Nyelvek

Minden, ami nem illik máshova. A szabályok itt is érvényesek.
Avatar
marci_attila
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 379
Csatlakozott: 2007.06.20. 23:30
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: itt
Kapcsolat:

Nyelvek

Hozzászólás Szerző: marci_attila » 2007.09.16. 19:27

Ki milyen nyelvet beszél?
Ki milyen nyelvet tanul(t)?
Ki milyen nyelven olvas?

És hasonló kérdésekre várunk választ ::jthrill::
Am I a wanna-be transexual just because play a female character? ;)

Avatar
Sister Tenshi
Loli Mod
Loli Mod
Hozzászólások: 1464
Csatlakozott: 2004.01.07. 11:24
Nem:
Tartózkodási hely: Sky Temple családi étterem
Kapcsolat:

Re: Nyelvek

Hozzászólás Szerző: Sister Tenshi » 2007.09.16. 22:30

1. Ki milyen nyelvet beszél?
2. Ki milyen nyelvet tanul(t)?
3. Ki milyen nyelven olvas?

Angolul beszélek folyékonyan és ez a legerősebb is nálam máig. Beszélek/értek németül, de inkább csak rámragadt a nyelv, így a nyelvtannal abszolút nem vagyok tisztában, szóval ha beszélnem is kell, biztosan ejtek hibákat, írni meg nem is nagyon merek.
Németül szeretnék rendesen is tanulni, angolul "tanulok", mert mindig van valami új, amit még nem tudtam, illetve japánul tanultam több megszakítással, már egy ideje áll a dolog. Szeretnék még nyelveket tanulni, de majd csak a távoli jövőben.
Angolul és németül olvasok, és ha van furigana, akkor japánul is (csak érteni nem értem általában ^^"). Angolul gyorsabban olvasok lényegesen, mint magyarul.
Kép

Avatar
Rage
Hikikomori
Hikikomori
Hozzászólások: 1319
Csatlakozott: 2003.09.21. 14:51
Tartózkodási hely: Durva Duó HQ

Hozzászólás Szerző: Rage » 2007.09.16. 23:16

Beszélni sajnos én is csak angolul tudok normálisan. Németül 8 évig tanultam, valamint többször voltam Németországban és Ausztriában is, mára mégis majdnem mindent elfelejtettem, és egy szót sem tudnék kinyögni, ha egy német megszólítana. :/ Angolul is "tanultam" 4 évig középiskolában + 2 félévig az egyetemen, de csak a brit tanár miatt érte meg látogatni az órákat. :dirr:
Olvasni lehetőleg mindent eredetiben szoktam, ha van rá lehetőségem - ez alatt az angolt értem főleg. Japánul átlagos shounenmangákat, valamint egyszerűbb seinen CUCCokat elég jól tudok olvasni, Bokurano-szintű durvaságokkal viszont (természetesen) meggyűlik a bajom. Van még mit tanulni. :rozsaszintancoloelefant:
Az olvasás németűl csupán nagyon egyszerű szövegekre korlátozódik, hallásból valamivel jobban megy, de sehol nincs a 8 évvel ezelőtti szintemhez (pedig az sem volt valami über :dirr:). Kb. ennyi. Ja, és majd valamikor szeretnék megtanulni oroszul. :cool:
Give me a chance to redeem myself, and I will sin no more.

Avatar
matsuo-chan
Veterán
Veterán
Hozzászólások: 668
Csatlakozott: 2007.01.20. 18:59
Tartózkodási hely: Drakula bácsi őshazája
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: matsuo-chan » 2007.09.17. 08:44

én beszélek magyarul :P kicsit románul, de ennél sokkal jobban megy az angol.

emellett még tanultam latint, németet és franciát, meg dadogok pár szot japánul is :P de az tényleg csak pár szo

olvasni meg magyarul és angolul szoktam
Kép

life is pain, get over it

Avatar
Yuriko-chan
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1107
Csatlakozott: 2007.06.20. 08:55
Nem:
Tartózkodási hely: Pécs

