Berserk manga

Minden téma, ami Japán képregényekkel kapcsolatos
Avatar
sodd
Profi
Profi
Hozzászólások: 281
Csatlakozott: 2003.06.03. 12:55
Tartózkodási hely: The Outback

Berserk manga

Hozzászólás Szerző: sodd » 2003.08.24. 19:54

Mi a véleményetek a Berserk mangáról?

Nekem eleinte nagyon bejött, főleg a részletesebb információk, már az anime-hez képest. Mondjuk miután megnéztem az anime-t, nem igazán gondoltam, hogy lehet értelmes módon folytatni a történetet, de rá kellett jönnöm, hogy tévedtem... :)
Tényleg, szerintetek lehetne-e folytatás anime sorozatot csinálni belőle, vagy az csak elrontaná a dolgot, maradjon csak mangában a történet?

Egyébként elsősorban azért nyitottam ezt a topicot, mert úgy érzem, az utóbbi részekben (vol 24,25) kezd ellaposodni a dolog, nekem nem igazán jönnek be ezek a "hagyományos fantasy/RPG" elemek, trollok, ogrék, elementálvarázslatok, valahogy nem illenek bele az eddigi környezetbe. Ha van valaki, aki olvasta az új részeket, kiváncsi vagyok a véleményére ezzel kapcsolatban; csak én vagyok finnyás vagy más is így gondolja.

Meg amúgy is, olyan kevés topic van a manga szekcióban, és a Berserk van olyan jó (szerintem), hogy saját topicja legyen... :D

Avatar
Rhyagelle
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 139
Csatlakozott: 2003.03.26. 16:55
Tartózkodási hely: Fire...
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Rhyagelle » 2003.08.26. 19:31

Talán akkor változott meg a sorozat, amikor Gatts úgy döntött hogy nem egyedül folytatja az utazásait(öldökléseit). Engem különösképp nem zavar ez (bár nekem is jobban tetszett az ezt megelőző hangulat) Főleg hogy epizodikus rész jellegét érzem a dolognak. (pld a talizmán amit kaptak csak ideiglenes védelmet biztosít) Remélhetőleg valmi brilliáns folytatással lep meg benünket az író. + én szeretem az átlag fantasy t is és ahhoz képest milyen sablonos most a történet (Hőseink mágikus felszerelést kapnak és elmennek csúnya emberevő szörnyekre vadászni) szerintem meglehetősen jól beleillesztették a világba. (jön a sötét kor, újra megjelennek a mágikus lények, démonok stb)

UI: A manga szerintem is sokkal jobb mint az anime (már ha össze lehet hasonlítani a 2 műfajt)
May the eteral fire of the Heaven burn your soul!

Avatar
emperor
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 132
Csatlakozott: 2003.07.16. 12:57
Tartózkodási hely: Geofront

Hozzászólás Szerző: emperor » 2003.09.01. 11:48

Szerintem a Berserk manga überelhetetlen. :D
Most vadászok a vol.25-re, de eddig nagyon tetszett, a manga sokkal de sokkal jobb az animénál, és ha csinálnának is folytatást is az animéhoz, nem valószínü, hogy megnézném, így hogy olvastam már a mangát.
De én mindenkinek ajánlom elolvasásra! :D
Kép

Avatar
mufurc
Fórumdémon
Fórumdémon
Hozzászólások: 1792
Csatlakozott: 2003.03.12. 15:52
Tartózkodási hely: Neue Sansoucci, Odin

Hozzászólás Szerző: mufurc » 2003.09.01. 12:45

Nemt'om, nekem nem nagyon tetszett a Berserk manga... vagyis, lehet hogy jobban tetszene, ha az animét nem láttam volna már. Mer'hogy oké, hogy a rajz nagyon szép meg a karakterek is zseniálisak, de egyrészt az anime imho kerek egészet alkot, és semmi értelme "folytatni" a sztorit, másrészt mert a mangában olyasmik is vannak, amik olyan.. "eeeh"-dolgok. Pl. az animét azért is szeretem mert végre egy shounen anime (OK, a manga technikailag seinen), amiben van egy női szereplő (Caska), aki jó harcos, erős egyéniség, stb., és a készítők nem ragadnak meg minden alkalmat a levetkőztetésére/megerőszakolására/stb. - de amúgy ez utóbbi igaz a többi női szereplőre is. Namost a manga.... eeh.

