Gintama

Egyes anime sorozatok, filmek, OVA-k megtárgyalása
Avatar
annarancs
Profi
Profi
Hozzászólások: 292
Csatlakozott: 2016.09.03. 00:45
Nem:

Re: Gintama

Hozzászólás Szerző: annarancs » 2018.07.16. 22:47

Shirogane no Tamashii-hen 2 ep. 1-2: az első rész a 632. fejezettel indult, de még előtte gyorsan megnyugtatták a nézőket egy népszerű műsor kifigurázása közben, hogy a két beharangozott, de a harcmezőről hiányzó karakter nincs elfeledve. (A mangában csak mostanában derült ki, hogy mi történt velük. xD) Kaptunk némi Kiheitai háttérsztorit, majd pedig a 634. fejezet első oldalaival zárult az epizód.
A fejezet maradékával folytatódott a héten az adaptáció, és egészen a 637. fejezet végéig jutottunk el. Az animáció szempontjából az első rész nem nyűgözött le. A héten is igyekeztek takarékoskodni, de a lényeges jeleneteket egészen tűrhetően oldották meg, az arcokat pedig kifejezetten szépre rajzolták meg a fontos pillanatokban. Az e heti harc a kedvenceim közé tartozik, szóval nagyon örülök neki, hogy nem rontották el. :')

Ep. 3: Meh. A tescós rajzolás/animáció mellett a héten sajnos a rendezés sem volt éppen tökéletes (a mangában jobban ütöttek egyes jelenetek). Kb. a 643. fejezet felénél fejeződött be az epizód. Jövő héten a változatosság kedvéért még több harcra számíthatunk, gondolom arra spórolhattak a mai részben. /sigh

Avatar
Risa
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 173
Csatlakozott: 2017.06.23. 20:01
Tartózkodási hely: 井戸の底

Re: Gintama

Hozzászólás Szerző: Risa » 2018.07.31. 09:06

Komolyan mondom, fölösleges volt meganimálni ezt az ívet, ha nem képesek méltó módon adaptálni. Teljesen odavan az egésznek az impactje ezzel a nemlétező animációval. Csupa megindító, komoly jelenet, fantasztikus seiyuu-munkával (Koyasu Takehito büntetett a legutóbbi részben, és Maeno Tomoaki is egész jól hozta Ume-chant :')), de egyszerűen nem tudom átélni, mert folyton azon jár az agyam, hogy hol hagyta ez a sorozat az épkézláb vizuált. ::argh::
Kép

Avatar
annarancs
Profi
Profi
Hozzászólások: 292
Csatlakozott: 2016.09.03. 00:45
Nem:

Re: Gintama

Hozzászólás Szerző: annarancs » 2018.07.31. 18:26

Shirogane no Tamashii-hen 2 ep. 4: Az adaptáció minőségét inkább már nem firtatom (bár pont ez a rész még nem is volt annyira borzalmas, de persze lehetett volna sokkal jobb is). A 648. fejezet elejéig jutottunk el. A befejező arc egyébként a 669. fejezettel zárul le, szóval ebben a tempóban még olyan 4-5 részt kell kibírni. Továbbra is kérdéses, hogy a mangában jelenleg is futó ív mikor ér véget, azt viszont kétlem, hogy bele lehetne sűríteni a Silver Soul arc adaptálása után fennmaradó ~4 epizódba.
-----
A Shirogane no Tamashii-hen meganimálása sajnos nem lehet éppen olcsó mulatság a végtelen csaták és a rengeteg közelharc miatt (bár a látványos animáció nem feltétlenül pénz kérdése), de hiába tudom ezt, engem is dühít kicsit a helyzet. Az viszont jobban bosszant, hogy már az előző részben is hagytak ki nem is annyira jelentéktelen jeleneteket a mangából, így most félek, hogy a számomra kedves kis bohóckodásokat is megnyírbálják majd...
-----
Shirogane no Tamashii-hen 2 ep. 5: Egészen tűrhető rész, bár nem is kellett túl sok harcot meganimálni. Persze lehet csak azért vagyok most ennyire elnéző, mert ez a csodás jelenet elfogadható minőségben lett kivitelezve. <3 A 652. fejezet harmadáig dolgozta fel a mai epizód a mangát.