Hozzászólás Szerző: Yuriko-chan » 2007.09.17. 12:51

Én 14 éve tanulok angolul (most már nem ártana megcsinálni a szakmai nyelvvizsgát). Angolos általános iskolába és angolos gimnáziumi osztályba jártam. Mindig nagyon jó tanáraim voltak. Van nyelvvizsgám, "Rigó utcai" középfokú. A szóbeli 8.-ban lett meg Budapesten, az írásbeli 10.-ben Pécsen. Nem teszek magyar feliratot az animékre, ha van rajtuk beégetett angol felirat.
Általános iskola 4. osztályától oktatták nálunk a második idegen nyelvet. Német és olasz között lehetett választani. Anyukám a németet írta be első helyre, de a túl nagy létszám miatt az olasz csoportba kerültem. Hála az égnek. Rájöttem, hogy nem akarok németet tanulni, nem tetszik, ronda nyelv, és az angol mellé szerintem nem szükséges. Ellenben az olasz nagyon szép nyelv, és mint újlatin nyelv, változatosságot jelent az angol mellett. 9 évig tanultam olaszt, és bár mindig ötös voltam belőle, sajnos (főleg gimnáziumban) úgy éreztem, hogy közel sem megy olyan jól, mint az angol. Általános iskolában nagyon jó tanárom volt, de gimnáziumban 5 tanárom volt 4 év alatt (mind fiatal, egyetemről frissen szabadult tanárnő). Az első egész jó volt, de elment Olaszországba azzal, hogy majd ősszel visszajön. Ősszel azt mondták, hogy majd második félévre jön vissza. Azóta is jön... A következő 3 tanár nagyon gyengécske volt. Utolsó évben végre kaptunk egy kedves, normális, tehetséges tanárt, dehát akkor már csak egy év volt vissza. Meg kellett volna próbálnom a nyelvvizsgát, mert azóta csak felejtettem... Na mindegy, így jártam, nem tudom visszafordítani az időt.
Egyetemen fél évig tanultam latint, de az majdhogynem említésre sem méltó, maradandó nyoma szerintem csak a füzetemben van. ^^'

Avatar
Aiko
Profi
Profi
Hozzászólások: 260
Csatlakozott: 2007.05.25. 13:47
Tartózkodási hely: Otthon ^^"

Hozzászólás Szerző: Aiko » 2007.09.17. 14:03

Kérem szépen, nyelveket tanulni nagyon szeretek, habár aktívan ezidáig még csak kettőt "beszélek". Igazából egy éve kezdtem olaszt tanulni, és még legalább 4 évig fogok, ha nem többet, majd meglátjuk, hogy mit hoz a jövő. Angolt pedig.... nagyon régóta. Ez lesz a 7. évem, hogy tanulom, és ha olyan hangulatban vagyok, akkor egész szépen beszélek. Na jó, néha, ha a bonyolultan szeretném kifejezni magam, akkor nagyon körülményesen, és hosszasan gondolkodom a megoldáson. Természetesen az állandóan használt nyelvem a magyar, emellett majd, remélem a közel jövőben, japánul is tanulok majd. Svédül is szeretnék XD, de hát ez még tényleg a jövő zenéje. Tanulhattam volna latinul is, ha nem emelték volna fel a reál tantárgyak óra számát. Nagyon sajnálom, de rá kellett feküdni a kémiára és a fizikára >.<

Avatar
Ayla
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2000
Csatlakozott: 2007.02.18. 16:59
Tartózkodási hely: sehol és mindenhol

Hozzászólás Szerző: Ayla » 2007.09.17. 15:13

Magyar az anyanyelvem ezért feltételezem jóvagyok belőle ::^_^::

Emellett 3-4 éves koromtól foglalkoznak velem hogy angolt tanuljak. Szerintem már egész jól elboldogulok, mivel az elkövetkezendő években is angolt fogok tanulni :mrgreen:
Utóbbi időben angolul is olvasok :wink:

A románt ..az tanítják...lassan 11 éve.. kéne is tudni... de angolul sokkal jobban tudok. Deazért nyökögök ^^

Franciát egy éve tanulok és még 3 évig biztosan fogok. Egyenlőre kezdő szinten tudom.Tetszik, de németetet szerettem volna.

