Fate/kaleid liner Prisma☆ Illya

Egyes anime sorozatok, filmek, OVA-k megtárgyalása
Avatar
Surci
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1876
Csatlakozott: 2004.03.05. 18:42
Tartózkodási hely: SkyEye Corporation

Re: Fate/kaleid liner Prisma☆ Illya

Hozzászólás Szerző: Surci »

Ószomnessz of Siró Illya/Movie

Bár a mangóból tudtam mi vár rám, nem bírtam kivárni a BD-t és tegnap onlájn lenyomtam az "Illya" mozit. Hátizé... Megint ott tartok, hogy a darkoskodás nagyon nem áll jól ennek a cuccnak, viszont rossznak se mondanám, ami azért meglepő, mert tele volt mindennel ami miatt nemszeretem a Sors/izéket.
Catrin írta: 2017.05.23. 18:02 OMG az a borító, egy Ilya sincs rajta. XD

Nincs, mert az egészben egy darab Illya se szerepelt, viszont Siróból annál többet kaptunk. -__- Ez a mozi az Illya-sorozatok előzménye, pontosabban annak a sztorija, mi történt a 3rei-ben bemutatott párhuzamos világban, kicsoda az ottani Siró-nyícsan, Julian (aki Issei Ryuudo itteni megfelelője), CsöcsSakura, a kifőzdés Kirei meg a többiek, és hogy kavarodott Miyu Illyáék dimenziójába.

Sztori röviden, de nem bonyolítom túl, nem olyan poén mint a sorozat hogy minőségi epblogot érjen:
SPOILER
Siró és Kiritsugu Fuyuki felé tartanak, amikor is az útról meglátják, hogy egy nagy fekete árnygömb készül beteríteni a várost, ám eccercsak csodával határos módon a pusztító erő eltűnik egy fényforrásban. Nyíícsan odaszalad, és csodák csodája a fény forrása az 5 éves Miyu, aki magányosan üldögél egy romba dőlt ház verandáján a kráter peremén. Magukhoz veszik, de Kiritsugu jelzi, hogy ne nagyon élje bele magát a bátyó-szerepbe, mert Miyu eszköz a világ megmentésére, grálidézés, faszságok (ugyanaz az elbaszott filozófia mint a F/0-ban). Szerencsére fater később elpatkol, Siróra hagyva a meló befejezésének kiviteezését, aki persze nem tud másként gondolni a kiscsajra, mint hugiként (tudom perszehogy a célközönség egyéb módon is gondol rá :PPP). Ezen világvonal törvényszerűségei szerint 6 évig a legerősebb az isteni (mágikus?) kapcsolat a gyerekekben, majd fokozatosan kinövik. Telik az idő, Miyu már 10 éves, Siró meg suliba jár, ahol legjobb pajtija Issei Julian + itt is jelen van Sakura az irritáló szerelmes szenpájozással. Nyíííícsannak valami oknál fogva az a remek ötlete támad, hogy bevallja ezt az "eredetileg eszköznek akartunk használni"-baromságot Miyunak a kráter peremén, ahol először rátaláltak, de ott már lesben áll Juli és Ange az aranypáncélban. Julitól érkezik a nagy főgonoszmonológ hogy ő most elrabolja Miyut hogy vele vigye végbe a 3rei-ban ismertetett világmentős tervet, miközben Ange hazavágja Sirót a Babylon Gate-el, aki sajna nem krepál be, mert Kirei megmenti. Azt hitte volna a boldog tudatlanságban élő anime-only néző, hogy a 3rei-béli tofuárus-felvezető után poénabb kari lesz, de nem, megkapjuk a F/SN-es papot Nakata Józsival és morálszövegekkel (csak itt nem köcsög). Meh, Siró megússza, kap egy kokuhakut Sakurától, és egy figyelmeztetést hogy a százezredik OMGrálháború elkezdődött, de ebben a perczben már nekik is támad Shinji, aki az Assassin kárdót használva hazavágja Sakurát. Ezen Siró bepöccen Ácsááá-vá változik és elintézi a retardáltat, beleveti magát a grálháborúba és mindenkit kinyúvaszt (Lancer Archibald LOL). Minden ellenféltől megszerzi az osztálykártyákat és ezzel a hatalommal átküldi Miyut Illyáék dimenziójába azon kívánsággal, hogy találjon egy helyet ahol biztonságban, békében élhet + vele küldi a 7 osztálykártyát is. Ezután Ange végleg elintézi a Babylon Gate-el, Nyíícsan így kerül sittkóra, míg Miyu sikeresen átjut ---> Illya 1. sorozat sztártó.
Persze a lényeges kérdésekre nem kaptunk választ, pl. Sakura hogy változott CsöcsBerserkerré, Kirei mit keres a kifőzdében (nem tudtak elrugaszkodni az F/SN-től, francnak kell ebből is KOMOLY Fate-t csinálni? ), Beatrizsa eredettörténetére is kíváncsi lettem volna de szintén nem került elő, stb. stb... Igazából semmi extra, amire akár manga ismerete nélkül ne lehetett volna rájönni, plusz volt idegesítő szenpájozás, sablonos Kirei pap-szerep, kretén Shinji-óbégatás meg jóóó sok "igazság hőse vagyok"-morálduma, szal ez a része MEH. Ahogy a látvány is, minőségre olyan mint egy 85 perces TV-epizód a sorozatból, jó műanyag, az eksönscénáktól se dobtam magam hanyatt. És Siró felszopása baromira nem hiányzott (itt is) -__-

