Milyen mangát olvasol mostanában?

Minden téma, ami Japán képregényekkel kapcsolatos
Avatar
Misu
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1234
Csatlakozott: 2005.10.27. 23:18
Nem:
Tartózkodási hely: Budapöst
Kapcsolat:

Re: Milyen mangát olvasol mostanában?

Hozzászólás Szerző: Misu » 2010.11.08. 21:00

Életemben először elolvastam egy mangát Kép

ami a sailormoon volt. MARCI A HIBÁS
Kép trolololo lolllolo loolllolo loooo~

Avatar
anubys
Kamisama
Kamisama
Hozzászólások: 2549
Csatlakozott: 2005.08.16. 14:12
Nem: Férfi

Re: Milyen mangát olvasol mostanában?

Hozzászólás Szerző: anubys » 2010.11.08. 21:29

Mostantól hivatalosan is otaku vagy. :troll:
Jelenleg nézem: Rebuild of EVA movies, Hellsing Ultimate

Avatar
Misu
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1234
Csatlakozott: 2005.10.27. 23:18
Nem:
Tartózkodási hely: Budapöst
Kapcsolat:

Re: Milyen mangát olvasol mostanában?

Hozzászólás Szerző: Misu » 2010.11.11. 22:49

nnNNOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOooooooo Kép

ígérem ez volt az utolsó
Kép trolololo lolllolo loolllolo loooo~

Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 5889
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Milyen mangát olvasol mostanában?

Hozzászólás Szerző: Titkos » 2010.11.20. 13:56

Yu-Gi-Oh!

Na, ez egy hosszú menet volt. XD Szó szerint évek alatt értem a végére, nem csak azért, mert 38 kötet, hanem mert ebből a 38-ból jó ha héthez készült normális szken/fordítás, így inkább elkezdtem az amcsiktól berendelni, akik akkor már elég szépen haladtak a kiadással, de azért várni kellett, meg ugye pénze sincs mindig az embernek, szóval csak nem olyan régen sikerült az összes részét megszereznem.

A mangáról: Fantasztikus, nekem nagyon tetszett! :D Magáról a történetről most annyira nem mesélnék, mivel gondolom kisebb-nagyobb részben mindenki találkozott már vele, elvégre a belőle készült anime nálunk is futott, inkább arról írnék, hogy mitől több a manga. (Amúgy sokkal több, meg másabb, meg jobb, de kissé részletesebben... XD) Bevallom, én kezdetben "kényszerből" kezdtem kutatni a manga után, mivel meguntam, hogy az animéből ugyanaz az 52 rész megy le újra és újra a TV-ben, ráadásul abból a 4Kids-es, a japán verziót szinte senki sem subbolja, és a poén, hogy még az eredeti mangából sem nagyon volt normális szken/fordítás. (Most már lehet, hogy van, passz, már nem aktuális. XD) Aztán egyszer, amikor a sors a Lurdy házas mangabolt felé vitt (nem emlékszem a nevére, de mivel már rég nem üzemel, ez amúgy sem lenne reklám XD), észrevettem, hogy van náluk YGO vol. 3-4, tehát még eléggé a történet eleje, ráadásul angol nyelven (ami akkor még ritkaság volt a "minden manga német, mer' azt olcsóbb behozni" szisztémás korszakban), úgyhogy hülye lettem volna őket otthagyni. Aztán végigolvasta, rájöttem, hogy ebből nekem kell a többi része is, mivel kb. ég és föld volt a különbség a manga és az anime között.

