Offtopic

Minden, ami nem illik máshova. A szabályok itt is érvényesek.
Avatar
Ricz
Veterán
Veterán
Hozzászólások: 713
Csatlakozott: 2016.12.24. 01:12
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: sajnos a Föld nevű bolygón
Kapcsolat:

Re: Offtopic

Hozzászólás Szerző: Ricz » 2019.05.16. 09:11

Hoztam egy listázatlan videót nektek úgy az influencer jelenségről, meg a hazai videós szcénának... hát, hogy is mondjam... mentális állapotáról?

Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 5675
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Offtopic

Hozzászólás Szerző: Titkos » 2019.05.16. 18:02

Ricz írta:
2019.05.16. 09:11
Hoztam egy listázatlan videót nektek úgy az influencer jelenségről, meg a hazai videós szcénának... hát, hogy is mondjam... mentális állapotáról?
10/10-es Otherworld minőség, jó lett és olyan sokat én sem tudok hozzátenni, mert kb. mindent elmondott erről. :) De azért pár gondolat:

1. Nem értem, miért nem listázott a videó, semmi konkrétumot nem említ benne (személyt, csatornát), mondta is, hogy direkt nem, mert különben rákennék, hogy ő is rantel. Ő magáról a jelenségről, trendről beszél, ezért "beperelni", vagy megtámadni nem lehet, akinek meg az is fáj, hogy így általánosságban beszél a dologról, az így járt.

2. Azért ezen az "influencer" dolgon nem kell szerintem ennyire kiborulni, gyakorlatilag ennek a jelentése kb. megegyezik azzal, ami kereskedelmi tévékben a "celeb": önmagától értéket előállítani képtelen szerencsétlen, akinek csak az maradt, hogy botrányokat okoz, rantel, stb., mert egyedül ezzel tud kitűnni a tömegből. Az már tényleg ijesztőbb, hogy ezekre sokan még fel is néznek (lásd amit említett, hogy a mai fiatalok nem tudom hány százaléka szeretne ilyen lenni...), na de az igénytelen szarságok is sajnos meg szokták találni a saját nézőközönségüket, most ezzel nem lehet mit csinálni. Otherworld (bocs, nem tudom, épp melyikük beszélt, nem ismerem őket névről, annyira igaz volt, amit mondott, hogy náluk nem a személyre épül a tartalom, hogy ez az én postomban most főleg kitűnik, azt sem tudom hányan vannak, hogy hívják őket, stb., pedig már követem a csatornát egy ideje XD) inkább azért csalódott ebben, ahogy a szövegéből kivettem, mert ő remélte, hogy itt most más lesz, itt nem fog megtörténni az, amit anno a TV-ben, hogy előretört a trash és leuralta magának a nézettség nagy részét, stb-stb., dehát na, megtörtént. ^^" Mondjuk azt kissé ilyen mesébe illő is elképzelni, hogy "majd a YT-n csak igényes videó lesz", elvégre ha könyvből van ponyva, filmekből szar B-filmek, akkor YT videókból is nyilván lesz ugyanígy egy igénytelen réteg. De azért az is túlzás volt, amit ő említett, hogy felsorolt kb. három csatornát, ami szerinte jó/nézhető, a többi meg mind szar. (Igaz, nem konkretizálta, hogy most gamer csatornákra gondolt, vagy úgy az egész magyar YT-re?) A kommentekben írtak is neki nem egy ellenpéldát, amik bőven túlmutatnak az ilyen Molnár Krisztián, Szabyest és hasonló fazonok videóin. Szóval na, vannak azért igényes videók is, csak ahogy mondta, nem mindig azok a legnépszerűbbek, ezért azokba kevesebben botlanak bele.

Btw, Éjjeli Vakondot pl. itt is említették a videó alatt, mint ellenpéldát, ehhez képest nézd meg, hogy hány feliratkozója van. Pedig nem szarabb, mint a 100.000 feliratkozós fazonok, sőt, épp csak ő a maga nyugis tempójában csinálja a videóit, van, hogy háromhavonta mindössze egyet. Ez sajnos elég ahhoz, hogy ne legyen ott a legismertebbek között, mert ez az egész YT mára valami olyasmi lett, ami félúton áll a munka és a verseny között. Ha naponta/hetente nem töltesz fel videót, lehetsz akármilyen jó, egyszerűen nem fognak követni, vagy csak pár elszánt fan, mert a többségnek nem az igényesen összerakott tartalom a lényeg, hanem hogy napi/heti adagban tolják magukba a "narkót", amit X vagy Y vlogger biztosít számukra. Hogy az a "kokó" hány szazalékban "porcukor", már mellékes, csak legyen valami, amit szívhatnak. :dirr:

De ha már gamer videók: Hearthstone témában pl. tök random akadtam rá a "Zone játszik" nevű csatornára, de a fazon egyből megfogott, hihetetlen módon eltér a stílusa az átlag HS-esektől (akár amcsi, akár más magyar HS videósokkal hasonlítom össze), ugyanis nem az van, hogy ha kell, ha nem, dicséri a játékot, meg azon röhög, amikor az RNG szándékosan megszívatja sokadjára is, hanem épp úgy gyárt róla tartalmat, hogy a játék hibáit is megemlíti, de ezzel együtt naponta játszik vele és tölt fel róla videót, hónap elején csinál egy összesítést, hogy milyen deckekkel éri meg jelenleg ranked-ezni, a heti brawlt pár órával hamarabb szállítja, mint ahogy egyáltalán a játékba berakják, mert amerikai szerveres accountja is van, stb-stb. Ehhez képes tudod hány feliratkozója van? 2000 sincs. Pedig távolról sem szar a csatornája, sőt, csak amikor ugyanezt egyszer meg is kérdezték tőle, elmagyarázta, hogy szerinte az ő stílusa inkább a 20-30+ osokat fogja meg, nem csinál a videóiban hülye bevágásokat, nem nyomat mémeket, stb. (Helyette van saját szóbeli humora, ami amennyire fárasztó, annyira zseniális helyenként, pl. a "Quartermaster = Negyedmester" hülye beszólása még így hónapokkal később is eszembe jut... XDDD)

