Shingeki no Kyojin

Egyes anime sorozatok, filmek, OVA-k megtárgyalása
Avatar
SaiyaGin
Profi
Profi
Hozzászólások: 222
Csatlakozott: 2018.10.25. 19:50
Nem: Férfi
Kapcsolat:

Re: Shingeki no Kyojin

Hozzászólás Szerző: SaiyaGin »

ZeroProcess írta: 2023.07.03. 21:00
Titkos írta: 2023.07.03. 20:04 LOL, szembejött ebből a legújabb PV: "Final Chapter - part 2 = 2023 őszén". Jó, ez már tényleg a vicc kategória, ...
Igazából csak ott baszták el a dolgot, h a legutóbbi évadot úgy promótálták ezzel végére érnek a cuccnak. Most meg mindenki röhög az újabb final season-ön / movie-n. Pedig jó tempóban adaptálták a legutóbbi évadot és egészen hűen követték a mangát, szal nem nyújtották el ahhoz képest. Illetve ha így folytatják tovább, akkor tényleg nem sok van már hátra a cuccból.
Szerintem is sokkal kisebb felhördülés lett volna, ha nem az van, hogy a 2020 decemberében induló szezont utolsó szezon címen hirdetik meg, majd a végén kiderül, hogy mégse ér véget a történet, és utána bejelentenek két újabb "utolsó szezon" néven futó cuccot - és aztán most ott tartunk, hogy két évvel az eredetileg "utolsó szezon" címen futó sorozat vége után még mindig nincs vége a történetnek.
Ha a 2020-as sorozat S5, a 2022-es pedig S6 néven futott volna, és egyiknél se ígérik, hogy az lesz az utolsó, akkor talán nem lenne ekkora elégedetlenség.
Avatar
Junchi
Koffein Kondenzátor
Koffein Kondenzátor
Hozzászólások: 2512
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Shingeki no Kyojin

Hozzászólás Szerző: Junchi »

Bár ez nem az én reszortom lenne, de megvan az "utolsó, de most már tényleg tuti, hogy az" rész időpontja: november 4.

Ami külön fun, hogy ezek a balfacok véletlenül leakelték ki az infót, tehát még csak nem is valami külsős szivárogtatásról van szó. Hát ilyet sem láttam mostanában. :D
Avatar
Junchi
Koffein Kondenzátor
Koffein Kondenzátor
Hozzászólások: 2512
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Shingeki no Kyojin

Hozzászólás Szerző: Junchi »

És véget ért, emberz!

(Lehet meg kéne nézni az utolsó részt for fun...)
Avatar
Rui-chan
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1632
Csatlakozott: 2009.06.08. 13:10
Nem:
Kapcsolat:

Re: Shingeki no Kyojin

Hozzászólás Szerző: Rui-chan »

^
Ja igen, Titkos figyelmébe különösen ajánlom ezt a hírt! :lol: (Ha már Conon beszéltünk róla, lehet még ezzel sem fog véget érni, mert kitalálnak valamit, amivel húzhatják. :dirr: )
Kép
Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6158
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Shingeki no Kyojin

Hozzászólás Szerző: Titkos »

Junchi írta: 2023.11.04. 18:39 (Lehet meg kéne nézni az utolsó részt for fun...)
Mondjuk nem tudom, hogy mióta S1 végén dropoltad, fanoktól/neten/stb. mennyire kérdezősködtél afelől, hogy milyen irányt is vesz a történet az utolsó szezon(ok) környékén? Csak mert ha semennyire és most így közvetlenül az S1-es felállás után tervezed lenyomni a legutolsó epizódot, akkor a fun valóban garantálva lesz, leginkább azért, mert csak nézni fogsz rajta, hogy ki kivel van és kivel mi történt és mi ez a sztori és hogyan és egyáltalán miért... :lol:
Rui-chan írta: 2023.11.04. 20:38 Ja igen, Titkos figyelmébe különösen ajánlom ezt a hírt! :lol:
Köszi. :D Hálistennek tényleg igaz, most még gyorsan (szigorúan spoilermentesen) MAL-on csekkoltam is és igen, írogatják, hogy "the conclusion of the saga", meg hasonlók, szóval most már el merem hinni, hogy végre tényleg ez a "final chapter" és nem lesz "még finalabbik", vagy ilyesmi. XDDD
Rui-chan írta: 2023.11.04. 20:38 (Ha már Conon beszéltünk róla, lehet még ezzel sem fog véget érni, mert kitalálnak valamit, amivel húzhatják. :dirr: )
Én remélem, hogy nem, viszont ha már itt tartunk: aki olvasta a mangát, az kérem annyit "spoilerezzen már le" nekem, hogy végülis az anime lezárása egyezett az eredeti sztoriéval, vagy már megint nem bírtak magukkal és jött a baromkodás, időhúzó fillerezgetés, stb.? (Tudom, ez már másik stúdió, de még élénken él bennem, hogy S1 végén az Eren vs Annie fightot animében mennyire széthülyéskedték, vagy S2 végén csak így lazán "betoppant Zeke", akinek akkor ott még a manga szerint semmi keresnivalója nem lett volna... Később leszoktak ezekről a húzásokról?)

