Shingeki no Kyojin

Minden téma, ami Japán képregényekkel kapcsolatos
Avatar
Vree
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 414
Csatlakozott: 2006.03.06. 18:21
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Shingeki no Kyojin

Hozzászólás Szerző: Vree » 2016.01.15. 00:58

Rákerestem, hogy "anime crossover"...megérte.
Kép
Kép

Avatar
Vree
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 414
Csatlakozott: 2006.03.06. 18:21
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Shingeki no Kyojin

Hozzászólás Szerző: Vree » 2016.01.25. 11:29

Hounori-t olvas valaki?

Kép
Kép

Kijött már angolul is a Sungeki no Kyojin (Spoof on Titan) 1-2, illetve egy azonos típusú Mikasa x Eren 4koma sorozat. : )

Avatar
Vree
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 414
Csatlakozott: 2006.03.06. 18:21
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Shingeki no Kyojin

Hozzászólás Szerző: Vree » 2016.07.09. 16:59

A 83. fejezetben a Titánontámadó szokás szerint körökben veri más hájpsorozatok izgalmi fokát.
Spoilerezés nélkül is annyit tudok mondani, hogy egy fejezeten belül is két alapvető feloldhatatlan erkölcsi dilemmával szembesülnek a szereplők.

Az első a haszonmaximalizálás kérdése, és hogy az meddig feszíthető:
ha soha vissza nem térő lehetőséged adódik, de azzal jár, hogy kockára tegyél mindent, amit addig elértél, mi a helyes hősi magatartás?
Az olvasók nagy része persze mindig az utóbbit (az "igen'-t) várná egy hőstől (hiszen a hős úgyis győz...ugye?...), a Shingekinek nagy erénye, hogy pontosan érződik, mi mindent kellett feláldozni a szereplőknek, hogy odáig eljussanak, és mennyire esztelen MÉG egy kicsi hasznonért elvesztegetni, mennyivel logikusabbnak tűnne egyszerűen lezárni az egészet.

A másik az ismerős két rossz opció közti döntés (avagy kit mentenél meg: a barátnődet vagy a busznyi kölyköt),
de ezt még megfejeli azzal, hogy érezteti: mindkét oldalon komoly érvek és érzelmi érdekeltségek vannak, tehát lehetetlen akár így, akár úgy dönteni anélkül, hogy valakit ne sérts meg és ne tegyél egy életre az ellenségeddé. Akármennyire is egy oldalon harcoltak eddig a szereplők, amíg az ilyen eshetőség nem merült fel, a szakadás most, úgy tűnik, elkerülhetetlen.

Jó kis képregény, de gondolom ezt nem kell mondani. :p

Avatar
weingartia
Gyakorlott
Gyakorlott
Hozzászólások: 64
Csatlakozott: 2008.07.17. 07:18
Nem: Férfi

Re: Shingeki no Kyojin

Hozzászólás Szerző: weingartia » 2016.07.09. 17:54

Nem vagyok olyan nagy fanja a sorozatnak, de rendszeresen olvasom, mert kíváncsi vagyok a sztorira. Pont a sok dráma az, ami számomra már túlzás: egyszerűen annyira sok, hogy már immúnis vagyok rá.
Viszont a mostani fejezet nagyon ütött, a végére még én is átéreztem a kétségbeesést. Teljesen indokolt volt Jean felvetése, mégha nem is sült jól el. De mégis kiborít, hogy
SPOILER
annyi áldozat után sikerült Reinert kimenekíteni. Egyszerűen elképesztő!

A második erkölcsi dilemma is olyan, ami valóban nem gyakran látható képregényben (meg máshol se nagyon). Én egy olyan kimenetelt tudok elképzelni, hogy
SPOILER
Erwin valahogy magához tér, és úgy dönt h Armint kell megmenteni. Máshogy nem tudom elképzelni, hogy Armin maradna életben (aminek amúgy jobban is örülnék). Szerintem az eddigi plotban jobban benne van, hogy Erwin hal meg.

Örülök, hogy említetted Hounorit, amúgy nem találtam volna rá! Tényleg vicces, most kezdtem el olvasgatni.

Avatar
Vree
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 414
Csatlakozott: 2006.03.06. 18:21
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Shingeki no Kyojin

Hozzászólás Szerző: Vree » 2016.07.11. 19:11

weingartia írta:Örülök, hogy említetted Hounorit, amúgy nem találtam volna rá!
Örülök, hogy örülsz, és hogy említed, hogy említettem xD
Azért hagyom azt a rengeteg kommentet a manga témákban, hogy pár évente hátha rátalál valaki valamire, amiről amúgy az életben nem szerzett volna tudomást xD

Avatar
Vree
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 414
Csatlakozott: 2006.03.06. 18:21
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Shingeki no Kyojin

Hozzászólás Szerző: Vree » 2017.06.12. 15:23

Kép

94. fejezet:
Bár nagyon elégedett vagyok úgy általában ezzel a mangával, az utolsó 3 fejezetet mégis kritizálnám. Az időugrással/csupa új karakterrel túlságosan elkülönül, nem csoda, hogy a Kissmana komment szekciójában a legmagasabbra pontozott komment a részletes összefüggés-magyarázat volt mindegyik fejezetnél. Nehéz összerakni, hogy pontosan hol/mikor is járunk és hogyan kapcsolódik ez a korábbi összes cselekményhez. Fellélegeztem, amikor most végre Reiner újra feltűnt; én sokkal előbb visszahoztam volna mindegy hogy mit/kit, de muszáj, hogy legyen egy ilyen "áthozott" valaki/valami a folytonosság és a könnyebb időben elhelyezés miatt.

Mindenesetre a kitérőnek valószínűleg vége, köv. fejezet vélhetőleg visszatér a szigetre...

Avatar
Rui-chan
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1527
Csatlakozott: 2009.06.08. 13:10
Nem:
Tartózkodási hely: A semmi közepétől picit balra
Kapcsolat:

Re: Shingeki no Kyojin

Hozzászólás Szerző: Rui-chan » 2017.06.12. 21:31

Nekem kifejezetten bejönnek ezek a fejezetek is. Grisha visszaemlékezéséből már sejthettük, hogy a kontinensen nem egészen úgy működnek a dolgok, mint Paradis szigetén. (Jut eszembe, ez a paradicsomra utaló szó, kicsit gúnyosnak tűnik, olyan rúgjunk bele az Eldian emberekbe még egyet érzést kelt bennem.) Reiner pedig jó összekötő kapocs, mert Annie még mindig kristályba van zárva, Bertholdt pedig szörnyű véget ért. Azért az durva, hogy milyen agymosás folyik a kontinensen, a szigeten élőket egyenesen démonoknak, ördögöknek titulálják, de az igazság azért nagyon messze van ettől. Valószínű arra fog kifutni a manga, hogy összecsap a két tábor, akiket megismertünk. Viszont ott van még a legutóbbi fejezetben említett háború valamilyen déliekkel. Ennél több fél nem kéne, csak összekuszálná a szálakat.
Gabi olyan kedves lánynak tűnik, remélem végül megmenekül a sorsa elől, nem lesz Shifter.

Legalább végleges megerősítést kaptunk arról, hogy Shifternek lenni inkább hátrány, mint előny, mert sokkal gyorsabban halnak meg, mint az átlag emberek.
Kép

Avatar
Vree
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 414
Csatlakozott: 2006.03.06. 18:21
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Shingeki no Kyojin

Hozzászólás Szerző: Vree » 2017.06.14. 12:25

Visszanézve a fejezeteket, két kritikám van, miután megpróbálja az ember végiggondolni az eseményeket. :p

1. Marley pocsék terve

Amikor Reiner és Berthold titán-váltóként mutatkozott be, még mindig úgy tűnt, hogy a váltók egyszerűen előállíthatók. Azóta megtudtuk, hogy nemcsak a számuk rendkívül korlátozott, hanem azt is, hogy a jelenlétük Marley katonai erejének kulcsa.

Tehát miért küldték el őket ÉVEKIG bármilyen katonai felügyelet nélkül olyan gyermekek kezében, akiknek minden okuk van arra, hogy gyűlöljék Marley-t, egy olyan helyre, ahol könnyen elveszhetnek vagy ellenséges kézbe kerülhetnek? Az a tény, hogy egy puszta vándorló, elme nélküli titán (Ymir) képes volt arra, hogy kiiktassa egyiküket, köteteket mesél a tervezési hiányosságokról.

(Tudjuk, hogy a váltók többé nem élveznek nagyobb védelmet a vándorló titánokkal szemben, akik ugyanúgy emberi táplálékként ismerik fel őket, tehát az az érv, hogy a váltók nagyobb biztonsággal haaldhatnak át a titánok által fertőzött sivatagon, nem állja meg a helyét.)

Tudja-e Marley, hogy az eldiánusok elfelejtették saját történelmüket? Ha nem, akkor Reinernek azonnal vissza kellett volna rohannia a főhadiszállásra ezzel a hírrel, mert akkor az egész marley-i katonaság a küszöbükre masírozhat anélkül, hogy az ellenségnek bármi fogalma lenne, hogy kik ők. Tudatlanságukat különböző módokon lehetett volna kihasználni, attól, hogy az emberiség barátságos maradékának tettetik magukat, akik a megmentésükre érkezik, addig, hogy meglepik őket felsőbbrendű haditechnológiával, a váltók alkalmazáig, hogy kiiktassák a kulcsfigurákat és a titánokra fogják az egészet.