Németet tanultam egy-két hónapig (egy utazás végett) de már jobban tudok azóta japánul mint németül :D
Japánul... amennyi ráragadhat egy nyelvszerető emberre animézés, stb. folyamán =)
Ha lenne lehetőségem mostmár inkább japánul tanulnék mintsem németül.

A latint két éve tanulom, de .. ehh, az csak magolás. Nemmintha összetudnék rakni egy mondatot is, viszont felfogok egy keveset az olvasott szövegből.
Shotaaa!! Lolííí! Shotaa!! Lolíí!! Sho- LOLI! :D He. | hol vagy, Pantalaimon?

Avatar
ecoban
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 116
Csatlakozott: 2006.03.29. 18:55
Tartózkodási hely: Iserlohn

Hozzászólás Szerző: ecoban » 2007.09.17. 17:00

Németül szerencsére magas szinten beszélek (ami azért nem csoda 8 évnyi német iskola után), rendszeresen fordítok szakszövegeket is.

Angolul is elég jól tudok, bár itt azért lenne még mit csiszolni, főleg a szaknyelv területén.

Pár hónapot tanultam spanyolul is, de most már örölük ha a nevemet meg tudom mondani...

A japánt pedig most kezdtem, meglátjuk meddig jutok.
If you are falling off a cliff, you may as well try to fly, you have got nothing to lose.

Avatar
marci_attila
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 379
Csatlakozott: 2007.06.20. 23:30
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: itt
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: marci_attila » 2007.09.17. 19:58

Akkor leírom én is :D Mert nyelvmániás vagyok, csak kitartás nélküli, ezért ha valami nem megy hipphopp, annak annyi :D úgyhogy tanultam már öt nyelven. és beszélek kettőt :D Persze a magyaron kívül :)

Legjobban spanyolul beszélek, bár csak 3 évig tanultam, de nagyon megszerettem, ezért abból felsőfokúm is van, sokkal jobban szeretek spanyolul beszélni, mint bármely más nyelven (a magyart kivéve). Olvasni viszont nem tudok spanyolul rendesen, mert a 3 éves turbó (és mind 3 év Magyarországon, spanyol nyelvterületen sose jártam) nyelvtanulás nem kedvez a szókincsnek, és ugye a spanyol meg minden országában más... És persze kb 4 éve semmi közöm a spanyolhoz, ezért sokat felejtek sajnos...

Angolul sokat tanultam, középfokúig jutottam, utálok angolul beszélni, ha az utcán megszólítanak, csak hebegek-habogok (bezzeg ha átváltunk spanyolra :D ), viszont olvasni nagyon szeretek angolul, és jól is megy, és emellett muszáj is, mert ugye a szakirodalom az már mindenhol angolul van (bár az persze sokkal egyszerűbb nyelvű, és sok szakszó magyarul is ugyanaz). De az angol igazából eléggé kényszernyelv számomra.

Gimnáziumban 7.-től 10.-ig tanítottak németül is. Nem mondom, hogy nyomtalanul elmúlt, de... Van amit megértek :D Nem sokat.

Fél évet tanultam az egyetemn hollandul, nagyon szerettem, de második félévben megbuktattak, mert nem jártam be, mert az időpont megbeszélésen olyan időopnt lett, ami csak nekem nem volt jó...
Azóta össz annyit tudok hollandul (a bemutatkozás és köszönéseken túl), hogy neuken in de keuken és mag ik een dildo in je kont stoppen :D (bocsánat a vulgáris dolgokért, töröljétek ha nagyon csúnya). Azóta sose tudtam újra felvenni, mert mindig rossz időben volt. Egyébként a spanyolnak köszönhetően elég jól megértem az írott portugált és gallegót.

Tanultam portugálul egy évet, de olyan csoportba iratkoztam be, akik már egy évet tanultak. Igazából a kiejtést kellett csak megtanulni, mert a szavakat úgyis mindig a spanyolból alakítottam át :D Persze nem minden ugyanaz, de ezen átsiklottam :D Bár ha portugállal kell beszélni, akkor egyszerűbb, hogy ő beszél portugálul, én meg spanyolul :)
Egyébként szerintem a portugál nyelv szebb, mint a spanyol, br amúgy is amikor a spanyolul nem tanult emberek a szép hangzású spanyolra gondolnak, az szerintebb inkább az olaszra igaz :D

Japánul annyit tudok, ami animéből ragadt ( nem sok :D ), ismerem a hiraganák mondjuk negyedét :D És gondoltam idén beiratkozom a Japán Alapítványhoz kezdőre, erre meg nem indult... (bár időm nem is lenne rá...)