Lényeg a lényeg: most megyek és keresek valami "Shingeki no Kyojin - The Complete Series batch" torrenfájlt, aztán majd jelentkezem, ha szépen az első résztől az utolsóig végigértem rajta. :D Ez engem ismerve akár egy fél év / év is lehet, de ők is három évig csináltak egyetlen szezont, szal... XDDD
Kép
Avatar
Junchi
Koffein Kondenzátor
Koffein Kondenzátor
Hozzászólások: 2512
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Shingeki no Kyojin

Hozzászólás Szerző: Junchi »

Na, végül csak bele-belepörgettem (meg faggattam kicsit ismerőst MAL-on). Erm... Annie jól nézett ki kibontott hajjal. Legyen ez a végkonklúzióm.

(Btw az egykori SnK-kedvelő brancsból hogy nem véleményezte még senki a végét/az animét úgy ánblokk is beyond me.)
Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6158
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Shingeki no Kyojin

Hozzászólás Szerző: Titkos »

Junchi írta: 2023.11.09. 13:54 (Btw az egykori SnK-kedvelő brancsból hogy nem véleményezte még senki a végét/az animét úgy ánblokk is beyond me.)
Egyrészt úgy általánosságban sajnos eléggé visszaesett itt mindenkinél a fórumozási kedv. ^^" Legalábbis ha mondjuk összevetem az emberek 2019 körüli "pre-covid éra" postolási kedvét a mostani, 2023-as évvel, hát elég lehangoló eredmény születik. (Hogy a kb. 2016 körülre datálható "második Aoi aranykorig" már ne menjek vissza...) Amúgy pont ez a topic egyben szomorú látlelete is annak, hogy egyrészt mennyire megfogyatkoztunk mostanra, másrészt, hogy aki még írogat ide, az is mennyire visszább vett a tempóból/szövegmennyiségből. Komolyan, menj vissza a topic legelejére, aztán számold össze, hogy hány olyan ember írogatott akkoriban még ide, akik azóta úgymond "lementek a net térképéről", illetve hogy milyen hosszúságú/stílusú/összeszedettségű postokat vállaltak be mondjuk 3-4 éve és ahhoz képest milyeneket írnak manapság. Na, abbahagyom, mielőtt megint megkapom, hogy "vénfaszoskodom", "beszólogatok", vagy bármi hasonló, a postok úgyis magukért beszélnek. XD Csak gondoltam jelzem, hogy ez messze túlmutat már egy Shingekin. XD (Bár értem, hogy a postod pontosan arról szólna, hogy "Oké, ha másról nem is, de azért erről idefirkanthatnának valamit az emberek, mert tudom, hogy nem egy fanja írogatott ide anno." XD) Aztán ez egyfajta "öngerjesztő folyamatként" kezd el hatni, avagy "senki nem ír, mivel azt látják, hogy senki más sem ír és így nekik sincs hozzá túl nagy kedvük". ^^" (Ahogy arra Catrin is remekül rámutatott, amikor most conon kb. ugyanerről beszéltünk vele élőben. XD) Valamint nem tudom, hogy egyre kevesebb a jó anime (bár, hogy kivételesen meghazudtoljam önmagam: én nem így tapasztalom, sőt, az utóbbi években szvsz több üdítően új hangulatú/ötletű cím jelent meg még a sokat köpködött shounen műfajon belül is), vagy csak az embereknek van egyre kevesebb kedve/ideje bármit is megnézni, de valahogy teljesen eltűntek az ilyen "a szezon címe, amit mindenki néz, vagy azért, mert annyira epic, vagy azért, mert annyira borzalmas" fórumélmények is. XD Szal nem tudom, emlékszik itt valaki pl. még arra, amikor közösen szenvedtük végig a "Majomigát"? XDDDD (Én nem is néztem, de így is meghaltam a postjaitokon a röhögéstől... XD) Hálistennek kivételek azért akadnak, pl. a legutóbbi, ha jól emlékszem, tavaly ilyentájt a Láncfűrészember, az több fórumitát is megmozgatott, Dodgers is "feltámadt" arra a pár hétre, stb. XD Csak aztán valahogy a sorozat végéig ott is egyedül te tartottál ki, jobban mondva csak te írtál róla összegzést az utolsó epizód után, szal mintha 12 epizód is elég lett volna arra, hogy menet közben "elfogyjanak" a emberek, pedig az aztán tényleg nem egy hosszú idő. Mindegy.