Szóval ezzel sajnos nem lehet mit csinálni, aki jobban nyomatja magát, az lesz a népszerűbb, azt többen nézik, azt jobban felkapják. (Bár megjegyzem, a YouTube ajánló algoritmusa igen jól működik, jellemzően tényleg olyanokat rak be nekem ajánlásba, amik tényleg stílusomba vágnak, szóval én ezekről az "influencerekről" pl. nem is hallanék, ha mások nem mondanák, hogy léteznek, illetve ha kíváncsiságból nem kerestem volna rá egyikre-másikra. :D Szóval engem pl. annyira nem zavarnak, mert szerencsére nem másznak a pofámba, akárhányszor YT-zek.)

3. Azonban ha valaki mégis majd' megőrülne tőlük, azoknak szeretettel ajánlom pl. ezt a csatornát, az Otherworlddel szemben ez a fazon ugyanis konkrétan név szerint megemlíti mindig, hogy épp melyik magyar YT videós csinált valami igénytelen gagyit és részletesen ki is elemzi. XD Mondhatnánk úgy is, hogy bár a "betegséget" nem gyógyítja, ellenben a "tüneteket" elég jól kezeli. XD Egyik videójában pl. még el is látogatott az egyik ilyen fazon "koncertjére", hogy aztán ott a helyszínen próbálja meg bekiabálva trollkodni az ipsét, szóval elhivatottságára nem lehet panasz. :lol:

4. Így a végére még két gondolat. XD

-Azért kissé erősnek érzem, amikor mindig külön kihangsúlyozzák, hogy "a magyar Youtube ilyen-olyan szar", nekem ne mondja senki, hogy pl. Amerikába nem létezik mondjuk egy "redneck Molnár Krisztián", aki hasonló stílusban ugyanazt tolja, amit az itthoni megfelelője... XD Csak azokról valószínűleg nem tudunk. XD

-Azért engem most már tényleg érdekelne, hogy mennyit lehet ezzel keresni. :D Na nem azért, hogy én is beálljak a sorba hülyét csinálni magamból online, de ugye konkrét összegeket soha nem hallunk, csak azt látjuk, hogy egyszer Szirmai azt nyilatkozza, hogy "á, még én sem kerestem vele annyit, hogy pusztán ebből meg tudjak élni", más meg azt mondja, hogy ebből fedezi a rezsit, az ételt-italt, a szórakozását és még nyaralni is futja belőle. :lol: Szóval lehet emlegettem ezt már, de úgy kíváncsiságból megnéznék valami "YT árlapot", hogy hány feliratkozó hány forint... XD Már csak azért is, mert ugye nem mindegy, hogy pl. Szabyest a Fantának 10-20, vagy több száz ezerért adja-e el a lelkét, utóbbi azért érthetőbb lenne... :lol:

5. Illetve egy gondolat így megragadt bennem. Otherworld említette, hogy őt nem is az zavarja annyira abban, hogy a fiatalok hány százaléka akar influencer lenni, hogy "úristen, mivé lett a világ???", hanem szimplán az ijeszti meg, hogy "emberek tömegei végeznék munka helyett azt, hogy egy kamerába dumálnak, majd ezért pénzt kapnak". Ööö...ebben mi a meglepő? :D Vagy van ember, aki inkább járna be dolgozni napi szinten hajnalban valami hülye főnök mellé, mint hogy ezt csinálja? :D Nyilván ez egy könnyebb munka, mint kb. bármi, akkor meg sokan fogják ezt választani. Csak ugye közben hülyét kell magadból csinálnod, ki kell teregetned a magánéletedet, bele kell menned hülye online vitákba, aztán azokról is videót csinálni, a cégek szponzorálásáért cserébe hol a Mekis kajákról, hol a Fantáról kell azt hazudnod, hogy tök jó és egészséges, stb-stb., de ha mindezek nem lennének, lehet már én is holnap indítanám az "influencer csatornámat". :lol: Na, de viccen kívül, tényleg nem értettem, hogy Otherworld ezen miért lepődött meg ennyire, vagy lehet akkor én értettem félre valamit. Amcsiban a Nostalgia Critic pl. pont ezt csinálta, alapból valami autógyárban vagy hol húzta az igát, aztán mihelyt kiderült, hogy vevőek rá az emberek, mint vlogger, kb. egyből dobbantott. Oké, az ő videóiban marha sok munka van, szal ő távolról sem ez az "influencer-szint", csak én pl. nála sem lepődtem meg azon, hogy "mi a franc, hogy-hogy inkább ezt választotta???", szal nem értem, hogy Otherék ezzel mit akartak mondani. (Hacsak azt nem, hogy valakinek annyira nincsenek ambíciói, hogy számára ennyiből állna az élet és az "influencerkedésen" túl mást nem is akarna csinálni, na de akkor itt nem a YouTube a hibás, valszeg ennyi az adott ember igényszintje.)
Kép