Ha nem vegyészmérnöknek mentem volna, akkor spanyol-észt szakra :D
Mindig akartam svédül vagy norvégül tanulni :D
Valami szláv nyelv is jól jönne már :D Mondjuk lengyel vagy orosz :D A cirill ábécé már megy :D

Asszem ennyi :D Imádok nyelvet tanulni, szeretek bele-belekapni egy nyelvbe, szeretek nyelvekről olvasni, nem is tudom, miért nem nyelvésznek mentem :D Talán mert a kémiához értek :D
Am I a wanna-be transexual just because play a female character? ;)

Avatar
madfist
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 597
Csatlakozott: 2006.01.12. 13:42
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: The Vast Nothingness of Space
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: madfist » 2007.09.18. 12:46

12 évig tanultam angolul, de csak egy középig jutottam és már jó ideje nem foglalkozom vele, ezért az írás és beszéd már nem nagyon megy főleg nyelvtani hiányosságok miatt, de sok anime, blogok, fórumok, wikipedia meg egyebek miatt az olvasás jól megy és a filmeket is megértem felirat nélkül.
Franciául 5 évig tanítottak, de elég sikertelenül, és azóta csak felejtek így ebből már az olvasás sem nagyon megy. Mást nem tanultam, de a japán az rám is ragad csak nagyon lassan.
Kép

Avatar
Miharu-chan
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 388
Csatlakozott: 2005.05.08. 13:54
Tartózkodási hely: inglend

Hozzászólás Szerző: Miharu-chan » 2007.09.18. 13:11

Wow... marci_attila, ez már valami XD Ennyi nyelven... O_O
Én is szeretem a nyelveket, random szavakat kérdezgetek mindig mindenkitől, specialitásom a "teknős" szó kb 15 nyelven való elmondása XD
amúgy magyarul és angolul reményeim szerint tudok (magyarul lassan már kevésbé, elég gáz XD), meg franciául is megy a böszéd, ja és japánszakon már csak vernek a fejembe némi japánt is amellé amit tudok már XD de szeretnék egyszer még koreaiul vagy spanyolul is tanulni ^__^

Avatar
Narumi
Hikikomori
Hikikomori
Hozzászólások: 1388
Csatlakozott: 2004.05.04. 14:36

Hozzászólás Szerző: Narumi » 2007.09.18. 13:22

Angolt tanultam ~10 évig, középfokúm van, de sztem nem állok azon a szinten, legalábbis hallásértésileg biztos nem... Németül 4 (5) évig tanultam, és ezzel a nyelvvel állandóan kudarcot vallottam, mert 10 éves korom óta szeretném megtanulni, örültem is gimiben, hogy lehetőségem nyíllott rá, erre kifogtam egy majmokból álló osztályt... A második nyelvet egyenesen lesz@arták. Most is szerettem volna egyetem alatt, erre kiderült, hogy óraütközésem van, nem tudok bejárni... >.>
Ha idegen nyelven kell társalogni, akkor csak angol jöhet szóba, de azt is akkor beszélem, ha nagyon muszáj, szégyellem a kiejtésem (naná, hogy arra se tanítottak meg soha...), de mindenki szerint jól beszélek. :^_^:
Hát nem is tudom, nyáron megbeszéltük az egyik horvát csajjal, hogy megtanítjuk a másikat az anyanyelvünkre. :D Amúgy szívesen megtanulnék horvátul... Meg igazából van egy csomó nyelv, ami érdekel... Pl. orosz se lenne rossz, vagy latin. (Utóbbinál a nyelvtannál biztos kiakadnék! XD)