Másrészt a Shingeki esetében úgy tapasztalom, hogy a fanok fele eleve "kikopott" (tehát akik mondjuk S1 idején még aktívan követték a sorozatot, azok S4-re már rég dropolták, ilyen-olyan okoknál fogva) és akik ki is tartottak a legvégéig, azoktól is inkább hallok olyasmi hangokat, mint amilyet a TTGL endingje váltott ki anno a nagyközönségben. Értsd: spoiler nélkül annyi már átjött, hogy ez bizony nem lett az a "masterpiece ending". Aztán remélem, hogy ennek ellenére nekem pont tetszeni fog a lezárás, illetve ha mégsem, akkor is kíváncsian várom, hogy Isayama hogyan tudta ennyire elszúrni a végét, amikor szvsz ennek a cuccnak mindig is a sztorija és a történeti fordulatai működtek nagyon hatásosan.

Mindenesetre én csak magamat tudom ismételni egy posttal korábbról: ha a végére értem, tőlem biztos érkezni fog egy végső összegzés erről az egész franchise-ról, illetve nyilván ha a sztorival való haladás közben is lesz valami "iszonyúan ütött, a hajamat leraktam tőle!"-jellegű epizód/jelenetsor, akkor nem kizárt, hogy "félidőben" is tiszteletem teszem a topicban. XD Illetve Ruiban bízom még ebből a szempontból, ugyanis ha emlékezetem nem csal (ha meg igen, majd ő úgyis kijavít XD), hozzám hasonlóan ő is szándékosan rakta parkolópályára ezt a cuccot, kb. úgy S4 körül, amikor képesek voltak egyetlen szezont 3-4-felé vágni, aztán ő is úgy volt vele, hogy "oké, majd ha tényleg befejeződik végre, akkor megnézem és véleményezem". XD

Btw, Junchi "számonkérős" postjához még annyit, hogy oké, nyilván senkitől nem elvárás, hogy kötelező jelleggel írjon elemzést az anime lezárásáról, viszont volt itt más is, pl. én kérdeztem olyasmit, hogy:
Titkos írta: 2023.11.05. 03:43...aki olvasta a mangát, az kérem annyit "spoilerezzen már le" nekem, hogy végülis az anime lezárása egyezett az eredeti sztoriéval, vagy már megint nem bírtak magukkal és jött a baromkodás, időhúzó fillerezgetés, stb.?
Na most a Shingeki manga topic utolsó pár postját elnézve közülünk anno többen is teljes mértékben abszolválták eme remekművet, szóval annyit azért tényleg beírhatna valaki, hogy: "Igen, ugyanaz volt a vége, mint a mangának. / Nem, mindenféle baromsággal töltötték fel és csak nyomokban hozta Isayama eredeti vízióját." Eme rövid válaszpost megírása lényegesen kevesebb időt venne igénybe tőlük, mint ledoktorálni danmei/SciADV témakörben. XDDD (Igen, ez most konkrét célzás volt konkrét személyekre. :lol: Mivel róluk tudom, hogy végigolvasták, de persze ha vagytok még többen is, nyilatkozzatok egészen nyugodtan. XD) Bár van egy olyan félelmem, hogy mivel elmondásuk szerint nekik már a manga endingje is nagyon nyögvenyelősen csúszott csak le a torkukon, ezért az anime-lezárás megnézésére még nem bírták rávenni magukat és esetleg szimplán ezért nem írtak még semmit. ^^" XD (Pedig ha másért nem is, legalább a látvány miatt megnézhetnék animálva is a végét, szal ahogy Gigguk mester fogalmazott pár évvel korábban: "A Shingekit egyszerűen "vászonra", pontosabban animére szánták." XD)
Kép
Avatar
Catrin
Hikikomori
Hikikomori
Hozzászólások: 1255
Csatlakozott: 2008.08.12. 11:00
Nem:
Tartózkodási hely: Hualian egyik szentélyében
Kapcsolat:

Re: Shingeki no Kyojin

Hozzászólás Szerző: Catrin »

XDDDD Titkos, igen, ugyanaz lett a vége, és igen, én talán majd csak holnap (vagy jövő héten) nézem meg a zárást rendesen. XD

Egyébként jah, a manga topicba rémlett, hogy írtam vmit az utsó fejezet után, de már nem is emlékeztem, hogy mit. Xddd Azóta amúgy megbékéltem SZUMMA a cuccal, nem tetszik jobban, de végül is illik az utsó arc és a zárás is hozzá... XD De sejtem, hogy lesz pár jelenet, ami anime formában megint cringe lesz számomra. XD
Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6158
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Shingeki no Kyojin

Hozzászólás Szerző: Titkos »

Catrin írta: 2023.11.11. 10:37 XDDDD Titkos, igen, ugyanaz lett a vége
Köszi és yay! :thumb:
Kép
Válasz küldése