Nona
Profi
Profi
Hozzászólások: 231
Csatlakozott: 2003.06.20. 05:44
Tartózkodási hely: Székesfehérvár
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Nona » 2003.09.01. 15:15

Én nem ismerem a mangát, de ahogy itt olvasom jobb mint az anime. Az animét ismerem ami az lején még tetszett, de utána nagyon nem jött be.
Kép

Avatar
emperor
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 132
Csatlakozott: 2003.07.16. 12:57
Tartózkodási hely: Geofront

Hozzászólás Szerző: emperor » 2003.09.01. 19:58

mufurc írta:Nemt'om, nekem nem nagyon tetszett a Berserk manga... vagyis, lehet hogy jobban tetszene, ha az animét nem láttam volna már. Mer'hogy oké, hogy a rajz nagyon szép meg a karakterek is zseniálisak, de egyrészt az anime imho kerek egészet alkot, és semmi értelme "folytatni" a sztorit, másrészt mert a mangában olyasmik is vannak, amik olyan.. "eeeh"-dolgok. Pl. az animét azért is szeretem mert végre egy shounen anime (OK, a manga technikailag seinen), amiben van egy női szereplő (Caska), aki jó harcos, erős egyéniség, stb., és a készítők nem ragadnak meg minden alkalmat a levetkőztetésére/megerőszakolására/stb. - de amúgy ez utóbbi igaz a többi női szereplőre is. Namost a manga.... eeh.
Szerintem az anime annyira teljes, mintha az SW-ből csak EP. IV és V lenne.
És erőszak stb, olvasgattál már arról, hogy mik történgettek a középkorban és azelött, amikor még nem voltak emberséges katonák és egyéb hülyeségek? Akkor ez ott igencsak megszokott dolog volt, pláne háború idején. Végre egy alkotás, ami legalább megközelítőleg hitelesen adja vissza annak a kornak a brutalítását és kegyetlenségét. A manga az ilyen dolgokban épp hogy reális. Jo vannak dolgok, amikor Gats már lassan isten-szintű erőről és kitartásról tesz tanubizonyságot, de ezért fantasy könyörgöm! :D Meg ne mondjátok, hogy nem néz ki vérpezsdítően, mikor Gatsra támadnak, az csak megáll, megfogja a kardját és mosolyog, aztán... ::box:: :knife: :gun: x_x :knife:
Kép

Avatar
Őrnagy
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 537
Csatlakozott: 2003.08.16. 19:38
Tartózkodási hely: Ahol szükség van rám.
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Őrnagy » 2003.09.01. 20:19

emperor írta: Meg ne mondjátok, hogy nem néz ki vérpezsdítően, mikor Gatsra támadnak, az csak megáll, megfogja a kardját és mosolyog, aztán... ::box:: :knife: :gun: x_x :knife:
Igaz lehet...hiszen csak kéedvet csinált a Bidenhänderhez... :thumb:

Avatar
paTKany
A 8. Aasu
A 8. Aasu
Hozzászólások: 800
Csatlakozott: 2003.07.16. 18:19
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Aasu residence

Hozzászólás Szerző: paTKany » 2003.09.01. 20:35

emperor írta: Végre egy alkotás, ami legalább megközelítőleg hitelesen adja vissza annak a kornak a brutalítását és kegyetlenségét.
Nemtom olvastad-e Sienkiewitz-től a Kereszteslovagokat, ha még nem, akkor tedd majd meg egyszer.

Na az egy ilyen alkotás. Igaz, hogy hazafias műről lévén szó, ezért csak a német lovagok "kegyetlenek és brutálisak" benne, de ők nagyon.