Edit: Ja, és az olvasást lehagytam... MAGYARUL. Életem első könyve, amit angolul olvastam, az a Potter 7. ^^ Meg tervezem Bram Stoker Draculáját szintén angolul. Tudom, hogy olvasással tanul az ember legjobban egy nyelvet, de hát én akkor is magyarul szeretek a legjobban olvasni. És a magyar a legszebb és legjobb nyelv a világon! :D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Narumi 2007.09.18. 20:59-kor.
Kép
心在るが故にお前のすべてを欲する
"Because I have a heart, I lust for all that you are"

Avatar
marci_attila
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 379
Csatlakozott: 2007.06.20. 23:30
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: itt
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: marci_attila » 2007.09.18. 19:26

Miharu-chan írta:Wow... marci_attila, ez már valami XD Ennyi nyelven... O_O
:oops: köszönöm, de igazából csak hosszúnak tűnik a lista, valójában redukálható a spanyol és angolra :D

Csak belefogtam mindig épp egybe, aztán hosszabb rövidebb idő után abbahagytam :D
Am I a wanna-be transexual just because play a female character? ;)

Avatar
Ronja
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 188
Csatlakozott: 2005.10.03. 11:50
Nem:
Tartózkodási hely: Vadon
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Ronja » 2007.09.21. 21:41

Én angolul 4 (+2 év szaknyelv, amin az égvilágon semmit nem tanítottak) évig tanultam, abból van középfokúm is, de majd egyszer szeretnék felsőfokút, meg talán szakmai nyelvvizsgát. Németül pedig 13 évig, de az nem megy annyira^^" Egyszer szeretnék japánul tanulni, de bármi mást is szívesen, érdekelnek a különböző nyelvek^^
"I believe in miracles... They happen every day"

Avatar
Ayumi-chan
Profi
Profi
Hozzászólások: 330
Csatlakozott: 2004.08.04. 18:02
Nem:
Tartózkodási hely: Key szemében tükröződöm

Hozzászólás Szerző: Ayumi-chan » 2007.09.21. 22:32

Hát.... beszélni... ugye magyarul, de angol sem megy olyan rosszul, és japánul is megy 2 és fél év után XD (legalábbis eddig nem volt problémám egyikkel se nagyon). Olyan problémáim viszont vannak sajna, hogy egyes szavak angolul jutnak az eszembe, vagy valamilyen csoda folytán japánul. (bár ilyen nem van/volt/lesz nagyon :dirr:)
A tanulás az angol és japán, de szeretnék még megtanulni pár nyelvet.
Olvasás pedig mindhárom nyelven, persze japánnál kell a furigana, de attől függetlenül sajnos nem mindig fogom, hogy miről van szó ^^; Kb ennyi lenne. A nyelvtanulás amit majd egyszer szeretnék az koreai és esetleg portugál és svéd.

Miharu-chan: légyszi, ezt majd osszad meg velem~~ :dirr:
Kép

Avatar
IloveRenji
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1575
Csatlakozott: 2005.10.24. 21:06
Nem:
Tartózkodási hely: Pt.Pleasant Beach Arcade (lélekben ottmaradtam)
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: IloveRenji » 2007.09.22. 00:47

En inkabb angolul tudok (sajnos) mint magyarul..marmint magyar az anyanyelvem, de amiota kint eltem Amerikaban, azota vhogy sokkal jobban megy minden angolul, olvasni sokkal jobban szeretek..es hala h a csodalatos Amerikanisztikara jarhatok, mondhatni "otthon vagyok"...szoval az angollal nincs gond, max annyi h nem tudok forditani, mert nem tudom osszekotni az angol-magyar szavakat..ill ha igen, akkor pl a Neutral = neutralis..nokoment :dirr:
Japanbol most megyek 3kyuu-zni, es nagyon tetszik, bar leginkabb az irasban jeleskedem, ha meg kell szolalnom, akkor az nem tul fenyes, meg zavarba jovok, meg suttogok meg hasonlok..hat igen, meg jo h nincsen szobeli.. (es egyszerubb yaoi mangakat mar tudok olvasni..mi masert is van ertelme a japantudasomnak? :gurul: )

Avatar
Edina-chan
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 592
Csatlakozott: 2004.02.07. 08:51
Tartózkodási hely: Dunaharaszti
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Edina-chan » 2007.09.22. 17:56