Avatar
Ricz
Veterán
Veterán
Hozzászólások: 713
Csatlakozott: 2016.12.24. 01:12
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: sajnos a Föld nevű bolygón
Kapcsolat:

Re: Offtopic

Hozzászólás Szerző: Ricz » 2019.05.16. 19:13

Titkos írta:
2019.05.16. 18:02
1. Nem értem, miért nem listázott a videó, semmi konkrétumot nem említ benne (személyt, csatornát), mondta is, hogy direkt nem, mert különben rákennék, hogy ő is rantel. Ő magáról a jelenségről, trendről beszél, ezért "beperelni", vagy megtámadni nem lehet, akinek meg az is fáj, hogy így általánosságban beszél a dologról, az így járt.
Erre tudok válaszolni: kísérleti. A tegnapi QnA-ban mondta el, hogy tart a visszhangjától, de muszáj volt kiadnia magából. Ennek ellenére megemlít eseteket általánosságban fogalmazva, de azért jól kivehetően pl. kikről van szó. Pl. FanMadeMaker Marciról, akit aki ismer, az tudja, hogy igazából a gyerek csak egy figyelemhiányos kölök, aki az otthonit kompenzálja ezzel. Az ő rantjét láttam, és konkrétan röhögtem azon, amikor betámadta Zoly-t azzal, hogy"felrúgna egy 8 éves gyereket, mert az nem köszönt vissza". A dolog nagyon nem ez, de sikerült ilyennek tálalnia. Egyfelől példaként van az, hogy az a gyerek vele egy lépcsőházban lakik, és annyi sincs benne, hogy legalább tudja, hogy ki a szomszédja. (Csak példaként, a mi lépcsőházunkban van 16 lakás, mindenki köszön mindenkinek, akár tényleges lakó, vagy valakinek a családja jön látogatóba. Valamint nálunk van ilyen szomszédprogram lépcsőházakban a "Déli Lakótelepen", ahol a 4 emeletes sorházak és a 8-10 emeletes tömbök vannak, miután a panelprogramok idején a felújítások alatt többekhez is betörtek, és rengeteg az idős lakó.) A másik meg az, ami tényleg egy probléma, hogy sokan köszönni sem képesek rendesen. Ezt bármelyik munkahelyen, akár egy kisboltban is tapasztalja az ember Budapesten. (Többször is figyeltem, szó nélkül bejön mondjuk a Manna ABC-be, nem köszön, megy levesz a polcról, odaáll a pulthoz, még mindig nem köszön, fizet és megy. És akkor még ne említsük azt, amikor random munkatárs jön valami feladattal, nem köszön, de már önti ki magából, hogy mit akar.)
Titkos írta:
2019.05.16. 18:02
2. Azért ezen az "influencer" dolgon nem kell szerintem ennyire kiborulni, gyakorlatilag ennek a jelentése kb. megegyezik azzal, ami kereskedelmi tévékben a "celeb": önmagától értéket előállítani képtelen szerencsétlen, akinek csak az maradt, hogy botrányokat okoz, rantel, stb., mert egyedül ezzel tud kitűnni a tömegből.
Én alatta azt kommentáltam, hogy olyanok ezek az influenszerek, mint a japán idolok. Termékek, akik termékeket adnak el. Mert egyértelműen kell valaki, aki szponzorálja akár Szabyestet vagy Paul Logant, de azért annyira nem feltétlenül muszáj, mert ugye a másik végen ott van a Proli Bambi vagy Molnár Krisztián, akik saját lábon állnak meg. Az, hogy mit várhatsz egy influenszertől, az kiszámíthatatlan szinte, hiszen épp a pillanatnyi fejlövésétől függ, míg az idol dolog azért tud menni rendesen, mert szigorú keretek közé van szorítva, szervezett a rá épülő ipar.
Az más kérdés, hogy a támogatás révén celeb státuszt kapnak, de azok elődei voltak ezek a fiúbandák, mint a Pet Shop Boys, Shygys, Picasso Branch meg mit tudom én mi. Olyan emberek, akik kurvának álltak, termékké lettek, csak az influenszer olyan vállalati termék, aminek a feladata a reklámozás és a figyelem saját magán tartása. Ami nagyon egyszerű a bulvárra éhező tinik esetében, akiknek a szórakozása régen a Mónika Show volt, most meg ez.
Röviden: ebben a tekintetben igazad van, nem különbek, ellenben a forma és a közeg változik, és tulajdonképpen egy alkotói platformra fosnak alkotásnak nevezett nagy büdös nullákat, felhígítva a közeget és a tartalmat.
Titkos írta:
2019.05.16. 18:02