Talán úgy tudnám összehasonlítani a kettőt, hogy amíg a mangában a szereplők kártyáznak, addig az animében a "kártyák szereplőznek". Ezt úgy értem, hogy a mangában a kártya inkább egy eszköz volt, amit a mangaka arra használt fel, hogy kiélezze a szereplők közti különbségeket, bemutassa a jellemüket stb, viszont arra mindig vigyázott, hogy a "kártyamutogatás" ne menjen a szereplők vagy a történet rovására. Természetesen mivel nem hagyományos harcokról van szó, szerintem jobban átjön a szereplők stílusa, jelleme, vérmérséklete, stb, mivel nem lehet annyival elintézni egy ellenfelet, hogy "rálövöm a sugarat, és vagy megdöglik, vagy ütöm tovább", hanem legalább minimális szinten gondolkodni kellett, illetve a paklijukból is kiütközött többnyire a szereplők személyisége. Pl. a No. 1 karakter Pegasus deckje, aki amcsi rajzfilmes deckkel nyomult "Toon Mermaid"-et (kb. kis hableány XD), és hasonló szörnyeket hívott elő. XD A harcokban is látszott a stílus, volt, aki félig elviccelte a meccseket, aki meg hiperaktív volt, az rendszerint benézett valamit, és azért veszített stb. Ami viszont lényeges különbség, hogy amíg az animében egész új filler-arcokat vezettek be csak azért, hogy minél több lapot szerepeltessenek, amit aztán a kiskölykök megvesznek, a mangában nem nagyon emlékszem olyan harcra, ami időhúzás vagy felesleges filler lett volna. Szinte mindegyiknél van valamilyen karakterfejlődés, vagy legalább nagy tétje van a meccseknek, sokszor emberéletekért megy a játék. (Az anime jellemzően ezeket a részeket vette ki, vagy bagatellizálta el, nem csak az amcsik, néha az eredeti japán változat is.) Egyébként érdekesség, hogy ez az egész Duel Monsters kártya szerkesztői nyomásra lett ennyire hangsúlyos, a mangaka eredetileg különböző játékokat akart bemutatni, így pl. az első hét kötetben csak minimális a kártyázás, az utolsó hétben pedig már a történet kerül annyira előtérbe, hogy emiatt szorul vissza, így az egész nem is olyan vészes. (Bár én élveztem a dueleket. :D) Persze akinek a kártyáktól úgy alapból herótja van, az nyilván a mangában sem fogja őket megszeretni, viszont aki csak azért nem mert eddig belekezdeni, mert "láttam az animét, Pokémon-szintű szar merchandise ez is", annak javaslom, hogy azért a mangával még tegyen egy próbát. :wink:

A szereplők mind jól el lettek találva, persze a többségük nem túl mély jellemű, de egy ilyen sorozatnak nem is állna jól a túlzott lelki filozofálgatás. Ami feltűnt, hogy a mangaka játszi könnyedséggel mozgat akár 6-8 karaktert is egyszerre, nem mondom, hogy mind a nyolcan egyszerre kapják a főszerepet, de a minimális "screentime" szinte mindenkinek kijut egészen a végéig, ami nem rossz arány, ha figyelembe vesszük, hogy az utolsó arcban már valami 10+-os főszereplőgárdával operál a manga. (És akkor ide most nem írok más nagy címeket, ahol sok szereplő kb. rögtön azután a háttérbe kerül, hogy megjelenik... )

A történet szintén rendben van, nem tudom, hogy a mangaka végig eltervezett-e mindent, vagy csak zseniálisan dobált-e össze az elején mindenféle random dolgot, ami a végére tök logikusan és egységesen összeállt, de tény, hogy jól csinálta. XD Tetszett, ahogy a "Pistike játszik" kezdetű történet végül egy "ősi egyiptomi relikviák, és a fáraó szelleme" sztorivá "fajult". A spoilereket inkább most mellőzném is, maradjunk annyiban, hogy a mangakának sok évnyi elvárásnak kellett megfelelnie (itt most a saját elvárásaimra gondolok, kb. 5 évet vártam, mire megtudtam a teljes sztorit XD), és ez sikerült is neki. A befejezés pedig bár közel sem happy end, de közel áll a tökéleteshez. A legnagyobb pozitívum viszont kétségkívül a nagyon jó "rendezés" volt, minek köszönhetően akármelyik arc akármelyik fejezetébe egy pillanat alatt bele tudtam élni magam, nem éreztem úgy soha, hogy "fú, ez mekkora időhúzás" vagy "nem ugorhatnánk 10 fejezetet előre?".