Shirogane no Tamashii-hen 2 ep. 6: Sokat nevettem ezen a részen. Kínomban. Előfordul, hogy nincs pénz/idő/energia mindent meganimálni, emiatt tele kell nyomni állóképekkel az epizódot, ezt megértem. De mik ezek az állóképek?...:drop: :drop: :drop: :thumb: Némi tömörítés árán most a 656. fejezet végéig adaptálta az anime a mangát, így kb. 14 fejezet maradt hátra, ami olyan 3-4 részre elegendő. /sigh
-----
A héten nem volt új fejezet az ünnep miatt, ám felröppent a hír, hogy 5 fejezeten belül véget ér a manga. Nehéz elhinni ezt az aktuális történetszál tempójának fényében, de érhetnek még bennünket meglepetések.

Avatar
Junchi
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1851
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Gintama

Hozzászólás Szerző: Junchi » 2018.08.18. 21:56

annarancs írta:
2018.07.31. 18:26
A héten nem volt új fejezet az ünnep miatt, ám felröppent a hír, hogy 5 fejezeten belül véget ér a manga. Nehéz elhinni ezt az aktuális történetszál tempójának fényében, de érhetnek még bennünket meglepetések.
Én ebben már csak akkor tudok hinni, ha látom is.

Egyébként olvasgatom azért, miket írtok a mostani szezonjáról, de valahol elég szomorú és ledöbbentő, hogy pont ez a sorozat műveli ezt, ami azért mindig is igényes volt annyira, hogy minimum decens animációt, meg egyáltalán feldolgozást hozzon, erre most tele az egész spórolással, meg QUALITYvel. :roll:

Avatar
annarancs
Profi
Profi
Hozzászólások: 292
Csatlakozott: 2016.09.03. 00:45
Nem:

Re: Gintama

Hozzászólás Szerző: annarancs » 2018.08.19. 21:51

Mentségére szóljon a stúdiónak, hogy ebben az évadban szinte folyamatosan harcolnak a szereplők, nincs lehetőség láthatatlanul kigazdálkodni a pénzt és az energiát a fontos összecsapásokra. :/

Shirogane no Tamashii-hen 2 ep. 7: Akadt ugyan néha egy-két elrajzolt fej, de összességében ez egy bőven felvállalható epizód lett, az elvárt minőséget hozta a legtöbb harcjelenet. A szinkronszínészek mindig jól teljesítenek, de külön kiemelném a mai részben Sugita Tomokazu játékát, lenyűgözően hozta John Wicket. Pörgött a csata rendesen, ami annak köszönhető, hogy alaposan tömörítették az adaptált 7(!) fejezetet, kihagyták az időhúzó csevegéseket és magyarázatokat, viszont így pl. ez a menő Kondou-sor is kimaradt. A 663. fejezet végével fejeztünk. Az előzetes alapján úgy fest, hogy jövő héten megkaphatjuk a bossfight végét is.

694. fejezet:
SPOILER
Omg, Kondou-san! :'D Szólhatott volna már korábban is a hercegnő, hogy megtanulta az emberi nyelvet. xD Vajon végre Sakamoto is összeszedi magát, esetleg Kamuiék segítenek az űrből, vagy ez a támadás már Kondou családjától jött?
Elvileg hivatalos, hogy csak 5 fejezet maradt hátra. Még mindig szkeptikus vagyok egy kicsit azzal kapcsolatban, hogy elég lesz-e ez az összes szál lezárására (valószínűleg marad a hárem...), de egy újabb feleslegesen a végtelenségig nyújtott történetív sem hiányzik, szóval hajrá, gorilla!

695. fejezet:
SPOILER
Sakamoto (akinek egyébként meglepően jól áll a borosta) és a Kaientai támadt fentről, de végül a banán adta a kegyelemdöfést. x'D UHOoooooo!! :')
3 fejezet maradt, tűkön ülve várom a befejezést.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára annarancs 2018.08.25. 11:31-kor.