Avatar
mufurc
Fórumdémon
Fórumdémon
Hozzászólások: 1792
Csatlakozott: 2003.03.12. 15:52
Tartózkodási hely: Neue Sansoucci, Odin

Hozzászólás Szerző: mufurc » 2003.09.01. 21:19

emperor írta: Szerintem az anime annyira teljes, mintha az SW-ből csak EP. IV és V lenne.
Dunno, úgy tűnik, ízlés kérdése, nekem az anime full sztori, a "folytatásra" meg azért nem vagyok kíváncsi, mert SPOILER
1) Gatts halálra van kijelölve, és bosszúvágy ide vagy oda, Gattsnak semmi esélye Griffith/Femto ellen, akármilyen magic segítségével
2) vagy ha igen, az már rossz, mert totál nem illik bele a világba (= a Berserk világáról alkotott képembe ^^).
/SPOILER
emperor írta: És erőszak stb, olvasgattál már arról, hogy mik történgettek a középkorban és azelött, amikor még nem voltak emberséges katonák és egyéb hülyeségek? Akkor ez ott igencsak megszokott dolog volt, pláne háború idején. Végre egy alkotás, ami legalább megközelítőleg hitelesen adja vissza annak a kornak a brutalítását és kegyetlenségét. A manga az ilyen dolgokban épp hogy reális.
Izéé, félreérted. Nekem nem az erőszakkal van bajom, egyébként pedig nagy középkor fan vagyok (és nem, nem a sword&sorcery fantáziavilág képében), úgyhogy nálam ez esetben nem a gyenge gyomor a probléma (amúgyis, emberséges háború nem nagyon volt soha). Hanem az, hogy a Berserk animében a készítők, hogy mondjam... tisztelték annyira Caskát, mint női szereplőt, hogy nem kellett bikiniben harcolnia, nem vetkőztették le minden adandó alkalommal, és nem próbálta mindenki megerőszakolni - vagyis, nem csináltak belőle fanservice-t. A mangában meg (mint ahogy a seinen mangában túl gyakran előfordul) vhogy nem ezt látom (OK, a bikinit leszámítva XD).
emperor írta:Jo vannak dolgok, amikor Gats már lassan isten-szintű erőről és kitartásról tesz tanubizonyságot, de ezért fantasy könyörgöm! :D Meg ne mondjátok, hogy nem néz ki vérpezsdítően, mikor Gatsra támadnak, az csak megáll, megfogja a kardját és mosolyog, aztán... ::box:: :knife: :gun: x_x :knife:
Ezzel se lenne baj... ^^"" Mufurc szereti az ilyesmit....

Avatar
Rhyagelle
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 139
Csatlakozott: 2003.03.26. 16:55
Tartózkodási hely: Fire...
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Rhyagelle » 2003.09.01. 23:21

mufurc írta: Dunno, úgy tűnik, ízlés kérdése, nekem az anime full sztori
Inkább azt mondanám hogy óvatosan lekerekített hogy egésznek tűnjön... (magánvélemény)
mufurc írta: Gatts halálra van kijelölve, és bosszúvágy ide vagy oda, Gattsnak semmi esélye Griffith/Femto ellen, akármilyen magic segítségével
Természetesen Gatts egyetlen esélye hogy legyőzze, az hogy maga is Istenné váljon, én személy szerint alig várom hogy milyen eseménysor löki olyan mélypontra hogy hajlandó meghozni az áldozatot (márha az író is hasonlóképp gondolkodik)

