Biblia Manga
Nagy élmény volt, mivel...
1. ez az első manga, amit vettem
2. ez az első magyar manga, amit olvastam
3. nem ismerem a Bibliát, de kulturális szempontból mindig is érdekelt
Egyedi a rajzstílus, kellemesen elnagyolt, modern és energikus. Igaz, akad benne jó pár pozőr kép - gondolok itt arra az általános jelenségre, h mindenkinek fújja a haját a szél, és mindenki nagyon elszánt, terpeszben álló alakként van megörökítve. A történetek nincsenek túlságosan kidolgozva, mivel sokat akartak nekünk elmesélni. Bár, nem tudom, magában a Bibliában, mennyire kerülnek kidolgozásra az egyes sztorik... A példabeszédeket külön bírtam benne, mert teljesen más rajzstílust használt az alkotó, mikor ezeket vetette papírra. A nyelvezet is kellően modern, néhol vicces. Rengeteg eredeti, a Bibliából átvett idézetet használtak fel a meséléshez, és minden elbeszélésnél feltüntették, h hol található bővebben a Bibliában, ha esetleg vki utána szeretne nézni.
A Jelenések Könyve sajnos nem kapott nagy hangsúlyt, de annyi baj legyen, majd elolvasom a Bibliában.
Érdemes ezzel a mangával tenni egy próbát!
Ha érdekel, olvass bele!
http://www.mangattack.hu/filebase/olvas ... _netre.pdf
Boys Next Door
Nagyon rövidke (3 chap), de annál jobb mangáról van szó - ezt is csak ajánlani tudom.
Egy skizó, homi tanárbácsi öldös fiú prostikat, míg az egyikükbe bele nem szeret. A történetet külön érdekessé tette számomra a tanárbácsi hallucinálása, és a két főszereplő háttérsztorija. A mangát áthatja a végtelen szomorúság, az őrület, amelybe beférkőzik ugyan a remény egy kis időre, de sajnos ezek a szereplők nem a hollywood-i értelemben vett boldogságra születtek. Gyönyörű darab.