Az már tényleg ijesztőbb, hogy ezekre sokan még fel is néznek (lásd amit említett, hogy a mai fiatalok nem tudom hány százaléka szeretne ilyen lenni...), na de az igénytelen szarságok is sajnos meg szokták találni a saját nézőközönségüket, most ezzel nem lehet mit csinálni. Otherworld [...] inkább azért csalódott ebben, ahogy a szövegéből kivettem, mert ő remélte, hogy itt most más lesz, itt nem fog megtörténni az, amit anno a TV-ben, hogy előretört a trash és leuralta magának a nézettség nagy részét, stb-stb., dehát na, megtörtént. ^^" Mondjuk azt kissé ilyen mesébe illő is elképzelni, hogy "majd a YT-n csak igényes videó lesz", elvégre ha könyvből van ponyva, filmekből szar B-filmek, akkor YT videókból is nyilván lesz ugyanígy egy igénytelen réteg. De azért az is túlzás volt, amit ő említett, hogy felsorolt kb. három csatornát, ami szerinte jó/nézhető, a többi meg mind szar. (Igaz, nem konkretizálta, hogy most gamer csatornákra gondolt, vagy úgy az egész magyar YT-re?) A kommentekben írtak is neki nem egy ellenpéldát, amik bőven túlmutatnak az ilyen Molnár Krisztián, Szabyest és hasonló fazonok videóin. Szóval na, vannak azért igényes videók is, csak ahogy mondta, nem mindig azok a legnépszerűbbek, ezért azokba kevesebben botlanak bele.
Igen, elég naiv gondolat volt ezt remélni, de hát a televíziózást lassan kiváltja a streaming szolgáltatás, és ide tartozik a YouTube is. A TV ezt úgy próbálja megoldani, hogy botrányos műsorokat generál magának, ahogy egykor a rádióműsorok esetében is elfordul a TV megjelenésekor. Most ez megy végbe megint: harc a fennmaradásért, csak épp senki se lesz ennek a győztese, mert egyiknél a kényelmi szempont erősebben szól. Vagy kicsiben: ha előkapod az egyelőre még friss Animagazint (márcusi szám volt asszem), akkor ott a fansub töriben ugyanezt fogod látni: ahogy mainstream lett az anime, rengeteg csapat alakult, felhígult az egész közeg, probléma problémát szült, aztán azzal, hogy a nagy zászlóshajók kivesztek (mint a Bleach, Naruto), és inkább mindig van egy AOTS dolog, amit felhype-olnak, arra tuti lesz mindig 7-8 fordító, az más kérdés, hogy ebből 2-3 csapat (vagy csapat-összefogás), de a többi indás speeder, az holt ziher.
Amúgy nem csak a gamer csatornákról, hanem úgy en block a magyar YT-ról mondott véleményt, mert vannak olyan szegmensei, amelyekben ráismerni egyikre-másikra. És én mondjuk ezt úgy teszem, hogy be lettem addolva a Magyar Youtuberes csoportba fészen, holott te aztán tudod, hogy mennyire lelkes videókészítő vagyok. xD
Titkos írta:
2019.05.16. 18:02
Szóval ezzel sajnos nem lehet mit csinálni, aki jobban nyomatja magát, az lesz a népszerűbb, azt többen nézik, azt jobban felkapják. (Bár megjegyzem, a YouTube ajánló algoritmusa igen jól működik, jellemzően tényleg olyanokat rak be nekem ajánlásba, amik tényleg stílusomba vágnak, szóval én ezekről az "influencerekről" pl. nem is hallanék, ha mások nem mondanák, hogy léteznek, illetve ha kíváncsiságból nem kerestem volna rá egyikre-másikra. :D Szóval engem pl. annyira nem zavarnak, mert szerencsére nem másznak a pofámba, akárhányszor YT-zek.)
Ahhoz képest nekem egyszer-egyszer feltűnnek valami miatt (gondolom a videócímkézéseknek van hozzá köze), de inkább azt szoktam látni, hogy mit szerencsétlenkednek a már említett frászbúk csoportban.
Titkos írta:
2019.05.16. 18:02
3. Azonban ha valaki mégis majd' megőrülne tőlük, azoknak szeretettel ajánlom pl. ezt a csatornát, az Otherworlddel szemben ez a fazon ugyanis konkrétan név szerint megemlíti mindig, hogy épp melyik magyar YT videós csinált valami igénytelen gagyit és részletesen ki is elemzi. XD Mondhatnánk úgy is, hogy bár a "betegséget" nem gyógyítja, ellenben a "tüneteket" elég jól kezeli. XD Egyik videójában pl. még el is látogatott az egyik ilyen fazon "koncertjére", hogy aztán ott a helyszínen próbálja meg bekiabálva trollkodni az ipsét, szóval elhivatottságára nem lehet panasz. :lol:
Ja, őt mindig emlegetik a Beszélgessünk sorozatuk alatt, hogy "nézik-e?" (nem, de tudnak róla), engem meg egyáltalán nem érdekelt, mivel ösztönösen tartózkodom attól, amit túlhype-olnak, és nem képesek egy normális ajánlót adni, hogy ugyan miért is éri meg nézni. És maradok is ennél. Annyit nem érdekel ez az influenszer szarság, de jót mosolyogva fogom kortyolni a teámat, amikor a GVH izzítja az új politikáját velük szemben, hogy ha basznak feltüntetni a bármilyen formában (pénz, ajándék, bónusz szolgáltatás stb.) szponzorált tartalmat, akkor meg a tavalyi bevétel 10%-át is elérő bírság nekik is és a hirdetőnek is. (A Pesti Ügyvédben olvastam erről.)
Titkos írta:
2019.05.16. 18:02
-Azért kissé erősnek érzem, amikor mindig külön kihangsúlyozzák, hogy "a magyar Youtube ilyen-olyan szar", nekem ne mondja senki, hogy pl. Amerikába nem létezik mondjuk egy "redneck Molnár Krisztián", aki hasonló stílusban ugyanazt tolja, amit az itthoni megfelelője... XD Csak azokról valószínűleg nem tudunk. XD