A rajzolásról kell még szót ejtenem, ez ugyanis a hét év alatt (amíg a manga futott) jelentősen átalakult, és finomodott. A kezdetben szinte ijesztő karakterdizájn nagyon szépen letisztult, az utolsó arc alatt már sokszor fél percig is nézegettem 1-1 oldalt, mivel nem csak a karakterdizájn és az "effektek" lettek gyönyörűek, de ami meglepett, hogy "Wow, van háttér! O__O" Persze nem kell Berserk-szintű aprólékos grafikai kidolgozottságra gondolni, de aki elég sok Narutót/Bleachet olvasott, az valszeg észrevette, hogy 200-300 fejezeten túl kvázi eltűnik a háttér, esetleg rondulnak és egyszerűsödnek a karakterek stb. Öröm volt látni, hogy ez itt pont fordítva történt. Egyébként nem vagyok valami ókori Egyiptom-fan, de pont jól jött ki, hogy erre az arc-ra lett a legszebb a rajzolás, ráadásul a mangaka előtte még el is utazott a helyszínre, szóval kész vizuális orgazmus volt látni azt a rengeteg épületet, ruhát, dísztárgyat, stb-t. :D (Az meg külön tetszett, hogy nem a "piramis + homok + múmia" hármast erőltette, sőt, ezeket nem is nagyon láttuk, helyette volt falu, királyi palota, földalatti szentély, sírkamra a hegy oldalában, szóval nem a lerágott csont helyszínek.) Amúgy ha már mangaka, a megjegyzései alapján ő is egész szimpatikus volt, elég sok mindent el mert árulni pl. azzal kapcsolatban, hogy mi az, amit ő rakott bele a mangába, és mely részeket kellett a szerkesztői nyomás, vagy akár az animesorozat(!) miatt erőltetnie. Egy ilyen "mangaka audiokommentár" sok mangánál jól jönne, az ember könnyebben megértené, hogy miért hat néha furcsának 1-1 dolog.

Azt hiszem ez minden, én végig nagyon jól szórakoztam rajta, remélem másnak is megjön a kedve legalább egy belenézés erejéig. :) Egy 8/10 csont nélkül, és még szigorú voltam, engedékenyebbek adhatnak neki 9-est is. XD
Kép

Avatar
Gensou
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 172
Csatlakozott: 2007.08.13. 22:58
Tartózkodási hely: Újpest
Kapcsolat:

Re: Milyen mangát olvasol mostanában?

Hozzászólás Szerző: Gensou » 2010.11.20. 20:08

Az utolsó, egyiptomi arc-ra nagyon kíváncsi vagyok, milyen mangában. Az melyik kötetben kezdődik?

Egyébként ajánlom az animének azt a verzióját, amit kíniaiak fordítottak angolba, ami tele van rofltasztikus dumákkal, mint pl. "the sibling is not in me" vagy "give me your millenium tin stick" :lol: A nevek is gyakran változnak, Kaiba pl. volt "Seahorse" és "Page" is. Már bánom, hogy egy idő után abbahagytam a printscreenelést.
Kép
do the impossible, see the invisible

Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 5889
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Milyen mangát olvasol mostanában?

