yaoi mangák

Minden téma, ami Japán képregényekkel kapcsolatos
Avatar
Risa
Profi
Profi
Hozzászólások: 225
Csatlakozott: 2017.06.23. 20:01
Tartózkodási hely: 井戸の底

Re: yaoi mangák

Hozzászólás Szerző: Risa » 2017.08.23. 21:27

^Pl. Nekota Yonezou-tól a Hidoku Shinaide. A BL mangák nagy százalékához hasonlóan elég problematikusan kezdődik, de sokat fejlődtek a karakterei, jó irányba. Nem tudom eldönteni, hogy az eredeti célja is ez volt-e a szerzőnek, vagy útközben kapott észbe, hogy nem kezdte jól a történetet, és ennél valami egészségesebbet akar kihozni belőle, de lényeg, hogy mostanra már tök normális a főhős pár kapcsolata.

Aztán nagyon édes Scarlet Berikótól a Joou to Shitateya, és ennek is szép a rajzolása. Nekem a Yondaime Ooyamato Tatsuyuki és annak spin-offja, a Jealousy is nagyon tetszik tőle, de ez a kettő már szerintem megosztóbb.

Illetve Ogeretsu Tanakának vannak gyönyörű rajzolású mangái. A történetei viszonylag egyszerűek, de valamiért mégis megragadják az olvasót, talán pont a rajzai részletessége és kifejezőereje miatt.
Kép

Avatar
Surci
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1802
Csatlakozott: 2004.03.05. 18:42
Tartózkodási hely: SkyEye Corporation

Re: yaoi mangák

Hozzászólás Szerző: Surci » 2017.08.23. 21:33

Nah sose gondoltam volna hogy ebbe a topicba valaha is postolni fogok, de ha már ilyen érdeklődő itt valaki, akkor megragadom az alkalmat hogy promózzak már ezen a téren is valamit. Szíves figyelmedbe ajánlanám a CLAMP-tól az RG Veda, a Tokyo Babylon és az X/1999 c. alkotásokat. Amik ugyan nem yaoi mangák abban az értelemben, hogy a lényeg nem a szokott uke-seme felállásra és az ilyen-olyan love-vonalra fut ki a sztoriban, hanem meglehetősen hangsúlyos BL-vonalak IS vannak benne egyes szereplők között. A sztori az X-ben és az RGV-ben grandiózus és kisezer szereplőt mozgat, a Tokyo Babylon pedig az egyik legprofibban összerakott CLAMP-manga ever. Az artról csak szuperlatívuszokban tudok beszélni, az több mint gyönyörű.
今度こそ... 決着をつけてやる! - This time... I'll end it all!
-----------------------------------------------------------------
Kép
MAL

Androsama
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 195
Csatlakozott: 2014.07.12. 09:14
Nem:
Tartózkodási hely: Amestris
Kapcsolat:

Re: yaoi mangák

Hozzászólás Szerző: Androsama » 2017.12.30. 17:19

Jelenleg az Okane ga Nai-t olvasom, már amikor van rá időm. Anno elkezdtem, de a második kötetnél sosem jutottam tovább, akkor is időhiány miatt. Talán most végre tovább jutok rajta, mert nagyon bejön a történet. Bár Kanou-sant néha fejbe csapkodnám.
"Az élethez életet kell áldozni"

(Envy - Fullmetal Alchemist)

Kép

Avatar
annarancs
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 458
Csatlakozott: 2016.09.03. 00:45
Nem:

Re: yaoi mangák

Hozzászólás Szerző: annarancs » 2018.01.12. 19:31

Elolvastam a Doukyuusei folytatásait is. Örülök, hogy Kusakabe és Sajou kapcsolata a továbbiakban is ilyen aranyosan alakult, bár egy-két jelenetük nekem már kissé kényelmetlen volt (a shoujo smut műveket sem kedvelem túlzottan). A film nem foglalkozott még annyira sem Hara-senseijel, mint az első manga, szerencsére a folytatás kibontotta a karakterét, ugyanakkor itt már az a drámai vonal is felerősödött, aminek a hiánya annyira frissítővé tette a fő páros történetét. A korkülönbségek és a tanár-diák kapcsolatok zavartak. Ennek megfelelően a Sotsugyousei 8-ast, a többi mű viszont már csak 6-ost kapott tőlem. Az O.B. jó lett volna, de az az egy durvább fejezet miatt nem tudok magasabb pontszámot adni rá.

Avatar
Catrin
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1094
Csatlakozott: 2008.08.12. 11:00
Nem:
Kapcsolat:

Re: yaoi mangák

Hozzászólás Szerző: Catrin » 2018.01.12. 20:37

::^_^:: Jó, hogy végigolvastad a többit is, még ha kicsit szexuális is volt.^^ Nagyon hasonló a pontozásokat tekintve a véleményem. A Sotsugyousei mondjuk nálam 9-es, ez tetszett a legjobban, mert itt minden téren tovább mélyültek, hangulatos volt, fokozatos volt. A többi a tanár sztorival és az OB one shotjaival jóval gyengébb és érdektelenebb (nálam tanárbácsi csak 5/10-et ért :/), részben a kolligátum mivolta miatt, részben mert itt már Kusakabe és Sajou is többnyire csak slice of life-kodtak (szexeltek^^) és további előre lépés nem igazán volt.XD Viszont lazán ajándék fejezetek ezek, nagyon örültem nekik, tudjuk, hogy jól éldegélnek. :D Csak tényleg kár, hogy nem jelentek meg külön, további fejezetekkel egy teljes kötetben. Mondjuk a végét szerettem a szokásos japánkodással: a Rihito-Hikaru konklúzióval.

Risa: a HTC olvasásunk után már erről sem kéne megfeledkezned. :lol:

Avatar
Risa
Profi
Profi
Hozzászólások: 225
Csatlakozott: 2017.06.23. 20:01
Tartózkodási hely: 井戸の底

Re: yaoi mangák

Hozzászólás Szerző: Risa » 2018.01.12. 21:23

Catrin írta:
2018.01.12. 20:37
Risa: a HTC olvasásunk után már erről sem kéne megfeledkezned. :lol:
Nagyon gáz vagyok, nem tudom, miért hagytam félbe ott, ahol. :drop: Sőt már nem is tudom, hogy hol hagytam félbe -- vszeg elölről kell majd kezdenem az egészet. XD
Kép

Válasz küldése