Kimondtad a lényeget: nem tudunk róluk. Pedig vannak, lásd Paul Logan és a testvére példának, aki elég hírhedt lett az aokigaharai videójával. Nem keressük őket, nem hallunk róluk kifejezetten, csak a hírekből, mert nem nézzük. Szóval, elfogadom, hogy kiemeli a magyar szcénát, hiszen ez van előttünk a tálcán. Többek közt azért is, mert az algoritmus, ha nem tanítod meg rá a nézői szokásaiddal, a maygar tartalmat fogja neked preferáltatni.
Titkos írta:
2019.05.16. 18:02
Azért engem most már tényleg érdekelne, hogy mennyit lehet ezzel keresni. :D Na nem azért, hogy én is beálljak a sorba hülyét csinálni magamból online, de ugye konkrét összegeket soha nem hallunk, csak azt látjuk, hogy egyszer Szirmai azt nyilatkozza, hogy "á, még én sem kerestem vele annyit, hogy pusztán ebből meg tudjak élni", más meg azt mondja, hogy ebből fedezi a rezsit, az ételt-italt, a szórakozását és még nyaralni is futja belőle. :lol: Szóval lehet emlegettem ezt már, de úgy kíváncsiságból megnéznék valami "YT árlapot", hogy hány feliratkozó hány forint... XD Már csak azért is, mert ugye nem mindegy, hogy pl. Szabyest a Fantának 10-20, vagy több száz ezerért adja-e el a lelkét, utóbbi azért érthetőbb lenne... :lol:
Tudja a franc. Főleg, hogy ott a monetizáció. Ahhoz, hogy azt elérd, a tudtommal most kell úgy 10 ezer feliratkozó. De lehet 5 ezer, passz. Na ennyire érdekel. De azt tudom, hogy már nem akárkinek engedik a monetizálhatóságot és a partnerprogramot.
Titkos írta:
2019.05.16. 18:02
5. Illetve egy gondolat így megragadt bennem. Otherworld említette, hogy őt nem is az zavarja annyira abban, hogy a fiatalok hány százaléka akar influencer lenni, hogy "úristen, mivé lett a világ???", hanem szimplán az ijeszti meg, hogy "emberek tömegei végeznék munka helyett azt, hogy egy kamerába dumálnak, majd ezért pénzt kapnak". Ööö...ebben mi a meglepő? :D Vagy van ember, aki inkább járna be dolgozni napi szinten hajnalban valami hülye főnök mellé, mint hogy ezt csinálja? :D Nyilván ez egy könnyebb munka, mint kb. bármi, akkor meg sokan fogják ezt választani. Csak ugye közben hülyét kell magadból csinálnod, ki kell teregetned a magánéletedet, bele kell menned hülye online vitákba, aztán azokról is videót csinálni, a cégek szponzorálásáért cserébe hol a Mekis kajákról, hol a Fantáról kell azt hazudnod, hogy tök jó és egészséges, stb-stb., de ha mindezek nem lennének, lehet már én is holnap indítanám az "influencer csatornámat". :lol: Na, de viccen kívül, tényleg nem értettem, hogy Otherworld ezen miért lepődött meg ennyire, vagy lehet akkor én értettem félre valamit. Amcsiban a Nostalgia Critic pl. pont ezt csinálta, alapból valami autógyárban vagy hol húzta az igát, aztán mihelyt kiderült, hogy vevőek rá az emberek, mint vlogger, kb. egyből dobbantott. Oké, az ő videóiban marha sok munka van, szal ő távolról sem ez az "influencer-szint", csak én pl. nála sem lepődtem meg azon, hogy "mi a franc, hogy-hogy inkább ezt választotta???", szal nem értem, hogy Otherék ezzel mit akartak mondani. (Hacsak azt nem, hogy valakinek annyira nincsenek ambíciói, hogy számára ennyiből állna az élet és az "influencerkedésen" túl mást nem is akarna csinálni, na de akkor itt nem a YouTube a hibás, valszeg ennyi az adott ember igényszintje.)
Kiemeli azért azt, hogy ez ugyanaz, hogy űrhajós meg rocksztár szeretne valaki lenni, de azért ezek a vágyaik mennyieknek teljesültek úgy ténylegesen is. Szóval, nem ezen lepődik meg, hanem azon, hogy ehhez tulajdonképpen semmit se kell tenniük, és össze tudják hozni, frankón minimális erőfeszítéssel. "És kész, megvan az álmom! Anélkül, hogy megdolgoztam volna érte!" Na ezért félelmetes igazából, mert azért egy rocksztárnál ki kell tanulnod legalább egy hangszert, a bundokat, fogásokat, hangszinteket, ritmusérzék, meg kutyafasza, az űrhajósprogramokról pedig ne beszéljünk, ott van példának az Armageddon, ami szerint könnyebb egy csapat olajfúró-mestert kiképezni asztronautának, mint az asztronautákat megtanítani fúrni. xD Hogy egy másik haverom szavajárásával éljek: "Ez nagybetűs retardáció." A Youtube meg ugyanúgy hibás, hiszen lehetőséget teremt erre, és zokszó nélkül teszi, hiszen neki ebből van bevétele, illetve amíg nincs valami ordenáré durva backslash belőle, nem is lép fel, de akkor inkább tünetet kezel azzal, hogy a kérdéses tartalmat eltávolítja, és kiad egy közleményt, hogy "hoppácska, bocsika".