Nagyon szeretem a nyelveket, eléggé jól tudok németül és angolul, beszélni is, és mivel most voltam Szlovéniában, volt alkalmam a gyakorlásra^^
A japán is érdekel (mint a legtöbb embert itt), de abból leginkább csak alapokat tudok. Kipróbáltam már a franciát és az oroszt is, viszont azokat abbahagytam. Amit még tanulok, az a latin. Azt hiszem ennyi,más nyelv nem is kell annyira. :)

Avatar
Rossi
Profi
Profi
Hozzászólások: 301
Csatlakozott: 2006.05.15. 10:35
Tartózkodási hely: Na'conxy... izé, Nagoya
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Rossi » 2007.09.24. 09:51

Áá, végre egy értelmes (off)topic! \o/ :D Nem bírom ki hogy ne írjak be... :cool:

Na akkor nézzük:

-angol: olyan szinten, ahogy gondolom manapság mindenki. Már vagy tíz éve tanulgatom, meg két szaknyelvi kurzust si letudtam belőle az egyetemen. A felsőfokú nyelvvizsgára időtlen idők óta készülök, és még nem volt bátorságom rászánni magam...

-francia: négy évig tanultam középiskolában, de iszonyatosan utáltam, főleg amiatt, hogy borzasztóan rossz tanárom volt. >_< Úgyhogy azóta nem is igen használtam, maximum konyhanyelven tudnám megértetni magam, ha nagyon nagy szükségem lenne rá.

-német: tavaly előtt kb egy tanévig tanultam, de annyira fájdalmasan nem volt rá időm, hogy egyelőre felfüggesztettem a dolgot. Kár...

-japán: idegen nyelv kategóriában ez az amit leginkább imádok, mondjuk ezzel szerintem nem vagyok itt egyedül :wink: bár valószínűleg a hardcore-abb emberek közé tartozom, ugyanis szeretném a jövőbeni foglalkozásomat lehetőleg/legalábbis részben erre építeni... momentán épp gőzerővel készülök 2kyuura, aztán majd két éves kutatói ösztöndíjra szeretnék jelentkezni (egyetem utánra), utána meg majd jöhet az 1kyuu!(?) :dirr:

-kínai: még egy "szórakoztató" nyelv, kb olyan két hete kezdtem tanulni (= egyetemen belül nem kínai szakosoknak meghirdetett tanfolyamra járni). Nem ígérkezik könnyű vagy gyors menetnek, nem árt, ha az ember minden zenei hallását+nyelvtani ismeretét (= hol képzed az egyes hangokat, és hogy hangsúlyozod őket?) + kanji tudását beveti a tanulás során (első órán a tanár lazán megjegyezte, hogy a kínai alapfokú nyelvvizsgára kb 3000, középfokúra olyan 6000, felsőfokra olyan 8000 írásjel kell... :dirr: szemben a 4kyuu 150, 3kyuu 300, 2kyuu 1000, 1kyuu 2000 kanji-jával... :shock: ). Vicces egyébként, tegnap volt szerencsém találkozni egy Kínában élő(!) kínaiul remekül beszélő(!) japán lánnyal, aki szerint a kínai már csak azért is egyszerűbb, mert ott megtanulsz egy írásjelet, annak van egy olvasata és annyi (nem úgy mint a japánban, ahol ugye onyomi és kunyomi van, és mindkettőből lehet több). :LOL: Én meg próbáltam magyarázni neki, hogy 1. így több írásjelet kell megtanulni, 2. az egyes jelekhez kapcsolódó zenei hangsúlyokat úgy kiejteni, hogy azt a kínaiak is megértsék... baromi nehéz. Szóval a kínai nyelv nagyon fun! ^__^ Persze ha lenne érdemleges kínai anime, jóval egyszerűbb lenne vele a dolgunk... :-P

