megláttam most egy képet a PS3ról... (valahol hírek közt, mivel beindult a sorozatgyártása...) és bár eddig is láttam, de most evvel a fekete design-al, és az "új" controllerrel, szinte egy az egyben PS2, csak picit felturbózva...
A DualShock controller tényleg jó kis controller, elismerem, mert nekem is van egy a számítógéphez, de az az igazi bajom hogy tulajdonképpen megálltak az evolócióban... nem hoznak be újat. Játékok lehetnek újak, és tényleg nagyon élvezetesek (Prince of Persiák, God of War, Shadow of the Colossus stb.) de lassan már ezekből az ötletekből is kifognyak, kevés az igazán jó, és élvezetes játék. Kell az új Controller! kell az hogy az emebr valami új megvalósítást próbálhasson ki, egy új irányítási módszer ami FUN, és újstzerű, amit megint be kell tanulni...
A Wii ilyen lesz. Ott az Eyetoy. Mozogni kell, és iszonyatosan móka. Lehet hogy lefáradsz 3 óra gém után, de utána nem mondod azt hogy: hát de én többet nem játszom ilyennel. Vagy ott a Mario Party Franchise... iszonyatosan primitív játékok, ahol kb két gombot kell szisztematikusan nyomogatni, vagy őrülten tekergetni a Joy-t... mégis ha ott a sok ember iszonyatosan móka...
Nem Kell a bonyolult irányítás, a hárommillió gomb és a háromezer combo... Azt akarom, hogy ha megütök valakit a képernyőn... a Valóságban is érezze... Ez a Wii-mote-al sikerülhet