NC legalább tett érte, fejlődött valamit, meg ha van is mellényúlása, azért a reklámozás tényleg valami hasznosra terjed ki, a videók végén ott a "charity shout out" a legtöbbször, szóval, neki legalább ennyivel is van valami haszna, miközben Dollar Shave Clubot reklámoz (borotválkozókészlet), meg stamps.comot (mert az amcsik már ahhoz is lusták, hogy a postán sorba álljanak a levelek felbélyegzéséhez), vagy NordVPN/ExpressVPN-t (internetbiztonság és adatvédelem, mert thx Ajit Pai, you slur mofo).

Amúgy ez a hang kifejezetten Zolyé, és ő nyilatkozik. Rajta kívül Kinson és Daneeca csinál még videókat már, a munka oroszlánrészét amúgy Zoly viszi el a vállán. ... ... Hrm... Vajon honnan ismerős ez a motívum? *ránéz a saját fansub oldalára* Tényleg nem vágom...

Avatar
iskariotes
Nagymester
Nagymester
Hozzászólások: 958
Csatlakozott: 2007.04.11. 10:37
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Springfild, Evergreen Terrace 742

Re: Offtopic

Hozzászólás Szerző: iskariotes » 2019.05.16. 20:02

Azért, hogy valakit kövessenek kell egy-két feltétel. Például olyan tartalmat állítson elő ami másoknak elnyeri a tetszését és azt rendszeresen el is készíti lehetőleg jó minőségben. Sokan szeretnének "véleményvezérek" lenni, de elkell fogadni, hogy az rengeteg munkával jár. Lehet azt mondnai, hogy csak egy kamerába kell beszélni, de azért nem így müködik.

Amikor már sok követőd van és pénzt is kapsz akkor már könnyű, de bele vágni a dologba és elkezdeni 0 követővel azért az nem könnyű. Kérdés ki mennyi ideig folytatja még mielőtt befutna úgy istenigazából? És hányak vanak olyanok akik csak tervezgetik, de végül soha nem lépik meg?

Lehet azt mondani, hogy trash amit készítenek, de mégis mit készítsenek? Nincs mögöttük egy komplett írói gárda meg mondjuk 60 évnyi televiziós tudás meg miegymás. Tízen-húszon éves arcok rakják össze a dolgokaikat leginkább audidakta modon tanulva.

Rock zenészeket pedig régen ugyan úgy lenézték, mondván gitárral játszanak. A gitár egy olyan hangszer amit még a szimfonikus zenekarba sem raktak be, mert olyan gáznak tartották. Sőt a legtöbb rockzenész még zenei iskolát sem végeztek el csak úgy elkzedtek pengteni valamit.

"Nincs az hitvány iparos , aki ne azon vitatkoznék, hogy az ő foglalkozása a legkivlóbb." - mondta Montesquieu. Ebből meg az következik, hogy a többeik foglalkozása meg béna.
"A barát olyan ellenség, aki még nem támadott meg." /Madagaszkár pingvinjei - Kapitány/
"Semmit sem tenni könnyű - megbocsátani viszont nehéz." /Avatar az utolsó léghajlító - Aang/

Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 5675
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Offtopic

Hozzászólás Szerző: Titkos » 2019.05.16. 23:19

iskariotes írta:
2019.05.16. 20:02
Azért, hogy valakit kövessenek kell egy-két feltétel. Például olyan tartalmat állítson elő ami másoknak elnyeri a tetszését és azt rendszeresen el is készíti lehetőleg jó minőségben. Sokan szeretnének "véleményvezérek" lenni, de elkell fogadni, hogy az rengeteg munkával jár. Lehet azt mondnai, hogy csak egy kamerába kell beszélni, de azért nem így müködik.
Na igen, csak az a gond, hogy ez az "elnyeri a tetszését" eléggé szubjektív, meg úgy látszik a "jó minőség" is, hiszen pl. a fentebb már említett Molnár Krisztián is összeszedett 61.000 feliratkozót, úgy, hogy gyakorlatilag a videói arról szólnak, hogy bármiféle koncepció nélkül dumál össze-vissza mindenről, a műsor fénypontjai pedig az ún. "bebaszós live-ok", vagyis amikor a kamera előtt hányásig issza magát alkohollal. Ennek szerintem köze nincs a minőségi tartalomhoz, mégis nézik annyian, hogy még "fejni" is tudja őket, hiszen pl. ha jól emlékszem, egyszer úgy vett magának egy komplett új számítógépet, hogy azt 100%-ban a feliratkozók pénzéből fedezte, de nem ám úgy, hogy a feliratkozók után kapott YT pénzt fordította erre, hanem szó szerint könyörgött/követelőzött nekik a videóiban, hogy "KÜLDJETEK PÉNZT!" Ők meg voltak olyan hülyék, hogy küldtek is, nekik még ez a "műsor" is megér ennyit, hogy akár még pluszba fizessenek is érte.

Vagy ott volt Herby, aki mielőtt törölte a csatornáját (majd persze később újranyitotta), Magyarország legnézettebb Youtubere volt, pedig az egyetlen "extrája" az volt, hogy mindenhová vitte magával a kamerát, aztán nézhetted, ahogy épp a WC-n ülve "tudósít", vagy kint az erkélyen bagózva dumál valamiről random és ezt felveszi. (Mielőtt valaki azt hinné, hogy "dehát ez tök izgalmas, végigkövethetjük akár az egész napját!", azért azt hozzá kell tennem, hogy elvileg volt valami pánikbetegsége vagy mije, ami miatt a lakásból csak ritkán és rövid időre mozdult ki, szóval ez az "izgalmas nap" 90%-ban egy szűk panellakásra korlátozódott.)
iskariotes írta:
2019.05.16. 20:02
Amikor már sok követőd van és pénzt is kapsz akkor már könnyű, de bele vágni a dologba és elkezdeni 0 követővel azért az nem könnyű. Kérdés ki mennyi ideig folytatja még mielőtt befutna úgy istenigazából? És hányak vanak olyanok akik csak tervezgetik, de végül soha nem lépik meg?