A céljuk a nemesség kellett volna legyen, és nem a köznép, mert A. csak ők vannak a valódi tények bitrokában, hiányukban a többi ember könnyen megtéveszthető vagy meglephető, B. ők lehetnek leginkább azok, akik ismerik az Alapító Titán helyét. Miért nem összpontosított mind a 3 kém a katonai rendõrségbe való felvételre? Mi értelme volt a felderítőkhöz menni? Milyen értelme volt a falak lebontása? Pár ellenség meghalt, oké, de semmivel nem vitte őket közelebb a végcélhoz.
Ennek a műveletnek egyetlen észszerű eredménye az volt, hogy hátteret teremtett a Reinernek és csapatának és magyarázatot adott arra, hogy miért nem rendelkeznek papírokkal, miért nem szerepelnek nyilvántartásokban és miért nem ismertek senkit. De még a falon belül élők sem ismerik mind egymást (vegyük Sasha faluját, például), így sokkal jobb módszerek is akadtak volna ugyanerre, amik nem járnak együtt azzal, hogy felfednek 2 titánt bármilyen nemesnek, aki épp figyel és felismerheti őket.

Mint tudjuk, két nagyon fontos ember (Eren és Historia) végül csatlakozott a felderítő hadtesthez - de véletlenül!
Lehettek volna szó szerint bárhol, sokkal logikusabb helyek léteztek volna a keresés elkezdéséhez. (Megintcsak, a katonai rendőrség működhetett volna, hiszen meggyorsította volna a bizalmas nyilvántartásokhoz való gyors hozzáférést és jogosítványt adott az emberek háttere után kutatáshoz, mindezt teljesen hivatalosan.)

(Marley-nek az alábbi kiinduló információ állt rendelkezésére:
A. Marley-i tisztviselők haltak meg a fal közelében, valószínűleg egy titánváltótámadás következményeképpen, miközben eldiai lázadókat végeztek ki. Ez felveti e lehetőségét, hogy a vezetőjük "A Bagoly" a Támadó Titán birtokában van (mivel a többi 8 titán helye már ismert). Lehetséges, hogy a tián ezt követően a Paradis-szigetre menekült. (Bár ez nem igazolható szemtanúk hiányában.)
B. Az Alapító Titán még mindig a Paradis-szigeten van, a Fritz-klán utódai kezében.)

Marley pontos szándéka nem is világos. A fennmaradó eldiaiak megsemmisítése volt, vagy az Alapító Titán visszaszerzése? Mivel a két terv teljesen más megközelítést igényel.
Valószínűleg nem kezded el a népirtást és a káoszt, MIELŐTT felkutatod az összes információt. Nem akarnád kockáztatni, hogy túl hamar eláruld magad vagy hogy a káosz miatt létfontosságú információk vesszenek el.

----------------------------

2. Ymir rossz döntése

Ymirnak minden oka volt, hogy gyűlölje Marley-t. Felhasználták, majd elárulták, és szörnyetegé változtatták. Mégis úgy döntött, hogy visszatér. Miért?
A fejezet, ahol ez megtörténik, és amit Ymir azzal fejez be, hogy "nem annyira rossz istennőnek lenni", azt a látszatot kelti, hogy Ymir vagy Ymir titánja talán még fontosabb, mint gondoltuk, talán még Eren titánjával (a fő célponttal) is közel egyenértékű; a vele való visszatérés félsikernek minősül. Na találd ki mi van? Még csak nem is volt új titán, ugyanaz a titán volt, amit elvesztettek egy hülye hiba miatt! A visszaszerzése talán megmentette őket egy óriási blamázstól, hogy egy Kilenc Titánt vesztegettek el egy sikertelen misszióra, de aligha nevezhető bődületes sikernek.

És Ymirnak semmi oka sem volt rá, semmi oka arra, hogy megmentse Bertholdot!
Ha ott és akkor hagyja őket meghalni, valószínűleg hősként térhet vissza, mint egy tisztavérű eldiai, aki túlélte a Marley-i üldöztetést és visszahozta nekik a Kilenc Titán egyikét.
Eldöntötte, hogy csak magáért fog élni Christával együtt, és pont akkor, amikor ez reális lehetőséggé válik (mert Christa elfogadta és kiállt érte még azután is, hogy kiderült, hogy titán volt) - hirtelen 180 fokos fordulatot vesz és úgy dönt, hogy megadja magát olyan embereknek, akiknek semmi okuk sincs rá hogy megkíméljék akár őt, akár Historiát.

Úgy értem, bedobott mindenféle motivációkat (elfáradt, vissza akarja fizetni, amit ellopott), de ezek nem passzolnak különösebben jól a karakteréhez és nem változtatnak rajta, hogy összességében ez egy monumentálisan rossz döntés.

Amikor először olvastam, azt hittem, hogy az áldozatának talán az az értelme, hogy egy fontos titánt juttat Reinerék kezébe, mint amiért az egész harc folyt, hogy ne legyen okuk tovább Christa országát támadni, és így a barátait békén hagyják.
De nem: csak visszajuttatott hozzájuk egy fegyvert, amivel hatékonyabban támadhatják majd Christa országát.
Hol van az értelem ebben?

----------------------------

Az 1. kérdés néhány pontját egy Grisha szökése utáni flashbackkel még tisztázni lehetne.
Mondjuk tegyük fel, hogy így történik:
- Hír érkezik egy elveszett egységről Paradis falai közelében. A feladatuk eldiai árulók megsemmisítése volt. A kivizsgálásra köldött hajó titánváltó támadás nyomait jelenti.
- Általános pánik, mikor többen arra következtetnek, hogy az Alapító Titán ismét aktívvá vált. A konszenzus az aldeai ördögökkel egyszer és mindenkorra le kell számolni és elsőnek támadni.
- Pár intelligensebb tisztviselő érkezik, akik egy alternatív forgatókönyvet javasolnak - a hosszú ideje eltűnt utolsó titán, a Támadó Titan volt a ludas. Valószínűleg az elfogott Eldiak vezetője, a Bagoly használta fel ezt a lehetőséget, hogy átkeljen a tengeren, és a titánt a Paradis-i emberek kezére játssza. Legjobb lenne üldözőbe venni és elfogni, mielőtt kapcsolatba tudna lépni az ellenséggel.
- Az Alapító Titán visszaszerzésére irányuló terv - amely óriási áldás lenne Marley számára, és örökre megerősítené a nemzetközi pozícióját - túlságosan valószínűtlennek ítéltetik és elvetik (miért?...), de valószínűtlen B tervként a váltó csapat tudomására hozatik.

Innentől egy kicsit szétfolynak a dolgok. Miért nem együtt kel át a 7 váltós csapat, ahogy a legnagyobb biztonságban lennének? (Zeke egyszerű módon vissza tudta volna szerezni az Áll Titánt, nem csak ereje és esze miatt, hanem mert az ő titánja még az agyatlan titánoknak is parancsol.)
Miért Annie-t küldték egyedül a Rendőrségbe, amikor ő a legalkalmatlanabb erre (és ezt bizonyítja is: nem képes bennfentesekkel összebarátkozni vagy bármit is kideríteni). Miért nem vállal Zeke aktívabb szerepet, amikor Marley nem tud Grisha túléléséről (a Bagoly bármelyik embere vagy akár ő maga lehetett volna a Támadó Titán), és így az, hogy esetleg felismerik, nem játszik? Ha viszont tudomést szereznek Grisha túléléséről, miért nem támadják meg egyedül őt (pláne ha Zeke nyomozott utána és már rájött: a Reiss család titánja is az ő kezébe került), miért nem próbálja a fia (Zeke) megkörnyékezni, hiszen még titán-titán elleni küzdelemben is előnyt jelentene aa szeretetét/megbánását ellene kijátszani?

A leghatékonyabb terv a befolyásos szervezetekbe beépülés lehetett volna, mint például a Fal Egyház. Ha így döntenek, még az is lehet, hogy a váltók egyike van ott Ymir helyett, amikor Historia kilétét véletlenül felfedik. Grishát Zeke még azelőtt felismerheti, hogy alkalma lenne a titán erejét nehezebben lekövethetö személyre ruházni (pont az elnagyolt első támadásul szolgáltatott neki erre motivációt), és a győzelmük biztosított lett volna.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Vree 2017.06.14. 17:31-kor.

Avatar
weingartia
Gyakorlott
Gyakorlott
Hozzászólások: 64
Csatlakozott: 2008.07.17. 07:18
Nem: Férfi

Re: Shingeki no Kyojin

Hozzászólás Szerző: weingartia » 2017.06.14. 14:16

1. Marley pocsék terve:
Szerintem is pocsék a terv, de azért próbálom megvédeni. :)
Az egész küldetés szerinem azért történhetett meg, mert: 1. fegyverszünet volt a többi országgal, vleg mindenki épp fegyverkezett, 2. már belátták, hogy az alapító titán nélkül nem mennek semmire. Szóval megérte kockáztatni. A majom titán nem teljesen értem, hogy hogyan irányít, de nem úgy, mint az a titán, ami kell nekik. Szóval necces lenne egy egész sereggel odamenni eléjük. Plusz azt se tudják, hogy a nemesség (meg a király) mennyit tud, csak azt, hogy a pórnép felejtett el mindent.
Hogy miért küldték Reiner-éket? Szerintem bíztak az agyomosásukban, meg vannak otthon családtagok túsznak, stb. Szerintem az elején csak négyüket küldték, a majomtitán meg a másik csak utólag ment oda. Biztos rájuk néztek, hogy mi tart ennyi ideig. Mind a 8-at még fegyverszünetben is kockázatos lett volna elküldeni.
Valahogy az egész küldetésen az érződik, hogy ez egy ilyen "próbáljuk meg, hátha összejön, max visszajönnek". Már x ideje a kontinenst uralják a titánok erejével, szerintem fel se merül bennük, hogy bajuk esik egy technológiailag elmaradottab országban. (meg hogy megeszik őket csakúgy random)

