Junchi írta: ↑2023.11.09. 13:54
(Btw az egykori SnK-kedvelő brancsból hogy nem véleményezte még senki a végét/az animét úgy ánblokk is beyond me.)
Egyrészt úgy általánosságban sajnos eléggé visszaesett itt mindenkinél a fórumozási kedv. ^^" Legalábbis ha mondjuk összevetem az emberek 2019 körüli "pre-covid éra" postolási kedvét a mostani, 2023-as évvel, hát elég lehangoló eredmény születik. (Hogy a kb. 2016 körülre datálható "második Aoi aranykorig" már ne menjek vissza...) Amúgy pont ez a topic egyben szomorú látlelete is annak, hogy egyrészt mennyire megfogyatkoztunk mostanra, másrészt, hogy aki még írogat ide, az is mennyire visszább vett a tempóból/szövegmennyiségből. Komolyan, menj vissza a topic legelejére, aztán számold össze, hogy hány olyan ember írogatott akkoriban még ide, akik azóta úgymond "lementek a net térképéről", illetve hogy milyen hosszúságú/stílusú/összeszedettségű postokat vállaltak be mondjuk 3-4 éve és ahhoz képest milyeneket írnak manapság. Na, abbahagyom, mielőtt megint megkapom, hogy "vénfaszoskodom", "beszólogatok", vagy bármi hasonló, a postok úgyis magukért beszélnek. XD Csak gondoltam jelzem, hogy ez messze túlmutat már egy Shingekin. XD (Bár értem, hogy a postod pontosan arról szólna, hogy "Oké, ha másról nem is, de azért
erről idefirkanthatnának valamit az emberek, mert tudom, hogy nem egy fanja írogatott ide anno." XD) Aztán ez egyfajta "öngerjesztő folyamatként" kezd el hatni, avagy "senki nem ír, mivel azt látják, hogy senki más sem ír és így nekik sincs hozzá túl nagy kedvük". ^^" (Ahogy arra Catrin is remekül rámutatott, amikor most conon kb. ugyanerről beszéltünk vele élőben. XD) Valamint nem tudom, hogy egyre kevesebb a jó anime (bár, hogy kivételesen meghazudtoljam önmagam: én nem így tapasztalom, sőt, az utóbbi években szvsz több üdítően új hangulatú/ötletű cím jelent meg még a sokat köpködött shounen műfajon belül is), vagy csak az embereknek van egyre kevesebb kedve/ideje bármit is megnézni, de valahogy teljesen eltűntek az ilyen "a szezon címe, amit mindenki néz, vagy azért, mert annyira epic, vagy azért, mert annyira borzalmas" fórumélmények is. XD Szal nem tudom, emlékszik itt valaki pl. még arra, amikor közösen szenvedtük végig a "Majomigát"? XDDDD (Én nem is néztem, de így is meghaltam a postjaitokon a röhögéstől... XD) Hálistennek kivételek azért akadnak, pl. a legutóbbi, ha jól emlékszem, tavaly ilyentájt a Láncfűrészember, az több fórumitát is megmozgatott, Dodgers is "feltámadt" arra a pár hétre, stb. XD Csak aztán valahogy a sorozat végéig ott is egyedül te tartottál ki, jobban mondva csak te írtál róla összegzést az utolsó epizód után, szal mintha 12 epizód is elég lett volna arra, hogy menet közben "elfogyjanak" a emberek, pedig az aztán tényleg nem egy hosszú idő. Mindegy.
Másrészt a Shingeki esetében úgy tapasztalom, hogy a fanok fele eleve "kikopott" (tehát akik mondjuk S1 idején még aktívan követték a sorozatot, azok S4-re már rég dropolták, ilyen-olyan okoknál fogva) és akik ki is tartottak a legvégéig, azoktól is inkább hallok olyasmi hangokat, mint amilyet a TTGL endingje váltott ki anno a nagyközönségben. Értsd: spoiler nélkül annyi már átjött, hogy ez bizony nem lett az a "masterpiece ending". Aztán remélem, hogy ennek ellenére nekem pont tetszeni fog a lezárás, illetve ha mégsem, akkor is kíváncsian várom, hogy Isayama hogyan tudta
ennyire elszúrni a végét, amikor szvsz ennek a cuccnak mindig is a sztorija és a történeti fordulatai működtek nagyon hatásosan.
Mindenesetre én csak magamat tudom ismételni egy posttal korábbról: ha a végére értem, tőlem biztos érkezni fog egy végső összegzés erről az egész franchise-ról, illetve nyilván ha a sztorival való haladás közben is lesz valami "iszonyúan ütött, a hajamat leraktam tőle!"-jellegű epizód/jelenetsor, akkor nem kizárt, hogy "félidőben" is tiszteletem teszem a topicban. XD Illetve Ruiban bízom még ebből a szempontból, ugyanis ha emlékezetem nem csal (ha meg igen, majd ő úgyis kijavít XD), hozzám hasonlóan ő is szándékosan rakta parkolópályára ezt a cuccot, kb. úgy S4 körül, amikor képesek voltak egyetlen szezont 3-4-felé vágni, aztán ő is úgy volt vele, hogy "oké, majd ha
tényleg befejeződik végre, akkor megnézem és véleményezem". XD
Btw, Junchi "számonkérős" postjához még annyit, hogy oké, nyilván senkitől nem elvárás, hogy kötelező jelleggel írjon elemzést az anime lezárásáról, viszont volt itt más is, pl. én kérdeztem olyasmit, hogy:
Titkos írta: ↑2023.11.05. 03:43...aki olvasta a mangát, az kérem annyit "spoilerezzen már le" nekem, hogy végülis az anime lezárása egyezett az eredeti sztoriéval, vagy már megint nem bírtak magukkal és jött a baromkodás, időhúzó fillerezgetés, stb.?
Na most a Shingeki
manga topic utolsó pár postját elnézve közülünk anno többen is teljes mértékben abszolválták eme remekművet, szóval annyit azért tényleg beírhatna valaki, hogy: "Igen, ugyanaz volt a vége, mint a mangának. / Nem, mindenféle baromsággal töltötték fel és csak nyomokban hozta Isayama eredeti vízióját." Eme rövid válaszpost megírása lényegesen kevesebb időt venne igénybe tőlük, mint ledoktorálni danmei/SciADV témakörben. XDDD (Igen, ez most konkrét célzás volt konkrét személyekre.

Mivel róluk tudom, hogy végigolvasták, de persze ha vagytok még többen is, nyilatkozzatok egészen nyugodtan. XD) Bár van egy olyan félelmem, hogy mivel elmondásuk szerint nekik már a manga endingje is nagyon nyögvenyelősen csúszott csak le a torkukon, ezért az anime-lezárás megnézésére még nem bírták rávenni magukat és esetleg szimplán ezért nem írtak még semmit. ^^" XD (Pedig ha másért nem is, legalább a látvány miatt megnézhetnék animálva is a végét, szal ahogy Gigguk mester fogalmazott pár évvel korábban: "A Shingekit egyszerűen "vászonra", pontosabban animére szánták." XD)