Hozzászólás Szerző: Titkos » 2010.11.20. 20:31

Gensou írta:Az utolsó, egyiptomi arc-ra nagyon kíváncsi vagyok, milyen mangában. Az melyik kötetben kezdődik?
32-es kötettől, és egészen a végéig tart, az a sztori az utolsó 7 kötet. :) Amúgy baromi jó, talán a manga legjobb arc-ja. (Nálam talán csak a Duelist Kingdom előzi meg, bár még nem döntöttem el, mindenesetre Pegasus-t nagyon bírtam. XD)
Gensou írta:Egyébként ajánlom az animének azt a verzióját, amit kíniaiak fordítottak angolba, ami tele van rofltasztikus dumákkal, mint pl. "the sibling is not in me" vagy "give me your millenium tin stick" :lol: A nevek is gyakran változnak, Kaiba pl. volt "Seahorse" és "Page" is. Már bánom, hogy egy idő után abbahagytam a printscreenelést.
Ja igen, erről hallottam. :D Egyik ismerősöm mesélte. XD A Blue-Eyes White Dragon is valami "Cian-Eyed Green Dragon" vagy mi lett. XDD Viszont az a vicces, hogy állítom, még ennek a "lolsubnak" is több köze volt az eredeti japán szöveghez, mint amit a 4Kids művelt vele. :dirr: (Kaiba neve amúgy tényleg valami szójáték japánul, ami tengeri csikót jelent, csak nem tudom miért fordították le szó szerint. XD A magyar nyelvű, hamisított YGO kártyák voltak hasonlóak, mert csak bedobták a neveket valami fordítóprogramba. XD) Egyébként ami szándékos paródia, és imádom, az a Yu-Gi-Oh: The Abridged Series, zseniális a gyerek, hihetetlen, hogy egymaga szinkronizálja az összes karaktert, és kb. mindenkinek hozza a stílusát (mármint a 4Kids angol szinkronjához képest... XD). Félig a 4Kids hülyeségeire megy rá, a másik felében viszont a szereplők vagy a történet röhejesebb elemeit figurázza ki. XD Pl. innen származik a legendás párbeszéd, amikor Kaiba lehívja a 3 Blue-Eyest:
Yugi: That's against the rules, isn't it?
Kaiba: SCREW THE RULES, I HAVE MONEY!
XDDDD
Kép

Avatar
Mariko
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2362
Csatlakozott: 2006.11.25. 10:48
Nem:
Tartózkodási hely: Sound Horizon Kingdom
Kapcsolat:

Re: Milyen mangát olvasol mostanában?

Hozzászólás Szerző: Mariko » 2010.11.21. 20:27

Amatsuki
Teljesen érthetetlen a számomra, hogy egy ilyen jó kis csavaros sztorival rendelkező manga miért kapott ennyire kevés figyelmet, holott egy 13 részes animesorozat is készül már belőle. Tény hogy az animét erősen leegyszerűsítették, de már abban is voltak azért apró utalások arra, hogy ez a történet több mint egy szimpla „a főhős átkerül egy másik világba” jellegű fanatsynál. Sőt igazából az Amatsuki sokkal inkább húz a sci-fi felé, mint a fantasyhoz, de nem kell megijedni nincs benne komoly agyzsibbasztás, inkább csak jól el lehet agyalni rajta, és elméleteket gyártani hozzá (nekem már van jó pár ^^). A manga legfőbb varázsa pedig szerintem az, hogy képes egy kusza sztorit úgy előadni, hogy egyáltalán nem válik nehezen emészthetővé, ahol kell, ott komolyan veszi magát, máskor viszont aranyos és vicces jelentek oldják a feszültséget.
10/10
Kép

Avatar
Noda-chan
Újonc
Újonc
Hozzászólások: 12
Csatlakozott: 2010.11.26. 11:28
Nem:
Tartózkodási hely: Hueco Mundo

Re: Milyen mangát olvasol mostanában?

Hozzászólás Szerző: Noda-chan » 2010.11.27. 07:45

Én most a Lovely Complex mangát olvasom. Azért mert az Animéből egy csomó részt kihagytak. És a mangafan is csak a 3. kötetnél tart.
Röhej-_-""
Kép
I love you, you're quiet, peaceful music ...
Even if you are disappointed in the willow buds.

Avatar
A mordályos nyul
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1889
Csatlakozott: 2006.11.12. 11:53
Nem:
Tartózkodási hely: Kő alatt

Re: Milyen mangát olvasol mostanában?

Hozzászólás Szerző: A mordályos nyul » 2010.11.27. 11:03

Noda-chan írta:És a mangafan is csak a 3. kötetnél tart.
Röhej-_-""
Mármint ez a két mondat összetartozik? Csak azért mert magyarítva nagyon újnak számat, szóval érthető, hogy még csak a 3. kötetnél járnak. ;) Nyilván egy kiadó nem igazodhat ahhoz, hogy az olvasói hány kötetet tudnának elolvasni naponta.
Kép

Avatar
Mariko
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2362
Csatlakozott: 2006.11.25. 10:48
Nem:
Tartózkodási hely: Sound Horizon Kingdom
Kapcsolat:

Re: Milyen mangát olvasol mostanában?