Lehet azt mondani, hogy trash amit készítenek, de mégis mit készítsenek? Nincs mögöttük egy komplett írói gárda meg mondjuk 60 évnyi televiziós tudás meg miegymás. Tízen-húszon éves arcok rakják össze a dolgokaikat leginkább audidakta modon tanulva.
Na jó, de ha most pl. a fent említett két fazon mellé pozitív példának odarakom mondjuk Szirmai Gergőt, a TheVR-t, vagy akár a "korai" Dancsó Pétert, akkor zongorázni lehet a különbséget, pedig ahogy te is írod, eleinte ők sem rendelkeztek komoly pénzügyi és/vagy céges támogatásokkal, azok közben jelentek meg náluk, amikor már elértek egy minimális szintet. De ők induláskor sem ilyen gagyi/gusztustalan/érdektelen izékkel kezdtek. Volt egy koncepciójuk, egy elképzelésük, hogy mégis egyáltalán ha már YT vlogolásra adják a fejüket, akkor mi legyen a csatornájuk profilja, miről fog az szólni hétről-hétre, stb. Én nem tévés szaktudást, vagy bármi ilyesmit várok el a youtberektől, de tényleg látni, hogy egy csomónak el sem kellene kezdenie ezt az egészet, mert nulla ötletük van arra, hogy mit akarnak kezdeni a dologgal és tényleg másból sem áll a csatornájuk, mint ilyen hülyeségekből, mint rantvideók (értsd: beleköt X vagy Y youtuberbe és azt fikázza 10-15 percen át egy videóban, hogy ő miért utálja), unboxing videók (sosem bontottam még csomagot, úgy szeretném látni, ahogy valaki más kibontja...ja nem XD), olyan magánéleti történetek elmesélése, amihez amúgy random nézőként semmi közünk nem lenne, de ők lenyomják a torkunkon, illetve "nagy történetek" elmesélése, amikről persze a történet végére 90%-ban kiderül, hogy nagyrészt teljesen átlagos, mindennapi sztorik, amik egy átlagemberrel jó eséllyel hetente megtörténnek. Egyszerűen tudatosítani kellene bennük, hogy ilyen random hülyeségre nem biztos, hogy mindenki kíváncsi és ha már vlogolni kezdesz, jó lenne, ha valami tartalmi ötleteid, meg "arculata" lenne a videóidnak. Nem ez az Ed Wood-féle "dumálok random dolgokat és nem is kell újravenni, jó lesz az úgy elsőre!", mert ez már akkor sem működött és így 80 vagy hány évvel később még mindig nem. XD Aztán persze ott van ennek az egy fokkal még gázabb formája, amikor lusták megírni a szöveget, maguktól meg nem tudnak normálisan fogalmazni/beszélni és akkor jön az egy szó megismétlése háromszor egy mondaton belül, az "öööö"-zés és hasonlók. Illetve sajnos azt is ki kell mondani, hogy "tehetsége, beleérzése" (lehet nem ez a legjobb szó rá, de most jobban nem tudom körülírni) sincs ám mindenkinek ehhez a műfajhoz. Vannak alapból szórakoztató, vicces fazonok, akiknél szinte az is mindegy, hogy mit mond, egyszerűen vicces nézni a reakcióit. XD Lásd pl. VR Pistit, akinél tökmindegy, hogy épp a gép előtt játszik egy rage game-et és azon őrjöng, vagy a floridai kiruccanásukról tudósít, egyszerűen a stílusa miatt mindkét videója szórakoztató, pedig a téma ugye eléggé eltérő. Van, aki viszont ha belegebed sem tudja ezt nyújtani, vagy eleve egy unalmas személyiség, vagy pedig képtelen kamerán keresztül szórakoztatóan, vagy legalább normálisan átadni, amit szeretne. (Az más kérdés, hogy sokan ugye nem is szeretnének most már semmit átadni, hanem csak azt látták, hogy "XY befutott és dögre kereste magát, én is ezt fogom akkor csinálni, nekem is kell sok pénz!")

Amúgy én az egyik PlayIT után voltam úgy, hogy miután meghívtak vagy 5-6 ilyen youtubert, rájuk kerestem már, pláne, hogy ott volt köztük a TheVR is, akiket bírok és úgy gondoltam, hogy "ó, hát ez biztos csupa hasonló szórakoztató és igényes ember lesz!", aztán csak pislogtam utólag, hogy a francért hívták meg ezeknek a többségét egy gamer rendezvényre, amikor vagy eleve közük nincs semmilyen játékhoz a videóik alapján, vagy pedig azokat iszonyú vérszegény, erőltetett poénkodásokkal tarkítva próbálják "bemutatni". Pl. volt ez a GoodLike nevű srác, oké, nézzük meg pár videóját, a neve is elég poén (bár akkor már miért nem "Godlike"? :D az "isteni/istenszerű" mégis csak menőbb nick lenne, mint a "jó-szeretem" XD na mindegy XD), de aztán gamer videót kb. nem is találtam nála hirtelen (jó, lehet, hogy valamikor csinált olyanokat is...) és azóta is ha néhányszor feldobta a YouTube nekem, akkor mindig ilyen hülyeségek mentek nála, hogy internetes gifösszeállításokon/poénvideókon röhögött és ezt vette fel. A mai napig nem értem, hogy ennek mi köze egy PlayIT-hez, kis túlzással ennyi erővel akkor a következő Mondoconra meg kéne hívnunk Molnár Krisztiánt, neki is van annyi köze az animékhez... XDDD
Kép