Szerintem is sokkal értelmesebb lett volna a katonai rendőrséghez menni mindannyiuknak, plusz Annie tényleg alkalmatlan kapcsolatépítésre. A falbontásnak szerintem annyi értelme volt, hogy kiugrasszák a nyulat a bokorból: biztos voltak benne, hogy használni fogják a saját titán erejüket. Meg a papíros dolog, amit te mondasz.
Szerintem az Alapító titán volt az elsődleges cél. Nem hiszem, hogy kidolgozott stratégiát kaptak a felettesektől, tekintve hogy nem volt sok fogalmuk arról, hogy mi megy a városban. Így viszont még furább, hogy 4 kvázi gyerekkatonát bíznak meg egy ilyen fontos küldetéssel, tényleg logikusabb lett volna feletteseket is vinni magukkal. Summa: az össszes logikátlanságot lehet arra fogni, hogy sokat bénáztak, mert zöldfülűek. :hammer:

2. Ymir rossz döntése:
Ymir azt tuti nem tudja, hogy mennyi ideig élnek a shifterek, és úgy van vele, hogy le fogják rohanni az egész várost előbb vagy utóbb, szóval mindenképp vissza kell menni. Az hogy miért nem árulta el Bertholdékat? Azért ez nekem se jutott volna egyből eszembe. Meg akármilyen hidegvérűen próbálnak viselkedni (Reiner meg Ymir is) valahogy mindig kerül bele egy kis érzelem. Szóval eszébe se jutt vagy fel se merül benne, hogy hagyja őket (Reinert, Bertholdot) lemészároltatni, miközben meghal vleg a felderítő egység nagy része is. Szóval nem hiszem, hogy tényleg kizárólag csak Kriszta számít neki (nyilván ő a legfontosabb). Amúgy kb. amit te felvázoltál, az lett volna a leglogikusabb.
Erre a Christától elválós részre nem emlékszem már, de nagy volt a káosz, Christa meg nem akart menni. Ott hagyta. Pedig nagy ziccert hagytak ki! :D Persze ezt akkor nem tudták.

Avatar
Vree
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 414
Csatlakozott: 2006.03.06. 18:21
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Shingeki no Kyojin

Hozzászólás Szerző: Vree » 2017.06.14. 19:05

Megpróbálok én is kicsit magam ellen beszélni, bár a végkonklúzió változatlan lesz. :D

Ymir:
Ymir talán rájöhetett, hogy Christából királynő lesz, és ebben csak visszafogja, ha ő is mellette van. Christának, úgy gondolhatta, most arra van szüksége, hogy elengedje a múltat és azt az individualizmust, amire ő tanította.
Talán szimpatizált Reiner és Berthold dilemmájával, és a "váltók, segítsük egymást" felfogásban talált magának valamiféle közösséget.
Azt is sejthette: a paradisi vezetés szigorú fegyelem alatt tartott veszélyes fegyverként kezelheti majd őt, csakúgy mint Erent, individualizmusát zavarhatta az ötlet.
(Bár tekintve, hogy ő maga mennyire fifkás, és bírja a Felderítők és a potenciális uralkodó rokonszenvét, illetve hogy a paradisi vezetés mennyivel tájékozatlanabb és ijedősebb, mint ő, meglehetősen nagy szabadágokat élvezhetett volna vagy vívhatott volna ki magának így is).

De még így sem tudom elképzelni, hogy Marleyt válassza. Marley-t, ahol csak a gyűlölet, rossz emlékek és a hamaros kivégzés várja. (Sovány vigasz, hogy Reiner képessége szerint izolálni próbálja majd feltehetőleg bármilyen emberi kapcsolattól "hálából", így a legextrémebb utálat megnyilvánulásait nem kell majd megtapasztalnia.)

Még a paradisi vadonban élni is jobb lehetőség, mint visszatérni abba a pokolba, pláne még hasznukra is lenni Christa országa ellenében.

(Képzeljük el, milyen klassz lehetőség: :D
Ymir úrnő, a rejtélyes intelligens titánasszony, aki a falakon túl a vadonban, akár az utgardi kastélyromban) él. :D A gyerekek meséiben parancsol az alsóbbrendű titánoknak, uralkodik felettük, és időnként a fal ellen küldi őket élelemért, de az őt meglátogatókkal kedves is tud lenni, ha megválaszolják a találós kérdéseit és a szépségét dícsérik. Azt beszélik, hogy maga a Királynő is kilovagol háromhavonta egyszer, egy holdtalan éjszakán, hogy konzultáljon vele; ilyenkor ősi titántitkokat osztanak meg. A Felderítők időnként tessék-lássák újoncexpedíciókat küldenek ellene, de titokban a vezetőség szövetséget tart fenn vele; tudják róla, hogy magányos, emberi tudatú titán, akinek nagy nehézségbe kerül elkerülni a többi titánt, bár élelmet bőven talál. A szigetet pedig jobban ismeri, mint bárki más, egyszer még a partokig is elsétált, a titán-mozgásokról mindig elsők között értesül, a Felderítők számára felbecsülhetetlen segítség.)

-----------------------
Marley-i hadviselés:
Igen, emlékeztetnem kell magamat is, hogy:
1. a 9. titán még mindig ismeretlen (Marleynél volt 6, Paradisnál van az Alapító, 2nek nyoma veszett - ezek egyike a Bagoly által rejtegetett Támadó Titán). Így Marleynek kicsivel több oka volt félni, hogy kiderül, talán még maradt Paradisnál is.
2. Zeke és az Áll titán csak a 3 éves timeshift után kel át a sivatagon, tehát Marley nem maradt teljesen védtelen.

De akkor is...Be kellett volna tartaniuk a következőket

1. Ne használj gyerekeket.

A gyerekkatonák használatával kapcsolatban annyit, hogy ez látszólag igazolható lenne azzal, hogy az egész "eldiai áttérítettek" programot túl későn indították, és egyszerűennem létezett felnőtt eldiai származású áruló, katona vagy szimpatizáns (lehetséges lenne ez?)
Csakhogy ez LEHETETLEN, mert a titánokat muszáj 13 évente átörökíteni és a hordozó csak eldiai vérű ember lehet. Egész szimpatizáns DINASZTIÁKAT volt szükséges fenntartani a mangaka által erre kitalált szabály értelmében. (Irányíthatatlan emberbe nyilván nem fogsz titánt oltani, még akkor sem, ha úgy gondolod, képes vagy bebörtönözve tartani; Az eddigi fejezetek is azt sugallják, Marley már régebb óta támaszkodik a titán erőre. Ehhez képest a kiképzőprogram mostani 13 évenkénti fordulója csak 8 gyereket képzett ki 7 titánra. Mit csinálnak, ha 2 gyerek megbetegszik, megbízhatatlan, stb. ...? :D
Én értem, hogy szűkös a rendelkezésre álló aldeai, de mivel a teljes hadi erejük ezen nyugszik, talán nem most kellene zsidóirtósat játszani azokkal, akiken a jólétük nyugszik. Az államnak kellett volna saját maga védelmében közbelépni.

Én egyszerűen fenntartottam volna egy aldeai vérű "nemességet", hasonlóan, mint ahogy a Fal Királya kezelte a hozzá lojális nem-aldeai családokat.
Ezeknek még csak plusz motivációt ad, ha látják, hogy a többi aldeai hogyan él hozzájuk képest ("látod, ez történik a Marley ellen lázadó gonoszokkal, de mi lojálisak vagyunk, ezért élünk luxusban és jutalmaz meg minket a király").
Vagy lehet, hogy pont kipusztította a lojalistákat egy tűzvész, ezért kellett a gettóból fiatalokat fogni? :D

2. Ne használj titánokat.
A titánok túl fontosak. Miért nem lehet tisztességes ember kémeket küldeni? Vagy ilyet is, olyat is? A kémkedéshez aztán tényleg semmi szükség titán erőre, csak a véletlen lebukás kockázata nő meg. És a titánok túl értékesek, míg az ember spion fogyóeszköz, annyit és akkor küldhetsz, amennyit és amikor akarsz.

Még egy érdekes dolog: a marleyánusok vérvonalnál fogva védettek az emlék-módosítás ellen, míg a váltók és egyéb aldeai vérűek nem!Ha az Alapító bevetésére sor kerül, a váltó kémeknek akár még az emlékeit is módosítani lehet, hamis információt adva az ellenségnek, míg a tiszta marley-i vérűek még az egsz lakosságot érintő módosítások ellen is immunosak, anélkül, hogy ezt rajtuk kívül bárki tudná.

3. Ha már támadsz, támadj teljes erővel.
Az elmúlt pár fejezetben Marley egyre kreatívabban használja a titánokat, léghajóról dobálja ki őket stb., valami ilyesmit várna az ember itt is. :D
És ha arra gyanakodnánk, hogy az elmúlt 3 év technológiai fejlődése tette ezeket csak lehetővé: már az ifjú Grisha és nővére is léghajó-felszállást akartak nézni...

-----------------------
weingartia írta:
2017.06.14. 14:16
A majom titán nem teljesen értem, hogy hogyan irányít, de nem úgy, mint az a titán, ami kell nekik.
Igen, ez egy picit ködös pontja a történetnek. Az egyik legutóbbi fejezetben Eren nem meri elárulni nekik a mosolygó titán kilétét, félve, hogy ha rájönnek: az Alapító hordozója és a Fritz vérű közötti fizikai kapcsolat (amikor Eren megütötte a mosolygó testét) teszi lehetővé a titán-irányítás egy alacsony fokú alkalmazását, esetleg valami extrém dologra vetemednek, mint megetetik vele Christát.