Hozzászólás Szerző: Mariko » 2010.11.27. 11:55

A mordályos nyul írta:Nyilván egy kiadó nem igazodhat ahhoz, hogy az olvasói hány kötetet tudnának elolvasni naponta.
Általában inkább ahhoz igazodnak, hogy az olvasó hány kötet mangát tud (és akar) megvenni havonta. ::^_^::
Kép

Avatar
Noda-chan
Újonc
Újonc
Hozzászólások: 12
Csatlakozott: 2010.11.26. 11:28
Nem:
Tartózkodási hely: Hueco Mundo

Re: Milyen mangát olvasol mostanában?

Hozzászólás Szerző: Noda-chan » 2010.11.27. 12:37

Én arra értem hogy az animéből mennyi részt kihagytak. Elnézést ha félreérthető voltam ::japtoun::
Ha a kiadó úgy nézné hogy az olvasók mennyit tudnak elolvasni.......hát meglenne már mindegyik kötet minden mangábólxD Én egy kötetet elolvasok mondjuk fél-egy óra alattxD
Kép
I love you, you're quiet, peaceful music ...
Even if you are disappointed in the willow buds.

miyume
Nagymester
Nagymester
Hozzászólások: 985
Csatlakozott: 2006.05.19. 16:54

Re: Milyen mangát olvasol mostanában?

Hozzászólás Szerző: miyume » 2010.12.10. 23:10

Hana to Akuma- bájos, kedves, könnyű kis shoujo egy szívszaggatóan szomorú és szép befejezéssel ami shoujo témában igen ritkának számít. A műfaj kedvelőinek kellemes kikapcsolódás.

Avatar
Andro
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1823
Csatlakozott: 2003.07.27. 13:14
Nem:
Tartózkodási hely: sajnos még mindig nem Tokióban :(
Kapcsolat:

Re: Milyen mangát olvasol mostanában?

Hozzászólás Szerző: Andro » 2010.12.13. 09:27

1/2 Prince. Ugyan taiwani, de nagyon jó, bár még csak az elején járok. Nem vagyok egy nagy RPG-s, de tetszik a mangában felépített világ. Vicces és ugyanakkor néha izgalmas is. ^^
Kép

Avatar
A mordályos nyul
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1889
Csatlakozott: 2006.11.12. 11:53
Nem:
Tartózkodási hely: Kő alatt

Re: Milyen mangát olvasol mostanában?

Hozzászólás Szerző: A mordályos nyul » 2010.12.16. 17:02

F**K YOU TEZUKA, YOU RAPED MY SOUL!!! :knife:

Tezukáról általában Kimba meg Astroboy jut az emberek eszébe, meg nagyon cuki, ősdizni szerű rajzok gyerekeknek.
Hát EGY NAGY LÓPIKULÁT!!! Jó, elvileg az Astroboy is komoly kritikákat tartalmaz, de gyerekek számára emészthető

Ma átlapoztam az egyik gyűjteményes kiadásban az egyik oneshot mangáját. Szégyen-nem szégyen, a szöveget nem olvastam, de a történet tökéletesen érthető volt nélküle.
A címét nem néztem, de komoly túszdráma volt. És olyan durva, hogy a végén legalább egy percig sokkban tántorogtam csak jobbra balra, mire úgy-ahogy elmúlt a szorító érzés a mellkasomból, és képes lettem valamiféle agymunkára. (Magát a kötetet nyomban visszapakoltam, és a könyvesbolti körözésem során alaposan ki is kerültem azt a sarkot)
Őszintén, nem emlékszem, mikor buktam ki ennyire egy történeten. Mondjuk tuti a memóriámmal van baj, de az is biztos, hogy régebben volt már az.

Tezuka kétségtelenül zseniális, és megérdemli a manga istene címet. De az is biztos, hogy ezek után félve közelítem meg a műveit, már ha egyáltalán.
Kép

Avatar
anubys
Kamisama
Kamisama
Hozzászólások: 2549
Csatlakozott: 2005.08.16. 14:12
Nem: Férfi

Re: Milyen mangát olvasol mostanában?

