is marad ennyiben.
Ennek ellenére a történet elfogadhatóan szórakoztat, és tetszett, hogy gyakran amikor azt gondoltam magamban,hogy "de klassz lenne, ha X történne, kár hogy nem fog" - akkor meglépi azt. Persze ez szubjektív.

Válasz küldése