Avatar
XXSephirothXX
Újonc
Újonc
Hozzászólások: 7
Csatlakozott: 2018.08.19. 22:43
Nem: Férfi
Kapcsolat:

Re: Gintama

Hozzászólás Szerző: XXSephirothXX » 2018.08.20. 14:28

Na ez a az az anime amit apránként nézem, mert olyan szintem kiég tőle az agyam, hogy szünetet kell tartsak. XDD

Avatar
annarancs
Profi
Profi
Hozzászólások: 292
Csatlakozott: 2016.09.03. 00:45
Nem:

Re: Gintama

Hozzászólás Szerző: annarancs » 2018.08.26. 22:03

Shirogane no Tamashii-hen 2 ep. 8: Huhh. Ezek tényleg befejezték a háborút ebben a részben (és még csak tömöríteniük sem kellett igazán - ez is mutatja, mennyire megrövidültek tartalmilag az ív utolsó fejezetei). Akármennyire is elcsépelt a klisé, amely segítségével legyőzték megállították Utsurót, én is a magasba tartottam a kezeimet, hogy küldjem az energiát kedvenc ebünknek. :') Egészen oké volt egyébként megint az animáció, maradjon is ez így a szezon végéig! :D A hosszú stáblista után a 699. fejezet egy kellemesen nosztalgikus részletével fejeződött be az epizód, jövő héten már a Végső Fantázia kezdődik. :3
A Silver Soul történetív adaptációjának második fele igen változatosra sikerült. A szinkronszínészek hozták a szokásos kiváló teljesítményt, már csak miattuk is megéri megnézni az animét. Az animáció minősége erősen hullámzott, de a mélypont után az utolsó két részre összeszedte magát a stúdió (látszik, hogy a végső összecsapásra spóroltak). Eleinte egy feszes, de tartható tempóban kezdték el adaptálni a mangát, viszont az utolsó előtti epizódok már egyes [nem feltétlenül csak időhúzó] jelenetek kihagyásától/egyszerűsítésétől sem riadtak vissza. Adott a kérdés, hogy miért kezdtek el így rohanni: ebben a szezonban befejeződik az anime? Ugye nem akarják a maradék ~30 fejezetet 4-5 részbe belezsúfolni? Persze még jól is elsülhet egy Gintama: Kanketsu-hen, de azért egyelőre inkább maradok károgó vészmadár, mert a pozitív csalódás kellemesebb a negatívnál. :D

Szerk.: Kíváncsiságból beleolvastam az ANN epizódblogjába, és a szerző szerint Komako csillapította le az altanát a lakosság segítségével ("with Ane and Mone acting as mediums, the denizens of the Kabuki District are able to convert their life forces to Zen energy, which Komako uses to calm the ley lines"). Én nem erre emlékeztem, szóval újranéztem a 8. epizódban a jelenetet, és az animében valóban nem szembetűnő, hogy melyik kutyáról van szó (noha a szemöldöknek árulkodnia kellene: a kérdéses eb, Sadaharu, Komako). A mangában viszont maga Utsuro is meglepődik, hogy még mindig hátráltatja Sadaharu, pedig már a fél testét elveszítette... egy újabb aprócska részlet, ami az animéből kimaradt. /sigh

Szerk.2: Ezen felnevettem, pedig nem kellene. xD

696. fejezet: Oké, vicces volt meg minden, de hogy a francba fogja a mangaka az egészet 2 (3?) fejezet alatt lezárni???

Avatar
annarancs
Profi
Profi
Hozzászólások: 292
Csatlakozott: 2016.09.03. 00:45
Nem:

Re: Gintama

Hozzászólás Szerző: annarancs » 2018.09.02. 23:41

Shirogane no Tamashii-hen 2 ep. 9: Elindult a Final Fantasy. Néhány helyen egy picit megvágták a párbeszédeket, de így legalább vállalható tempóban eljutottunk a 671. fejezet végéig, a bajuszig! :3 Fogalmam sincs, meddig akarják/tudják adaptálni a maradékot ebben a tempóban, egyelőre csak annyi biztos, hogy a mai résszel nem volt baj. :D

Avatar
pintergreg
Haladó
Haladó
Hozzászólások: 49
Csatlakozott: 2017.04.11. 21:04
Nem: Férfi

Re: Gintama

Hozzászólás Szerző: pintergreg » 2018.09.04. 12:49

Elkezdtem felzárkózni, most kezdtem a Porori-hen-t. Nem ellenőriztem a fejezetszámokban, de ide tették volna a 4. évadból kihagyott gag epizódokat?
Mindenesetre a SnK paródiának szánt Kagura fiúja ív elég közepesre sikeredett.
"If you immediately know the candlelight is fire, then the meal was cooked a long time ago." | MAL

Avatar
annarancs
Profi
Profi
Hozzászólások: 292
Csatlakozott: 2016.09.03. 00:45
Nem:

Re: Gintama

Hozzászólás Szerző: annarancs » 2018.09.04. 19:32

pintergreg írta:Elkezdtem felzárkózni, most kezdtem a Porori-hen-t. Nem ellenőriztem a fejezetszámokban, de ide tették volna a 4. évadból kihagyott gag epizódokat?
Mindenesetre a SnK paródiának szánt Kagura fiúja ív elég közepesre sikeredett.
Ugyan számomra elég vicces volt az az első ív, de mégis inkább a szívmelengető karakterinterakciók miatt marad emlékezetes. :3 És igen, a korábban kimaradt vicces történetíveket adaptálja a Porori-hen, így elég tömény benne a humor.