mufurc írta: (amúgyis, emberséges háború nem nagyon volt soha).
Nagy igazság hogy max akkor lesz emberséges háború ha a katonák tollpihékkel fogják megpróbálni halálracsiklandozni egymást...
mufurc írta:Berserk animében a készítők, hogy mondjam... tisztelték annyira Caskát, mint női szereplőt, hogy nem kellett bikiniben harcolnia, nem vetkőztették le minden adandó alkalommal, és nem próbálta mindenki megerőszakolni - vagyis, nem csináltak belőle fanservice-t. A mangában meg (mint ahogy a seinen mangában túl gyakran előfordul) vhogy nem ezt látom (OK, a bikinit leszámítva XD).
Nem akarok kötekedni(na jó fogok :)) de az animében a készítők max szem előt tartották, hogy le lehesen adni a sorozatot főműsoridőben nagyából vágatlanul.
emperor írta:Jo vannak dolgok, amikor Gats már lassan isten-szintű erőről és kitartásról tesz tanubizonyságot, de ezért fantasy könyörgöm! :D Meg ne mondjátok, hogy nem néz ki vérpezsdítően, mikor Gatsra támadnak, az csak megáll, megfogja a kardját és mosolyog, aztán...
*mosolyog* grrrr mosrrr júúúúúú dáááááááááj, hör *fröcsköl* ÁÁÁÁÁÁÁÁRRRRRRRggggggghhhhhhh tsk nyisz [...] [...] [...] *liheg**kardjára támaszkodik**liheg**csúnyábbaan néz 1 szemmel mint pai 3 mal* :vigyor:
May the eteral fire of the Heaven burn your soul!

Avatar
mufurc
Fórumdémon
Fórumdémon
Hozzászólások: 1792
Csatlakozott: 2003.03.12. 15:52
Tartózkodási hely: Neue Sansoucci, Odin

Hozzászólás Szerző: mufurc » 2003.09.02. 09:16

Rhyagelle írta:Nem akarok kötekedni(na jó fogok :)) de az animében a készítők max szem előt tartották, hogy le lehesen adni a sorozatot főműsoridőben nagyából vágatlanul.
Uh.... amennyire tudom a Berserk anime nem főműsoridőben ment (amúgy franc tudja, hogy van ez a japánoknál, a Trigun is vmikor hajnali 2-kor ment, a Get Backers is éjszaka fut, pedig ezek aztán tényleg nem vérben tocsogós animék, főleg az utóbbi). De egyébként van rá elég példa épp elég animében, hogy az ilyesmit hogyan lehet megkerülni :P mondjuk ráadhattak volna pl. egy mitt'omén, Naga-féle cuccot, vagy valami. *shrug* Lényeg az, hogy ha akarták volna, akkor megoldották volna, már csak a nézőcsalogatás érdekében is.

Avatar
sodd
Profi
Profi
Hozzászólások: 281
Csatlakozott: 2003.06.03. 12:55
Tartózkodási hely: The Outback

Hozzászólás Szerző: sodd » 2003.09.02. 09:32

emperor írta:Most vadászok a vol.25-re
Fenn van az AHQ-n

Avatar
sodd
Profi
Profi
Hozzászólások: 281
Csatlakozott: 2003.06.03. 12:55
Tartózkodási hely: The Outback

Hozzászólás Szerző: sodd » 2003.09.02. 10:08

Rhyagelle írta:*liheg**kardjára támaszkodik**liheg**csúnyábbaan néz 1 szemmel mint pai 3 mal* :vigyor:
huh, ez nagyon jó szöveg... :lol:

Amúgy nekem annyira nem tűnt fel ez a Casca-fanservice vonulat a mangában, mint ahogy Mufurc írja (mondjuk nekem az ilyesmi amúgy sem szokott problémát okozni), bár az is igaz, hogy az undormányos szörnyek általi megerőszakolást azért nem nevezném fanservice-nek... (hátha valaki még nem látta)

Az anime valóban teljes történet képet mutat (bemutatja, hogy Gatts mitől lett olyan, amilyennek az 1. részben látjuk), de emellett nyitva hagy egy csomó kérdést is. Meg persze a nézőre bízza, hogy Gattsnak van-e esélye a túlélésre (esetleg Griffith behentelésére). A manga megválaszolja a nyitott kérdéseket (általában a Skull Knight szerepeltetésével), és gondolom egy idő után eldől az is, hogy mi lesz a történet vége (bár egyenlőre nem úgy tűnik :) )
Az ilyen saját fantáziára bízott befejezés vs megírt befejezés sohasem tud mindenki elképzelésének megfelelni.
Szerintem egyébként éppen az a nagyszerű az egész Berserk történetében, hogy Gatts megbontja a világ szabályait, kitör az eleve elrendeltségből. Ha eddig sikerült neki, akkor Griffith ellen is van esélye.
Mondjuk az igaz, hogy az anime utáni történések nem alkotnak olyan egységet, mint az anime története, hanem inkább epizódjellegűek, de ez abból is következik, hogy hosszabb időközönként jelenik meg.