Csakhogy ezt a karakteteknek már tudniuk kell, mert pontosan ezt használta Historia és az apja (mind a kettő Fritz vérű), amikor kézrátétellel aktiválták Erenben az Alapító emlékezés-képességét. (Eren váletlenül újra aktiválja ugyanezt, amikor tiszteletét teszi, és be is számol róla a katonaságnak).
Christa elfelejtett volna erről szólni? A katonai vezetés nem tudja összeadni, hogy ha egy Alapító képesség esetében ez működik, akkor talán a többi esetében is?
De ami a legfurább, hogy Eren ereje nagyon kezdetleges: amikor közönséges titánokat uszít a mosolygó ellen, ugyanazt teszi, amit a Női Titán, a Páncélos Titán és a Majom Titán már alkalmazott, és ezekből a majomé volt a legkifinomultabb.
Semmi bizonyíték nincs arra, hogy:
1. a Fal Titánokra is hatással lenne, 2. a Fritz vérűek elfogyasztása bármilyen hatással bír, hiszen ennek kipróbálására az eddigi sztori során nem volt példa. Lehet, hogy a Fritz-vér nem is örökíthető azzal a módszerrel, mint a titán-erő.

Erennek és Historiának egyszerűen meg kéne fogni egymás kezét, oszt' kísérletezni :D
(A majom képességét tuti elérnék - gondoljunk bele, nem kell többé tartani a titánoktól!-, akkor is, ha a fal titánok nem idulnak meg.)

Avatar
weingartia
Gyakorlott
Gyakorlott
Hozzászólások: 64
Csatlakozott: 2008.07.17. 07:18
Nem: Férfi

Re: Shingeki no Kyojin

Hozzászólás Szerző: weingartia » 2017.06.15. 00:05

Egy csomó mindent olyan jól kigondolt a szerző, nehéz beismerni hogy a karakterek inkább a sztori szerint mozognak, nem maguktól. :vigyor:

A Ymir össze-vissza elhintett infói tetszettek a legjobban eddig. Az elején nem bírtam a csajt, de kb. neki van most a legérdekesebb múltja.
Na, belelapoztam a Christát otthagyó részbe, most már még kevésbé értem. :P Az így már okés, hogy miért hagyja ott Christát: látja hogy Eren képes irányítani, szóval van esélye Paradisnak, Christa ott jó helyen lesz. Hogy ő miért nem marad velük? Azt mondja, hogy ő maga sem tudja. :P Egyrészt amit te írtál (mi mind shifterek vagyunk! :D), másrészt ő azért sok infót tud: lehet hogy attól félt, hogy Reinerék visszamennének érte. Így hogy ő is velük van, visszakullognak Marley-be, szóval Christa egyelőre biztonságban van.
Ymir a vadonban. Ebből lehetne 4komát csinálni! :lol:

1. Igen, a gyerekagymosós módszer előtt kellett valaminek lennie. Ez a nemességes megoldás jól hangzik! Lehet hogy a bagoly meg a másik kavart be valahol a shifterek továbbörökítésének rendszerébe. Ehhez elég annyi, hogy az egyikük szimplán lelép, miután megkapta a shifter erőt.

2. Az egyszerű kémkedés túl logikus és unalmas. :? Nem is értem, miért nem tartottak attól, hogy a király módosítja a shifterek emlékeit. Persze nem tudjuk, hogyan működik pontosan, biztos nem olyan egyszerű.

3. A titánnal való szőnyegbombázás nagyon bejött!

Szinte tuti, hogy nem elég megenni a Fritz-ceket az irányításhoz: Eren apja behamizott egy párat (asszem...), de nem kezdett el titánokat irányítani. Biztos megtette volna, ha tudja. Túl egyszerű lenne, ha Christa csak ráül Eren titáni vállára, aztán menne is az irányítás. A szerzőnek szerintem ez nem lenne elég drámai. :evil:
Eren képessége már most több volt a majom titánnak: nemcsak a női titánra irányította rá a többit, hanem Reinerékre is.

Fal titánokról: szerinted mitől ilyen nagyok? Az alapító egyszerhasználatos képessége? Vagy vmi speckó vérvonalhoz tartoznak és ettől ilyen nagyok?

Avatar
Vree
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 414
Csatlakozott: 2006.03.06. 18:21
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Shingeki no Kyojin

Hozzászólás Szerző: Vree » 2017.06.15. 05:17

A falakkal kapcsolatban van egy érdekes dolog: három női nevet viselnek. Az eddigi történetben nem történt semmilyen említés róla, hogy pontosan milyen történelmi személy után kapták a nevüket. De az anime 2. szezon endingjében van egy kép, ami három lányt ábrázol, akik...nézd meg a linket magad. :)

Tehát én arra tippelnék, hogy itt még valami kavarás lesz, hogy pontosan hogyan is jöttek létre azok a falak. :)
-----------------

Ja amúgy Ymir kapcsán még, az feltűnt, hogy Ymir levelében Marleynek pontosan olyan láncolós barlangja van, mint a Reiss családnak volt?
Azon túl, hogy elég barbár megoldás (igazán beadhatnának azoknak a shifter áldozatoknak valami altatót a szertartás előtt :p ) ez arra kéne utaljon, hogy a barlangok már a két állam létrejötte előtt is léteztek. Vagy csak arra gondolt a mangaka, hogy nem ismerik fel, ha másmilyennek rajzolja...? :D

Avatar
weingartia
Gyakorlott
Gyakorlott
Hozzászólások: 64
Csatlakozott: 2008.07.17. 07:18
Nem: Férfi

Re: Shingeki no Kyojin

Hozzászólás Szerző: weingartia » 2017.06.17. 00:11

Wow, azt hittem, hogy az endingben csak az animéseknek vannak elhintve dolgok, ezet szerint a mangásoknak is. Amúgy guszta a kép! :)
Biztos lesz még legalább egy csavar, az egész Marley-féle eredettörténet eléggé bűzlik. Ezekről a barlangokról beugrott a Code Geass: ott voltak a világ minden pontján szent helyek. Valószínűleg tényleg az egész világot uralták a titánok, mindenhova csináltak ilyet. Vagy csak a király nosztalgiából csinált egy barlangot Paradisben is. :vigyor:

Avatar
Catrin
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1094
Csatlakozott: 2008.08.12. 11:00
Nem:
Kapcsolat:

Re: Shingeki no Kyojin

Hozzászólás Szerző: Catrin » 2018.03.30. 23:35

Hol is kezdjem? Talán ott, hogy Risával tavaly ősz végén cseréltünk egyet: mit kellene tennie azért, hogy elolvassam az 1000 oldalas He Chose Titans fanfictiont (43 fejezetes egyébként), amit ő annyira imád? Felajánlottam neki a 74 részes Monstert, gondoltam túlozva kb. két fejezetet haladok, ha ő megnéz egy részt. A tempó persze nem így ment, és rá kellett jönnöm, hogy a HCT sokkal több időt vesz ám el, mint 74x20 perc.XD
De kicsit sem bántam meg, a fanfic további élményeiről és ajánlásáról a hsz végén fogok írni. Most jöjjön előbb valami más, valami nem bekalkulált hatás...XD, ami miatt nem a Mit olvastál legutóbb könyves topicba, hanem ide az SnK mangába jöttem (először az animésbe akartam, de eszembe jutott, hogy van ez is - ide végül megfelelőbb).