697. fejezet: Jövő héten befejeződik a manga. Elég nyálasra sikerült az utolsó előtti fejezet. Már reménykedni sem merek a lezárást illetően, egyszerűen csak várom.

Shirogane no Tamashii-hen 2 ep. 10: Megint tömörítették egy kicsit a párbeszédeket, de az enyhén sietős tempó ellenére nem volt rossz a rész. A 675. fejezet elejéig dolgozták fel a héten a mangát.

Találtam egy tweetet, amely szerint a Gintama anime a 367. epizóddal [az aktuális szezonban ez lenne a 14. rész] fejeződik be az egyik TV csatorna műsorrendje alapján. Ha tényleg így lesz, kíváncsian várom, hogy ezúttal mit vágnak ki, hogy nagyjából beleférjenek a maradék 4 epizódba (Takasugi karakterfejlődését már sikeresen eltüntették)...

Nem ér még véget a manga! :'D

Avatar
pintergreg
Haladó
Haladó
Hozzászólások: 49
Csatlakozott: 2017.04.11. 21:04
Nem: Férfi

Re: Gintama

Hozzászólás Szerző: pintergreg » 2018.09.13. 13:56

Vasárnap befejeztem a Porori-hent, azóta meg a Silver Soul Arc első felét is.

Most meg azon szenvedek, hogy elkezdjem-e a második felét úgy, hogy nincs vége (nem szoktam futó sorozatot nézni).
annarancs írta:
2018.09.04. 19:32
Találtam egy tweetet, amely szerint a Gintama anime a 367. epizóddal [az aktuális szezonban ez lenne a 14. rész] fejeződik be az egyik TV csatorna műsorrendje alapján.
Épp most néztem az AniDB-t, hogy hátha kint van-e befejezés, gondolom innen vehették.

De 4 hetet várni, wááá.. Sehogy se lesz ez így jó. Valószínűleg elkezdem nézni, aztán félreteszem egy nyugisabb ponton, már ha létezik ilyen.
annarancs írta:
2018.09.04. 19:32
És igen, a korábban kimaradt vicces történetíveket adaptálja a Porori-hen, így elég tömény benne a humor.
Nekem fárasztó volt egy kicsit, főleg az eleje. A vége felé egyre jobb lett, vagy csak visszarázódtam. :D Ha lesz egyszer Gintama rewatch, akkor a helyén fogom ezeket megnézni, úgy hátha nem lesz ilyen „idegen”, „fillerszerű”.

A Shirogane no Tamashii-hen viszont eddig tetszett. (Esetleg írok részletesebb véleményt is, de nem biztos, hogy ráveszem magam. XD)
"If you immediately know the candlelight is fire, then the meal was cooked a long time ago." | MAL

Avatar
annarancs
Profi
Profi
Hozzászólások: 292
Csatlakozott: 2016.09.03. 00:45
Nem:

Re: Gintama

Hozzászólás Szerző: annarancs » 2018.09.13. 23:16

pintergreg írta:(Esetleg írok részletesebb véleményt is, de nem biztos, hogy ráveszem magam. XD)
Tessék írni, egy olvasó legalább biztosan lesz. :)

Utolsó fejezet: Sírok! XD Viszlát Gintama a Jumpban, találkozunk decemberben(?) a Jump GIGA-ban. :D Sok sikert az anime készítőinek, jól kitolt velük (is) a gorilla mangaka. xD Egyébként milyen kis aranyos volt már a chibi bátyó. :3

Shirogane no Tamashii-hen 2 ep. 11: A rajzolás/animáció nem volt mindig a helyzet magaslatán, szokás szerint tömörítettek is a párbeszédeken, de azért nem mondanám rossznak a részt. A 678. fejezet végével zártunk.

Válasz küldése