Akkor leírom én is

Mert nyelvmániás vagyok, csak kitartás nélküli, ezért ha valami nem megy hipphopp, annak annyi

úgyhogy tanultam már öt nyelven. és beszélek kettőt

Persze a magyaron kívül
Legjobban spanyolul beszélek, bár csak 3 évig tanultam, de nagyon megszerettem, ezért abból felsőfokúm is van, sokkal jobban szeretek spanyolul beszélni, mint bármely más nyelven (a magyart kivéve). Olvasni viszont nem tudok spanyolul rendesen, mert a 3 éves turbó (és mind 3 év Magyarországon, spanyol nyelvterületen sose jártam) nyelvtanulás nem kedvez a szókincsnek, és ugye a spanyol meg minden országában más... És persze kb 4 éve semmi közöm a spanyolhoz, ezért sokat felejtek sajnos...
Angolul sokat tanultam, középfokúig jutottam, utálok angolul beszélni, ha az utcán megszólítanak, csak hebegek-habogok (bezzeg ha átváltunk spanyolra

), viszont olvasni nagyon szeretek angolul, és jól is megy, és emellett muszáj is, mert ugye a szakirodalom az már mindenhol angolul van (bár az persze sokkal egyszerűbb nyelvű, és sok szakszó magyarul is ugyanaz). De az angol igazából eléggé kényszernyelv számomra.
Gimnáziumban 7.-től 10.-ig tanítottak németül is. Nem mondom, hogy nyomtalanul elmúlt, de... Van amit megértek

Nem sokat.
Fél évet tanultam az egyetemn hollandul, nagyon szerettem, de második félévben megbuktattak, mert nem jártam be, mert az időpont megbeszélésen olyan időopnt lett, ami csak nekem nem volt jó...
Azóta össz annyit tudok hollandul (a bemutatkozás és köszönéseken túl), hogy neuken in de keuken és mag ik een dildo in je kont stoppen

(bocsánat a vulgáris dolgokért, töröljétek ha nagyon csúnya). Azóta sose tudtam újra felvenni, mert mindig rossz időben volt. Egyébként a spanyolnak köszönhetően elég jól megértem az írott portugált és gallegót.
Tanultam portugálul egy évet, de olyan csoportba iratkoztam be, akik már egy évet tanultak. Igazából a kiejtést kellett csak megtanulni, mert a szavakat úgyis mindig a spanyolból alakítottam át

Persze nem minden ugyanaz, de ezen átsiklottam

Bár ha portugállal kell beszélni, akkor egyszerűbb, hogy ő beszél portugálul, én meg spanyolul

Egyébként szerintem a portugál nyelv szebb, mint a spanyol, br amúgy is amikor a spanyolul nem tanult emberek a szép hangzású spanyolra gondolnak, az szerintebb inkább az olaszra igaz
Japánul annyit tudok, ami animéből ragadt ( nem sok

), ismerem a hiraganák mondjuk negyedét

És gondoltam idén beiratkozom a Japán Alapítványhoz kezdőre, erre meg nem indult... (bár időm nem is lenne rá...)
Ha nem vegyészmérnöknek mentem volna, akkor spanyol-észt szakra

Mindig akartam svédül vagy norvégül tanulni

Valami szláv nyelv is jól jönne már

Mondjuk lengyel vagy orosz

A cirill ábécé már megy
Asszem ennyi

Imádok nyelvet tanulni, szeretek bele-belekapni egy nyelvbe, szeretek nyelvekről olvasni, nem is tudom, miért nem nyelvésznek mentem

Talán mert a kémiához értek