SnKxCatrin evolúció (mert nagyon ráérekXD és hogy komplexen látható legyen, hogyan is állok a dologgal:
2013:
- Az első sorozatot vidáman fogadtam, az opening és a közeg ütött, a történet hatásosan indult, aztán valahogy kezdett nem tetszeni a tempója, egyre elnyújtottabbá, így unalmasabbá és kínossá vált, érződött, hogy ez így huszon részben édes kevés, hiába voltak jó húzásai. Emlékszem még a magazinban is írtunk róla, talán még az utsó részek előtt (el is basztam a címlap feliratot, nem is értem mit szívhattam, mert a cikkben mindenhol jól írtuk a címet, visszanéztem, pont Risa szólt be érte, amit gyors javítottunk is, de AA-n még aszem ott az ominózus Kyoujin feliratX'D). Lényeg, hogy mindenféle pozitívum ellenére, erős közepes lett végül a cucc 6/10-zel zárt nálam. A 2. openinget is imádtam. Később az endingek is bekerültek a kedvencek közé, évek óta szeretem mindegyiket karaokézni.
- Karakter fronton: Áhh! Tragikus volt a viszonyunk! Az Eren-Mikasa-Armin hármast néhány rész elteltével már alig tudtam tolerálni, főleg az állandó kiabálást vagy inkább sikoltozást. A többi srác már nem volt bosszantó, de totál üresnek tűntek, Erwin, Levi és társaik már jobban érdekeltek, de eleget belőlük se kaptam ahhoz, hogy jobban kedveljem őket. Valahogy zavart, hogy a karakterek teljesen a sztorinak vannak alárendelve, és az is csak döcög, szóval így nehéz volt rájuk fanolódni. Ráadásul sokan voltak, össze-vissza haltak, érdektelenné vált az egész. Egyedül Hange-t szúrtam először ki magamnak, mint szimpatikusnak tűnő alanyt. Annyira, hogy mikor egyik barátnőm rendelt anno nagy függésében egy mobildísz boxot, abból megvettem Hange-t és 1-2 évig lógott a telefonomon. Pedig a sorozat végére nem mondanám, hogy az ő karakteréből a többiekhez képest bármivel többet kaptam volna.XD
2014:
- Mivel pasim el kezdte tovább olvasni, így én is ránéztem a manga dolgaira, de kb. ötvenegynéhányadik fejezet körül ráuntunk, megfeledkeztünk róla stb (kb. addig tartott az anime második évada). Tök véletlenül meg is találtam egy posztot erről, ősszel nyafogtam, hogy a manga is csiga tempóban halad, alig jönnek az infók, szar az egész.XD Aztán már vagy 10 fejezettel szerintem le voltam maradva, amikor Rui próbált itt a mangás topicban lelkesíteni (és milyen jó, hogy végül tényleg a pince szült nagyobbat!). De teljesen hanyagoltam a dolgot. Még annyi történt korábban, hogy valamelyik egyetemi órán elolvastam a 0. kötetet, ami finoman fogalmazva nem tetszett. És bár Isayama itt még elképesztően rondán rajzolt, de volt benne valami vonzóan ismerős, ez persze nem mentette a dolgot.XD
- Karakter fronton kb. ugyanaz: A Hange-Levi-Erwin hármas minimálisan érdekelt, a többi hidegen hagyott.
2015-2016:
- Elmeséltettem időnként egyik haverommal, mi újság a mangában, mert spoilerbuzi vagyok, nincs mit szépíteni ezen.XD Közben egyik barátnőm sem fanolódott már rá annyira a dologra, de azért a net még ontotta magából a lelkesedéseket és a shipeket (így többek között. abba AA fórumon belefutottam, Risa mekkora ErwinxLevi shiperXD). Szóval találkoztam a cuccal, de mivel a folytatása is egyre később érkezett, így még kevésbé érdekelt a dolog.
2017:
- Risával is elmeséltettem az akutális spoilereket a manga eseményeiről, plusz ezen felbuzdulva az említett haverral is, amit aztán emlékszem, tavaszi(?) conon tovább is adtam Dodgersnek és Junchinak egy tali során, a részletek felét kihagyva, a felét pedig átköltve. XD Csak agyaltunk, hogy ez így wtf, lehet mind jobban járunk, ha nem mesélek semmit. XDDDD
- Megnéztem a kieg. ovákat, nem voltam elájulva tőlük... Levi-múltas jobb volt, mint a másik, de annak se tetszett a tempója.
- Jött az új évad, a manga élményemre már alig emlékeztem, szóval vártam, hátha most jobban fog tetszeni. De az a visszafeléhaladás, és semmiről pofázás, amit produkáltak... hozzá a kínos tálalási mód, amit lentebb egy másik bekezdésnél majd külön kifejtek... Hááát. Tovább rontott a viszonyunkon. Az op képileg tetszett, zeneileg már nem annyira, mint a korábbiak. Az ending sokáig nem tetszett, de a sorozat második felében ráfüggtem, azóta képileg és zeneileg is bekerült a kedvenceim közé.^^ Emlékszem itt a fórumon annyi megmozdulásom volt, hogy belinkeltem A LÓ felejtethetetlen fejét. :D
- Karakter fronton is vártam az új évadot, bízva, hogy na majd most hátha többet kapok belőlük, és szimpatikusabbak lesznek. Nem így lett. Akik érdekeltek, azok alig voltak képernyőn, a többiekből pedig bár többet kaptunk, egyikük se fogott meg... Mikasa-Eren totál üres maradt, Armin egy fokkal jobb, de ez már az első évad végén is így volt.
- Évvégén mivel belekeztdem a fent említett Eruri fanfictionbe, ami 80%-ban az animében látható sztori előtt, 15%-ban közben és 5%-ban utána játszódik (ergo a vége manga spoiler), gondoltam ez így nem állapot, hogy rávettem magam egy Erwint és Levit shipelő cuccra, de az originalból azt se tudom, hogy álljak hozzájuk, azonkívül, hogy jahh egymás bizalmasai és tök jól néznek ki az összes official- és fanartonXD, így elővettem a mangát. Ez azt jelenti, hogy egyik nap elejétől az akkor 100. fejezetig végiglapoztam, és elovastam csak azokat a paneleket, ahol ez a kettő valamit dumál. Ezt kiegészítve a látottakkal és a felrémlő spoilereimmel, már egész használható tudással rendelkeztem (de elárulom SPOILER azóta elolvastam a fejezeteket rendesen is).XD
2018:
- Szóval jahh, a fanfic hatására sikerült rápörögnöm a cuccra, hogy miért ennyire motiváló, arról külön írni fogok.
- Az idei fejezeteket már mind a megjelenés napján lestem, rawban is, neten lógva itt-ott, mert ÉRDEKEL.
- Visszanéztem több anime jelenetet, megnéztük párommal az összefoglaló filmeket. Elsőről megállapítom, hogy még mindig csak közepesen hat rám... annyira rémes volt most is az a lassúság, ahogy pl. Eren behelyezi azt a kicseszett követ a lyukba... és hasonlók. (5/10) Az évad második fele viszont filmben jobban tetszett, lekötött, kevésbé tűnt üresjáratnak, Annie óriás jelenetei sokkal hatásosabbak voltak így egyben nézve. (7/10) Szóval a két évad végülis kiadta az anno rádobott 6-os átlagomat, de érdekes, mert anno egységesebbnek tűnt ez az érzet.
- Nézzük a sulis paródiát is, hát az gigalol, most a hétvégén be is fejezzük.XD
- A második évad összefoglalója sajnos még nem érhető el, de kíváncsi vagyok, az így összevágva jobban fog-e tetszeni. Ehhez most sem fűzök reményeket.XD
- Az utóbbi két hétben, a fanfic befejezése után elolvastam rendesen a kimaradt manga fejezeteket/oldalakat, pasim dettó, mivel másról se beszéltemXD és mert jön az új évad, így át is beszéltük.XD Plusz elolvastam/átfutottam az összes hsz-t, amit az itteni shingekis topikokba írtatok, nagyon szórakoztató volt!
- Kíváncsian várom az új évadot, bár a tálalásától már előre félek... Erről később.
- Karakter fronton: mostmár konkrétan vonzódom az Erwin-Levi-Hange hármashoz (legjobbak az egészben, btw), a többiekkel kvázi kibékültem, elvagyok, legalábbis mangában... (abban, hogy ez animációban is így lesz, kételkedem).

Nézzük, hogy állunk a rövid összefoglaló után:
- A fanfict imádom, mert kurvajól lett megírva, és sokkal komplexebb, mint hittem, teljesen Eruri shiperré tett engem is, de igyekszem ettől elvonatkoztatni lentebb, mikor a mangáról írok 1-2 dolgot.
- Az animével továbbra sem vagyok elégedett, nem szerettem meg, de sokkal jobban szórakoztam rajta most, hogy már ténylegesen jobban érdekel 1-2 karakter. Azt hiszem mondhatom, hogyha szar is lesz a jövőben, nálam már guilty pleasure-ként működik a cucc. :D És nem csak azért, mert jókat nevetgélek a WIT okozta vizualitáson, hanem mert mostmár várok is nem egy tetszetős manga jelenetet.
- A mangával sem vagyok elégedett, de beszippantott, 1-2 szakasz nagyon erős, de tele van WTF-ekkel is. Ha elképzelem hozzá a leendő anime változatát, akkor pedig attól félek, hogy ott nem fognak működni a dolgok. Az viszont biztos, hogy sokkal kedvelhetőbb és érdekesebb már az is, amit előzetesen spoilerekből tudott az ember, ha magának olvassa el. Mert így még az is értelmet nyerhet, ami előtte nem tűnt szimpatikusnak/nagy számnak.

1-2 manga dolog:

Bár fentebb már nem spoilertageltek a srácok, én abba teszem, hátha képes végigolvasni olyan is a posztot, aki nem akarja lelőni magának a mangát, később, ha esetleg 1-2 új fejezetnél jönnék ide, akkor lehet elhagyom én is a dolgot... Néztem is amúgy a hsz-ek fényében, hogy mi a fene?! Miért nincs itt diskurzus minden hónapban az aktuális ch-ról? Azért vagytok páran, akik elvileg követitek, ráadásul jobban kedvelitek, mint én, ráadásul2 van is miről beszélni!
Amit kifejezetten kedveltem:
A manga rajzolása!!!! Eleinte rémesen rondák a fejek, de akkor is volt bennük valami érdekes, viszont mostanság egyre szebb. 70 körül már teljesen megkedveltem a karakterek kinézetét.^^ A környezettel sosem volt gond.
SPOILER
- Kenny részek alatt a western style, amúgy is imádom azt a nyugati közeget, amiben kapjuk a cuccot; és hogy végre több megmozdulást láthattunk Hangiéktól. Levi családi dolgai és a Reiss-Fritz kavar is érdekes volt. Armin ölt Jean helyett!
- Titan-szérum és annak minden hozadéka: csomó infót megtudtunk, persze itt még nem eleget. Levi, mint döntéshozó. Eltöröm a lábad jelenet. <3 Igen, minden Eruri belemagyarázás nélkül azért azt jó látni, hogy legalább vannak karakterek, akiken tényleg érződik, hogy totálisan ismerik a másikat, és bizalmasabb viszonyban vannak. Ilyen Erwin és Nile kocsis jelenete is pl. Jók ezek a random múlt/társ-utalások, de kevés.
OMG, eleve az egész csata EPIC, ritkán köt le engem az akció, mert ritka az ilyen jól adagolt menet, de itt az az önfeláldozás, a majomnak és kompániájának a kiiktatása nagggggyon durva volt. Mindeközben Hange és a srácok kicsinálták Bertoldot és Reinert!!!
Aztán a dilemma a tetőn, meg eleve Erwinnek az egész búcsúzkodós, halál vonala... az a feszültség, Levi és Eren érzelmei... és hogy Levi végül Armint oltja be... Minél többször nézem vissza, annál jobb, hogy így tett, de azért bassza meg Isayama!! Még a rohadt Zekének is sikerült Reinivel meglépnie. De legalább Bertinek annyi..., milyen kis creepy az a jelenet, ahogy Armin megeszi. (Erről jut eszembe, az is tetszett, mikor kiderült, hogy Eren is megkajálta a fatert, meg hogy eleve két erőt birtokol a 9-ből.)
Armin is értetlenkedett a döntésen, nagyon helyesen! Hange pedig Levihoz hasonlóan epic menő, így jól áll neki is, hogy parancsnok lett.
- És végre jött a kibaszott pince!!!!! Könyvek nice, a világ érdekes, főleg az eredetsztori, a nagy háború, a falak kialakítása, és Eren faterjának a szála működik, és vet fel érdekességeket. Btw régi Eren Kruger a falon: mi volt az az Armin és Mikasa név-felrémlés? Még időben is utazott a csávó gondolata, vagy a csak Eren Jaegerben mosódtak össze a gondolatok, ahogy lejátszódott előtte a múlt? Ezzel még kezdenek vmit?
- Levi az óceánnál: ne érj hozzá Hange, mi van ha mérgező.X'D
- Az új fejezetekben tetszik a szerkójuk, és hogy ugrottunk pár évet. Ez a szervezett támadás is elég menő. Persze biztos nem lesz egyszerű így sem kiiktatni az összeset, Zeke, se halt még bele ennyibe, de a feeling nagyon ilyen utsó-arc érzetet kelt.
Ami nem tetszett, és a lyukak:
- Az egész mangában nagy fájdalmam, hogy a karakterek minden interakciója a háború és az emberiség jövője között forog. Ezért is volt jó pl. mikor Erwin megosztja Levi-jal, hogy mire vágyik igazán, hogy magával törődik... (aztán BUMM, fejbe csap a konklúziójuk...). A mangaka totál megfosztja az ilyen képektől a karaktereit, illetve minimálisat ad hozzájuk (Armin és az óceán). Persze ezzel jól példázza ezt az egész reménytelen és fightos világot, de nekem kellenek az ilyen cuccokba is az enyhe slice of life elemek. Totál érződik, hogy Isayamának erre nincs ideje. Így is időbe telik mire mindent kifejt, és azokat is kapkodósan, összevissza adagolva teszi... egyszerűen nem fér bele nekik ennyi esemény közé, hogy kicsit is fellélegezzenek vagy megálljanak a karakterek. Valahol ez korrekt, de én bánom.
- De tényleg ez az információ csepegtetés, ahogy az egész múltat, meg a jelenlegi Marley helyszínt adagolta... az ember csak leshet, hogy mi a rák van, és hogy épp most mikor és kikkel vagyunk. Persze aztán egyértelmű...
SPOILER
- Hiszti, apja és kikötözött Eren, amit levágtak... előre látom, hogy animében ez milyen bosszantó lesz.
- Az Ackerman és ázsiai vonalat jobban is kifejthetnék... mindenhol csak félmondat jut erre.
- A marleyek terve elég wtf, Zeke gyerek-árulása érdekes, de később 1-2 mondata elég ködös, miért is jó neki a saját faját elárulnia? Btw ő is Fritz, vajon hogy fog hatni Erenre, ha megtapizza?? És komolyan a négy gyereket csak úgy egyedül beküldték ÉVEKRE a szigetre?
- Eren azóta vajon elmondta/kitanulta, hogyan is működik az irányítás?
- Még mindig kérdés, mi a franc van Annie-vel? Kíváncsi vagyok, hogy fogják őt még előhúzni.
- Azt a véget tudnám amúgy elképzelni a cuccnak, ha Eren és Armin mielőtt meghalnának felzabálnák a többit, utána pedig őket már senki... így megszűnne a 9 erő. Bár még mindig ott az a szérum, amivel az eldiaiakat fenyegetik... ráadásul ők a fejletlenebbek. Még az is sok flashbacket eredményezhet mondjuk, mit történt a 4 év alatt, hogyan fejlődött a sziget.
- Az se lepne meg, ha még se nyír ki Isayama mindenkit, ha a főgősök is megússzák valahogy... Levit mondjuk jó lenne még feláldozni, de ő meg túl nagy túlélőnek van beállítva.
- Dina Fritzcel is remélhetőleg kezdenek valamit.
Vree írta:
2017.06.15. 05:17
A falakkal kapcsolatban van egy érdekes dolog: három női nevet viselnek. Az eddigi történetben nem történt semmilyen említés róla, hogy pontosan milyen történelmi személy után kapták a nevüket. De az anime 2. szezon endingjében van egy kép, ami három lányt ábrázol, akik...nézd meg a linket magad. :)

Tehát én arra tippelnék, hogy itt még valami kavarás lesz, hogy pontosan hogyan is jöttek létre azok a falak. :)
Uhmm, 100. fejezetben az a félmondat rá...
SPOILER
(Ymir lányai)
, vajon csak a Marley mese része? Róluk bővebben még nem volt szó, kíváncsi vagyok, lesz-e.

1-2 adaptációs dolog:
- Nah ez az, amin szerintem sokaknál elbukik a cucc. A manga se hibátlan, sőt ott is megvannak az állandó feszültségben is izzadságban fürdő OMG fejvégások, a kínos és hisztis megnyilvánulások, de ott valahogy jól mutat, beleillik, plusz az ember már tovább is lapoz rajta. Ezzel szemben a WIT minden ilyen jelenetet kitart, halálra csíkoz, mintha picture drama effekt lenne, tök jó, hogy mangás, de ez nem MMV! A karakterek a mangához képest dupla annyiszor izzadnak a legegyszerűbb párbeszédekkor is. A tempó csigázik, a párbeszédek pedig több helyen részletszegények. Ott van pl. második évad végén Beardwin jelenet... kíváncsi vagyok az új évad azzal indít-e és kibővíti a tényleges párbeszédekkel, amik a szobában voltak, vagy ennyi volt? És hasonló spórolások?! Az agyalást, a felesleges feszültséget agyonhúzzák, de a részletes párbeszédeket leegyszerűsítik? Ok, utóbbi a kevesebb...
- Elég nehéz az OMG drámát úgy komolyan venni, hogy túlfokozzák, pedig a zene epic, az néha önmagában elég lenne. Komolyan 1-2 animációs díszítő elem elhagyása már dobna az egészen... ahogy az is, ha a seiyuuk nem vennák ilyen kínosan ügyelve feszültre a szerepüket. Pont Kamiya és OnoD jár ebben az élen, pedig pont rohadt jól el is játszhatnák őket, ha természetesebben nyomnák. Mindkettőjüknek szeretem a komolyabb stílusát, itt se lennének rosszak, de valamit túlrekesztenek.XD
- Attól tartok a mangánál is az a sok jó jelenet, amit spoilerben kiemeltem, animében egyszerűen nevetségessé válhat számomra. Kár lenne érte.
- Arra is kíváncsi vagyok hány részes lesz az új évad? Ha 12, akkor max.
SPOILER
Historia koronázásáig
fog eljutni, ha 24, akkor elég nagy az esély rá, hogy a
SPOILER
pincéig vagy az óceánig
... Ha lassúznak, akkor
SPOILER
Erwin haláláig, és a pince előtt cut.
De 12 részbe tuti csak a
SPOILER
Kenny end
fér bele... kár lenne, ha megint csak ennyit adnának le, mert a nem spoilerező nézők számára, annak ellenére, hogy sokkal jobb, mint az előző évad, és bár infók szempontjából adagolni fog, de a lényegre még tovább várat, így további időhúzásnak hathat.

He Chose Titans fanfiction:
Bár Risának minden fejezetről szolgáltattam a beszámolókat, ettől mindenki mást most megkímélek, de azért mégis pár szót, ha már csereüzlet volt (várom majd a Monster posztot:P), és ha már ennyit mozdított előre SnK ügyben.^^
A fővonala lényegében az ErwinxLevi kapcsolat, emiatt nyilván csak azoknak ajánlott, akiket a páros ilyen szinten érdekel. Bár ha kihúznánk a szexjeleneteket a képletből, akkor egy elég komplex és szórakoztató, a canonba olyan szintű precíz odafigyeléssel beleszőtt kvázi regényt kapunk, hogy Isayama megkérhetné a hölgyet, hogy foltozza be itt-ott a manga lyukait, és toldjon hozzá egy-két karakter jelenetet, máris mindenki sokoldalúbb és kedvelhetőbb, a történet pedig logikusabb lenne.
Persze a szexet nem lehet kihúzni, plusz a célközönségnek, azoktól a komolyan mondom életszagú jelenetektől is csak több lett a cucc. Általában a BL mangákban rémesen unni szoktam, hogy minden fejezetben ugyanolyan szexbe torkollik a menet... nem elég, hogy nincs mellette sztori, még a szex is unalmas. Nah itt annak ellenére, hogy majdnem minden fejezetben (baszott hosszúak, így valamiben kétszer is) van valamilyen imádni való és tetszetős intim pillanat, még bőségesen halad mellette a sztori is: politikával, küldetésekkel, akcióval, felkészülésekkel, stb. A Survey Corps múltját és hétköznapjait kapjuk, amit a vége felé (mivel addigra jut el időben odáig) az anime és a manga kiegészítésére szolgál.
Persze az ember az erdeti művet, ha értékeli, kénytelen ettől a komplex fanfictől külön választani, de az biztos, hogy a karakterekhez totálisan meghozta a kedvem, hogy a bennük és a sztoriban rejlő lehetőségeket új megvilágításba helyezte.
Lényegében sokkal jobban feltűnik, hogy Isayama műve még annál is kidolgozottabb, mint amilyennek 100 fejezet fényében tűnik (csak (még?) nem használt ki minden lehetőséget (elég jól)). Hozzá kell tenni, hogy a fic írója, rengeteg interjúból is dolgozott, Isayama meg hajlamos a random kiegészítő információkat így közölni.
Hosszú olvasmány, de ez a jó benne! Ha érdekel valakit az Eruri, ezt kár lenne kihagyni, legjobb, hogy meglepően nem lett egyik karakter sem OOC. Ezt ritkán találják el a fanficekben ennyire. De itt nem volt olyan jelenet, amit ne tudtam volna a mangában lévő jellemmekkel összeegyeztetni. És ez bír talán a legnagyobb befolyásoló tényezővel abban, hogy szívesen gonolok egy "canon" univerzumként a kettőre.
Azt nem jelentem ki, hogy a közvetett fangirlségem, SnK fangirllé tett volna, de Erurivá sikerült. Így tényleg aggódom, hogy az animénél fogom majd a fejemet.XD

Btw A Levi-Erwin a Mikasa-Eren mellett szerintem az egyetlen működő ship az egészben. A többihez még ennyi jelenet/érzet sem társítható. Ok, Krista köré talán lehetett volna még, de
SPOILER
furán vesztette aktualitását
. Most az új jeleneteknél már láttam magam előtt a ConniexSashát.XD Abbahagyom. De, hogy az ErenxLevit miért akarják az emberek, annak a gondolatával régen se békéltem meg, nemhogy most.XD Igazából messze a marketing hibája ez is, mert Levit minden promóképen valami idiótán bishis pózban kell nyomatni, Erennel és Mikasával, ahol Arminnak lenne a helye...