Hozzászólás Szerző: anubys » 2010.12.22. 19:08

Ezek után komolyan érdekel, hogy mely művéről van szó. :D
Jelenleg nézem: Rebuild of EVA movies, Hellsing Ultimate

Avatar
Ayla
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1970
Csatlakozott: 2007.02.18. 16:59
Tartózkodási hely: sehol és mindenhol

Re: Milyen mangát olvasol mostanában?

Hozzászólás Szerző: Ayla » 2010.12.23. 11:36

ja amúgy nekifogtam a DOLLS-nak.

Nagyon az elején vagyok, de eddig tetszik. Sok egyenruhás bishi.... véres akciók... áhh. :D Már látom, hogy cépé lesz belőle...
Shotaaa!! Lolííí! Shotaa!! Lolíí!! Sho- LOLI! :D He. | hol vagy, Pantalaimon?

Avatar
scineram
Hikikomori
Hikikomori
Hozzászólások: 1471
Csatlakozott: 2006.05.30. 13:43
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Green Hell
Kapcsolat:

Re: Milyen mangát olvasol mostanában?

Hozzászólás Szerző: scineram » 2011.01.05. 01:20

Belefogtam a Koe de Oshigotoba. Az első két kötet elképesztően király, legalábbis nekem bejönnek az H viccelődések. És itt nem fanservicre gondolok. Az OVA úgy az első kötetet dolgozta fel, de rengeteg királyság kimaradt, úgyhogy én már az elején lehidaltam. Szóval anime alapján ne itélkezzünk, ez sokkal jobb.

Emellett a Koharu no Hibit is elkezdtem. Egy visszahúzódó, de stalker tendenciájú lányról és egy srácról szól. Hogy yandere lesz-e belőle, majd elválik. De a kevés, ami fordítva van, aranyos, nekem tetszik.

Végül az UTW nyomán a Prunus Girlnek is nekifogtam. Nem nagyon találkoztam még gender bender művel, de ez amekkora állatság, legalább annyira fun is. Meglepett, mennyire tetszett.

A Seitokai Yakuindomot már említettem, de a második kötet fordításáig jegelném.
Kép

Avatar
Misaki-chan
Újonc
Újonc
Hozzászólások: 14
Csatlakozott: 2011.01.06. 18:02
Nem:
Tartózkodási hely: Hueco Mundo

Re: Milyen mangát olvasol mostanában?

Hozzászólás Szerző: Misaki-chan » 2011.01.06. 19:14

Ajánlom a Giri Koi - t.^^ Sírtam a végén.......mondjuk minden drámai eseményen sírok xD
Love*Com. Sokkal jobb mint az Anime.
Nodame Cantabile. Lehet hogy rajzolása NAGYON rossz....de a történet, szupii xD

stb.......
"I hear your voice,
piano sorrow ... "

Kép

Avatar
echoCHANNEL
Újonc
Újonc
Hozzászólások: 17
Csatlakozott: 2010.05.06. 08:29
Nem:

Re: Milyen mangát olvasol mostanában?

Hozzászólás Szerző: echoCHANNEL » 2011.01.07. 23:11

Most, amit "kézzelfoghatólag" olvasok az a Káosz Kapui ill. most fejeztem be nemrég az Árnybírót.
Amit neten olvasok gyorstempóban az a Bakuman és a Liar Game. Illetve itt vannak a delikvensek, amiket hetente vagy havonta olvasok megjelenésüktől függően, ilyen a : Bleach, Naruto, Fairy tail, D.Gray-man, Soul Eater, Kaichou wa Maid-sama!, Kimi ni Todoke, Kuroshitsuji, Pandora Hearts, Vampire Knight. Jah és nemrég fejeztem be a Shugo Charat is, csak mert bátor vagyok (nahjo ezt inkább csak részletesen átfutottam)xD
The hero is always camping somewhere near the scene. Until the last moment to save everyone.
Kezdő fórumozó ITT. :D Ismérv: kedvtől függően akár naponta képes lecserélni az avatart, valamint reflexből írja az 'xD'-t minden sor végére - berögződés. xD

Avatar
Kdanni
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 531
Csatlakozott: 2010.09.01. 17:58
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Milyen mangát olvasol mostanában?