Avatar
mufurc
Fórumdémon
Fórumdémon
Hozzászólások: 1792
Csatlakozott: 2003.03.12. 15:52
Tartózkodási hely: Neue Sansoucci, Odin

Hozzászólás Szerző: mufurc » 2003.09.02. 19:32

sodd írta:bár az is igaz, hogy az undormányos szörnyek általi megerőszakolást azért nem nevezném fanservice-nek... (hátha valaki még nem látta)
Hát, márpedig elég sokan imádják... :| Szerinted miért olyan népszerű a csáposmonsztás hentai? ^^;;

Avatar
sodd
Profi
Profi
Hozzászólások: 281
Csatlakozott: 2003.06.03. 12:55
Tartózkodási hely: The Outback

Hozzászólás Szerző: sodd » 2003.09.03. 09:55

Hát, azért megnézném azt az embert, aki a Berserk (anime) utolsó részének bármelyik jelenetét, vagy a mangában levő megfelelőjét "erotikusan stimulálónak" találja... :?

Avatar
Andro
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1823
Csatlakozott: 2003.07.27. 13:14
Nem:
Tartózkodási hely: sajnos még mindig nem Tokióban :(
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Andro » 2003.09.04. 17:10

A sorozatot nem láttam, a manga meg nem tetszett. Az is igaz mondjuk, hogy olaszt láttam csak és valahol a 14. kötet felé.
Kép

Avatar
emperor
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 132
Csatlakozott: 2003.07.16. 12:57
Tartózkodási hely: Geofront

Hozzászólás Szerző: emperor » 2003.09.06. 14:07

Sajnos nem voltam sokáig, így most nem kezdek el mindenkinek válaszolgatni és egyebek, mert az egy külön oldal lenne, de sok érdekes és jó érvet és ellenérvet olvastam. :D
Amugy az AHQ-n egy 60 megáas verzió van fent a vol. 25-ből, és nekem a 360 megás verzio jön le... :D
Kép

Avatar
emperor
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 132
Csatlakozott: 2003.07.16. 12:57
Tartózkodási hely: Geofront

Hozzászólás Szerző: emperor » 2003.09.06. 15:52

Elolvastam a volume 25-t! Király! Alig várom a következőt, de az még fél év :cry:
Micsoda írtás lesz abban is! :D
Kép

Avatar
Csokit kérek!!! *.*
Profi
Profi
Hozzászólások: 209
Csatlakozott: 2003.09.06. 23:38
Tartózkodási hely: blablabla
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Csokit kérek!!! *.* » 2003.09.07. 02:35

Na hallo!

Mangat nem olvastam vegig (eleje, Griffith-es tortenet kb. majdnem a feleig, meg az Eclipse, meg utana piciket), animet meg reg lattam, de azert par megjegyzest hadd tegyek. Enyhe spoilerekkel...
Eloszor is, amit eddig lattam, ott Caskat megtiszteli a rajzolo azzal, hogy nem vetkozteti le/eroszakolja meg szornyek altal tobbszor, mint a sorozatban. (Ok, kiveve 1x meg az eclipse elott... elismerem az nagyon nem kellett volna bele...) Hogy utana mi van azt nem tudom, meg nem
neztem, de igyekszem.
Masodszor: Eclipse/Gatts tulelese. Mangaban valahogy jobban tetszett. Animeben kicsit olyan furi volt, miert hagyja eletben Femto. OK, csinal neki eletcelt, mert emberkent szerette, de akkor is. Ugye fel kellett aldoznia, hogy God Hand member lehessen o is, es ez kicsit ellentmond nekem.
Harmadszor: tetszik hogy a verkomoly sztorit neha nagyon idetlen SD-k szakitjak meg. Griffith feje zsenialis, amikor kozli, hogy milyen cool a scarlet behelittel a nyakaban. ::japhaha::