Avatar
Ricz
Veterán
Veterán
Hozzászólások: 713
Csatlakozott: 2016.12.24. 01:12
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: sajnos a Föld nevű bolygón
Kapcsolat:

Re: Offtopic

Hozzászólás Szerző: Ricz » 2019.05.17. 03:47

Titkos írta:
2019.05.16. 23:19
pl. ha jól emlékszem, egyszer úgy vett magának egy komplett új számítógépet, hogy azt 100%-ban a feliratkozók pénzéből fedezte, de nem ám úgy, hogy a feliratkozók után kapott YT pénzt fordította erre, hanem szó szerint könyörgött/követelőzött nekik a videóiban, hogy "KÜLDJETEK PÉNZT!" Ők meg voltak olyan hülyék, hogy küldtek is, nekik még ez a "műsor" is megér ennyit, hogy akár még pluszba fizessenek is érte.
Mondjuk ez is egy olyan dolog, amit lazán vizsgálhatna a NAV és a GVH. De ehelyett sajnos csak a Szabyest-féle szerencsecsomagokra fognak utazni.
Titkos írta:
2019.05.16. 23:19
Én nem tévés szaktudást, vagy bármi ilyesmit várok el a youtberektől, de tényleg látni, hogy egy csomónak el sem kellene kezdenie ezt az egészet, mert nulla ötletük van arra, hogy mit akarnak kezdeni a dologgal és tényleg másból sem áll a csatornájuk, mint ilyen hülyeségekből, mint rantvideók (értsd: beleköt X vagy Y youtuberbe és azt fikázza 10-15 percen át egy videóban, hogy ő miért utálja), unboxing videók (sosem bontottam még csomagot, úgy szeretném látni, ahogy valaki más kibontja...ja nem XD), olyan magánéleti történetek elmesélése, amihez amúgy random nézőként semmi közünk nem lenne, de ők lenyomják a torkunkon, illetve "nagy történetek" elmesélése, amikről persze a történet végére 90%-ban kiderül, hogy nagyrészt teljesen átlagos, mindennapi sztorik, amik egy átlagemberrel jó eséllyel hetente megtörténnek.
Pont nem nekem kéne megszólalnom, mert
SPOILER
az én csatornám kábé a "lófasz tormával" kategória, mert feldobtam a 4 éves AMV-met, egy MAR7 beküldést, a 3 versenyvideót, van rajta egy fake teaser az utolsó folytatásához, ami talán sose készül el, mert drága a technika (=nincs pénzem új kamerát venni, mert a jelenlegi elektronikája kinyírja az aksikat), meg nagyobb szereplőgárdát mozgatnék meg ezúttal (4-5 embert), kellenek a jól beállított külső felvételek, ahol nem én rendezek, operatőrködöm és játszom egyszerre... Tudod, az már ha nem időre kell kész legyen, akkor legyen rendesen összeb*szva, jó nagy adag tejsűrítménnyel a tetején. És akkor a záróepizódról nem is beszéltem, amihez egyszer jobban tanulmányozni kéne a német expresszionista filmművészetet és a noir stílust, hogy jól adjam vissza, és teremtsek vele atmoszférát... (És baszki, már több és konkrétabb elképzelésem van erre a 2 videóra, mint másnak az egész csatornájára!), meg pár random shit: háborús filmbe oltott fórumcsata, Korpiklaanira táncoló Illyasviel (Korpikloli lolwut), meg egy bevágás, hogy a hentaitól PTSD-s flashbackjeim vannak egészen Auschwitzig visszamenve az átélt szörnyűségektől. Meg elkezdtük élőben streamelni haverral a méltatlanul alul értékelt Strange Brigade játékot, és egy másik haver kérésére felveszem a "Született Feleségek - A játék" végigjátszását. És főleg ezzel fogok foglalkozni a fordítás mellett: kikapcsolódni. Magáról a játékról beszélni, vagy a mechanikáról, esetleg ha ott a haver, akkor bele-belemegyünk a programozásukba is, hogy melyik mechanika vélhetően hogy működik. És ha lesz elég baromkodásunk (mint most a Strange Brigade legutóbbi részében, hogy ő véletlenül megölt egy csapdával, bosszúból és achi vadászatból viszonoztam neki a szívességet), akkor lehet szó SovietWomble féle bullshittery-ről vagy CallMeKevin-szerű összevágásról valami kapcsán. De jobban szeretnék UpIsNotJump-szerű random shittery-t, de a humorstílusom annyira nem illeszkedik ehhez a formátumhoz.
De még ezt se tévés szaktudással csinálom, sőt semmilyen szaktudással. Csak összedobom abból, hogy k*rva sok filmet néztem, olyanok állnak előttem példában, mint NC és AVGN, meg hozzádobálok mindent, ami menet közben eszembe jut: valami poén, asszociatív kitekintő, képrávágás, minimális interakció a nemlétező dolgokkal... Ezt kábé úgy kell elképzelni, ahogy hivatalos iratot fogalmazok: 20x kitörlöm, újraírom, egyszer megelégszem vele, lektorálom, átírom, mert magyartalan... Még a csapat 2 éves karácsonyi QnA-ját is többször vettem fel. És nem csak én, a bakikból adódóan. (Mert beszélni látványosan nem tudok a kamerának. Mindig kell egy mankó, súgó, tavi rutyutyu stb.)

Válasz küldése