Hozzászólás Szerző: Kdanni » 2011.01.13. 12:52

Gokiburi Ginjika

Nincs lehetetlen a moefikálás terén: Moe csótány lány!
Egész vicces. Nem sokat oszt vagy szoroz, hogy moe iskolás lányok vagy csótányok szerencsétlenkedését követhetjük. :D
"I'm Lovely and Charming but I Summon Death"
-MAL profilom- -blogom-

Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 5889
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Milyen mangát olvasol mostanában?

Hozzászólás Szerző: Titkos » 2011.01.13. 13:06

Kdanni írta:Gokiburi Ginjika

Nincs lehetetlen a moefikálás terén: Moe csótány lány!
Egész vicces. Nem sokat oszt vagy szoroz, hogy moe iskolás lányok vagy csótányok szerencsétlenkedését követhetjük. :D
Ezt láttam Sankakun, kénytelen voltam egyetérteni a cikkel, hogy "vazz, nincs olyan, amiből a japánok ne csinálnának moét". :dirr: Szóval nekem már a csótány kissé túlzás volt, de legalább jó? XD
Kép

Avatar
zebra
Nagymester
Nagymester
Hozzászólások: 837
Csatlakozott: 2008.09.22. 20:56
Nem:
Tartózkodási hely: Heves megye

Re: Milyen mangát olvasol mostanában?

Hozzászólás Szerző: zebra » 2011.01.13. 15:39

Kdanni írta:Gokiburi Ginjika
Moe csótány lány!
:wtf:
Kdanni írta:Gokiburi Ginjika
Nem sokat oszt vagy szoroz, hogy moe iskolás lányok vagy csótányok szerencsétlenkedését követhetjük. :D
Ez mekkora osztás. :LOL:

Avatar
Mariko
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2362
Csatlakozott: 2006.11.25. 10:48
Nem:
Tartózkodási hely: Sound Horizon Kingdom
Kapcsolat:

Re: Milyen mangát olvasol mostanában?

Hozzászólás Szerző: Mariko » 2011.01.13. 18:05

Kdanni írta:Gokiburi Ginjika
Nincs lehetetlen a moefikálás terén: Moe csótány lány!
A cicákat és a nyuszikat még megértem, na de csótányok! :shock:

LOL! Mangaupdates szerint egy imádnivaló kis csótánylányról szól, aki emberekkel szeretne barátkozni. XD
Kép

Avatar
A mordályos nyul
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1889
Csatlakozott: 2006.11.12. 11:53
Nem:
Tartózkodási hely: Kő alatt

Re: Milyen mangát olvasol mostanában?

Hozzászólás Szerző: A mordályos nyul » 2011.01.14. 09:32

anubys írta:Ezek után komolyan érdekel, hogy mely művéről van szó. :D
Na, vissza mertem menni. A oneshot címe Yellow Dust. A kötet amiben megjelent Tetsu no Senritsu, angolul Melody of Iron, legalábbis Wiki így listázza, nem az, hogy meg is jelent angolul.
De igazából szerintem kb mindegy, hogy melyik oneshotjába olvas bele az ember, a legtöbb nagyon durva, mármint nem úgy, mint egy Berserk, hanem érzelmileg. (Lehet olvasni kéne, mert zseniális, csak azt nem tudom, hogy bírnám idegekkel XD)
Kép

Avatar
Mariko
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2362
Csatlakozott: 2006.11.25. 10:48
Nem:
Tartózkodási hely: Sound Horizon Kingdom
Kapcsolat:

Re: Milyen mangát olvasol mostanában?

Hozzászólás Szerző: Mariko » 2011.01.23. 11:04

Kdanni írta:Gokiburi Ginjika

Nincs lehetetlen a moefikálás terén: Moe csótány lány!
Egész vicces. Nem sokat oszt vagy szoroz, hogy moe iskolás lányok vagy csótányok szerencsétlenkedését követhetjük. :D
És most jelentették be, hogy ebből még anime is lesz! XD
Kép

Válasz küldése