Na asszem egyelőre ennyi elég lesz, talán egy életre elég... :cool:
"Történetem teljes egészében igaz, mivel az elejétől a végéig én magam találtam ki." XD
http://thebiggestdreamer09.blogspot.com/

miyume
Nagymester
Nagymester
Hozzászólások: 985
Csatlakozott: 2006.05.19. 16:54

Hozzászólás Szerző: miyume » 2007.09.24. 11:11

hmm... németből van egy középfokú nyelvvizsgám. ha olvasok azt értem tökéletesen, hallás utáni értéssel sincs gond (pl TV...), viszont párbeszédben már vannak problémáim- ugyanis nem használom a nyelvet élőszóban, mert nincs rá lehetőség, de azért meg tudom magam értetni ha nagyon akarom, csak nyelvtanilag nem igazán korrekt a dolog ^^"
aztán a gimiben részt vettem az angol órákon, de amit most angolból tudok az nagyrészt a feliratoknak és az angol nyelvű mangáimnak köszönhető XD- ezeket megértem, kommunikálni meg ott van a félamcsi baránőm
a japánt nagyon szeretném megtanulni, de mivel jelenleg se időm, se pénzem befizetni magam egy komolyabb tanfolyamra, marad a rámragadós módszer- tőmondatokban már jó vagyok XD

Avatar
Narumi
Hikikomori
Hikikomori
Hozzászólások: 1388
Csatlakozott: 2004.05.04. 14:36

Hozzászólás Szerző: Narumi » 2007.09.25. 09:51

Na, Rossi áll eddig legközelebb ahhoz a gondolatomhoz, hogy mindössze 6 nyelven kell tudnod, és ezekkel a nyelvekkel a világon szinte bárhol meg tudod értetni magad:
angol, francia, német, spanyol, orosz, kínai
Most nem kell belőle húdenagyonjónak lenned, csak meg tudd értetni magad. :D
Kép
心在るが故にお前のすべてを欲する
"Because I have a heart, I lust for all that you are"

Avatar
marci_attila
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 379
Csatlakozott: 2007.06.20. 23:30
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: itt
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: marci_attila » 2007.09.25. 22:10

A francia ahhoz nem is kell :D (a hozzáállásom a franciához nagyon negatív :D )
Am I a wanna-be transexual just because play a female character? ;)

Avatar
Narumi
Hikikomori
Hikikomori
Hozzászólások: 1388
Csatlakozott: 2004.05.04. 14:36

Hozzászólás Szerző: Narumi » 2007.09.26. 08:27

Nekem is, de ha csak Európát nézzük, az EU két fő nyelve az angol és a francia...
Kép
心在るが故にお前のすべてを欲する
"Because I have a heart, I lust for all that you are"

Avatar
Ayla
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2000
Csatlakozott: 2007.02.18. 16:59
Tartózkodási hely: sehol és mindenhol

Hozzászólás Szerző: Ayla » 2007.09.26. 15:15

Gondoljatok Kanadára :wink: plusz ottvannak még a Dél Afrikai köztársaságok, ott is beszélik a franciát =)

Szal szerintem a francia se árt :vigyor:
Shotaaa!! Lolííí! Shotaa!! Lolíí!! Sho- LOLI! :D He. | hol vagy, Pantalaimon?

Avatar
Gensou
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 172
Csatlakozott: 2007.08.13. 22:58
Tartózkodási hely: Újpest
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Gensou » 2007.09.26. 18:34

Németet 14. éve tanulok, az asszem megy =Đ

Angol: anno a Cartoon Network-ről, most meg netről. Szal furcsán, de az is megy.

Japánt négy éve tanulok kisebb megszakításokkal, de az elég passzív... Sok mindent megértek, de megszólalni nem merek =/

Most koreait tanulok még, annyira tetszik!! Az írás is nagyon szép *_*
Kép
do the impossible, see the invisible

Avatar
Sora
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 559
Csatlakozott: 2003.07.19. 12:08
Tartózkodási hely: Budapest

Hozzászólás Szerző: Sora » 2007.09.26. 18:52

Na, éniséniiis!
Német: 11 éve kb, de nemzetiségi gimibe jártam, most meg német szakra, szal az megy :)
Angol: van egy középfokúm, de az utóbbi évben nagyon sokat felejtettem :( Az animéket inkább angolul nézem, legalább fejleszt, na meg a WoW :D
Japán: amennyi az animékből rám ragadt. Egy fél évet tanultam, de sajnos abba kellett hagynom, talán idén folytathatom :)
~Itt vagyok, vagy csak álmodom? Egy történet, mely végét nem tudom...~

Válasz küldése