Annak viszont nem orulok, amit olvastam, hogy elmegy 'hagyomanyos' magias fantasybe, valahogy nem illik bele abba a kepbe, amit az animeben, es a manga elso feleben lattam. Ott a faerie-k megjelenese is mar rohadt furcsa volt, es a vilag egy nagyon low-magic vilag volt.

Animet lehetne-e folytatni: szerintem lehetne, bar elegge mas lenne mint a manga... Gatts folytatna utjat Femto lemeszarlasa fele, ami vagy sikerulne neki, vagy nem... bar valami jelentos DEM nelkul nem. Es akkor el lehetne mondani az animerol hogy batrak a megalkotoi, mert nemcsak a cute kissracot, hanem a cool fohost is legyilkoltak konyortelenul.

Szep almokat! :angel:
Kép Kép

Saori
Gyakorlott
Gyakorlott
Hozzászólások: 89
Csatlakozott: 2003.06.19. 16:03
Tartózkodási hely: Szombathely
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Saori » 2003.09.07. 14:13

Nagyon szeretem a Berserk mangát bár én leragadtam a vol 23-nál..asszem ideje lesz beszereznem a folytatást :D
"Mosolyogj, s az egész világ hülyének fog nézni" (Anonym)

Avatar
Roderick
Gyakorlott
Gyakorlott
Hozzászólások: 50
Csatlakozott: 2003.10.02. 08:03
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Roderick » 2003.11.05. 22:51

Hát igen, engem is eléggé meglepett a mágia megjelenése a dologban, olyan szinten, mint a 25. kötetben. De legalább Gutts maradt a régi :D
Ja Griffith új barátai meg tök szimpatikusak... :D

2. animesorozat szvsz. simán lehetne, csak szerintem nem nagyon fognak csinálni, fránya korhatárok... (bár OAV is lehetne belőle, mondjuk a kockafejű pap bácsis részek, na annak örülnék :P)

Avatar
NeoExDeath
Újonc
Újonc
Hozzászólások: 22
Csatlakozott: 2003.11.18. 20:39
Tartózkodási hely: Pest City
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: NeoExDeath » 2003.11.19. 19:27

A berserk manga über király!
A sorozat se semmi, de a manga a csúcs. Verhetetlen ez a sötét, kegyetlen hangulat...
Csak egy két rész van a mangában amikor kicsit le van ülve...
De pl Griffith feltámasztása állati nagy húzás... Meg az új társai, főleg Zodd... kár hogy nem ezt a vonalat nyomatják, és trollokra vadásznak... :)
És kár hogy fél évet kell várni egy fejezetre...
bye

Avatar
Yaten
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 171
Csatlakozott: 2003.11.18. 18:03
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Yaten » 2003.11.19. 19:53

Én még mindig nem olvastam, de hallottam van belőle fordítás. Nem tudja valaki hol lehet leszedni? Mert már nagyon elolvasnám, mert rengeteget meséltek róla és kíváncsi vagyok. :)
"A világ sorsa ahogy az életed látod, és az, amit igazságnak hívnak" /Adam Kadamon - Angel Sanctuary/

Avatar
Zodd
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 114
Csatlakozott: 2003.08.16. 00:02
Tartózkodási hely: SZázhalombatta
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Zodd » 2003.12.29. 12:59

Most itt is elkürtölöm kész van a 26 kötet fordítása a Hawks által mindenkinek ajánlom :D
Berserk Rulez

Avatar
Rhyagelle
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 139
Csatlakozott: 2003.03.26. 16:55
Tartózkodási hely: Fire...
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Rhyagelle » 2004.01.02. 12:40

Hmm és honnan lehet a 26. kat beszerezni????
May the eteral fire of the Heaven burn your soul!

Válasz küldése