Avatar
Risa
Profi
Profi
Hozzászólások: 223
Csatlakozott: 2017.06.23. 20:01
Tartózkodási hely: 井戸の底

Re: Shingeki no Kyojin

Hozzászólás Szerző: Risa » 2018.04.03. 21:11

Örülök, hogy megírtad végül ezt a posztot (bár nem ígérem, hogy az én Monster posztom hasonló hosszúságú lesz XD), és tulajdonképpen minden szóval egyetértek. Az eruri ship ezzel a fanfictionnel kiegészülve a szívem összes húrján játszik, míg az eredeti mű inkább csak nagyon érdekel, és csak mérsékelten tetszik, hiszen pont a He Chose Titans mutatta meg, hogy mennyivel több és jobb lehetne ez a cucc, mint amilyen. Egy csomó, a HCT-ben kifejtett részlet mutatott rá nekem arra, hogy tényleg volt értelme és jelentősége bizonyos SnK-történéseknek, de a rohanás és kapkodás közepette nem tűnt föl. És most már én is ott tartok, hogy az animés feldolgozástól inkább csak félek, mint várom, mert olyan szinten túl tudják tolni a DRÁMÁT, hogy sokszor már kínos nézni. Most fog jönni a két kedvenc ívem, és konkrétan aggódom, hogy el lesz baszva. XD Azt meg én sem értem, hogy a végén miért volt úgy megvágva az Erwin betegágyánál folytatott diskurzus, de remélem, hogy a 3. évad elején bepótolják.

Nah, szóval lényeg, hogy köszönöm a cserét, és örülök, hogy ennyire nagy hatással volt rád. Meg voltam (és még mindig meg vagyok) győződve arról, hogy a HCT mindenkiből eruri shippert csinál, úgyhogy másokkal is szívesen cserélek, ha ez kell ahhoz, hogy megalapíthassam a magyar eruri társaságot. XDDD

104. fejezet: HANGE!!! Sőt mi több: Hange egy zeppelinben! :D
Ezenkívül igazából nem tudom, most mi van, mennyit terveztek bele ebbe a támadásba Erenék, és mennyit sikerült megvalósítani. Ha a titánerők megszerzése volt a cél, akkor nem sokra jutottak. Gabival kapcsolatban meg a kezdetek óta az járt a fejemben, hogy külsőre is mennyire hasonlít Erenre, most aztán kisült, hogy természetben is. XD
Kép

Avatar
Catrin
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1094
Csatlakozott: 2008.08.12. 11:00
Nem:
Kapcsolat:

Re: Shingeki no Kyojin

Hozzászólás Szerző: Catrin » 2018.04.03. 23:35

Risa írta:
2018.04.03. 21:11
Most fog jönni a két kedvenc ívem, és konkrétan aggódom, hogy el lesz baszva.
Jahh, rémes.XD Ráadásul az animében következő szálról jött a hír, amit mondtál, hogy Isayama a mangában ezzel a szakasszal nem elégedett. WHY?XD Nem tudom fognak-e az animében variálni bármin is, de ha igen akkor csak előnyére váljon! Na ez az, amit kétlek, és passzolom, mihez nyúlnának hozzá...
Risa írta:
2018.04.03. 21:11
Nah, szóval lényeg, hogy köszönöm a cserét, és örülök, hogy ennyire nagy hatással volt rád.
Köszönöm én is! Nem hittem, hogy ez lesz belőle.XD

Pár dolgot kihagytam a fentiből, ami azóta beugrott, de ki tudja, mikor lesz megint időm mindent rizsázni, szóval most csak annyit, hogy:
- Kedvenc jeleneteim közé tartozik, ahogy Levi szembesíti Christoriát a Feladattal, majd nyomatékosítja a dolgokat.XD <<< ehhez kapcsolódik a'szem az egyetlen happy face momentje az események végén. (Mondjuk az is mindig LOL, ahogy Erent biztatja, Hange pedig fordítja a dolgot, vagy mikor "eladja a kölyköket" a teáért, amit Sasha lájkol, és hasonló ritka szeletek.)


Aktuális fejezet:
Jó, hogy hamar jött.^^
Risa írta:
2018.04.03. 21:11
104. fejezet: HANGE!!! Sőt mi több: Hange egy zeppelinben! :D
Hange véégre, menő, ahogy vártam. :D Már csak ő hiányzott... Arminnak is előnyére vált az új frizura, btw, és "bishibb"X'D a kolosszális feje, mint Bertinek (bár itt-ott kilógnak a csontok...)
Ahogy nézem ritkítani akarták az ellen shiftereket amennyire lehet. Bár nem tudom, mennyire előnyös, hogy a War Hammerrel felzabáltatta a Jawt, így hogy Eren már nem tudta egybe hamizni, de eggyel kevesebb kiütni való... (?) Következőben remélem csekkolhatjuk, mi újság a Zeke-Levi fronton.
És Reinerrel mi a rák van, mármint ez a kinézet... egyből megfutamodtak. (Ok, persze Eren is kifáradt...?)
Gabi, mint Neo-Eren/ellen-Eren? Van valami a kis mitugrászban. LOL
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Catrin 2018.04.04. 13:51-kor.

Avatar
Risa
Profi
Profi
Hozzászólások: 223
Csatlakozott: 2017.06.23. 20:01
Tartózkodási hely: 井戸の底

Re: Shingeki no Kyojin

Hozzászólás Szerző: Risa » 2018.04.04. 13:16

Catrin írta:
2018.04.03. 23:35
Ráadásul az animében következő szálról jött a hír, amit mondtál, hogy Isayama a mangában ezzel a szakasszal nem elégedett. WHY?XD Nem tudom fognak-e az animében variálni bármin is, de ha igen akkor csak előnyére váljon! Na ez az, amit kétlek, és passzolom, mihez nyúlnának hozzá...
Ehhez csak annyi a hozzáfűznivalóm, hogy:

Kép

A most említett kedvenc jeleneteid a Levi-naptárba is bekerültek btw. XD

Ja és Zeke: pár napja szembesültem a ténnyel, hogy őt nem Zekének kell ejteni így szép magyarosan, hanem Zíknek. XDD Legalábbis egy japán Jiiku-sanként emlegette a twitterjén.
Nem Reinert akartál írni az utolsó előtti sorban?
Kép

Avatar
Catrin
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1094
Csatlakozott: 2008.08.12. 11:00
Nem:
Kapcsolat:

Re: Shingeki no Kyojin

Hozzászólás Szerző: Catrin » 2018.04.04. 13:50

Risa írta:
2018.04.04. 13:16
Nem Reinert akartál írni az utolsó előtti sorban?
XD Ahogy mondod, köszi, már félig aludtam!

Zík? :hammer: És tényleg... ジーク・イェーガー A francba, nálam akkor is Zakó marad. (Ahogy Levit is csak minden harmadik alkalommal hívom Livájnak, a kezdeti rivaillekodás elég hamar kikopott. Erről jut eszembe, a fanfic elején agyalnom kellett, hogy volt Májk nevű karakter, wtf? Aztán rájöttem, hogy a Mike más tészta. :drop: )

Avatar
Vree
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 414
Csatlakozott: 2006.03.06. 18:21
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Shingeki no Kyojin

Hozzászólás Szerző: Vree » 2018.04.06. 19:49

Risa írta:
2018.04.04. 13:16
Ja és Zeke: pár napja szembesültem a ténnyel, hogy őt nem Zekének kell ejteni így szép magyarosan, hanem Zíknek.
Valaki nem nézett elég Sámánkirályt, ejnye-bejnye >:)
(A főgonosz Hao-t honosította ezen a szép néven az amerikai és innen átvéve a magyar dub is)

Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 5839
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Shingeki no Kyojin

Hozzászólás Szerző: Titkos » 2018.04.06. 21:45

Catrin írta:
2018.03.30. 23:35
Bár fentebb már nem spoilertageltek a srácok, én abba teszem, hátha képes végigolvasni olyan is a posztot, aki nem akarja lelőni magának a mangát, később, ha esetleg 1-2 új fejezetnél jönnék ide, akkor lehet elhagyom én is a dolgot...
Köszi! :D Én sajnos még mindig le vagyok maradva a cuccal. ^^" XD Oké, ameddig az anime eddigi két szezonja vitte a sztorit, odáig olvastam, még valamivel tovább is, de most konkrétan már legalább egy éve az "Eren a kristálybarlang rabja" jelenetnél járok. XD És meg sem tudom magyarázni, hogy miért, hiszen sokakkal ellentétben nekem itt semmi komoly fenntartásom nincs a cuccal kapcsolatban, vagy ha van is valami kisebb-nagyobb gondom vele, az messze nem akkora, hogy emiatt on-holdra tegyem a cuccot. Ez van, valahogy nem volt ingerenciám még folytatni, ilyen Killing Bites-okat meg lenyomok egyben, nem tudok erre (sem XD) logikus magyarázatot találni. XD
Catrin írta:
2018.03.30. 23:35
Néztem is amúgy a hsz-ek fényében, hogy mi a fene?! Miért nincs itt diskurzus minden hónapban az aktuális ch-ról? Azért vagytok páran, akik elvileg követitek, ráadásul jobban kedvelitek, mint én, ráadásul2 van is miről beszélni!
Jaja, ezen viszont már én is gondolkoztam, mert oké, én szokásom szerint tökölök ezzel is, de ott van még Rui, láthatóan Vree is olvassa, amíg Cruel járt ide, ő is kedvelte (jó, most azt nem tudom, hogy annyira kedvelte-e, hogy a mangába is belemásszon XD), stb.