Ami viszont hiányzott, hogy mindenféle eredetiséget nélkülöztek, ami az Illyára jellemző, a sorozatok könnyed, poén hangulatát dettó, minden dark, minden deep, minden doramai -__- . Ez nem is Illya movie, hanem egy újabb Fate/Siró annak minden kellékével, és ezt nagyon nem akartam ebbe a frencsájzba, de ez szubjektív. Ezt leszámítva összességében nézhető mozi, mert hozza azt, amit elvár tőle az átlag Sors/rajongó, egyeseknek még jobban is bejön a darkoskodás. A mangót "kissé" megnyirbálták, főleg a második felét, Siró gyorsan ledarált mindenkit, bár annyira ezt se bántam. Csalódásnak szintén nem nevezném (ha nem olvastam volna a szekszualizált mangót akkor az lenne, de így tudtam mire számíthatok), egyszer nézhető, összességében érdektelen. Ahogy fentebb többször írtam, kár volt elvinni ebbe az irányba az Illyát, ezt már láttuk máshol ezerszer (és már akkor is uncsi volt). Remélem a 3rei végén lezárul ez a vonal most már és mehetünk vissza az iskolába meg az onsenbe.

5/10
今度こそ... 決着をつけてやる! - This time... I'll end it all!
-----------------------------------------------------------------
Kép
MAL
Avatar
Surci
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1876
Csatlakozott: 2004.03.05. 18:42
Tartózkodási hely: SkyEye Corporation

Re: Fate/kaleid liner Prisma☆ Illya

Hozzászólás Szerző: Surci »

EJHA micsoda karácsonyi ajándékot kaptam gyerekek!

Na nem, még mindig nem a pucér tangásloli figurákat, csak egy bejelentést, mégpedig hogy új Illya OVA érkezik. Ugyan nemtom mikor, de az elmúlt időszakban sajna nem voltunk elkényeztetve mi Illya rajongók, úgyhogy mindennemű hasonlóra kellően KI VAGYUNK ÉHEZVE :dirr:

Az eddigi OVA-k színvonalát tekintve nagy reményeket fűzök a mostani gyöngyszemhez is. :D

Ps. Mikor lesz már új sorozat??!?
今度こそ... 決着をつけてやる! - This time... I'll end it all!
-----------------------------------------------------------------
Kép
MAL
Avatar
Surci
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1876
Csatlakozott: 2004.03.05. 18:42
Tartózkodási hely: SkyEye Corporation

Re: Fate/kaleid liner Prisma☆ Illya

Hozzászólás Szerző: Surci »

Szegény Illya topic évek óta pang elhanyagoltan (senki nem értékeli manapság a minőségi animéket :D )... Kicsit frissítek rajta mert van már kövi múví, az se mai hanem kinn van már köbö egy éve, most jutottam el a szemrevételezéséig és az Illya LICHT - A névtelen leányzó címre hallgat. Az előzőtől eltérően ez teljesen jó lett, és kivételesen nem Illyás értelemben, mert ebben nem voltak most pucér lolik, se leszbizés, se fanszervíz se olyasmi ami miatt jellemzően nézik ezt a cuccot akik nézik, hanem SORS/értelemben is élvezhető, jó harcok (főleg Beatrizsa vs Gorgo Illya, de a többi is rendben volt, csak itt nem ufós minőséget kell várni, hanem kissé műanyag SilverLinkes látványvilág), kevesebb picsogás, kevesebb álmoralizálás a nagy semmin (na jó a végén azé akadt de az még pont belefér), sőt Siró nyííícsant konkrétank kitiltották az eksönből, így az ő hülyeségeit se kellett hallgatni, meg némi alternatív világ-és mitológiaéptés is akadt, amit értékeltem, ez szokott a mindenféle FATE-izék leggyengébb pontja lenni imho.

Cselekménybe konkrétan nem akarok belemenni, nagyjából arról szól hogy le kell nyomni Juliant, az idegbeteg Beatrizsát meg CsöcsSakura Berserkert, aztán az is kiderül ki is valójában Erikacsán (Debil-chanról továbbra se tudunk sokat, szerencsére nem is vett el sok screentime-ot), akit érdekel nézze meg, egy pörgős SORS-akciómozi, ráadásul ahol most vagyok egyelőre szar a netelérésem így nem tudok online gifvagdosóval szórakozni (de mint említettem olyan nagyon ONtopic "kontextusból kiragadott" gifeket nem is nagyon tudnék most prezentálni). Lesz majd még egy záró mozi, mert jelen esetben csak Julian-SAMA-t intézték el hőseink, hátravan még a főellenség Darius és sajnálatomra csak a végén előkavarodó egyikkedvenckarakter shota GIL, de hogy ő most ellenség lesz-e vagy megmarad szövetségesnek egyenlőre nem tudni, illetve nagyon durva spoiler
SPOILER
a végén úgynézki kinyírták Kurot. De most úgy igazán, a dimenzióátlépő technikával kiszedte a főgonosz a mellkasából az osztálykártyáját és megsemmisítette, na ott azé lestem egy nagyot. Azé remélem viszontlátjuk még, tudjuk hogy a varázslánykák világában csak nagyon kell akarni meg hinni a mindenben is aztán majd úgyis sikerül.
Én tényleg jól szórakoztam rajta, kissé most más módon mint elődein, így ide is jár a megérdemelt 7/10

Ha jól látom MAL-on már bejelentették a folytatást (gondolom lezárást) jelentő mozit, hogy mikorra azt nem írják, majd jön eccer, várjuk szeretettel. Sajna ha jól sejtem a vége után nem lesznek már további sulis-pucér onsenes-nyelvezős SOL-sorozatok, de hátha. :P
今度こそ... 決着をつけてやる! - This time... I'll end it all!
-----------------------------------------------------------------
Kép
MAL
Válasz küldése