Btw, a shipping részhez meg azért nem tudok hozzászólni, mert ez számomra pont egy olyan sorozat, ahol ez a rész tökéletesen hidegen hagy. XD Talán pont azért, mert ahogy mondod, Isayama sem annyira a karikkal, mint inkább a történettel foglalkozik, szóval ennél a sorozatnál számomra eléggé hátul kullognak a fontossági listán az olyan kérdések, mint hogy kik mutatnának jól együtt hetero/homo párosként, vagy hogy vajon X sanda nézése/gyanús félmondata Y felé esetleg shipping fuel-e, stb... XDDDD Van nem egy sorozat, ahol viccesebben/komolyabban én is rá vagyok állva ilyesmikre (speciel most pl. a Killing Bites-nál mérsékelten előjött a dolog, ráadásul úgy, hogy gyakorlatilag egy karit shipelek három különböző másikkal, mert mindhárom párosban lenne potenciál... XDDDD), de valahogy a Shingeki nem tartozik ezek közé, így sokszor még az ilyen népszerű shipeket sem igazán értem, mint a netet valóban elárasztó Levi x Erwin. :lol:
Kép

Avatar
Risa
Profi
Profi
Hozzászólások: 223
Csatlakozott: 2017.06.23. 20:01
Tartózkodási hely: 井戸の底

Re: Shingeki no Kyojin

Hozzászólás Szerző: Risa » 2018.04.07. 22:20

Vree írta:
2018.04.06. 19:49
Valaki nem nézett elég Sámánkirályt, ejnye-bejnye >:)
(A főgonosz Hao-t honosította ezen a szép néven az amerikai és innen átvéve a magyar dub is)
Töredelmesen bevallom, hogy valóban nem láttam egy részt se. :') De mentségemre szóljon, hogy három tévécsatornán nőttem fel, úgyhogy nekem az anime már eleve a netről, japán hanggal kezdődött (a '97-'98 körüli RTL-es animéket leszámítva).

Titkos: azért nem látod a Levi×Erwint, mert még mindig a kristálybarlangnál jársz. :D Még nem shipperek számára is érzékelhető a későbbi fejezetekben. Persze csak olyan SnK-módra, de akkor is. XD (romantika SnK-módra: "inkább eltöröm a lábad, csak ne menj csatába")
Kép

Avatar
Catrin
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1094
Csatlakozott: 2008.08.12. 11:00
Nem:
Kapcsolat:

Re: Shingeki no Kyojin

Hozzászólás Szerző: Catrin » 2018.05.03. 19:15

Vree írta:
2018.04.06. 19:49
Risa írta:
2018.04.04. 13:16
Ja és Zeke: pár napja szembesültem a ténnyel, hogy őt nem Zekének kell ejteni így szép magyarosan, hanem Zíknek.
Valaki nem nézett elég Sámánkirályt, ejnye-bejnye >:)
(A főgonosz Hao-t honosította ezen a szép néven az amerikai és innen átvéve a magyar dub is)
Basszus tényleg, én ezt teljesen elfelejtettem, pedig még kedveltem is gyerekfejjel a karaktert.XD

105. fejezet.

Ennél trollabbul (még az utolsó szavai is...NOPE) aligha halhatott volna meg
SPOILER
Sasha
. Isayama megint kitett magáért. Egyébként tetszett a drámájuk, Gabit pedig ha eddig nem utálták még elegen...
Erent viszont mintha a manga karakterei (által közvetítve Isayama) jobban kezdenék utálni, mint az olvasóközönség.XD
Mindegy. Levi már megint villantott egy arcba rúgást, de úgy érzem ez nem csak Erennek szólt most... (btw az ő párbeszédjük eredete sem tiszta számomra - miről maradtunk le). És miafaszt terpeszt Zeke ott, és miről hadovál?! Na ez külön érdekel, de az főleg, hogy mire fog kifutni ez a sok "isayamaihomállyal" felvillantott biznisz/előny. És még mindig reménykedem, hogyha eljön az idő, akkor Levi fogja kiiktatni a tagot, bár ez a ráéhezés kicsit sok szemétkedés volt már újfent Isayamától a karakterei (vagy az olvasók idegei?XD) felé. :hammer:

Avatar
Vree
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 414
Csatlakozott: 2006.03.06. 18:21
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Shingeki no Kyojin

Hozzászólás Szerző: Vree » 2018.05.04. 11:16

A lényeg az, hogy Zeke (és a lány követője) kettős ügynök volt az egész utolsó csata alatt, már korábban átállt a féltestvére oldalára.
Még improvizált is, hogy titokban őket segítse, a kődobálással, amikor a lánynak nem sikerült csapdába ejtenie a gödörben két titánt, amint azt eltervezték.
A Felderítők lényegében azért pipák, mert itt a két tesó diktál és konspirál az ő mellőzésükkel (akár feláldozásukkal), hogy bármi áron megvalósuljon az eldiai felszabadítás.

"még az utolsó szavai is"
? Teljesen klisék voltak, karakter utolsó szavai a mém, tiszta közönségszolgálat volt, jóindulatú.

"troll" /utáljuk Gabót:
Ezt szerintem csak azok gondolják, akik nem író fejjel gondolkodnak. :) (Ui: Nem azt mondom, hogy úgy kell, hanem hogy arról az oldalról teljesen világos szükségszerűség.)
Lehet, hogy nem sikerült az olvasók felé hibátlanul megírni, de egyértelmű, hogy ide kellett egy halott és ő volt a legalkalmasabb
-nak mint tudjuk már volt egy halálos-jelenete, amit az író megváltoztatott, tehát várólistán volt fejben.

Gabi és Falco át fog állni innentől, akik és az "új aldeai generáció"hoz fognak tartozni, akik öröklik a Felderítők eredményeit és küldetését.
Gabinak innentől küszködnie kell, hogy olyanok fogadták be, akik ellen vétett, és hogy megérdemli-e a megbocsájtást. Falco meg nyilván rugdosni fogja, erőt önt belé, valahányszor összeomlik a csatában, hogy "jaj meg kéne halnom, azt érdemlem" stb.

Ez az ark végig arról szólt igazából, hogy fordított oldalról mutatja be az eredeti kolosszális titán támadást, ahol Gabi Eren megfelelője. (Amit jelez az is, hogy Ishiyama egy "női Eren verzió"ra alapozta a dizájnját.)

Avatar
Catrin
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1094
Csatlakozott: 2008.08.12. 11:00
Nem:
Kapcsolat:

Re: Shingeki no Kyojin

Hozzászólás Szerző: Catrin » 2018.05.04. 13:37

Vree írta:
2018.05.04. 11:16
A lényeg az, hogy Zeke (és a lány követője) kettős ügynök volt az egész utolsó csata alatt (...) A Felderítők lényegében azért pipák, mert itt a két tesó diktál és konspirál az ő mellőzésükkel (akár feláldozásukkal), hogy bármi áron megvalósuljon az eldiai felszabadítás.
Ezt én értem, más kérdés, hogy nem örülök neki, a wtfeimmel, meg a homállyal csak arra céloztam, hogy érdekel, hogyan illetve milyen interakciókkal hozták ezt össze az időugrás alatt. Mert tiszta, hogy előbb az eldiai érdekek, utána a múlt sérelmei, de akkor is érdekelnek a még nem mutatott tények (meg persze az, hogy mi lesz a konklúzió).
Vree írta:
2018.05.04. 11:16
"még az utolsó szavai is"
? Teljesen klisék voltak, karakter utolsó szavai a mém, tiszta közönségszolgálat volt, jóindulatú.
És csak szerintem rémes egy karakter halálát/jellemét ilyen mémmel tálalni? Még így is kinyírja a drámát, ha tényleg szinte csak ennyi a karakter. De mondom én, hogy tiszta Isayamás, szóval meglepni nem lepett meg, ettől még troll.

Btw Gabit én sem utálom, nem a magam nevében beszéltem, csak látom a reaksönöket.xD
Vree írta:
2018.05.04. 11:16
Gabinak innentől küszködnie kell, hogy olyanok fogadták be, akik ellen vétett, és hogy megérdemli-e a megbocsájtást.
Igen, valamennyire érdekes felállás, de attól tartok túl lesz rinyázva.
Vree írta:
2018.05.04. 11:16
Ez az ark végig arról szólt igazából, hogy fordított oldalról mutatja be az eredeti kolosszális titán támadást, ahol Gabi Eren megfelelője. (Amit jelez az is, hogy Ishiyama egy "női Eren verzió"ra alapozta a dizájnját.)
És ez az, aminek szumma viszont nem örülök, mármint nem a fordított felállásnak, hanem hogy Gabi egy az egyben Erenkettő. Díjaztam volna, ha nem tolja túl ennyire ezt a párhuzamot, de a funkcióját értem.

Avatar
Vree
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 414
Csatlakozott: 2006.03.06. 18:21
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Shingeki no Kyojin

Hozzászólás Szerző: Vree » 2018.05.04. 15:04

Annyira szerintemnem erős a párhuzam, Gabi sokkal inkább a fanatikus, a háborúhoz szokott gyerek, Eren meg ugye jó körülmények között felnőtt álmodozó, és hiába a bosszúvágy, örökké küszködik az átállással, hogy katona módjára gondolkodjon/viselkedjen Gabi meg inkább ilyen Mikasa féle hidegvérű tehetség. Elég sok csavarnak kellett itt is történnie, hogy kijöjjön belőle a gyerek énje.

Azt írtam még egy Kissmanga kommentbe, hogy nem bántam volna, ha dobnak egy Rowlingot és valamelyik párosnak titkos babája van a timeskip alatt, mielőtt meghalnak. :lol:

Válasz küldése